Πανσέληνος στις 11  μοίρες και 22′ Παρθένου

gian-reto-tarnutzer-45212-unsplash

2 Μαρτίου, 2018 – 02:51 τοπική ώρα

Πως η καθημερινότητα μας φέρνει σε επαφή  με το μεταφυσικό στοιχείο και τα μυστήρια τοπία της ζωής.

Οι “γέφυρες” με τους άλλους, όσα μας βοηθούν και μας ευαισθητοποιούν, και τα γιατί των όσων επιθυμούμε και διεκδικούμε.

Η ανάγκη να διακρίνουμε την ουσία, να παρέχουμε, να διορθώσουμε, να γίνουμε παραγωγικοί και να δούμε βελτίωση στην ζωή.

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου/Ιχθύ μας δείχνει μια πρώτη συνολική εικόνα, των προθέσεων και θεμάτων που ανέδειξε ο σεληνιακός κύκλος που ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου στον Υδροχόο.

Ο κύκλος ξεκίνησε με το φαινόμενο της Έκλειψης και έθεσε νέες προθέσεις για αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και την ανάγκη να απελευθερωθούμε ή να βρούμε οδούς ανεξαρτησίας από σχήματα, καταστάσεις και σχέσεις που είτε έχουν υπάρξει περιοριστικά ή σπατάλησαν ενέργεια. Η επιρροή της έκλειψης είναι ευρύτερης διάρκειας (μέχρι τον Ιούλιο του 2018), και συνεπώς η Πανσέληνος δεν αποτελεί το μοναδικό σημείο κορύφωσης του κύκλου, αλλά ίσως θα πρέπει να την δούμε ως ένα ενδιάμεσο στάδιο που ενεργοποιεί αποφάσεις, και ζητά προσαρμοστικές κυρίως εξισορροπήσεις ώστε να αρχίσουμε να διορθώνουμε με έμπρακτο τρόπο κάποια θέματα (Παρθένος).  Ο χάρτης της Πανσελήνου παρουσιάζει έμφαση στο στοιχείο του Νερού και ενεργοποιεί τον άξονα Ιχθύων/Παρθένου που ανήκει στον μεταβλητό σταυρό και που διαπραγματεύεται την έννοια της πίστης, της ενσυναίσθησης σε σχέση με την ορθή διάκριση, αλλά και την χρησιμότητα των πραγμάτων.  Η Πανσέληνος λοιπόν φωτίζει την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε θέματα και να βάλουμε μια τάξη.

Η πολυαστρία στους Ιχθύς δίνει έμφαση σε ένα “τοπίο” πιθανόν συγκεχυμένο ή φαντασιακό που μας καθιστά δέκτες ερεθισμάτων και εντυπώσεων, ευαισθητοποιεί το ασυνείδητο κομμάτι της εμπειρίας και μας καλεί να συνθέσουμε, να λειτουργήσουμε χωρίς πλαίσια, να επιχειρήσουμε να ενωθούμε μέσα στην ροή των εξελίξεων που μας περιβάλλουν.  Η μεταβλητότητα στο στοιχείο του Νερού δίνει την δυνατότητα διάχυσης, συγχώνευσης και υπέρβασης. Η εμπλοκή του Ποσειδώνα με τα φώτα τονίζει την ιδανική μορφή των πραγμάτων, την επιθυμία να ανακτήσουμε την πίστη μας, ή να αποδράσουμε, και ευαισθητοποιεί την σύνδεση μας με την τέχνη, την μουσική, τα όνειρα, την φαντασία και τα μυστήρια της ζωής. Η ενέργεια του Ποσειδώνα μπορεί να ενεργοποιήσει αυταπάτες, μεγάλες προσδοκίες, να μας εμπνεύσει ή να ενισχύσει την κατανόηση και την αλληλοσυμπαράσταση. Όπως επίσης να δημιουργήσει  αίσθημα αβεβαιότητας ή απομάκρυνσης από την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα η Σελήνη στην Παρθένο φωτίζει και μας υπενθυμίζει πως οι λύσεις βρίσκονται στην καθημερινότητα, ή στην παραγωγική διαδικασία, πως κάθε ιδανικό θα πρέπει να βρει μια πρακτική εφαρμογή και να αποκτήσει χρησιμότητα και κάποιο απτό αντίκρισμα.

Η ανταπόκριση έχει να κάνει με πρακτικά κριτήρια, και αν επικοινωνήσουμε για τα προβλήματα ή όλα όσα θέλουμε να λύσουμε έρχεται κάποιου είδους βοήθεια. Ο κυβερνήτης της Πανσελήνου Ερμής είναι επίσης στους Ιχθύς, μια θέση αδυναμίας και πτώσης γιατι δεν έχει να κάνει με τον ορθολογισμό αλλά την επεξεργασία της πληροφορίας και την επικοινωνία με σκοπό να εμπνεύσει, να βοηθήσει, ή να υπερβεί. Ίσως είναι μια φλύαρη θέση, ή μια θέση ονειροπόλησης και επεξεργασίας σεναρίων χωρίς ανάγκη για συμπέρασμα, και σε σύνοδο με την Αφροδίτη ενεργοποιεί την αγάπη για τον λόγο, το γράψιμο, την συγγραφή και σύνθεση, την δημιουργία ευρύτερα. Οι δύο πλανήτες αποκλίνουν από ένα τρίγωνο με τον Δία και μιλούν για μια αρμονική ροή συναισθήματος που μας βοήθησε να διεισδύσουμε στον ψυχισμό μας. Κάτι μας αποκαλύφθηκε που ίσως δεν μας άρεσε ή μας δημιούργησε δυσφορία (Δίας στον Σκορπιό ζώδιο της αδυναμίας της Αφροδίτης). Η Σελήνη στην Παρθένο (ζώδιο της πτώσης της Αφροδίτης) ίσως ενεργοποιεί την ανάγκη να ανταποκριθούμε ή να επικοινωνήσουμε πράγματα με κριτικό τρόπο για όσα δεν ανταποκρίνονται στο αξιακό μας σύστημα, δεν είναι όπως θα τα θέλαμε, να καλλιεργήσουμε το έδαφος ώστε να βρούμε λύσεις για όσα μας προβληματίζουν. Θέματα εργασίας, υγείας, καθημερινότητας, είναι στο προσκήνιο. Η Πανσέληνος επιζητά ένα είδος ταπεινότητας, διάκρισης, ταξινόμησης προτεραιοτήτων, αλλά και προσφοράς ώστε να επέλθει εξυγίανση. Ταυτόχρονα μας δείχνει ό,τι η πηγή της ανάγκης έχει να κάνει με θέματα που είτε είναι ασαφή, ή μας μπερδεύουν. Η συμφιλίωση με την αβεβαιότητα, και η εμπιστοσύνη στην ροή των πραγμάτων μας βοηθάει καθώς μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες με τους άλλους και να βρούμε εναλλακτικές οδούς στην σύνδεσή μας με τις πληροφορίες που μας διαφεύγουν. (Ερμής- Αφροδίτη-Χείρωνας στους Ιχθύς). Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν χρωματίζονται από την θεματική της θεραπείας ευάλωτων σημείων και την ανάγκη να δούμε το κατά πόσον τελικά πιστεύουμε ή θεωρούμε ηθικά αυτά που διεκδικούμε, επιθυμούμε ή μας κινητοποιούν. Ο Δίας χορηγός των πλανητών στους Ιχθύς είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη στον Τοξότη μέχρι τις 17/03 και μας ζητάει να διευκρινίσουμε και να καταλάβουμε το πως επενδύουμε την ενέργειά μας. Οι δύο πλανήτες συμμαχούν ώστε να δράσουμε με βάση τα πιστεύω και την ηθική, να προωθήσουμε αυτά που πιστεύουμε σε βάθος, να ενισχύσουμε απόψεις, όπως επίσης και να διδάξουμε μέσα από τις ενέργειές μας. Η συγκλίνουσα όψη 45 μοιρών Δία Κρόνου (Σκορπιός-Αιγόκερως) που γίνεται ακριβείας στις 15/03 με τον Δία πλέον ανάδρομο προσφέρει έδαφος να εσωτερικεύσουμε τον διάλογο της κατανόησης σε σχέση με όσα ή όσους έχουν δράσει παρεμβατικά στην πραγματικότητά μας ή στην άντληση πόρων.

Κάπου έχουν χαθεί κάποια όρια ή ζητούμε έμπνευση και θα πρέπει να απομακρυνθούμε από κάποιους δεσμούς (Ποσειδώνας χιαστή Βόρειος Δεσμός) ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε στην συνέχεια. Η Σελήνη μέσα από την τελευταία όψη που δημιουργεί στο ζώδιο της Παρθένου, πριν περάσει στο ζώδιο του Ζυγού, που είναι η αντίθεση με την Αφροδίτη στους Ιχθύς μας φέρνει αντιμέτωπους με σχέσεις και συνεργασίες που απαιτούν συμβιβαστικές λύσεις ή θέτουν διλλήματα προτεραιοτήτων μεταξύ του να φροντίσουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους.

Οι προσαρμογές, η ευελιξία και οι συμβιβασμοί είναι μια οδός που θα βοηθήσει, όπως και η προσήλωση στην φροντίδα της καθημερινότητας που εμπερικλείει και την δυνατότητα να αντλήσουμε αλλά και να συνθέσουμε πληροφορία και δεδομένα μέσα από ψυχικά κανάλια συχνοτήτων που δεν είναι απόλυτα και λογικά. Έχουμε να κερδίσουμε αν επικοινωνήσουμε συναισθηματικά και με πίστη, όπως ακόμα και αν εμπιστευθούμε την αβεβαιότητα ως στάδιο συγχώνευσης της πληροφορίας. Είναι σημαντικό να φροντίσουμε να αποβάλουμε την τοξικότητα, αλλά και να μην ενδώσουμε σε συμπεριφορές  που θυματοποιούν. Η διαίσθηση είναι σημαντικό βοήθημα όπως επίσης και η εξεύρεση διεξόδων μέσα από δημιουργικές οδούς.

 

Στον χάρτη της Πανσελήνου υπάρχει απουσία του στοιχείου του Αέρα, και αυτό τονίζει πως εστιάζουμε περισσότερο, στο συναίσθημα και σε ό,τι απαρτίζει το υλικό στερέωμα της ζωής. Ίσως είναι πιο δύσκολο να αποστασιοποιηθούμε από τις πράξεις μας, και να επεξεργαστούμε ή να αναλύσουμε με εκλογικευμένο τρόπο όλα όσα μας απασχολούν. Οι σχέσεις μας με τους άλλους περιβάλλονται από μυστήριο, αλληλοϋποστήριξη και ένα είδος συναλλαγής που είτε μας εμπνέει ή μας αποσυντονίζει, ανάλογα με το τι διαπραγματευόμαστε.  Όλα έχουν να κάνουν με την δική μας οπτική γωνία, και οι μεταβλητή ενέργεια για κάποιους είναι φυσικός χώρος ευαισθητοποίησης και τελειοποίησης και για άλλους είναι τοπίο σύγχυσης. Το ζητούμενο είναι η ευελιξία, η επαφή με όσα μπορούμε να βελτιώσουμε, αλλά και η εξάσκηση στην οριοθέτηση σε ότι παρέχουμε, χωρίς να χάσουμε την επαφή με την έμπνευση και τα όνειρά μας.

 

Πολλά πιθανόν να μοιάζουν αβέβαια αυτήν την περίοδο, αλλά το τοπίο στην ομίχλη έχει και κάτι σαγηνευτικό ενώ δεν διαρκεί πολύ.

 

 

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Παρθένος με γενέθλια 2-6 Σεπτεμβρίου, Ιχθύς με γενέθλια 28 Φεβρουαρίου-4 Μαρτίου, Δίδυμος με γενέθλια 31 Μαίου – 4 Ιουνίου και Τοξότης με γενέθλια 1-5 Δεκεμβρίου, ή/και αν έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 11 (+/- 2) μοίρες των μεταβλητών  ζωδίων. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν πλανήτες στο ζώδιο των Ιχθύων, στις 22-27 μοίρες. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες στις 23 μοίρες Σκορπιού, και 8 μοίρες Αιγόκερου.

 

FM_02_03_2018

Την επιρροή της πανσελήνου επεξεργαζόμαστε μέχρι και τις 16 Μαρτίου.

Εύχομαι να απολαύσουμε ένα υπέροχο φεγγάρι.

 

© Eleni Kostika 2018

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

 

Photo by Gian-Reto Tarnutzer on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s