Νέα Σελήνη στις 26 μοίρες 53′ Ιχθύων

jeremy-ricketts-14151-unsplash

17 Μαρτίου 2018,  15:11 τοπική ώρα

Τα τρωτά μας και η ανάγκη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Από την σύνθεση στην δράση, η αδυναμία που γίνεται δύναμη, και η αντίληψη της ύπαρξης εναλλακτικής οδού. Πόσο βοηθώντας άλλους βοηθάμε τελικά τον εαυτό μας.

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στις 26 μοίρες και 53′ λεπτά των Ιχθύων, όπου για τις επόμενες 29 μέρες ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση, μου μας ωθεί να πραγματοποιήσουμε μια μετάβαση, να ολοκληρώσουμε έναν κύκλο, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε την αξία που αναλαμβάνουν οι δυνάμεις και τα τρωτά μας μέσα από την ανταπόκριση σε νέες προκλήσεις.   

Η Σελήνη στους Ιχθύς λειτουργεί κυρίως διαισθητικά, λυτρωτικά και ενωτικά. Κυρίως χωρίς πλαίσια. Η ανταπόκριση συλλογικά και προσωπικά ενεργοποιείται μέσα από το συγκινησιακό ή φαντασιακό κομμάτι της σύνδεσης γεγονότων και ερεθισμάτων. Απορροφά κραδασμούς και είναι ισχυρός δέκτης. Ο χώρος των Ιχθύων είναι ο χώρος της σύνθεσης και της απο-σύνθεσης που κυοφορεί μια νέα αρχή. Είναι ο χώρος της υπέρβασης, της συγχώνευσης και της κάθαρσης. Οι τελευταίες μοίρες του ζωδίου (στα όρια του Κρόνου) μας μιλούν για την επιτακτική ανάγκη να ολοκληρώσουμε κάτι, ακόμα και να εγκαταλείψουμε κάτι ή να παραδώσουμε κάτι που έχουμε συλλέξει ώστε να ισχυροποιήσουμε ή να ενισχύσουμε την θέση μας. Θέματα που λειτουργούσαν μέσα σε καθεστώς ασάφειας είναι η στιγμή που θα γίνουν περισσότερο ορατά, και θα κριθούν ή θα κληθούν να γίνουν πιο συγκεκριμένα.

Ένα τροπικό έτος έχει φθάσει στο τέλος του, και κάθε νέα Σελήνη στους Ιχθύς αποτελεί μια σημαντική μετάβαση. Πιο συγκεκριμένα, η 27 μοίρα των Ιχθύων είναι και η μοίρα της απόλυτης έξαρσης της Αφροδίτης, και αμέσως παρατηρούμε την σχέση ανάμεσα στον Ήλιο και την Αφροδίτη μέσω της αμοιβαίας υποδοχής. Ο Ήλιος είναι στο ζώδιο της έξαρσης της Αφροδίτης (Ιχθύς), και η Αφροδίτη στο ζώδιο της έξαρσης του Ήλιου (Κριός). Εδώ φωτίζονται αυτά που αγαπάμε, τα ταλέντα μας, και ο τρόπος που λαμβάνουμε χαρά στην ζωή. Παρ’ όλο που οι πλανήτες δεν πραγματοποιούν όψη μεταξύ τους, γίνονται σύμμαχοι ώστε να καλύψουν τα αιτήματά τους. Η ανάγκη να εστιάσουμε την καρδιά και το κέντρο μας σε αυτά που αγαπάμε και κατέχουμε θα κυριαρχήσει, πιθανόν να ξεκλειδώσει και αδυναμίες, αλλά και θα δώσει κίνητρο στις επιθυμίες να επιβληθούμε, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους στην ζωή, με πιο συγκεκριμένους τρόπους.

Είμαστε στην αρχή ενός πολύ δυναμικού και έντονα δραστήριου σεληνιακού κύκλου που μας σπρώχνει να μεταλλάξουμε όλα αυτά που έχουμε συλλέξει και πιστέψει (αρνητικά και θετικά) σε τροχιά κίνησης, και υλοποίησης που αποσκοπεί σε αντίκρισμα και αποτέλεσμα. Ο μήνας που ακολουθεί θα δίνει σταδιακά έμφαση στην παρορμητική ποιότητα μέσα από την μετακίνηση των πλανητών, και θα σημάνει μια ανάδυση συλλογικά και προσωπικά στην δυναμική της δράσης ή της αντί-δρασης.

Ο Χείρωνας σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη εκδηλώνει και εξωτερικεύει τρωτά και αδυναμίες που μας συνδέουν με βαθύτερη γνώση ή την ανάγκη να επανέλθουμε και να διερευνήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος το πόσο πιστεύουμε ή μπορούμε να λάβουμε και να δώσουμε υποστήριξη. Να αναρωτηθούμε το κατα πόσον βοηθώντας άλλους, βοηθάμε τον εαυτό μας, να ξεκλειδώσουμε την απεμπλοκή μας από μηχανισμούς θυματοποίησης, και να καταλάβουμε ποιές είναι οι αξίες και οι εμπειρίες που μας προχωρούν και ποιές μας εγκλωβίζουν. Θα νοιώσουμε με μεγαλύτερη ένταση, θα ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο, και θα δοθεί το έναυσμα να αναλάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες ή να εξωτερικεύσουμε ταλέντα. Τα γεγονότα πιθανόν να μας δείξουν και εναλλακτικές οδούς διαχείρισης και ανάληψης αποφάσεων μέσα από την επιστροφή σε εμπειρία και γνώση που έχουμε συλλέξει και αντιλαμβανόμαστε πως ισχυροποιείται σε επαφή με άλλους.

Ο Δίας είναι χορηγός της Νέας Σελήνης, και είναι ανάδρομος στο Σκορπιό, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη στην 29η μοίρα του Τοξότη. Πως προωθούμε την ενίσχυση των πιστεύω και της αλήθειας, αλλά και η ηθική διάσταση των δραστηριοτήτων και δράσεων είναι κυρίαρχα θέματα. Τι επιθυμούμε να δείξουμε στους άλλους, πόσο πιστεύουμε σε αυτά που διεκδικούμε; Ο Άρης είναι εκτός ορίων της εκλειπτικής σε αναιρετική μοίρα, και σύντομα θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Αιγόκερου (στην έξαρση του). Θα γίνει δηλαδή ισχυρότερος και πολύ περισσότερο ορατός! Πως η εμπειρία γίνεται πράξη, πως η εξερευνητική διάσταση των δράσεων μας γίνεται αντίκρισμα και επενδύεται στο να παράξει έργο ή να αποδώσει καρπούς. Πως μπορούμε να αποτελέσουμε παράδειγμα για κάποιους άλλους!

Και η παρουσία του Χείρωνα σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη, αλλά και ο Άρης εκτός ορίων μοιάζουν να υποδεικνύουν σε εναλλακτικές κινήσεις, δράσεις και προσεγγίσεις θεμάτων. Η ανάγκη να κινηθούμε εκτός πλαισίου ή να βιώσουμε συνθήκες και γεγονότα που είναι εκτός κανονικότητας μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορα σενάρια θετικά ή αρνητικά ανάλογα με το τι διαπραγματεύεται ο καθένας ή το που βρισκόμαστε. Τα μεταβλητά ζώδια απαιτούν προσαρμοστικότητα και ευελιξία, και οι τελευταίες μοίρες εξωτερικεύουν κρισιμότητα και ενισχύουν το αίσθημα του επείγοντος. Κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα ώστε να εμπλακούμε ή να καταπιαστούμε με κάτι καινούργιο. Οπότε μπορούμε να περιμένουμε πως καταστάσεις που ήταν σε εκκρεμότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν επιτακτικά και γρήγορα, κι εδώ κρίνεται το πως κανείς διαχειρίζεται ευαίσθητες ή ακόμα και δύσκολες συνθήκες. Πως στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η μετάβαση Ήλιου και Άρη τις επόμενες μέρες σε ζωδιακές θέσεις ισχυρότερες από αυτές που βρίσκονται στον χάρτη της Νέας Σελήνης υπόσχεται σημαντική βελτίωση και ισχυροποίηση στα θέματα που εκπροσωπούν οι πλανήτες. Δηλαδή ισχυρότερες αποφάσεις και πιο αποτελεσματική επένδυση ενέργειας αλλά και δράση.

Η Νέα Σελήνη σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Άρη τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη επιβολής στις καταστάσεις, την αντιμετώπιση προκλήσεων, την τάση για διαμάχη και συγκρούσεις, την ενεργητική προώθηση αποφάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλίας. Το τετράγωνο Ήλιου-Άρη γίνεται ακριβείας στις 24/03 μετά την είσοδο του Ήλιου στον Κριό και του Άρη στον Αιγόκερω. Αυτό μαρτυρά μια αλλαγή προσανατολισμού και έκφρασης των πλανητών. Οι δύο πλανήτες είναι πολύ ισχυροί στην έξαρσή τους, και το επόμενο διάστημα προβλέπεται ιδιαίτερα ενεργητικό, απαιτητικό και εξωτερικεύει κινήσεις με ισχυρό αντίκτυπο. Μπορεί να ενισχύσει ιδιαίτερα επαγγελματικά ξεκινήματα, όπως και τολμηρές, καινοτόμες ή ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Μπορεί να αφορά την επαγγελματική σου ταυτότητα, την ικανότητα του να ηγηθείς ή να ισχυροποιήσεις την βούληση σου, όπως επίσης να ενισχύσεις την εικόνα και τα ταλέντα του.

Είναι ένα διάστημα που μπορεί να πυροδοτήσει και προκλητικές, βίαιες ή συγκρουσιακές συμπεριφορές νευρικότητα, ανησυχία και βιασύνη. Η τάση είναι να αναδυθούν θέματα, να εξωτερικευθούν συναισθήματα, να αντιληφθούμε την έννοια της αφύπνισης των παρορμητικών αντιδράσεων, και της διεκδίκησης ζωτικού χώρου, όπως και της ανάγκης να “κόβουμε” δρόμο. Ο τρόπος που θα διαχειριστούμε τις ενέργειες είναι κρίσιμης σημασίας. Το πλανητικό σκηνικό μας προϊδεάζει για μια ιδιαίτερα ενεργητική, συναισθηματική και απαιτητική περίοδο, που μας καλεί να υπερβούμε, να αντιμετωπίσουμε, να πράξουμε και να δεχτούμε προκλήσεις, ενώ παράλληλα θα πρέπει να τελειώσουμε ή να ρυθμίσουμε εκκρεμότητες. Καλούμαστε κυρίως να μετουσιώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε εμπειρίες του παρελθόντος προωθώντας αλλαγές, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Υπάρχει έλλειψη στην σταθερή ποιότητα, και στο στοιχείο του Αέρα. Είναι σημαντικό να ενεργοποιήσουμε δυνατότητες αποφόρτισης και παύσεις, για να εξισορροπήσουμε την ένταση κυρίως από όσα καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Ο νέος σεληνιακός κύκλος δίνει περισσότερη έμφαση στο πως και με ποιο τρόπο ελέγχουμε τα πάθη, τα συναισθήματα, τον παρορμητισμό και το θυμικό μας. Πως κινητοποιούμαστε βαθύτερα και τι πράττουμε.  Ο Ερμής στον Κριό ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του και αυτό θα δώσει μια ιδιαίτερη οξύτητα και δυναμική στην επανεξέταση δεδομένων, σχεδίων, ιδεών και σκέψεων ώστε να ενισχύσουμε καλύτερα την εκλογική διαδικασία και την αποτελεσματικότερη στόχευση επένδυσης ενέργειας. Ο Ερμής σε αναδρομή στο Κριό θα μας βοηθήσει να δούμε αν πράγματι εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει και να μας ενεργοποιεί ένα σχέδιο, ή μια ιδέα. Είναι σαν μια επανεκκίνηση της τροφοδοσίας του νού, που ενισχύει την “σπίθα” της δημιουργικότητας. Ο Άρης είναι δυνατός στον Αιγόκερω και θα βοηθήσει ιδιαίτερα οποιαδήποτε είδους επανεξέταση και κριτική διαδικασία να υλοποιήσει και να εφαρμόσει στην συνέχεια. Ερμής και Αφροδίτη σε σύνοδο στον Κριό και σε αρμονική όψη με του Δεσμούς της Σελήνης, υπόσχονται κοινωνικότητα με παρορμητισμό και ζέση, επαναφορά συμφωνιών, επικοινωνία των ταλέντων σε συλλογικές δράσεις, όπως και ευνοούν συναντήσεις και γνωριμίες που ήδη υφίστανται να εξελιχθούν.

Η έναρξη, οι αλλαγές και η ολοκλήρωση ή κάθαρση καταστάσεων γίνονται πιο ορατά ενώ οι διευκρινήσεις και η ευρύτερη κατανόηση πραγματοποιούνται κυρίως μέσα από εσωτερικό διάλογο και μέσα από πιο αργές ή πηγαίες διαδικασίες.

(Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος που βρίσκεται η 27η μοίρα των Ιχθύων είναι ο τομέας που ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση που αφορά κυρίως στην ολοκλήρωση και ανασύνθεση στοιχείων, που θα σε βοηθήσουν να  ενεργοποιήσεις αλλαγές.)

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Ιχθύς με γενέθλια 15 – 19 Μαρτίου, Παρθένος με γενέθλια 17-22 Σεπτεμβρίου, Τοξότης με γενέθλια 16-20 Δεκεμβρίου, και Δίδυμος με γενέθλια 15-20 Ιουνίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 26 (+/-3 μοίρες) των μεταβλητών  ζωδίων. Επηρεάζονται επίσης και όσοι έχουν πλανήτες από 00-02 των παρορμητικών ζωδίων.

© Eleni Kostika 2018

 

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπ’ όψιν μου κυρίως τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών.)

Photo by Jeremy Ricketts on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s