Πανσέληνος στις 10  μοίρες και 44′ Ζυγού

james-pritchett-3917-unsplash

31 Μαρτίου, 2018 – 14:36 τοπική ώρα

Η αρμονία στις σχέσεις, και η προσωπική μας σφραγίδα μέσα στην δημόσια σφαίρα της ζωής.

Πως μοιραζόμαστε τα δύσκολα, και πως πριμοδοτούμε μια άλλη στάση ζωής

Η Δεύτερη Πανσέληνος του Μαρτίου (Blue Moon) μας δείχνει μια συνολική εικόνα, των προθέσεων και θεμάτων που ανέδειξε ο σεληνιακός κύκλος που ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου στο ζώδιο των Ιχθύων, που  θίγει θέματα μετάβασης και την ανάγκη να συνθέσουμε ή να ολοκληρώσουμε κάτι και να περάσουμε στην δράση.

Ο χάρτης της Πανσελήνου παρουσιάζει έμφαση στο στοιχείο της Γής και στην παρορμητική ποιότητα και ενεργοποιεί τον άξονα Ζυγού/Κριού που ανήκει στον παρορμητικό σταυρό και που διαπραγματεύεται τις σχέσεις. Επομένως κάτι το οποίο έχουμε συλλέξει (Ιχθύς) περνάει στην φάση της κορύφωσης και δράσης με θέμα τις σχέσεις και το κοινωνικό κομμάτι της ζωής μας, αλλά και με στόχο την επίτευξη ισορροπίας. Αυτό απαιτεί συμβιβασμούς, διπλωματία, και αντικειμενικότητα. Κάθε Πανσέληνος λόγω τις αντίθεσης μεταξύ των φώτων φορτίζει το τοπίο των σχέσεων, και συνεπώς εδώ έχουμε και την περαιτέρω έμφαση μέσω των ζωδίων.   Η Πανσέληνος λοιπόν φωτίζει τα πεδία συνεργασίας μας, τις συμβάσεις με άλλους, το πως μοιραζόμαστε, ή πως συνεργαζόμαστε και μας καλεί να ανταποκριθούμε στο εδώ και τώρα, μέσα στις σχέσεις μας στις επιταγές της δημιουργικής δύναμης της βούλησης.  Ο Ήλιος στον Κριό ζητά ανάληψη δράσης και πρωτοβουλία, όπου το Εγώ πρωτοστατεί  και επιβάλλεται δυναμικά, είτε μέσω της σπίθας της δημιουργίας και της επιθυμίας ή της επισφράγισης της ταυτότητας. Τα παρορμητικά ζώδια μας φέρνουν στο παρόν και τι πιο καίριο στον πρώτο μήνα της Άνοιξης, και του τροπικού έτους από το αναλάβουμε δράση, να μοιραστούμε με πιο δυναμικό τρόπο κάτι το οποίο μας εκφράζει και πηγάζει από την ίδια μας την ύπαρξη, να δούμε ένα σπόρο να “ανθίζει”. Η έμφαση στο στοιχείο της Γής (Αφροδίτη στον Ταύρο, Άρης, Κρόνος, και Πλούτωνας στον Αιγόκερω) προϊδεάζει πως μας απασχολεί το υλικό πεδίο της ζωής, η πραγματικότητα, επαγγελματική σφαίρα, στόχοι, υποχρεώσεις και οικονομικά ή από μια άλλη οπτική όλα όσα κατέχουμε (ικανότητες και πόροι), ή αξιολογούμε ως σημαντικά και αποτελούν μέρος του απτού κόσμου που απολαμβάνουμε με τις αισθήσεις.

 

Στον χάρτη της Πανσελήνου κυριαρχεί ένα Ταυ-τετράγωνο στα παρορμητικά ζώδια με κορυφή την σύνοδο Άρη-Κρόνου στον Αιγόκερω. Είναι ένας σχηματισμός που μιλάει για δράση και επίτευξη, όπως επίσης και για μια εσωτερική ένταση να επισφραγίσουμε κάτι ή να ανταποκριθούμε άμεσα σε θέματα και καταστάσεις που αφορούν κυρίως προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους. Ο σχηματισμός είναι ενεργός από τις 22/3 μέσα από τις διαδοχικές συγκλίνουσες όψεις μεταξύ των συμμετεχόντων πλανητών, και ουσιαστικά ολοκληρώνει τις συγκλίνουσες όψεις μέχρι τις 2/4 με την σύνοδο Άρη- Κρόνου. Θα  είναι ενεργός μέχρι τις 8-9 Απριλίου με το πέρασμα της Σελήνης από τον Αιγόκερω.

 

Για όσους γνωρίζουν τον γενέθλιο χάρτη τους:

Οι οίκοι του Κριού και του Αιγόκερου ζητούν την προσοχή σου, και ο οίκος του Ζυγού σε καλεί να ανταποκριθείς και να δεις περισσότερα, ενώ ο οίκος του Καρκίνου είναι ο τομέας της ζωής που θα εξουδετερώσει την ένταση και θα εκτονώσει την ενέργεια εκεί δίνοντας της μεγαλύτερη βαρύτητα, ώστε να σε κάνει να αντιληφθείς τι λείπει. Αν έχεις πλανήτες στις 10 (+/-3 μοίρες) του Καρκίνου, τότε οι πιέσεις ή εντάσεις έρχονται απ’ έξω (περισσότερες υποχρεώσεις ή απαιτήσεις από άλλους σε βάζουν σε μια δίνη δράσης και ανάγκης να επιβληθείς στο επείγον. Καλό είναι να δράσεις αλλά πιο παρατηρητικά και να μην βιάζεσαι πολύ καθώς η παρορμητική ενέργεια μπορεί να σε οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις, αντίσταση και προβλήματα). Άν δεν έχεις πλανήτες στις μοίρες αυτές, τότε η ένταση είναι εσωτερική και η τάση για δράση είναι κάτι που ενεργοποιείς από μόνος σου για να πετύχεις πράγματα.

———————————————————————————————————————————-

 Σε προσωπικό επίπεδο το ενεργειακό τοπίο μπορεί να έχει πολύ διαφορετικά σενάρια εκδήλωσης, αλλά σε γενικές γραμμές οι δράσεις όπως και όποιες συμφωνίες αυτήν την περίοδο θα έχουν αντίκτυπο. Είναι περίοδος με απαιτήσεις, ξεκινήματα και πολλές αλλαγές. Τα ατυχήματα και οι αντιπαραθέσεις είναι κάτι που τα παρορμητικά ζώδια ή όσοι έχουν πλανήτες σε αυτές τις μοίρες θα πρέπει να προσέξουν, ιδιαίτερα όσοι έχουν την τάση να δρουν αυθορμήτως χωρίς να σκέφτονται.

Κατά τα άλλα οι αρμονικές όψεις της Πανσελήνου με τους Δεσμούς της Σελήνης βοηθούν ιδιαίτερα δίνοντας διεξόδους στην σύνδεση με συλλογικές δραστηριότητες, αλλά και στο άνοιγμα των δεσμών (οικογενειακών και επαγγελματικών) με άλλους ανθρώπους. Η κοινωνικότητα αναπτύσσεται ιδιαίτερα με την Σελήνη στον Ζυγό, κι εδώ κάτι φωτίζεται σε σχέση με αυτό που είμαστε και το που επιθυμούμε να πάμε. Μπορεί να διαπιστώσουμε πως κάποιοι άνθρωποι που σχετιζόμασταν δεν έχουν σχέση με το ποιοι είμαστε ή το τι θέλουμε, κι εδώ το στοίχημα είναι το πως θα το μοιραστούμε. Η Σελήνη στον Ζυγό δείχνει την ανταπόκριση μέσω της διπλωματίας. Θα δούμε λοιπόν κάποιες ασκήσεις διπλωματίας σε συλλογικό επίπεδο, που θα επιχειρήσουν να εξισορροπήσουν καταστάσεις, μέσα από προκλήσεις και δυσκολίες που προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες. Όπως επίσης νέες σχέσεις να δημιουργούνται ή παλιές να σπάνε. Η ανάγκη να επιβληθούμε και να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς, ώστε να αντιμετωπίσουμε θέματα ή να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα, φαίνεται μέσα από τον Ήλιο στον Κριό, και την σύνοδο Άρη-Κρόνου. Εδώ κυριολεκτικά “σπάμε” τους κανόνες, και ο Άρης είναι εκτός ορίων, οπότε οι προοδευτικές ενέργειες, αλλά και η επένδυση ενέργειας  σε δουλειά εκτός πλαισίων (μη-συμβατική) μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.  Η θέληση να επιβληθούμε ή να κόψουμε δρόμο είναι επίσης κάτι που θα φωτιστεί.

Σε κάθε περίπτωση η Πανσέληνος διαμορφώνει ένα σκηνικό που ζητάει να βάλουμε την σφραγίδα μας κάπου, ή επισφραγίζει κάτι για το οποίο θα πρέπει να δράσουμε στην συνέχεια, και το ισορροπημένο και αντικειμενικό συναίσθημα είναι κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Ο κυβερνήτης του Ζυγού Αφροδίτη μόλις μπήκε στο ζώδιο του Ταύρου, είναι δυνατή και δίνει το κίνητρο της Πανσελήνου που μιλάει για αξίες και τους πόρους μας, αλλά και την δυνατότητα να εκτιμήσουμε τις αξίες και τις σχέσεις μέσα από την ύλη και τις αισθήσεις. Ενώ λοιπόν η Πανσέληνος μιλάει για δράση και αλλαγές, η Αφροδίτη εγείρει το αίτημα της σταθερότητας και της ασφάλειας. Ποιες είναι οι αξίες μας και πως τις μοιραζόμαστε; Ποιες είναι οι υποκειμενικές και ποίες οι “αντικειμενικές” αξίες μας;   

Οι σχηματισμοί βοηθούν να πάρουμε κουράγιο και να ενεργήσουμε, παρ’ όλο που οι συνθήκες μπορεί να μας κουράσουν. Άρης-Κρόνος οι παραδοσιακοί κακεργέτες στο ζώδιο που είναι δυνατοί βοηθούν όποιον θέλει να εφαρμόσει, να ολοκληρώσει, να οργανώσει ή να τελειώσει έργα, όπως επίσης να αισθανθεί αναγνώριση από την επίτευξη κάποιου σημαντικού στόχου. Η όψη είναι γι αυτούς που τους αρέσουν τα δύσκολα, διαφορετικά μπορεί να υπάρχει και η τάση να ενδώσουμε σε φόβους και αναβλητικότητα την στιγμή που ακριβώς πρέπει να αναλάβουμε κάποια ευθύνη. Χρειάζεται να δώσουμε προσοχή στο σώμα και στο μυοσκελετικό σύστημα που μας στηρίζει, και ιδιαίτερα όσοι έχετε ωροσκόπο Λέοντα ή Καρκίνο στον 12ο οίκο, χρειάζεστε ξεκούραση! Ίσως να πρέπει να σταθείτε για λίγο στην καθημερινότητα σας. Όσοι έχετε Καρκίνο στον 1ο οίκο μπορείτε να περιμένετε μια πολύ δραστήρια περίοδο στους βασικούς τομείς της ζωής σας, τις επόμενες δύο εβδομάδες όπου θα πρέπει να κάνετε πολλά. Αναλογιστείτε τις ανάγκες σας και την φυσική σας υπόσταση.

 

Ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό (23/03-14/04) που όλοι του προσάπτουν τα μύρια δεινά, δεν είναι κατα την γνώμη μου τόσο εσωστρεφής ή δυσλειτουργικός σε αυτή του την αναδρομή, καθώς ο Άρης κυβερνήτης του Κριού είναι σε ζώδιο της Γής, και στην έξαρσή του, και βοηθάει να δούμε την αποτελεσματικότητα των ιδεών, ή να ξαναβρούμε την σπίθα μέσα από δράσεις που μας κάνουν κέφι ή ενεργοποιούν τις επιθυμίες μας, αναζητώντας μια νέα κατέυθυνση με περισσότερη έμπνευση και δημιουργικότητα. Ο νούς είναι οξύς αλλά βιαστικός στα συμπεράσματα, εκεί δεν μας βοηθάει τόσο αν εμπλακούμε σε διαμάχες ή debate. Πρέπει λίγο να προσέχουμε τι λέμε αυτές τις μέρες. Ο  νούς ενεργοποιείται περισσότερο θετικά όσον αφορά σε μια επανεξέταση σε σχέση με το που έχουμε πράξει σωστά, και καθώς ο Ερμής συμμετέχει ενεργά στην Πανσέληνο η επιστροφή σε θέματα που έχουμε σκεφθεί ή επικοινωνήσει στο παρελθόν είναι στο προσκήνιο των αποφάσεων ή δράσεων που καλούμαστε να εξισορροπήσουμε. Να δούμε αν τελικά είναι εφικτές. Η κατώτερη σύνοδος με τον Ήλιο γίνεται την 1/4 μια μέρα που ίσως καθορίσει σε επικοινωνιακό επίπεδο, όσα θέλουμε να οριστικοποιήσουμε, να τελειώνουμε, ή να δούμε μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση. Η καθημερινότητα θα είναι δραστήρια, απαιτητική, επικοινωνιακή, και γεμάτη ερωταπαντήσεις.

 

Σε συλλογικό επίπεδο μπορεί να δούμε αρκετά προκλητικές κινήσεις και πολλές πρωτοβουλίες κυριαρχικού τύπου από ηγέτες ή όσους βρίσκονται σε πόστα εξουσίας. Οι προκλήσεις θα απαιτήσουν ευαίσθητους και διπλωματικούς χειρισμούς για να αντιμετωπιστούν, ενώ το συλλογικό αίσθημα είναι προσανατολισμένο σε ζητήματα ισότητας και δικαιοσύνης. Εδώ αναδεικνύεται η δύναμη ανάληψης πρωτοβουλίας και οργανωτικού πνεύματος σε καταστάσεις κρίσιμες. Παιχνίδια εξουσίας μπορούν να λυθούν μόνο μέσω της διπλωματικής οδού ή εξάσκησης υπευθυνότητας. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Το στοιχείο της Γής που είναι σε έμφαση στον χάρτη μπορεί να είναι αμείλικτο. Η οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση συναντά αντίσταση. Είναι μια κοσμική στιγμή όπου καλούμαστε να αντιληφθούμε τους περιορισμούς μέσα από μια θέση που αναλαμβάνει δράση στο παρόν και επιθυμεί να αλλάξει τα πράγματα, χωρίς απαραίτητα να ακυρώσει αυτό που προϋπάρχει.

Ας εκμεταλλευτούμε την Πανσέληνο και τις δύο επόμενες εβδομάδες, για να έρθουμε στο τώρα, και να μοιραστούμε με τους άλλους την πηγαία ενέργεια της μοναδικής δημιουργικής μας ύπαρξης!

 

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Ζυγός με γενέθλια 28 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου, Κριοί με γενέθλια 28 Μαρτίου -2 Απριλίου, Αιγόκερος με γενέθλια 28 Δεκεμβρίου – 2 Ιανουαρίου και Καρκίνος με γενέθλια 29 Ιουνίου-4 Ιουλίου, ή/και αν έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 10 (+/-3) μοίρες των παρορμητικών  ζωδίων.

Την επιρροή της πανσελήνου επεξεργαζόμαστε μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Εύχομαι να απολαύσουμε ένα υπέροχο φεγγάρι απόψε!

 

© Eleni Kostika 2018

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

 

Photo by James Pritchett on Unsplash

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s