Νέα Σελήνη στις 24 μοίρες και 36′ Ταύρου

kai-brune-270250-unsplash

15 Μαίου 2018, 14:47 τοπική ώρα

Η ηρωική πράξη ως μοχλός ενεργοποίησης σταθερότητας και γονιμότητας στην ζωή.

Αξίες, προσκολλήσεις και η σχέση μας με τις αλλαγές

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει που δίνει έμφαση στις αξίες και την απτή πραγματικότητα της ζωής μας. Είναι ένας γόνιμος κύκλος που μας προτρέπει να επικοινωνήσουμε αυτά που κατέχουμε ίσως και μέσα από εναλλακτικές ή ανορθόδοξες συνθήκες, περιβάλλοντα ή σχέσεις. Η διαδικασία θα μας δείξει την δύναμη ή ισχύ της “φωνής” μας, τις δυνατότητες κοινωνικοποίησης και συναναστροφής μας, αλλά και την απήχηση, η σημασία που έχουν όσα πιστεύουμε, αγαπάμε, χαιρόμαστε και μας ανήκουν. Αυτό απαιτεί τόλμη και ανατρεπτικές δράσεις.

Ο Ταύρος είναι το φίλτρο έκφρασης που ανταποκρίνεται στην τέχνη, την αισθητική, το χρήμα, την σταθερότητα, την ασφάλεια, τις αξίες, την αυτοεκτίμηση, το αισθησιασμό. Ο Ήλιος στον Ταύρο εστιάζει και τιμά όλα αυτά, ενώ η Σελήνη στον Ταύρο μιλάει για το αίσθημα προστασίας τους, αλλά και την ανταπόκριση μας σε επίπεδο συγκινησιακό είτε συλλογικά ή προσωπικά. Όλα αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν την ζωή μας με κάποιο τρόπο.

Ο σκοπός είναι επικοινωνιακός, καθώς η Αφροδίτη κυβερνήτης του Ταύρου βρίσκεται στους Διδύμους, και θέλει να περιεργάζεται, ή να ανταλλάσσει δεδομένα. Είναι εκτός ορίων και σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή στο ζώδιο του Ταύρου. Η αγάπη για τον λόγο, και την χαρά της συναναστροφής που μεταφέρει και διαδίδει κυριαρχεί, ενώ δίνει κίνητρο σε αποφάσεις που προωθούν την συγκεκριμενοποίηση, σταθεροποίηση και αξιολόγηση μέσα από το πρίσμα της σταθερότητας. Πριν πείσουμε τους άλλους, πρέπει να πείσουμε τον εαυτό. Ο Ταύρος και όλα τα σταθερά ζώδια έχουν να κάνουν με προσκολλήσεις. Όταν κάτι που κατέχεις και είναι δικό σου, πας να το μοιραστείς ή να το επικοινωνήσεις έρχεσαι αντιμέτωπος με το αξιακό σου σύστημα και τον δικό σου τρόπο αξιολόγησης. Είναι μια κοσμική στιγμή ιδιαίτερης δυναμικής να επικοινωνήσουμε και συνδεθούμε με τους άλλους μέσα από όσα πιστεύουμε και αγαπάμε. Η επικοινωνία ανθίζει με ανορθόδοξους τρόπους, ή κάθε ανορθόδοξη “φωνή”, αξία ή έργο μπορεί να βρει κάποιου είδους ευρύτερη απήχηση, και βοήθεια. Η Σελήνη στο ζώδιο της έξαρσης της δίνει το στίγμα της ανάγκης για σταθερότητα, μέσα από όσα απολαμβάνουμε με τις αισθήσεις μας. Κάθε απειλή η τριγμός στο αξιακό σύστημα σε συλλογικό ή προσωπικό επίπεδο, μπορεί να εξωτερικεύσει μαχητικότητα και την παράδοση της σκυτάλης σε ό,τι ενισχύει μεταρρυθμίσεις, ολοκλήρωση, και προώθηση μιας διεξοδικής δράσης προς μια νέα τάξη πραγμάτων.

Είναι λοιπόν μαχητική, κρίσιμη και αποτελεσματική η Νέα Σελήνη καθώς τα φώτα συγκλίνουν σε ένα τρίγωνο με τον Άρη στην τελευταία μοίρα Αιγόκερω (η απόλυτη έξαρση του). Από  τη μια πλευρά η όψη δηλώνει ευκολία για μια νίκη, μια κατάκτηση ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας, μπορεί όμως και να δηλώνει την ευκολία εξωτερίκευσης συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων και αποστασιοποίησης. Ο κύκλος αυτός βοηθάει να διώξουμε κακές συνήθειες, να αλλάξουμε  στρατηγική, αλλά και να βιώσουμε αναγνώριση. Όπως επίσης και να διαπιστώσουμε, πως αυτό που τελικά μπορεί να φοβόμαστε, είναι και η απαρχή της έξαρσης της γονιμότητας στην ζωή.

Ο μύθος του Περσέα συνδέεται άμεσα με την Νέα Σελήνη.  Η σύνοδος με τον απλανή Capulus, στον αστερισμό του Περσέα, μας μιλάει για μια πράξη γενναιότητας, έναν άθλο που καθορίζει τις εξελίξεις του μήνα, ένα είδος αντικρίσματος αλλά και συμφιλίωσης με κάτι που πρέπει να πράξουμε, αλλά μπορεί να φοβόμαστε και να αντικρύσουμε κατάματα. Ο Περσέας έπρεπε να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας, και είχε βοήθεια. Από τον Ερμή και την Αθηνά. Στον χάρτη της Νέας Σελήνης ο Ερμής  βρίσκεται στις 03 μοίρες Ταύρου στην απόλυτη έξαρση της Σελήνης, και η Αφροδίτη στις 25 μοίρες Διδύμων σε σύνοδο με τον αστεροιδή Αθηνά Παλλάδα. Όπως ο Περσέας θα χρησιμοποιούσε την αστραφτερή ασπίδα της Αθηνάς για να δει το κεφάλι της Μέδουσας, ώστε να αποφύγει να την αντικρύσει γιατί θα πέτρωνε, κι έτσι κατάφερε να διεκπεραιώσει τον άθλο, έτσι και το μήνυμα της Νέας Σελήνης δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να βοηθηθούμε σε κάθε δύσκολη περίσταση.   

Η μυθολογική βοήθεια είναι ιδιαίτερα εμφανής και αστρολογικά, ενώ στηρίζει κάθε πράξη που λειτουργεί ως δέσμευση, ως υπόσχεση ή ως αναμέτρηση και ως δοκιμασία.  Το σθένος και η επιθυμία ισχυρή, μέσα από τον Άρη στην έξαρσή του. Η δημιουργική ευφυΐα ευνοείται και υπόσχεται απήχηση, και αυτό που εξωτερικεύεται είναι η ανταπόκριση σε σκοπούς, η προβολή έργων και αξιών που ενσωματώνουν μαχητικότητα, εμπεριέχουν τόλμη και σθένος ή δεν φοβούνται να  αντικρύσουν κάθε μορφή σύγχρονης Μέδουσας. Στην ιστορία και η Μέδουσα αποκεφαλίζεται, και ως συνέπεια γεννιέται ο Πήγασος το φτερωτό άλογο των Μουσών που ιππεύουν οι ποιητές και πετούν μαζί του ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ενώ από το αίμα της γεννιέται ο γίγαντας Χρυσαώρ με ένα χρυσό σπαθί στο χέρι..Κάτι πρέπει να ξεπεράσουμε ή να αντιμετωπίσουμε για να γεννηθεί κάτι καλό, για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα που θα φέρει γονιμότητα και σταθερότητα στην ζωή. Ίσως είναι μια ηρωική πράξη που απαιτεί να σπάσουμε τα καθιερωμένα, και ασφαλή πλαίσια για να βρούμε περισσότερες σταθερές.

 Ο χάρτης της Νέας Σελήνης παρουσιάζει έμφαση στο στοιχείο της Γής, και άρα είναι η αποκρυστάλλωση της μορφής κάποιας κατάστασης, έργου, εγχειρήματος, συναισθήματος που περνάει στην φάση της αξιολόγησης, της εκτίμησης, και της επικοινωνιακής της διάστασης που βιώνουμε ως εμπειρία. Είναι η απήχηση των αξιών, και της μορφής των πραγμάτων που δοκιμάζεται πλέον στην αλληλεπίδρασή της και την συνδεσιμότητα της με το περιβάλλον της ζωής.  Η Αφροδίτη στους Διδύμους δίνει το κίνητρο να επικοινωνήσουμε κάτι που έχει αποκτήσει πλέον κάποια συγκεκριμένη μορφή. Αυτό μπορεί να είναι μια σχέση, ένας έρωτας, ένα έργο, μια δημιουργία, μια αξία, ένα απόκτημα, ή ένα ταλέντο που είναι πλέον απτό για μας. Η τάση είναι να βγουν όλα αυτά έξω από την καθιερωμένη τους έκφραση, είτε μέσα απο προοδευτισμό ή μέσα από εναλλακτικές οδούς και πρακτικές. Να ξαφνιάσουν ή να ανατρέψουν ίσως κάποιες συμβατικές διαδικασίες, ή στεγανά και προσκολλήσεις. Έργα, δημιουργήματα, σχέσεις σύμβασης αλλά και αξίες που είναι προοδευτικά βρίσκουν έδαφος και ανταπόκριση, ενώ στο συλλογικό τοπίο μπορεί και να μας ξαφνιάσει η τάση σχηματισμού συμφωνιών, και επικοινωνίας αξιών σε πολιτικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Το φόντο του Σεληνιακού μήνα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από ένα πλούσιο ενεργειακά σκηνικό με σημαντικές πλανητικές μεταβάσεις και όψεις που θα είναι ενεργές για μεγαλύτερο διάστημα: το τετράγωνο Άρη-Ουρανού, την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο μετά από 7 χρόνια παραμονής του στον Κριό (ξαναεπισκέπτεται το ζώδιο του Ταύρου μετά από 84 χρόνια), του Άρη στον Υδροχόο, και το τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα στις 16 μοίρες Σκορπιού-Ιχθύων που γίνεται ακριβείας στις 25 Μαΐου.

Έχει έρθει η ώρα της αφύπνισης, και των εναλλακτικών δράσεων όσων αφορά στην σχέση μας με ομάδες, αξίες, πόρους και αποκτήματα. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε εγρήγορση και παρατηρητικότητα σε σχέση με τα ερεθίσματα από το περιβάλλον, και να μην εκτεθούμε σε κινδύνους ή πάρουμε περιττά ρίσκα.  Ο Άρης κόβει δρόμο, και προωθεί μέσα από την σχέση του με τον Ουρανό την ανάγκη να πράξουμε επαναστατικά και εναλλακτικά. Το κλίμα ωθεί την κλιμάκωση των ορίων της δημιουργικής ορμής, την έκφραση της ατομικότητας, την αυτόνομη εξέγερση ή τον ενθουσιασμό. Μπορεί επίσης να επιτύχουμε ένα στάδιο διαμόρφωσης που δίνει σχήμα σε κάτι, ακόμη και τυχαία.

Οι αλλαγές στα σταθερά ζώδια έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, απαιτούν συνέπεια. Έχουμε όλο το καλοκαίρι να επανεξετάσουμε τον τρόπο επένδυσης ενέργειας μας προς αυτή την κατεύθυνση, και να τις οριστικοποιήσουμε τον Σεπτέμβριο. Έχουμε περίπου 7 χρόνια να ανακαλύψουμε νέους τρόπους διαχείρισης και αξιοποίησης πόρων, να ανανεώσουμε και να αλλάξουμε το πεδίο των σχέσεων και να απελευθερωθούμε από αξίες που δεν μας βοηθούν να εξελιχθούμε.

Το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα είναι μια όψη που βοηθάει να οραματιστούμε, να εμπνευστούμε, να συνθέσουμε ένα όνειρο. Φέρνει αποκαλύψεις, αναπτύσσει σημαντικά την πνευματικότητα και τις γνώσεις, ωφελεί την τέχνη και την δημιουργία, αλλά και την ανάπτυξη της φαντασίας.  Μεγεθύνει τις προσδοκίες, και την έκφραση της ενσυναίσθησης, όπως και της ενόρασης. Καλλιεργεί την μεταφυσική πτυχή της αναζήτησης και των αφηρημένων εννοιών. Βοηθάει τις υπερβάσεις κάθε είδους, την φιλανθρωπία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί καλές προθέσεις και μια συνειδητή εναρμόνιση με ομάδες ανθρώπων που αναπτύσσουν κοινωφελές έργο, ή πνευματικές δραστηριότητες. Η πίστη ενισχύει τα ιδανικά και μπορεί να δούμε κάτι σημαντικό να διαδίδεται και να αποκτά σημαντική απήχηση στην συλλογική σφαίρα, όπως επίσης και μια περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική κίνηση να αναπτύσσεται. Σε ένα άλλο επίπεδο μπορεί να δούμε κινήσεις εναρμόνισης με το εύκολο κέρδος. Οι επιδιώξεις εξιδανικεύονται, αλλά βλέπουμε να εκφράζονται περισσότερο και η αλληλεγγύη και η κατανόηση. Υπάρχει περισσότερη αποδοχή και ευαισθησία.  Το ευρύτερο νόημα της όψης είναι η βοήθεια να δημιουργήσουμε συνθήκες εναρμόνισης μεταξύ ιδεολογίας, γνώσης, ηθικής και προσδοκιών ή ιδανικών, είτε σε συλλογικό ή σε προσωπικό επίπεδο. Η όψη ενεργοποιείται για δεύτερη φορά κατά την διάρκεια του σεληνιακού μήνα, και έχει μια τρίτη και τελευταία ενεργοποίηση τον Αύγουστο. Καθώς ο Δίας είναι τώρα ανάδρομος βοηθάει να ενισχυθεί αλλά και να διευκρινιστεί η πίστη της δυνατότητας στα παραπάνω θέματα σε εσωτερικό επίπεδο και να εξωτερικευθεί τον Αύγουστο.

 

 (Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος που βρίσκεται η 25η μοίρα Ταύρου είναι ο τομέας που ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση σταθερότητας και γόνιμης έκφρασης που θα ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σου.)

 

Τα θέματα της Νέας Σελήνης επεξεργαζόμαστε μέχρι τις 13 Ιουνίου.

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Ταύρος με γενέθλια 13 – 17 Μαΐου, Σκορπιός με γενέθλια 14-18 Νοεμβρίου, Υδροχόος με γενέθλια 11-15 Φεβρουαρίου, και Λέων με γενέθλια 15-19 Αυγούστου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 24 (+/-3 μοίρες) των σταθερών  ζωδίων. Επηρεάζονται επίσης και όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο από 29 των παρορμητικών και  00 (+2) των σταθερών ζωδίων. Ευνοούνται ιδιαίτερα οι Σκορπιοί και Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια, (κυρίως στις 16 μοίρες).

© Eleni Kostika 2018

 

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπ’ όψιν μου κυρίως τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών.)

Photo by Kai Brune on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s