Νέα Σελήνη στις 22 μοίρες και 44′ Διδύμων

dawid-zawila-279998-unsplash

13 Ιουνίου 2018, 22:43 τοπική ώρα

Τι είναι αυτό που μένει καθώς λέμε αντίο. Η διαισθητική σκέψη και η μετάβαση προς μια νέα εποχή.

Η πραγματικότητα, τα επιτεύγματά και το παρελθόν μας, προσδιορίζονται από τον τρόπο που θα τα εξιστορήσουμε στον εαυτό μας και στους άλλους.

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στο ζώδιο των Διδύμων που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία. Η επικοινωνία δεν είναι μόνο ο λόγος, αλλά κάθε σήμα που εκπέμπουμε με σκοπό να πραγματοποιήσουμε μια σύνδεση. Έτσι η βασική πρόθεση αυτόν τον νέο κύκλο της Σελήνης είναι να συνδεθούμε ή να συνδέσουμε δεδομένα, ιδέες, σκέψεις, πληροφορίες, να τα μεταφράσουμε και να τα επικοινωνήσουμε με κάποιο τρόπο.

(Συναλλαγές, επικοινωνία κάθε είδους, ειδήσεις, έγγραφα, υπογραφές, μέσα μεταφοράς, μετακινήσεις, βιβλία, κείμενα, μέσα επικοινωνίας, διαπραγματεύσεις, εμπόριο, γειτνίαση, σχέσεις με αδέρφια, σχολεία, και γενικότερα το οικείο περιβάλλον είναι μέσα στα αντικείμενα που ανήκουν στην περιοχή του φίλτρου ανταπόκρισης των Διδύμων και θα απασχολήσουν την καθημερινότητα της ζωής μας).

Τα μεταβλητά ζώδια ορίζουν τις μεταβάσεις προς την νέα εποχή, κι εδώ με τους Διδύμους (μεταβλητός αέρας) έχουμε την μετάβαση από την Άνοιξη προς το Καλοκαίρι που επίσημα ξεκινάει με το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου, αλλά και καθορίζεται από την ιδιαίτερα καθαρτική Νέα Σελήνη/Ηλιακή Έκλειψη του Ιουλίου στις 21 μοίρες Καρκίνου.  Ο Σεληνιακός μήνας που ξεκινάει σήμερα, μιλάει λοιπόν για μια αλλαγή προσανατολισμού με κέντρο την επεξεργασία δεδομένων, που μοιάζει να περιγράφει ένα είδος “αποχαιρετισμού” σε σχέση με ένα προηγούμενο κεφάλαιο ζωής ή εμπειρίας. Είμαστε στην μετάβαση και αυτό που τονίζεται σε αυτόν τον κύκλο είναι η ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε σκέψεις και να ανακαλύψουμε εναλλακτικούς τρόπους να επικοινωνήσουμε, να αισθανθούμε και να αφουγκραστούμε. Η διαισθητική ικανότητα αλλά και η συναισθηματική νοημοσύνη ξεκλειδώνουν μηνύματα που μας επιτρέπουν να δούμε ή να αποδώσουμε την πραγματικότητα και τον τρόπο που την σκεπτόμαστε με νέους όρους.  

Οι βασικές όψεις αλλά και πλανητικές θέσεις του χάρτη της Νέας Σελήνης χαρακτηρίζονται από την αμοιβαία υποδοχή Σελήνης – Ερμή και το Ταυ-τετράγωνο  στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων με την συμμετοχή του Ερμή, του Χείρωνα και του Κρόνου. Ο Ερμής είναι κυβερνήτης της Νέας Σελήνης και βρίσκεται στον Καρκίνο ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη. Ο δείκτης της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι υψηλός καθώς συναισθηματικός και λογικός νούς ανταλλάσουν απρόσκοπτα δεδομένα. Μια σχέση που βοηθάει ιδιαίτερα να συνδεθούμε με τους άλλους συναισθηματικά, αλλά και να έχουμε απήχηση στον λόγο και τις ιδέες. Η μεταβλητότητα του Ερμή και η κυκλοθυμία της Σελήνης δημιουργούν ένα τοπίο γεμάτο εναλλαγές και πολλαπλά ερεθίσματα που θα λειτουργήσει πολύ ενεργητικά και αυθόρμητα.

Το ταυ-τετράγωνο  είναι ένας σχηματισμός που δηλώνει ένταση, δράση και τάση για νέα ξεκινήματα που όμως βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο (πρώτες μοίρες) και θα χρειαστούν παράταση χρόνου ώσπου να διευκρινιστούν, να οριστικοποιηθούν ή να οργανωθούν. Με τον Χείρωνα στην κορυφή του σχηματισμού από το ζώδιο του Κριού, και τον Ερμή εκτός ορίων στο ζώδιο του Καρκίνου, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να ξεκλειδώσουμε εναλλακτικούς τρόπου επικοινωνίας, και έκφρασης, να επιχειρήσουμε ή να πάρουμε πρωτοβουλίες έξω από τα συμβατικά πλαίσια των μοτίβων σκέψης ή ορθολογισμού. Η τάση να μιλήσουμε για τα τρωτά μας ή να επικοινωνήσουμε τις αδυναμίες μας με παρορμητικό τρόπο είναι έντονη.   Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε ανάδρομη πορεία σε αντίθεση με τον Ερμή, μιλάει για τον χρόνο, το παρελθόν, την συνέπεια, τα προβλήματα, την πραγματικότητα, τους στόχους, τα όρια. Εξετάζουμε τις βασικές δομές της ζωής, το τι μας επιβάλλεται, πόσο ορθό είναι, και πως καλούμαστε να εξισορροπήσουμε μιλώντας κυρίως μέσα από το πλαίσιο της συναισθηματικής ασφάλειας. Σε ένα άλλο επίπεδο αποκρυσταλλώνουμε σκέψεις, επιχειρούμε να επικοινωνήσουμε όρια ή περιορισμούς, μιλάμε για στόχους.

Πως λοιπόν θέτουμε μια νέα πρόθεση  ανταλλάσσοντας δεδομένα για όλα  όσα θέλουμε να αλλάξουμε βάζοντας ένα νέο στίγμα, μια καινούργια σφραγίδα στις σχέσεις μας με τους άλλους;

Είμαστε στην μετάβαση και διανύουμε ένα κατώφλι: είναι σαν να κατασκευάζουμε ένα εναλλακτικό πλαίσιο σκέψης με τα μηνύματα που θέλουμε να δώσουμε στην νέα κατεύθυνση.  Η αλληλουχία κυβερνήσεων των πλανητών καταλήγει στον Κρόνο ο οποίος ουσιαστικά κινεί τα νήματα και είναι σε ανάδρομη πορεία και οποίος μας φέρνει σε επαφή με την συλλογική σφαίρα της ζωής και τον τρόπο που αυτή ορίζει την θέση μας, την δημόσια εικόνα μας, την επαγγελματική μας ταυτότητα, αλλά και το τι έχουμε κτίσει μέχρι τώρα. Η έννοια της ευθύνης, αλλά και της διάκρισης της μορφής πραγμάτων, της νέας τάξης πραγμάτων είναι κυρίαρχη. Χρησιμοποιώντας αδυναμίες και τρωτά σημεία (Χείρωνας), ότι μας πόνεσε ίσως, διηγούμαστε ή αναπολούμε την πορεία μας στον χρόνο, ωριμάζουμε σκέψεις καθώς τις εξιστορούμε, και αντιλαμβανόμαστε μια νέα δυνατότητα αυτο-έκφρασης και σύνδεσης του πως μπορούμε να ενσωματώσουμε την προσωπική μας σφραγίδα στην δημόσια σφαίρα της ζωής.  Σε συλλογικό επίπεδο αναζητούμε υπαρξιακές θεραπείες και εναλλακτικές πρακτικές εξουσίας και κυβέρνησης, βιώνουμε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις  σε σχέση με αυτό που επιβάλλεται, και αναζητούμε τα μηνύματα αλλά και τις θυσίες που αυτό απαιτεί.  Οι σχέσεις των πλανητών μιλούν για το πως επικοινωνούμε μια διαδρομή ζωής, ή βιώματα του παρελθόντος, ή σε ένα άλλο επίπεδο πως εξασκούμε την ευκρίνεια της συναισθηματικής νοημοσύνης για να αντλήσουμε πληροφορίες και από το υποσυνείδητο που θα ξεκλειδώσουν ένα είδος πρόσβασης σε μηνύματα που αφορούν την σημερινή οπτική της πραγματικότητας μας.

 

Είναι χρήσιμος μήνας για να συνδεθούμε με τον κόσμο μέσα απο ένα πολύ προσωπικό φίλτρο, να θέσουμε ερωτήματα στον εαυτό μας, να κλείσουμε ένα κεφάλαιο σε σχέση με τον τρόπο που ο νους μας κατασκευάζει την πραγματικότητα, και να σκεφτούμε αν μας περιορίζει ή μας επιτρέπει να δούμε πως εκπέμποντας σε άλλη συχνότητα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και ένα πιο ενδιαφέρον είδος σύνδεσιμότητας. Ο Κρόνος και ο Χείρωνας μιλούν και για την αποξένωση, τον φόβο της αποτυχίας, ή της αποδοχής μιας διαφορετικής εκδοχής της ύπαρξης μας, όμως μιλούν και για τις ενναλακτικές εκδοχές τις πραγματικότητας, της δημόσιας εικόνας μας, ή την αντίληψη μιας διαφορετικής εκδοχής του τρόπου που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά. Είναι ο νους που θα δώσει ευκρίνεια σε όλα αυτά και ανάλογα με τα ερεθίσματα απ’ το περιβάλλον μπορεί και να παλινδρομήσουμε μεταξύ εντάσεων, συγκρούσεων αλλά και εξαιρετικής διαύγειας.

Υπάρχει ένα μήνυμα για μας όταν αποφασίζουμε να ανταλλάξουμε σκέψεις, και πολλές φορές αυτό το μήνυμα είναι ανεξάρτητο από την αφορμή, το περιεχόμενο ή το ερέθισμα που προκαλεί τον διάλογο.

Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε που συνεισφέρει στην δόμηση της ζωής, αλλά και στον τρόπο που βλέπουμε την πραγματικότητα. Διερευνώντας εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας θέτουμε ένα νέο στίγμα στις σχέσεις και συμφωνίες με τους άλλους, καθώς διαπιστώνουμε πως ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να σκεφτούμε ή να επεξεργαστούμε θέματα. Μπορεί να διαπιστώσουμε πως ακόμα και μια κουβέντα που πληγώνει, το αίσθημα επάρκειας ή ανεπάρκειας, ή η συμφιλίωση με όσα καταφέραμε μέσα από αδυναμίες δίνει και το στίγμα ενός νέου προσανατολισμού στην ζωή. Η αποδοχή της πραγματικότητας απαιτεί και ώριμες συζητήσεις.  Η συνέπεια των λόγων είναι ίσως πιο σημαντική από το αποτέλεσμα. Είναι πιο ουσιαστικό να κάνουμε πρώτα ειρήνη με τον εαυτό μας, ώστε να εξουδετερώσουμε εντάσεις. Η Αφροδίτη στην τελευταία μοίρα του Καρκίνου και σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, μιλάει για την ανάγκη να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο εμπειρίας που προωθεί την ανανέωση, την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την αλλαγή, σε σχέση με τις έννοιες της ενότητας, των αξιών, των σχέσεων, της χαράς και της αγάπης στην ζωή μας. Κάθε μορφή σχέσης, συμφωνίας και εγχειρήματος χαρακτηρίζεται από συνεχής διαπραγματεύσεις και διευκρινήσεις που καθορίζουν τα όρια και την συγκολλητική ουσία για την μακροβιότητα ή στήριξή τους. Τι μας έμαθε το παρελθόν και που πάμε απο δώ και πέρα, είναι ευκαιρία να τα επικοινωνήσουμε περισσότερο και να βρούμε τρόπους να ενώσουμε τις πληροφορίες και ιδέες και τις σκέψεις μας έξω από συμβατικά πλαίσια. Μπορούμε να κάνουμε τομές στον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας μας, να μεταδώσουμε προοδευτικές ιδέες, και καινοτόμα σχέδια, ή να επικοινωνήσουμε δυσκολίες και αδυναμίες μας με τρόπο που θα βρει ανταπόκριση.

Ετοιμάζουμε λοιπόν μια μετάβαση που θα διαρκέσει όλο το σεληνιακό  μήνα σε σχέση με ό,τι έχει ξεκινήσει από την Εαρινή Ισημερία και κυρίως την Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού στις 17 Απριλίου που ήταν σε σύνοδο με τον Ουρανό και τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της αφύπνισης, της απελευθέρωσης μέσα από την διαχείρηση είτε ξαφνικών γεγονότων ή ενεργητικών αλλαγών που θα προωθήσουν μεγαλύτερη αυτονομία και αλλά και συλλογική συνείδηση. Οι Δίδυμοι είναι η πρωταρχική μορφή έκφρασης του στοιχείου του αέρα, και μέσα από τον κυβερνήτη τους Ερμή ερμηνεύουμε την μεταβλητότητα μέσα από την κινητικότητα του νού, την ανταπόκριση σε ερεθίσματα, την συνδεσιμότητα δεδομένων, την ανάγκη να επικοινωνήσουμε, να έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία. Μας ζητάει να μετακινηθούμε, να αναλογιστούμε το πριν και να αφουγκραστούμε το μετα, αλλά και να απελευθερωθούμε από την ανάγκη διάκρισης και επικριτικής διάθεσης μέσα από συμβατικούς όρους. Με τον Ερμή στο ζώδιο του Καρκίνου έχουμε σύμμαχο την διαίσθηση, και την πρόσβαση στο υποσυνείδητο που θα ενεργοποιήσει μεταρρυθμιστικά την ανταπόκριση στα ερεθίσματα που λαμβάνουμε. Εναλλακτικές οδοί σε συμφωνίες αλλά και σημαντικές διαπραγματεύσεις και απολογισμοί πεπραγμένων, θα χαρακτηρίσουν το ενεργειακό τοπίο του μήνα. Λίγο πριν την Πανσέληνο στις 28/06 ο Άρης στον Υδροχόο ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του, και αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας μεγαλύτερης περιόδου όπου πατάμε φρένο για να επανεξετάσουμε την σχέση πρόθεσης, βούλησης και επένδυσης ενέργειας στην ζωή. Τα σημαντικά ξεκινήματα που αφορούν επαγγελματικό προσανατολισμό ή αποφάσεις ζωής είναι καλύτερο να τα επεξεργαστούμε και να τα οριστικοποιήσουμε μετά τις 26 Αυγούστου, ενώ ο Σεληνιακός μήνας που ξεκινάει σήμερα μας προσφέρει γόνιμο έδαφος να δούμε ιδέες να ωριμάζουν και να αφουγκραστούμε διαφορετικούς τρόπους  σύνδεσης σε σχέση με όσα σκεφτόμαστε, τις δεσμεύσεις και τους στόχους μας να διευκρινίζουν μια νέα κατεύθυνση. Η Σελήνη δεν κάνει συγκλίνουσες όψεις πριν εισέλθει στο ζώδιο του Καρκίνου και αυτό σηματοδοτεί πως υπάρχει ένα είδος ανεξαρτησίας στην νέα πρόθεση, που εστιάζουμε αυτόν τον μήνα και μπορούμε να την καλλιεργήσουμε ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες ή αλληλεπιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά η νέα πρόθεση έχει να κάνει με την επεξεργασία δεδομένων και πληροφορίας που θα λειτουργήσει διαισθητικά και που θα οδηγήσει σε μια αλλαγή προσανατολισμού. Η μεταβλητότητα της διάθεσης μας μπορεί να είναι ιδιαίτερη και εποικοδομητική. Δεν είναι απαραίτητο να βγουν συμπεράσματα. Μπορούμε να λειτουργήσουμε ανεξάρτητα και ελεύθερα με ανοιχτές κεραίες σε επαφή με την ψυχή μας. Κανείς δεν έχει καλύτερη πρόσβαση στην δική μας ιστορία, εμπειρία ή πραγματικότητα παρά μόνον εμείς οι ίδιοι. Το πως επιλέγουμε να την σκεφτόμαστε και να την επικοινωνούμε είναι που έχει σημασία.

(Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος που βρίσκεται η 22η μοίρα Διδύμων, είναι ο τομέας που ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση σε σχέση με το πως μπορείς να επικοινωνήσεις ή να συνδεθείς με το περιβάλλον που σε ενδιαφέρει. Ο τομέας της ζωής που μπορείς να δεις μια αλλαγή προσανατολισμού που σε προετοιμάζει για κάτι καινούργιο.)

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Δίδυμος με γενέθλια 11 – 15 Ιουνίου, Τοξότης με γενέθλια 12-15 Δεκεμβρίου, Παρθένος με γενέθλια 13-17 Σεπτεμβρίου, Ιχθύς με γενέθλια 11-15 Μαρτίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 22 (+/-3 μοίρες) των μεταβλητών ζωδίων. Επηρεάζονται επίσης και όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο από 02-06 των παρορμητικών και  01 των σταθερών ζωδίων.

 

© Eleni Kostika 2018

 

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπ’ όψιν μου κυρίως τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών.)

Photo by Dawid Zawiła on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s