Πανσέληνος/Ολική Έκλειψη  Σελήνης στις 04 μοίρες και 44′ Υδροχόου

jason-rosewell-60014-unsplash

27 Ιουλίου 2017 – 20:21 UT (23:21 τοπική ώρα)

“In all chaos there is a cosmos, in all disorder a secret order.” – C. G. Jung

Η συνείδηση της έλλειψης διορατικότητας, και η ανάγκη να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς.

Αφύπνιση και επανασύνδεση με την δημιουργική διάσταση του θυμού.

Εμείς και το μέλλον του κόσμου μας.

Οι Σεληνιακές Εκλείψεις αστρολογικά σηματοδοτούν ένα είδος ολοκλήρωσης ή κορύφωσης μιας κατάστασης και φέρουν μηνύματα που απηχούν στην συλλογική μας συνειδητότητα ξεκλειδώνοντας εξελικτικά μηνύματα μέσα από την επανάληψή τους μέσα στο χρόνο. Η συγκεκριμένη έκλειψη έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια σημαίνουσα κοσμική συγκυρία. Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια τον 21ο αιώνα (η Σελήνη θα σκοτεινιάσει για 103 λεπτά, και το φαινόμενο θα διαρκέσει συνολικά 6 ώρες και 14 λεπτά). Ανήκει στον κύκλο Saros 129 που ξεκίνησε το 1351 και τελειώνει το 2613. Είναι έκλειψη Νότιου Δεσμού, και άρα δίνει το στίγμα της ανάγκης να αφήσουμε κάτι από την οικεία ζώνη της ζωής μας, το παρελθόν ή να εντείνουμε την προσοχή μας σε σχέση με όσα κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε. Η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Άρη σε ανάδρομη πορεία και στην μεγαλύτερη εγγύτητα του με την Γή καθώς σχηματίζει την αντίθεση του με τον Ήλιο στον Λέοντα. Ένας συνοδικός κύκλος διετίας επίσης στην κορύφωσή του. Η φωτεινότητα του Άρη στον ουρανό αυτήν την περίοδο είναι μοναδική. Αστρολογικά μας ζητιέται να εστιάσουμε στο πως δρούμε, πως εκφράζουμε θυμό, πως αντιδρούμε. Στην αντίθεση των φώτων συμμετέχει λοιπόν ο Άρης πλανήτης που συμβολίζει την δράση, τον θυμό, την διεκδίκηση, το ένστικτο της επιβίωσης. Σε σύνοδο με την Σελήνη δίνει ένταση στα συναισθήματα και προτρέπει σε δράση. Ο Υδροχόος είναι συντονισμένος με την ανατροπή, την αμφισβήτηση, την αποστασιοποιημένη αλλά αλτρουιστική διάσταση της μεταρρύθμισης του κόσμου. Η επανάσταση και κάθε αλλαγή έπεται μιας αφύπνισης και προϋποθέτει θυσίες. Ο συντονισμός με την συλλογική σφαίρα και η διαχείριση της δραστηριοποίησης προκαλεί ανανέωση, ανάδειξη δημιουργικότητας και ηρωικής στάσης ή εκδηλώνει έλλειψη διορατικότητας και έμφαση σε όσα σκεφτόμαστε εκ των υστέρων.  Η αναδρομή του Άρη μπορεί να εκδηλώσει αστάθεια, ένταση και έλλειψη συγχρονισμού στην επένδυση ενέργειας.

Ο Ουρανός από τον Ταύρο σε όψη τετραγώνου με Σελήνη-Άρη και Ήλιο, ολοκληρώνει ένα Ταυ-τετράγωνο. Οι πλανήτες είναι σε σταθερά ζώδια, και ο Ουρανός είναι στην κορυφή του σχηματισμού. Εδώ μπορεί να έχουμε ή την πολύ δημιουργική ενεργοποίηση της διάστασης του θυμού και της έκφρασης ενέργειας που μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα ή την σπασμωδική, πεισματική, ανελαστική και βίαια εκτόνωση ενέργειας που προκαλεί χάος, δεν κατευθύνεται στοχευμένα και εκθέτει σε κίνδυνο. Μια στάση παρατηρητικής ψυχραιμίας ενδείκνυται αν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις αυτό το διάστημα. Ταυτόχρονα η ενεργοποίηση της ανταπόκρισης αποκτά σκοπό και κοινωνική διάσταση μέσα από περιορισμούς, ή ευρύτερες συνειδητοποιήσεις προβλημάτων.

Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού είναι ενεργό από τις 16/5, είναι τετράγωνο 270 μοιρών (Κρόνιο) και θα επαναληφθεί τρείς φορές λόγω της ανάδρομης πορείας του Άρη. Στα 3/4 του συνοδικού κύκλου έχουμε την κρίση συνειδητότητας, ό,τι δεν εξυπηρετεί την πρόοδο και την εξέλιξη πλέον πρέπει να αναγνωριστεί και να αποτελέσει παρελθόν. Συνήθειες και μοτίβα συμπεριφοράς που έχουν μπει στον αυτόματο συνειδητοποιούμε πως δρούν βλαπτικά σε σχέση με την ανάκτηση του κέντρου και της πηγής της ζωής.  Έχουμε περίπου 4 μήνες να το διευκρινίσουμε αυτό, και να προωθήσουμε αλλαγές με περισσότερη ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα στην συνέχεια. Η όψη αυτή δίνει τον τόνο της συνολικής διέλευσης του Ουρανού στον Ταύρο που θα διαρκέσει 7 χρόνια, καθώς βρίσκεται στον χάρτη της εισόδου του Ουρανού στο ζώδιο αυτό. Ότι λοιπόν φέρνει στην συνείδηση της πραγματικότητας μας το διάστημα του καλοκαιριού είναι κατα κάποιο τρόπο ένα είδος πρόγευσης για ένα ευρύτερο διάστημα που θα ακολουθήσει και θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα φέρουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σταδιακά. Η Έκλειψη αναδεικνύει θέματα που αφορούν την θέση και ευθύνη της μονάδας στο σύνολο της κοινωνίας.  Ο Άρης ανάδρομος στον Υδροχόο είναι επίσης σπάνιο φαινόμενο, και η τελευταία φορά που ήταν ανάδρομος στο ζώδιο αυτό ήταν το 1971. Τι ενδυναμώθηκε τότε στην συλλογική μας βούληση με ευρύτερη κοινωνική διάσταση; Το να αντιμετωπίζουμε τις Εκλείψεις ως κακούς οιωνούς και ιδιαίτερα αυτές που εμπεριέχουν σκληρές όψεις όπως η συγκεκριμένη δεν αρκεί, αν δεν αντιληφθούμε τον τρόπο που ενσωματώνουμε τις ενέργειες. Το φαινόμενο πάντοτε λόγω της σκιάς διαρρηγνύει τους ρυθμούς της κανονικότητας της ζωής μέσα στο γήινο πεδίο μέσα από γεγονότα που είναι έξω από τον έλεγχό μας. Πως συντονιζόμαστε με αυτά είναι που κάνει την διαφορά.

Το δίπολο Υδροχόου/Λέοντα, αναδεικνύει θέματα κοινωνικού περιβάλλοντος, συλλογικότητες και επαφής με ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινές αξίες και όνειρα, σε σχέση με την προσωπική σφραγίδα και συνεισφορά μας. Ενισχύει την συνειδητοποίηση της σημασίας της προσωπικής ελευθερίας, του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και της αντίληψης του ζωτικού χώρου που όλοι έχουμε ανάγκη για να προοδεύσουμε.  Πόσο οι άλλοι μας αποδέχονται, πόσο μας βοηθούν, αναγνωρίζουν το ποιοί πραγματικά είμαστε, αν μπορούμε τελικά να είμαστε ο εαυτός μας, να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε και να νιώσουμε ασφάλεια μέσα στον ευρύτερο περίγυρο μας. Τι δημιουργούμε μέσα από το δικό μας κέντρο που δίνει στο σύνολο, πως το σύνολο ανταποκρίνεται σε αυτό που είμαστε. Η αντίληψη του να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς μας φέρνει σ’ επαφή με νέες καταστάσεις.

Είναι περίοδος αφύπνισης, ευαισθησίας αλλά και επαγρύπνησης σε σχέση με τις “ορθές” συμπεριφορές και συναλλαγές κάθε είδους.  Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς! Κυριαρχεί η ανάγκη εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ των διάφορων μορφών της έννοιας της “αγάπης”, αλλά και της επιβεβαίωσης. Υδροχόος-Λέων είναι το δίπολο που συμβολίζει την σχέση μεταξύ του δίνω και παίρνω “αγάπη”. Τα δύο ζώδια προσδίδουν χαρακτηριστικά στις ενέργειες των φώτων.

Ο Υδροχόος βρίσκει την επιβεβαίωση μέσα από τους άλλους, μέσα από την πρόοδο, και μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της πραγματικότητας. Για να το επιτύχουμε αυτό είναι απαραίτητο να αποστασιοποιηθούμε,  χωρίς να χάσουμε την επαφή με τον εαυτό και την βούληση και να μεταφέρουμε την δημιουργική μας έκφραση, στην ομάδα και στην συλλογική σφαίρα της κοινωνίας. Ο Ήλιος στο Λέοντα μας υπενθυμίζει πως διαθέτουμε καρδιά, χαρίσματα, γενναιότητα και ηρωισμό.

Ο συλλογικός συντονισμός μας με την συνέχεια ή το μέλλον όπως το αντιλαμβανόμαστε, ζητάει σημαντικές προσωπικές προσπάθειες σταθεροποίησης της συναισθηματικής μας βάσης, όπως και ψυχικές αλλαγές συχνότητας αντίληψης στην σχέση εαυτού με το σύνολο, ή όποιου περίγυρου μας περιβάλλει. Τι μας επιτρέπεται να αναδείξουμε, και πως εναρμονιζόμαστε μέσα στο περιβάλλον που συναναστρεφόμαστε άλλους. Συλλογικά η κοινωνία αναδεικνύει  “ήρωες” που εστιάζουν στην κοινωνική και μεταρρυθμιστική προσφορά, ή έρχεται αντιμέτωπη με ηγέτες που δρουν αυταρχικά, εγωκεντρικά και διεγείρουν τον συλλογικό θυμό. Ο θυμός μπορεί να είναι καταστροφικός αλλά και σημαντικός δημιουργικός μοχλός ενεργοποίησης.

 

Η Πανσέληνος κορυφώνει τα θέματα της Νέας Σελήνης/Έκλειψης Ηλίου που έγινε στις 13 Ιουλίου, στον Καρκίνο σε αντίθεση με τον Πλούτωνα επομένως ότι ξεκίνησε ή όποια πρόθεση αναδείχθηκε από τις 13/07 (δες τα μηνύματα εδώ) κορυφώνει το αντίκρισμα της βούλησης στο συναίσθημα, εκδηλώνοντας θέματα που ζητούν εξισορρόπηση αλλά εμπεριέχουν εντάσεις και συγκρουσιακά στοιχεία που διαπραγματεύονται τις προσκολλήσεις μας, σε τρόπους, σε αξίες, σε μοτίβα συμπεριφορών που έχουν συνέπειες.  Αυτή η συνείδηση των συνεπειών, της επανάληψης της ιστορίας αλλά και των φόβων, έρχεται από την αμοιβαία υποδοχή μεταξύ Άρη και Κρόνου και εσωτερικεύεται πολύ έντονα. Η ανασκόπηση είναι μια εποικοδομητική διαδικασία. Η διαρκής συνομιλία Άρη Κρόνου είτε δρά περιοριστικά και τιμωρητικά ή φέρνει απόσταγμα σοφίας αναζητώντας αποτελέσματα και ανασυγκρότηση. Η επικριτική διάσταση των πράξεων είναι στο προσκήνιο, όπως και συνείδηση των περιορισμών μας. Η ανάγκη να αναλογιστούμε εκ των υστέρων δίνει ευνοϊκές διεξόδους για μεταρρυθμίσεις μέσα από το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού. Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία συνειδητοποίησης σε σχέση με την ανάγκη ριζικών αλλαγών στον τρόπο αντιμετώπισης της Γής που μας φιλοξενεί, μας θρέφει και μας υποστηρίζει, αλλά και της συνέχειας της ίδιας της ζωής. Η προστασία της συνέχισης της ασφαλούς διαβίωσης και η σχέση με τους κύκλους της φύσης μας αναγκάζει να αναλογιστούμε πως αποφασίζουμε και πως δρούμε. Αυτά ενεργοποιήθηκαν με την Έκλειψη Ηλιου στις 13/7.

 

Είναι σημαντικό να εστιάσουμε το βλέμμα στο μέλλον, και τι ποιό καίριο από την Σελήνη στον Υδροχόο να μας συντονίσει με την ανάγκη να νιώσουμε στο “πετσί” μας το αίσθημα ελευθερίας που μας επιτρέπει να διανοηθούμε το μελλοντικό μας κόσμο. Πως ενισχύουμε ή καταστρέφουμε, πως αντιμετωπίζουμε τον απρόβλεπτο παράγοντα; Συναισθηματικά είμαστε πιο κοντά στις δυνατότητες αλλαγής έξω από συμβάσεις και πλαίσια, στην εξέρευση μιας εναλλακτικής στάσης απέναντι στα πράγματα. Θα κυριαρχεί μια αναστάτωση εσωτερικά, και κάθε γεγονός θα ευαισθητοποιεί το ψυχισμό μας ενεργητικά. Οι ενέργειες ταυτόχρονα μας παροτρύνουν να συνδεθούμε με τους άλλους, ίσως και σε ανοίκεια περιβάλλοντα καλλιεργώντας αισθήματα φιλίας και ανθρωπισμού. Ο Νότιος Δεσμός τονίζει πως κάτι αφήνουμε πίσω μας. Συνήθειες, ανθρώπους, συμπεριφορές. Οι δεσμοί του παρελθόντος είναι αφορμή  να αντιληφθούμε τι θέλουμε να αλλάξουμε, και να ενεργοποιήσουμε αποφάσεις που είναι έχω από τις βολές μας. Η βιασύνη και το πείσμα δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Σε σχέση με τον Άρη και την Σελήνη, ο Ουρανός φέρνει τάση να αντιδράσουμε απότομα και βίαια απέναντι σε προκλήσεις, να αμφισβητήσουμε, να αμυνθούμε με διάθεση να υπερασπιστούμε, να σοκάρουμε και να σοκαριστούμε, να ανατρέψουμε και να αντισταθούμε. Οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρουσιακές συμπεριφορές και αντιδράσεις μπορεί εν δυνάμει να μας εκθέσουν και σε κινδύνους. Δεν είμαστε σε θέση να δούμε καθαρά ακόμη. Οι πλανητικές σχέσεις δημιουργούν ανισορροπία και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ο Άρης απέναντι από τον Ήλιο είναι σαν να δρούμε ή να ξεκινάμε υπό καθεστώς “τύφλωσης”. Η διατήρηση της ψυχραιμίας, όπως και η εσωτερίκευση της παρόρμησης θα σταθεροποιήσει και θα ενισχύσει μηχανισμούς αντίστασης αλλά και επανεξέτασης της βούλησης και στόχων που θα επιτύχουν καλύτερο συγχρονισμό μετά την ορθοδρόμηση του Άρη στις 26 Αυγούστου. Είναι στιγμή που η ψύχραιμη στάση, η αυθεντική έκφραση και το δημιουργικό πνεύμα, διατηρεί καλύτερες ισορροπίες.

Η Πανσέληνος μας λέει πως όλα καταλήγουν στην Σελήνη, το συναισθηματικό κομμάτι που στον Υδροχόο αποκτά μια σχεδόν ηλεκτροφόρα ευαισθησία μέσα από κάθε ερέθισμα που αφορά τον άνθρωπο και τα δικαιώματα του. Η Σελήνη στον Υδροχόο είναι η ανταπόκριση και σύνδεση με κάθε τι και όποιον δρα ευρύτερα συλλογικά, ενεργοποιείται από το πρόβλημα του διπλανού, ενισχύει τον ανθρωπισμό. Είναι η κοσμική μητέρα της κοινωνίας και του πολιτισμού, η ευρύτερη στέγη και το καταφύγιο που περιβάλλει όσους μοιράζονται όνειρα και κοινούς στόχους. Εδώ, διευρύνεται και ενεργοποιείται η κοινωνικότητα και με αίσθημα καθήκοντος, και αναπτύσσουμε τις επαφές με τους άλλους. Με απρόβλεπτο και ανατρεπτικό τρόπο λόγω του Ουρανού. Καθώς επισκιάζεται η Σελήνη με το φαινόμενο της Έκλειψης κάτι από όλα αυτά μοιάζει να χάνεται, να μην το βλέπουμε. Η πηγή είναι ο  Ήλιος που είναι ισχυρός στον Λέοντα σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό. Η εξέλιξη βρίσκεται στον Λέοντα, και η βούληση αλλά και το πως ορίζουμε την ζωή, πως ηγούμαστε ή τι αναζητούμε από  όσους ηγούνται θα κρίνει πολλά. Αν στοχεύσουμε νου και συναίσθημα σε κάτι δημιουργικό και συγκεκριμένο διαισθανόμαστε πως μπορούμε να αποκτήσουμε καινούργια όνειρα και στόχους, και να βιώσουμε αναγνώριση ακόμα και ανάμεσα σε “αγνώστους”, να τονώσουμε άλλους μέσα απο το ποιοί είμαστε, μέσα από κάποιον κοινό σκοπό, εκδήλωση ή γεγονός.

Θα πρέπει να εξισορροπήσουμε την δημιουργική μας προσωπικότητα και την αυτο έκφρασή με την θέση μας στο συλλογικό χώρο της ζωής. Κεντρικά θέματα της έκλειψης: έρωτας και φιλία, προσωπική δημιουργία και αυθεντικότητα και η θέση της στην ομάδα, ηγέτες και κοινωνία, ηρωισμός και αλτρουισμός. Κάτι απελευθερώνεται κάτι σπάει, κάτι αλλάζει. Τα εξωτερικά γεγονότα μπορεί να έρθουν να αλλάξουν την εσωτερική μας κατάσταση. Κάποια θέματα μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια θυμούς ή συγκρούσεις, οι και απρόβλεπτες συμπεριφορές που θα αναστατώσουν με σκοπό να βρούμε καλύτερες ισορροπίες. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Λέοντα και μέσα από τις εκλείψεις μέχρι τον Νοέμβριο του 2018, μας θυμίζει πως στις σχέσεις με τους άλλους πρέπει να λειτουργήσουμε με τον Ήλιο μας για να εξελιχθούμε. Εμείς αποφασίζουμε για την ζωή μας, εμείς επιλέγουμε. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ζωή που δημιουργούμε. Πόσο τιμάμε τον εαυτό μας και την ζωή μέσα από τις αποφάσεις μας και στις σχέσεις με τους άλλους; Πόσο αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη των επιλογών μας και σε σχέση με το κοινό καλό. Το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και η δημόσια σφαίρα της ζωής θα μας ωθήσουν να εξελίξουμε την προσωπική μας αποστολή και να ξαναβρούμε το κέντρο μας, όπως και να ανατρέψουμε τα στερεότυπα των ηρώων αλλά και της προσοχής που αναζητάμε. Η ακεραιότητα, ο σεβασμός και η αξιοπιστία είναι θέματα που αναδεικνύουν οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Η απελευθέρωση από προσκολλήσεις και φόβους, από την αντιδραστική τάση αμφισβήτησης των πάντων, μας βοηθάει να εμπιστευθούμε, και να μετασχηματίσουμε, ενώνοντας τους πόρους, το συναίσθημα και τις δυνάμεις μας με άλλους. Ο συμβιβασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς τα σταθερά ζώδια επιδεικνύουν έλλειψη ευελιξίας. Όμως ο ρόλος τους είναι να σταθεροποίησουν και να αξιοποιήσουν καταστάσεις. Το ουσιαστικό αντίκτυπο που μπορεί να κάνει ο δυναμικός σχηματισμός του Ταυ-τετραγώνου βρίσκεται στο να στοχεύσει την ενέργεια που ενσωματώνει στο απέναντι ζώδιο του πλανήτη της κορυφής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Σκορπιός. Η συνείδηση της συνέχειας μέσα από την αναγέννηση και ανανέωση αυτού που έχει φθαρεί, διερευνητική στάση, η θεραπευτική διάσταση, η γνώση του ψυχισμού, η ένωση των πόρων, η κοινοκτημοσύνη και το ουσιαστικό μοίρασμα.

Ο Ουρανός συνδέεται με το μύθο του Προμηθέα, μιλάει για την μεταρρύθμιση, την ανάπτυξη το μέλλον. Τον πολιτισμό. Το κοσμικό σκηνικό μας συντονίζει με το μεταρρυθμιστικό πνεύμα, όλα αυτά που θέλουμε να αλλάξουν, ή πρέπει να αλλάξουν για να εξελιχθούμε και μας δίνει ένα μήνυμα αφύπνισης σε σχέση με την ανάγκη να γίνουμε περισσότερο διορατικοί σχετικά με τις αξίες μας, που τις έχουμε τοποθετήσει, και ιδιαιτέρως στην σχέση μας με τον υλικό κόσμο, και τις προσκολλήσεις μας σε σχέση με αυτά. Η φάση του μύθου όπου έχει ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας είναι το σημείο της συνειδητοποίησης της έλλειψης διορατικότητας με την παρουσία του μυθολογικού Επιμηθέα. Εμείς επιλέγουμε με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία της ανάπτυξης και της προόδου. Αυτά μας έχουν ήδη δοθεί και τώρα οφείλουμε ως κοινωνίες και ως μονάδες να αντιληφθούμε και να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση εκλογής και επένδυσης ενέργειας. Η ανάγκη ενδοσκόπησης, βελτίωσης του τρόπου που διεκδικούμε, και επανεξέτασης μηχανισμών αντίδρασης είναι εμφανής από τις ανάδρομες πορείες του Άρη, του Κρόνου και του Ερμή. Αυτό λειτουργεί και σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα απόσπασμα από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου:

«έκανα τους θνητούς να πάψουν να προβλέπουν το θάνατό τους ως μοιραίο»

«και τι φάρμακο βρήκες γι’ αυτό;» ρωτά ο χορός

«τους έδωσα τυφλές ελπίδες» απαντά εκείνος

«σπουδαία λύση βρήκες» λέει ο χορός

«τους έδωσα και τη φωτιά» λέει ο Προμηθέας

 

Ως αστρονομικό φαινόμενο η έκλειψη μας στρέφει την προσοχή να παρατηρήσουμε το θέαμα, και αστρολογικά να μετατρέψουμε το ασυνείδητο σε συνειδητό και να εναρμονίσουμε τις αλήθειες που μας αποκαλύπτονται, και την ανάπτυξη με την κοινωνική διάσταση των ιδανικών μας. Θα είναι ορατή από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Ασίας, της Αυστραλίας, της Αφρικής, Βόρειας και Νότιας Αμερικής, του Ειρηνικού, Ατλαντικού, Ινδικού Ωκεανού και της Ανταρκτικής. (το link μας δείχνει ακριβώς το φάσμα της σκιάς της Γής που και το ποσοστό κάλυψης της Σελήνης: https://www.timeanddate.com/eclipse/lunar/2018-july-27

 

 

Η Πανσέληνος/έκλειψη, έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Υδροχόος, Λέων, Σκορπιός, Ταύρος με γενέθλια 21-27 Ιανουαρίου, 25-30 Ιουλίου, 23-30 Οκτωβρίου, 22-28 Απριλίου. Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή/και ωροσκόπο στις 01 μοίρες  (+/-5) μοίρες των σταθερών ζωδίων. Σημαντικές ημερομηνίες για το επόμενο δεκαπενθήμερο που χρήζουν προσοχής είναι οι 27/7, καθώς ενεργοποιείται η Έκλειψη, και έχουμε και την στάση του Ερμή, που ορίζει πως επιστρέφουμε στην αναζήτηση και ανάλυση πληροφοριών, και δεν πρέπει να βιαστούμε να δράσουμε. 1-4/08 τετράγωνο Άρη-Ουρανού, 16-19/9 τετράγωνο Άρη – Ουρανού. 25-27 Σεπτεμβρίου ενεργοποίηση της μοίρας της Έκλειψης από τον ορθόδρομο Άρη, και 24-31/10 ενεργοποίηση της μοίρας της Έκλειψης από τον Ήλιο και την Αφροδίτη. Η Έκλειψη σε επηρεάζει κυρίως αν έχεις Ήλιο, Σελήνη, ωροσκόπο ή μεσουράνημα στις 04 μοίρες των σταθερών ζωδίων. Η προηγούμενη έκλειψη του ίδιου κύκλου Saros 129, έγινε στις 16/07/2000. Αν επηρεάζεσαι από την Έκλειψη και ανατρέξεις σε εκείνη την περίοδο της ζωής σου μπορείς να ξεκλειδώσεις εξελικτικά μηνύματα που διαχειρίζεσαι στην παρούσα φάση.

 

 

Εύχομαι να βρούμε χρόνο να απολαύσουμε το μοναδικό φαινόμενο της Έκλειψης απόψε!

© Eleni Kostika 2018

Photo by Jason Rosewell on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s