Πανσέληνος στις 03  μοίρες και 12′ Ιχθύων

vincent-van-zalinge-38365-unsplash

26 Αυγούστου, 2018 – 14:56 τοπική ώρα

 Η Πανσέληνος του Αυγούστου γίνεται στον άξονα Ιχθύ/Παρθένου, ο οποίος έχει να κάνει με τα όρια, την έννοια της διάκρισης και της πίστης. Είναι επίσης και άξονας της υγείας, της παροχής υπηρεσίας αλλά και των ιδανικών και της τελειοποίησης. Η Παρθένος είναι μεταβλητή Γή που αναζητά την τελειότητα, και χρησιμοποιεί την κριτική ικανότητα ώστε να υπηρετήσει, να βοηθήσει, να καλλιεργήσει, να βελτιώσει, να εφαρμόσει και να γιατρέψει τις ατέλειες στον απτό κόσμο της καθημερινότητας. Οι Ιχθύς είναι Νερό που αναζητά να “σβήσει” τα όρια, να εξιδανικεύσει, να φανταστεί, να μετουσιώσει, να συνθέσει ή να αποδράσει, ώστε να πετύχει ένα είδος κάθαρσης ή υπέρβασης σε σύνδεση με το όλο. Οι Ιχθύς αντικαθιστούν την τελειότητα που έχει ανάγκη η Παρθένος στον υλικό κόσμο, με το ιδανικό ή το όνειρο που θα εμπνεύσει και θα αποκαταστήσει την πίστη στην πνευματική και δημιουργική σφαίρα της αντίληψης. Και τα δύο ζώδια επιχειρούν μέσα από αντίθετη οπτική να παρέχουνπροσφέρουν  και αφοσιώνονται μέσα από την σύνδεση στοιχείων και πραγμάτων. Είναι τα μικρά και τα καθημερινά που θα μας ευαισθητοποιήσουν. Η Παρθένος με πρακτικό πνεύμα και αφοσίωση, και οι Ιχθύς μέσα από την συγκίνηση, την σύνθεση και την συγχώνευση.

Μπορούμε λοιπόν κάτω από αυτό το φεγγάρι στους Ιχθύς εν δυνάμει να αισθανθούμε τα πάντα γύρω μας, να πραγματοποιήσουμε συνδέσεις, αλλά και να βρούμε διέξοδο έκφρασης σε ταλέντα, να εξωτερικεύσουμε γόνιμα την έμπνευση, να γειωθούμε ερχόμενοι σε επαφή με την φύση, με τις αισθήσεις μας, με άλλους, να συγκινηθούμε και να αποφορτιστούμε. Η Πανσέληνος πάντοτε κάτι φέρνει στο φως, ενώ μας φορτίζει ενεργειακά ώστε να βρούμε ισορροπίες με τον εαυτό και τις σχέσεις μας. Η εξισορρόπηση έχει να κάνει με το τι μας γοητεύει και η ορθή κρίση του τι είναι ουσιαστικό και χρήσιμο (Ήλιος στην Παρθένο). 

Οι πλανήτες σε συνομιλία με τα Φώτα, δηλώνουν μια αρμονία/ευκολία – σε σχέση με ένα”έδαφος” που ήδη έχουμε βρει-, καθώς οι πλανήτες Ήλιος, Κρόνος, Ουρανός σχημάτισαν ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της Γής πριν την Πανσέληνο, και το κανάλι εξωτερίκευσης είναι η Σελήνη στους Ιχθύς. Η ανταπόκριση. Αυτό το μεγάλο τρίγωνο θα ενεργοποιηθεί εκ νέου στις 7 Σεπτεμβρίου από τον Ερμή που θα περάσει στην Παρθένο και θα οργανώσει όπως και θα εφαρμόσει περισσότερο το πρακτικό, υλικό αλλά και αισθησιακό κομμάτι της ζωής μας.

Αυτός είναι και ο λεγόμενος σχηματισμός του χαρταετού με την συμμετοχή του Κρόνου και του Ουρανού σε ανάδρομη πορεία, έρχεται να ανανεώσει ή να αλλάξει κάτι από το παρελθόν. Είτε την ανταπόκρισή μας απέναντι στην πρακτική και υλική πλευρά της ζωής μας ή να ενισχύσει την πίστη μας και την πεποίθηση που μας επιτρέπει να εμπνευστούμε και να ονειρευόμαστε, ακόμα και μέσα από αντίξοες συνθήκες και περιορισμούς. Ο σχηματισμός τονίζει την ανάγκη αλλαγής στάσης απέναντι στην ίδια την ζωή και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της, ώστε να μπορέσει ο σχηματισμός να “πετάξει” όπως ο χαρταετός. Να συνειδητοποιήσουμε την αντίθεση, κι εδώ είναι η Σελήνη στου Ιχθύς, οι αυτοματισμοί που μας παρασύρουν και οι ευαισθησίες μας,  ή η έλλειψη ορίων που μπορεί να γίνονται ανασταλτικοί στο να δουν εφαρμογή ταλέντα, ή να διακρίνουμε την ουσία στο να αξιοποιηθούν πλήρως πόροι που διαθέτουμε.  Η Πανσέληνος μας βοηθάει να αναπτύξουμε κάτι που έχουμε στην διάθεσή μας. Τα ορθά όρια  θα αναδείξουν το κατά πόσον αυτό θα αναπτυχθεί περισσότερο.

Το αν θα συντονίσουμε τις κεραίες μας στην ενσυναίσθηση, την υψηλή συχνότητα ευαισθησίας που παρέχει η Σελήνη στους Ιχθύς, που θα μας επιτρέψει να αντιληφθούμε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας και να βοηθήσουμε κάποιες αλλαγές που επιθυμούμε να γίνουν περισσότερο ενσυνείδητες ή αν θα αποσυντονιστούμε από κάθε ερέθισμα, προτροπή και κραδασμό γύρω μας, ενδίδοντας στην επιθυμία, στην απογοήτευση, στα λάθη, στην φυγή, αλλά και στην αχαλίνωτη φαντασία είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Η φαντασία δρα με δύο τρόπους: είτε τρέφει τους φόβους σου και σε εγκλωβίζει ή την δυνατότητα να συνθέσεις, να εμπνευστείς και άρα να πιστέψεις, να νιώσεις ελεύθερος και να  βρεις διεξόδους.  Η πανσέληνος μας υπενθυμίζει πως δεν χρειάζεται να κάνουμε ή να ανταποκριθούμε σε κάτι που δεν θέλουμε όπως επίσης και πως εμείς μπορούμε να γίνουμε φορείς της αγάπης και γονιμότητας στην ζωή μας. Μας θέτει ίσως κάποια διλήμματα στις σχέσεις μας, μας φέρνει μπροστά σε αδυναμίες, θέματα που πρέπει να ολοκληρώσουμε, μας φωτίζει αλήθειες για το πώς αξιολογούμε την αγάπη και μας βοηθάει να χρησιμοποιήσουμε  την ατέρμονη επεξεργασία της  πληροφορίας δημιουργικά, απέχοντας με κάποιο τρόπο από την κανονικότητα της καθημερινότητας ή απολαμβάνοντας κάτι ακόμα και μέσα σε πλαίσια εργασίας.  Κάτι θα μας εμπνεύσει, κάτι μας βοηθά να βελτιώσουμε συνθήκες, ή να επουλώσουμε τρωτά.

 

Είναι μια πανσέληνος που μας ζητάει να ακούσουμε την διαίσθησή μας και να δούμε τι έχουμε συλλέξει σε συναισθηματικό επίπεδο, όπως και να διαπιστώσουμε πράγματα που δεν είχαμε προσέξει.  Αν ακούσουμε την διαίσθησή μας θα αφουγκραστούμε καλύτερα το μέσα μας, και ίσως διαπιστώσουμε πως μερικές φορές χρησιμοποιούμε κάποιες  μάσκες ή κρυβόμαστε για να προστατέψουμε τα “λάθη” ή τα ελαττώματά μας.

Η μεγάλη εικόνα είναι τελικά μέσα μας και η ευδαιμονία μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμα και μέσα από μια απλή κουβέντα, ένα χάδι, μια χειρονομία, έναν περίπατο, ή το άκουσμα ενός τραγουδιού. Το απόσταγμα και η αγνότητα που εμπεριέχονται στην φροντίδα και την αφοσίωση όλων αυτών που συστήνουν τον υλικό μας κόσμο. Χρειάζεται να γειωθούμε για να υπερβούμε, να κάνουμε πρακτικές αλλαγές, να δώσουμε φροντίδα στο σώμα, και χρήσιμη τροφή στο νου, να εξυγιάνουμε συναισθήματα μέσα από την τέρψη των αισθήσεων και της ψυχής. Μπορεί να νιώσουμε πως κάτι ρέει με ευκολία, καθώς άλλα πράγματα που μας περιβάλλουν δρουν είτε παρασιτικά ή συγκρουσιακά. 

Τα στοιχεία του Νερού και της Γής είναι παθητικά, θηλυκά και εσωστρεφή (Σελήνη, Ήλιος, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας δίνουν τον τόνο μέσα από τις θέσεις τους σε ζώδια που εκφράζονται ενσωματώνοντας και αποκρυσταλλώνοντας εμπειρίες). Γινόμαστε περισσότερο δέκτες, μετουσιώνοντας πληροφορία και ερεθίσματα δημιουργώντας ένα ήσυχο, συναισθηματικά γόνιμο και γειωτικό έδαφος, αξιοποιώντας πόρους και δεξιότητες. ΄Έτσι μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να κοινωνικοποιηθούμε με εξωστρέφεια όπως δηλώνει ο Ερμής και η Αφροδίτη από τα αρσενικά και ενεργητικά ζώδια του Λέοντα (Φωτιά) και του Ζυγού (Αέρας). Όμορφη περίοδος για διάδοση ιδεών ή δημιουργημάτων, φλέρτ, κοινωνικότητα και ανάπτυξη επαφών, αν κυριαρχεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Μπορεί να υπάρχει διάχυτος ερωτισμός, όπως επίσης να ενεργοποιηθούν και πάθη και εμμονές που έχουν κάποιο τίμημα. Η Αφροδίτη είναι σε συγκλίνουσα όψη φθίνοντος τετραγώνου με τον Πλούτωνα όψη που ανοίγει την όρεξη για συναίσθημα,  πάθος ή ισχύ. Ζητάει να δούμε πως ελέγχουμε στις σχέσεις μας, πως συνδέουμε το χρήμα με την αυταξία, ή τι ενεργοποιεί φόβους και έλλειψη εμπιστοσύνης και μας απομακρύνει από το να ενδυναμώσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να βιώσουμε τον έρωτα και την αγάπη ή να απολαύσουμε ουσιαστικά. Μια επιρροή που εν δυνάμει μπορεί να μεταμορφώσει ριζικά την σχέση με την αγάπη και τα αποκτήματα, αν μπορέσουμε να απεμπλακούμε από την ανάγκη μας να ελέγχουμε. Μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει “δύσκολες” συνεργασίες με ισχυρούς.

 

Η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον απλανή  Fomalhaut (ένα από τα πολύ σημαίνοντα τέσσερα βασιλικά αστέρια της Περσίας). Η γενική ερμηνεία των βασιλικών αστεριών είναι πως δίνουν μια ισχυρή ευλογία, υπόσχονται οφέλη με προϋπόθεση την ακεραιότητα, αλλά έχουν και την σκοτεινή τους πλευρά. Εκπροσωπούν ένα είδος δοκιμασίας ή πειρασμού όπως λέει η αστρολόγος B. Brady1, όπου το άτομο πρέπει να δουλέψει για να έρθει η πραγματική επιτυχία. Όταν τα οφέλη γίνονται αυτοσκοπός  τότε έρχεται η πτώση και οι δυσκολίες. Ο συγκεκριμένος απλανής ανήκει στον αστερισμό Piscis Australis. Ο Πτολεμαίος αναφέρει πως είναι φύσεως Ερμή και Αφροδίτης. Η V. Robson λέει πως σχετίζεται με υπεροχή, φήμη και μεγάλη επιτυχία, όπως και με πνευματικότητα. H E. Ebertin δηλώνει πως μπορεί να είναι ή θετικό ή αρνητικό ανάλογα με το ωροσκόπιο, οπότε το κατατάσσει ερμηνευτικά σε μια επιρροή που ενισχύει. Έχει συνδεθεί με το ποιητικό ταλέντο, τον ιδεαλισμό, την μεταφυσική, το ταλέντο στο γράψιμο ή στις επιστήμες, το χάρισμα γενικότερα. Η Brady αναφέρει επίσης πως η πρόκληση με την επιρροή του Fomalhaut είναι το άτομο να διατηρήσει την αγνότητα των ιδανικών και των σκοπών του. Σε συνδυασμό με την Σελήνη ο Fomalhaut δηλώνει πάθος για την τέχνη και την μεταφυσική2. Η Σελήνη είναι αυτό στο οποίο ανταποκρινόμαστε υποσυνείδητα, τι υποδεχόμαστε στην ζωή μας και τι καλλιεργούμε. Επομένως εδώ η Πανσέληνος μας δίνει το μήνυμα της διεύρυνσης ταλέντων, της απήχησης των χαρισμάτων αλλά και την πρόκληση του πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Είναι συλλογική η δόνηση, αλλά και προσωπική σε περίπτωση που η Πανσέληνος ενεργοποιεί πλανήτες ή σημεία στον γενέθλιο χάρτη.

Χρειάζεται προσοχή να μην εγκλωβιστούμε στην παγίδα της λεπτομέρειας και όλων των μικρών πραγμάτων που αντιλαμβανόμαστε ως ενόχληση, γιατι είναι εύκολο να υπερβάλλουμε. Ο χάρτης της Πανσελήνου έχει αρκετές δευτερεύουσες όψεις 45 και 135 μοιρών, που μαρτυρούν μια πολυπλοκότητα και σύνθετη επιρροή και από πράγματα και καταστάσεις που μπορεί να εκνευρίζουν, να δρουν παραβιάζοντας όρια, ή να δημιουργούν “παράσιτα” στο φόντο της καθημερινότητας και της ζωής μας. Αν εστιάσουμε εκεί τότε ίσως  χάσουμε και το νόημα των θετικών επιρροών. Είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε στους τρόπους που θα μας βοηθήσουνε να γειωθούμε περισσότερο, οργανώνοντας αλλαγές σε υφιστάμενες δομές και καθήκοντα με πρακτικό τρόπο, εκτιμώντας την απλότητα των μικρών πραγμάτων. Να θέσουμε τα πράγματα σε τροχιά, καθώς ο Άρης πρόκειται να ξεκινήσει την ορθόδρομη πορεία του μια μέρα μετά την Πανσέληνο, και μετά από ένα καλοκαίρι ενδοσκόπησης, αναστάτωσης και έντονων αλλαγών που μας έσπρωξε με τις εκλείψεις έξω από τις ζώνες της βολής μας.  Τι έχουμε συλλέξει μέχρι εδώ, πως τα βάζουμε σε τάξη, τι είναι χρήσιμο, τι πετάμε, τι κρατάμε, τι χρειάζεται ρύθμιση στην πρακτική πλευρά της ζωής μας και πως αυτό εξισορροπείται με την ανάγκη να αποδράσουμε, να νιώσουμε, να συγκινηθούμε, να γοητευθούμε, να δημιουργήσουμε, αλλά και να προσφέρουμε κάποια πράγματα για να αμβλύνουμε την οξύτητα προβλημάτων. Υπάρχει κάτι το ιερό στην απλοποίηση της ζωής, και αυτό το αντιλαμβανόμαστε σε εγγύτητα με την φύση και τις αισθήσεις μας. Η φύση είναι διέξοδος συναισθηματικής γαλήνης , αποτοξίνωσης όπως και κάθε μορφής πνευματική ή δημιουργική διαδικασία.

Ήλιος και Ερμής σε αμοιβαία υποδοχή είναι σύμμαχοι σε μια διαδικασία που θέτει την λογική με δημιουργικό τρόπο στην υπηρεσία της βούλησης και της διαδικασίας της εκλογής. Ο νούς είναι δημιουργικός και δραστήριος βλέπει και κρίνει ώστε να εκφράσει ταλέντα, να διακρίνει και να θέσει σε εφαρμογή. Η Σελήνη στους Ιχθύς στην έξαρση της Αφροδίτης και την κατοικία του Δία, εκπροσωπεί τους αυτοματισμούς μας, και τονίζει την τάση να ανταποκριθούμε με οδηγό την διαίσθηση ή την ανάγκη να διευρύνουμε, να αναπτύξουμε και να εμβαθύνουμε την ψυχική, αισθησιακή και συναισθηματική πλευρά του εαυτού μας. Να μοιραστούμε χωρίς όρια. Ανταποκρινόμαστε σε αυτό που μας ευχαριστεί και απολαμβάνουμε. Ερμής και Δίας χορηγοί των Φώτων σε συγκλίνουσα όψη φθίνοντος τετραγώνου μεταξύ τους, μιλούν για την πιθανή συγκρουσιακή σχέση μεταξύ πληροφορίας και ήθους ή αλήθειας. Πολλες φορές αυτό που είναι λογικό δεν είναι απαραίτητα και αληθινό. Μπορεί να ακούσουμε υπερβολές, να εκφραστούμε με πιο πομπώδεις, κυριαρχικούς τρόπους ή να δυσκολευτούμε να βάλουμε τα στοιχεία που μας δίνονται σε σειρά ώστε να βγάλουμε κάποιο τελικό συμπέρασμα που μας ευαισθητοποιεί. Το ήθος κάποιων ειδήσεων ή πληροφοριών που θα αναμεταδοθούν στο συλλογικό τοπίο είναι αμφισβητήσιμο, κι εδώ θα ενεργοποιηθεί έντονα η κριτική διαδικασία. Πόσο πιστεύουμε σε όσα ακούμε; Πόσο επικριτικοί γινόμαστε με πιθανές ασάφειες ή λάθη; Πως έρχονται στο φώς κάποιες λεπτομέρειες που δεν είχαμε προσέξει.

 

Η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη πριν εισέλθει στο ζώδιο του Κριού είναι ένα εξάγωνο με τον Άρη, που θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε κάτι που ίσως μας απασχολούσε καιρό με επιτυχία, να αποχωρίσουμε από κάπου ή να ξεκαθαρίσουμε συναισθήματα αλλάζοντας σελίδα. Επίσης να ενδώσουμε σε ένα πάθος ή μια επιθυμία της τελευταίας στιγμής. Η όψη μας προδιαθέτει για μια περίοδο αρκετά δραστήρια, με ένα αίσθημα βελτίωσης και εξυγίανσης καταστάσεων, για κάτι που συνειδητοποιήσαμε ή άρχισε να παίρνει μορφή, συνάντησε απήχηση και που θα συνεχίσει και με τον επόμενο κύκλο που ξεκινάει στις 9 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο της Παρθένου.

 

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Ιχθύς με γενέθλια 20 – 24 Φεβρουαρίου, Παρθένος με γενέθλια 25 -29 Αυγούστου, Δίδυμος με γενέθλια 23-27 Μαίου, Τοξότης με γενέθλια 24-28 Νοεμβρίου, όπως επίσης και Αιγόκερως με γενέθλια 23 – 27 Δεκεμβρίου ή Ταύρος με γενέθλια 22 –  26 Απριλίου, ή/και αν έχεις ωροσκόπο, ακμές γωνιακών οίκων και προσωπικούς πλανήτες στις 03 (+/-2) μοίρες των μεταβλητών  ζωδίων.  Επηρεάζεσαι επίσης αν έχεις πλανήτες ή σημεία στις 19 μοίρες Ζυγού/Αιγόκερου ή/και στις 16 Λέοντα/Σκορπιού.  Την επιρροή της πανσελήνου επεξεργαζόμαστε μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου.

Εύχομαι να απολαύσουμε ένα μαγευτικό φεγγάρι!

© Eleni Kostika 2018

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

Πηγές-Βιβλιογραφία:

(1),(2) – Brady Bernadette, Brady’s Book of Fixed Stars, Samuel Weisser, Inc., York Beach, Maine, 1998, pp. 39, 197

http://www.constellationsofwords.com/stars/Fomalhaut.html

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s