Νέα Σελήνη  στις 17 μοίρες Παρθένου

 

fancycrave-224908-unsplash

09 Σεπτεμβρίου 2018, 21:01 τοπική ώρα

Η Παρθένος ανήκει στην ποιότητα της Γής που είναι καλλιεργήσιμη. Ένα έδαφος που προετοιμάζεται, και είτε είναι συνειδητό, είτε όχι, είναι απαραίτητο να μπει σε μια πιο πρακτική αλλά και ουσιαστική βάση. Η Παρθένος συμβολίζει την γη η οποία με την κατάλληλη φροντίδα, και εργασία θα αποφέρει “καρπούς” και αποτελέσματα που έχουν χρησιμότητα, αλλά και μια αίσθηση σκοπού που ικανοποιεί τις πιο λεπτές, αγνές και εξευγενισμένες πτυχές της αυτο-εκτίμησης μας.

Επι της ουσίας ξεκινάμε έναν νέο συναισθηματικό κύκλο, όπου έχουμε την ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε την ανταπόκρισή μας σε έναν τομέα της ζωής με έναν ανανεωμένο τρόπο. Η Σελήνη στην Παρθένο τονίζει θέματα εργασίας, υγείας, αυτοβελτίωσης όπως και μας μιλάει για συναισθήματα ταπεινότητας, μια έντονη ανάγκη να παρέχουμε κάτι, να φροντίσουμε, ή ακόμη και να εργαστούμε ώστε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε, έναν έρωτα, μια δημιουργία, την φυσική μας κατάσταση, τις δεξιότητες μας ή ευρύτερα τον κόσμο και την γή που μας παρέχει. Εν γένει μας βοηθάει ώστε να οργανωθούμε, να θέσουμε προτεραιότητες και να γειωθούμε.

Όλα όσα συνέβησαν στον προηγούμενο κύκλο 11/08 που ενεργοποίησε η Νέα Σελήνη/Έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα, τώρα δοκιμάζονται στην πρακτική τους πλευρά, και στην βιωσιμότητά τους μέσα στην κανονικότητα του προγράμματος της καθημερινής ζωής. Η Έκλειψη εξακολουθεί να είναι ενεργή για ευρύτερο διάστημα και μιλάει για αλλαγή σελίδας στην ζωή μας ή στον εαυτό μας. Υπο αυτό το πρίσμα θα πρέπει τώρα να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, και καθώς ο Ερμής κυβερνήτης της Νέας Σελήνης βρίσκεται στην Παρθένο η ανάλυση και η εκλογίκευση δεδομένων, ενισχύει την κριτική ικανότητα, όπως και ότι έχει σχέση με την επικοινωνία, ιδέες και σχέδια που έχει πρακτικό χαρακτήρα. Είναι ένας κύκλος που ζητάει ένα νοικοκύρεμα, στις σκέψεις, στον τρόπο που δουλεύουμε, και θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα να γειωθούμε και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Η επίλυση προβλημάτων όπως και κάθε στοιχείο που έχουμε στην διάθεσή μας, μπαίνουν στο μικροσκόπιο και κύριο μέλημά μας είναι να διαπιστώσουμε τι είναι λειτουργικό, τι εξυπηρετεί και τι όχι. Η Παρθένος αναλύει και διυλίζει, αλλά μπορεί και να κολλήσει σε λεπτομέρειες χάνοντας την συνολική εικόνα. Αυτό μπορεί να εξωτερικευθεί ως υπερβολικό άγχος, εργασιομανία, τελειοθηρία ή στην πιο θετική εκδοχή ως εξαιρετική οξυδέρκεια και διεξοδική παραγωγικότητα που θα θέσει βάσεις για μελλοντική “συγκομιδή”. Είναι ζώδιο μεταβλητό και έχει να κάνει με τα όρια, και την εξυγίανση. Που έχουμε κάνει υποχωρήσεις που μας έχουν εγκλωβίσει, ποια είναι τα προβλήματα ή ελαττώματα που μας υποδουλώνουν, και που θα πρέπει να ρυθμίσουμε αυτούς τους παράγοντες για να νιώσουμε πιο αποτελεσματικοί και καλύτερα με τον εαυτό μας.

Δεν έχουμε πλανήτες στο στοιχείο του Αέρα και της Φωτιάς, κι έτσι τα βαρύτερα των στοιχείων υπερισχύουν (Γή και Νερό), οπότε η πραγματικότητα αλλά και η διάθεση μπορεί να περιγράψει μια ατμόσφαιρα που μας προσανατολίζει περισσότερο προς το υλικό και συναισθηματικό μας κομμάτι, που μπορεί να είναι γόνιμη, να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης ή και κάπως βαριά ανάλογα με το τι διαχειριζόμαστε. Μπορεί να έχουμε διάθεση να κάνουμε προσαρμογές στην καθημερινότητά μας, να προσέξουμε την υγεία μας περισσότερο, να προσηλωθούμε σε ένα έργο και τις δημιουργίες μας, όπως και στον τρόπο που παρέχουμε υπηρεσίες. Έχουμε την δυνατότητα να δούμε αρκετή πρόοδο, αλλά και να ξεδιαλύνουμε την ουσία καταστάσεων και συναισθημάτων κυρίως με την λογική μας και μέσα από πράξεις. Το να εργαστούμε πάνω σε κάτι θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε βελτίωση και ικανοποίηση. Είναι μια περίοδος για να οργανωθούμε, να θέσουμε προτεραιότητες, και να εξακριβώσουμε τα επίπεδα “υγείας” και πρακτικότητας κάθε κατάστασης. Απαιτούμε νοητική και συναισθηματική ακρίβεια. Η Νέα Σελήνη είναι εξαιρετική για όσους ασχολούνται με εφαρμοσμένες τέχνες, χειρονακτικές εργασίες, την καλλιέργεια της γής, τον τομέα της υγείας, το εμπόριο, τα μικρά ζώα (κατοικίδια και άλλα), την υλοποίηση και εφαρμογή δημιουργικών έργων, και την παροχή υπηρεσιών γενικότερα.

Τα φώτα είναι σε συγκλίνουσα όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και εξαγώνου με τον Δία στον Σκορπιό, και επι της ουσίας ο κύκλος αυτός ενεργοποιεί την όψη εξαγώνου Δία-Πλούτωνα που γίνεται ακριβείας στις 12 Σεπτεμβρίου και βοηθάει ιδιαίτερα να δούμε βοήθεια σε επαγγελματικά εγχειρήματα, να βρούμε οικονομική στήριξη, και να έχουμε γενικότερα κάποιες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε πνευματικούς ή υλικούς στόχους.  (βλέπε την ερμηνεία της όψης αναλυτικότερα εδώ.)

Μπορούμε να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο που μπορεί να είναι μεταμορφωτικό για την ζωή μας, να συναντήσουμε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν τα σχέδια μας, η θα διευρύνουν τις γνώσεις και πνευματικές μας αναζητήσεις, ή ακόμη να αντιληφθούμε το απόσταγμα της εμπειρίας που έχουμε αποκομίσει σε βάθος μέσα σε κάποιο περιβάλλον. Να αναπτύξουμε τους τρόπους που εργαζόμαστε (Σελήνη στα όρια του Δία), να εμβαθύνουμε και να εξελίξουμε ένα ερευνητικό αντικείμενο, να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας μέσα από την χρησιμότητα των ταλέντων μας, αλλά και να διαπιστώσουμε σε τι λέμε “ναι”. Θα επιβεβαιώσουμε κάποια ξεκινήματα και θ’ ακούσουμε αρκετές υποσχέσεις αυτό το διάστημα. Επίσης θα επεξεργαστούμε, θα πούμε ή θα ακούσουμε και αλήθειες για ό,τι μας προβληματίζει ή ό,τι δεν ήταν ξεκάθαρο. Άλλοι μπορούν να μας συμβουλέψουν πολύ εποικοδομητικά. Η Σελήνη αποκλίνει από μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα, και αυτό δηλώνει πως είναι σαν να μπαίνουμε στον νέο κύκλο με ένα κάπως θολό ή μελαγχολικό συναίσθημα που στην συνέχεια θα επεξεργαστούμε  μέσα από πρακτικές οδούς και βάζοντας κάποια τάξη.

 

Παράλληλα, η Αφροδίτη στην μηδενική μοίρα του Σκορπιού, μιλάει για τις αξίες, την αγάπη, τις σχέσεις και την υλική πλευρά της ζωής μας που εισέρχεται σε ένα νέο πεδίο εμπειρίας το οποίο θα διερευνήσουμε μέχρι τις 9 Ιανουαρίου του 2019, αλλά και θα επαναδιαπραγματευθούμε το διάστημα μεταξύ 5/10-15/11 μέσα από την αναδρομή της. Ένα είδος αναγέννησης και μεταμόρφωσης σε αυτούς τους τομείς θα είναι στο προσκήνιο της θεματικής και τους δύο επόμενους σεληνιακούς κύκλους για τον οποίο θα μιλήσω σε ξεχωριστό άρθρο. Καθώς η Αφροδίτη αποκλίνει από το τετράγωνο που πραγματοποίησε με τον Άρη στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω, η σχέση χαράς και επιθυμίας μπορεί να ήρθε σε σύγκρουση, η ανάγκη να έλξουμε σε σχέση με τον τρόπο που διεκδικούμε πιθανόν να μας ώθησε σε μια συνειδησιακή ή και πραγματική σύγκρουση. Μπορεί να απομακρυνθήκαμε από μια σχέση, ή να αφήσαμε κάτι, όμως η επικείμενη όψη αντίθεσης Αφροδίτης-Ουρανού και εξαγώνου με τον Κρόνο δηλώνει μια ανάγκη αξιολόγησης του τι κρατάμε από το υφιστάμενο κομμάτι των σχέσεων και αξιών μας και τι μπορούμε να αλλάξουμε. O Κρόνος είναι η διέξοδος στην κρίση του σχηματισμού του Ταυ-τετραγώνου με κορυφή τον Άρη. Είναι η δέσμευση και τα όρια που θα δώσουν διέξοδο στις εντάσεις. Μπορεί να είμαστε ανάμεσα στο καινούργιο και στο παλιό, μπορεί να πρέπει να δούμε την μακροβιότητα των δεσμεύσεων και τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμούμε μέσα από το πρίσμα του χρήματος και της αγάπης. Οι όψεις βοηθούν και συνεργασίες και εγχειρήματα να προχωρήσουν,  ενώ η μετατόπιση του Άρη στον Υδροχόο στις 12/9 δηλώνει πρώτα απ’ όλα πως το πως επενδύουμε την ενέργειά μας θα αλλάξει τρόπο, και πως θα μπούμε σε φάση να προχωρήσουμε σε κινήσεις που επεξεργαστήκαμε από τον Μάιο και μέσα στο καλοκαίρι. Η διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο ακόμα και το παρελθόν θα μας απασχολήσει σε επίπεδο εκκρεμοτήτων, η με την επιστροφή σε δραστηριότητες που είχαμε αφήσει για λίγο και που υπόσχονται μια εναλλακτική προσέγγιση. Κάποιες εμπλοκές και απρόβλεπτα θα υπάρξουν ή και κάποιες ανατροπές, όπως και πολλά που μπορούν να μας εκπλήξουν ή να μας ξαφνιάσουν σε αυτούς τους τομείς. Είμαστε σε φάση μετάβασης με την Νέα Σελήνη στην Παρθένο, και ο σκοπός είναι να διακρίνουμε τι έχει ουσία και τι όχι. Κάποια πράγματα θέλουν ακόμη τον χρόνο τους, αλλά και ένα είδος ευελιξίας για να τα ξεπεράσουμε. Όσο για αυτά που δεν εξαρτώνται από εμάς ή δεν διορθώνονται, είναι περίοδος να ξεκαθαρίσουμε συναισθήματα και να κρατήσουμε την ουσία.

 

Συλλογικό τοπίο:

Με την ένωση Σελήνης/Ήλιου στο ζώδιο της Παρθένου και σε κρίσιμη μοίρα, συλλογικά ζητείται βελτίωση, μεταρρυθμίσεις, επίλυση προβλημάτων, ορθή διάκριση όπως και παροχές. Μια κρίσιμη αξιολόγηση του τι τελικά βελτιώνει την καθημερινότητα και την εργασία και τι την καθιστά προβληματική. Θα υπάρξουν υποσχέσεις το επόμενο διάστημα για παροχές και έμπρακτη βοήθεια, αλλά και μεταρρυθμίσεις νομοθετικού χαρακτήρα, και σε θέματα πάταξης της διαφθοράς. Κατα πόσον θα υλοποιηθούν θα εξαρτηθεί από την διαθεσιμότητα των υφιστάμενων πόρων. Τομείς της υγείας, της γεωργίας και των μικρών ή χειρονακτικών επαγγελμάτων, του εμπορίου, της εξειδίκευσης και του δημόσιου τομέα, θα είναι στο προσκήνιο, επικοινωνιακά αλλά και μέσα από τις δράσεις της πολιτικής και συλλογικής ζωής.

 

Η Νέα Σελήνη σε προσωπικό επίπεδο μας ζητά πάνω από όλα να αισθανθούμε την επαφή με τη ουσία την βελτίωσης, και της προσφοράς που έχει άμεση σχέση με τον υλικό μας κόσμο, την φυσική μας υπόσταση, τις δεξιότητες μας, την εργασία μας, την ανάγκη να είμαστε συντονισμένοι και υγιείς, και πάνω από όλα χρήσιμοι και όχι τοξικοί στο “περιβάλλον” μας, είτε αυτός είναι ο μικρόκοσμός μας, ή ο πλανήτης που κατοικούμε όλοι μαζί. Να κάνουμε μια αρχή σε αυτόν τον τομέα. Ευκαιρίες για υποστήριξη και ενίσχυση θα γίνουν ιδιαίτερα εμφανής την ερχόμενη εβδομάδα.

—————————————————————————————————————————

 (Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η 17η μοίρα Παρθένου είναι ο τομέας τις ζωής που θα θέσεις μια νέα πρόθεση, μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή, και θα έχεις σημαντικές ευκαιρίες και υποστήριξη να την αναπτύξεις).

 

Τα θέματα της Νέας Σελήνης επεξεργαζόμαστε μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια μεταξύ 8 -12 Σεπτεμβρίου (Παρθένος), 6-10 Μαρτίου (Ιχθύς), 6-10 Ιουνίου (Δίδυμοι), 8-12 Δεκεμβρίου (Τοξότης), ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο και ακμές γωνιακών οίκων στις 17 (+/-2) μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία  στις 17 μοίρες (+/-2) Σκορπιού και Αιγόκερω, όπως επίσης και στις 00-02 των Σκορπιού, Ταύρου, και Αιγόκερω ή 29 Αιγόκερω.

© Eleni Kostika 2018

Photo by Fancycrave on Unsplash

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s