Νέα Σελήνη  στις 15 μοίρες Ζυγού και 48′

kt-562457-unsplash

09 Οκτωβρίου 2018, 06:46 τοπική ώρα

Η επανεξέταση ισορροπιών στις σχέσεις και οι ευαισθησίες μας. Αυτά που πρέπει να ξεπεράσουμε.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού, ενεργοποιεί μια καινούργια πρόθεση στο πεδίο των σχέσεων, ή συμβάσεων με τους άλλους, και δηλώνει την ανάγκη να προστατεύσουμε την αρμονία, και να καλλιεργήσουμε νέες ισορροπίες στην ζωή μας.  Αυτό θα απαιτήσει και προσπάθεια και μαχητικότητα και κάποιες συγκρούσεις.

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που ενσωματώνει αντιθέσεις, και προωθεί δεσμεύσεις μέσα από την διάσταση του ισότιμου πάρε-δώσε. Ενδιαφέρεται για την ισότητα, έχει έντονο αίσθημα δικαίου. Κάθε ανισορροπία στα παραπάνω ζητήματα θα ενεργοποιήσει συγκρούσεις και θα εξωτερικεύσει δυσαρέσκεια και τάση αποκατάστασης και διεκδίκησης, είτε συλλογικά ή προσωπικά.  Ο Νέος κύκλος της Σελήνης μας οδηγεί σε ριζικές συνειδητοποιήσεις σε σχέση με προβλήματα, αδικίες, ανισότητες, και συγκρουσιακά στοιχεία στην πραγματικότητα της ζωής ενώ ήδη μας έχει ευαισθητοποιήσει, και μας καλεί να τα ξεπεράσουμε μέσα από μια νέα στάση/διαχείριση ή μέσα από εναλλακτικούς τρόπους και επένδυση ενέργειας. Τα Φώτα είναι σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα, αποκλίνουν από μια χιαστή με τον Ποσειδώνα, ενώ ο Ερμής συγκλίνει προς την αντίθεση του με τον Ουρανό. Παράλληλα η Αφροδίτη κυβερνήτης του Ζυγού, βρίσκεται στον Σκορπιό (ζώδιο της αδυναμίας της) σε αναδρομή πορεία και σε τετράγωνο με τον Άρη. Η εξεύρεση ισορροπιών είναι ένα δύσκολο στοίχημα αλλά όχι ακατόρθωτο. Είναι σίγουρα μια πρόκληση. Επι της ουσίας η συλλογική δόνηση και θεματική περιλαμβάνει μια νέα πρόθεση που αφορά ανισότητες και αδικίες, και η οποία κινητοποιείται από την πτώση των αξιών, της αγάπης, και της αυτο-εκτίμησης με σκοπό να ενισχύσει την επένδυση ενέργειας αλλά και να αλλάξει τους όρους με μαχητικότητα και αποκατάσταση της τάξης πραγμάτων.

Ο Σεληνιακός κύκλος της Παρθένου στις 09 Σεπτεμβρίου τόνισε θέματα που είχαν να κάνουν με εξυγίανση, αλλά και προσήλωση στο τι πρέπει να φροντίσουμε, στην εργασία, υγεία και καθημερινότητα μας, ενώ μπορεί να έφερε στην επιφάνεια λάθη ή προβλήματα που προέκυψαν από έλλειψη σαφήνειας ή αδυναμίες.

Ο Νέος κύκλος της Σελήνης στον Ζυγό, στα όρια του Δία, και στον δεκανό του Κρόνου, ενισχύει την διάθεση να επιδιώξουμε και να καταλάβουμε πως για να τηρηθούν ισορροπίες αλλά και να επιτύχουμε ισότιμες και δίκαιες σχέσεις, θα πρέπει να απαλλαγούμε από την σύμβαση του “φαίνεσθαι”, και να εστιάσουμε στο να διευκρινίσουμε αλήθειες βαθύτερα, σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και να βάλουμε τα πράγματα στην “ορθή” τους θέση. Επίσης να απαλλαγούμε από φόβους. Η εμπειρία που έχουμε συλλέξει, αλλά και η γνώση το τι ουσιαστικά επιθυμούμε και μας κινητοποιεί, θα βρει έδαφος να αναλάβει δράση, ενώ παράλληλα κάτι αναγεννιέται σε σχέση με τις επιθυμίες, τις αξίες, την αγάπη και τον τρόπο που εκτιμάμε τα πράγματα. Είναι μήνας που μπορούμε να διορθώσουμε σχέσεις που έχουν τραυματιστεί, να ξεκαθαρίσουμε την ατμόσφαιρα ή να αποφασίσουμε να κάνουμε ρήξεις καθώς αναδύονται προβλήματα που ίσως αποφεύγαμε στο παρελθόν. Ζητείται ένα είδος ανανέωσης, εξυγίανσης και αναγέννησης των συμβάσεων που έχουμε στη ζωή μας, και η συνάντηση με την άλλη πλευρά έρχεται είτε μέσα από δυσκολίες, μέσα από πάθη, κρίσεις, εμμονές, ή ανάγκη να “ξανασυναντηθούμε” για να διευκρινίσουμε ρήξεις που έγιναν στο παρελθόν. Θέματα που μας απασχόλησαν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη στις σχέσεις με τους άλλους, η σε ζητήματα διαφωνίας αξιών και εκτίμησης πραγμάτων επανέρχονται στο προσκήνιο είτε για να δώσουν δεύτερες ευκαιρίες ή για να κλείσουν οριστικά (Αφροδίτη σε ανάδρομη στον Σκορπιό σε τετράγωνο με τον Άρη στον Υδροχόο).  Η Αφροδίτη έχει ήδη ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία της από τις 5/10 και θα βρίσκεται ανάδρομη μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ο κύκλος αυτός θα μας αναστατώσει, θα αγγίξει θέματα ταμπού, θα μας ξαφνιάσει αλλά και θα ενεργοποιήσει μια νέα τάξη πραγμάτων που προωθεί αλλαγές, και δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο. Οι σχέσεις σύμβασης, καθώς και θέματα συγκατοίκησης, συμβίωσης, συστέγασης, και συνεργασίας, σε συνάρτηση με οικονομικούς ή επαγγελματικούς στόχους και παράγοντες μας ωθούν να βαδίσουμε με προσοχή, να θέσουμε όρια αλλά και να αλλάξουμε τους  κανόνες.  (Ζυγός το ζώδιο της έξαρσης του Κρόνου). Θα είμαστε περισσότερο συντονισμένοι με το τι είναι ορθό και δίκαιο, αλλά είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψην μας πως χρειάζεται να ξεπεράσουμε και τις δικές μας προσκολλήσεις για να διεκδικήσουμε πράγματα που θέλουμε.

Η Νέα Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον αστεροειδή Δήμητρα (Ceres), και τονίζει την ανάγκη να παρέχουμε, να καλλιεργήσουμε το έδαφος στις σχέσεις και συναλλαγές μας, ενώ παράλληλα μπορεί να πυροδοτήσει αγανάκτηση και θλίψη για ότι μας στερείται ή να εγείρει ζητήματα κηδεμονίας σε εταιρικά σχήματα, συλλογικότητες ή την οικογένεια. Η αναδρομή της Αφροδίτης στον Σκορπιό, το τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και η συμμετοχή της Δήμητρας στον χάρτη της Νέας Σελήνης, σκιαγραφεί κατα κάποιο τρόπο την μυθολογική επιστροφή-συνάντηση της Περσεφόνης με την μητέρα της, μετά το ζευγάρωμα της με τον θεό του Κάτω Κόσμου Άδη. Εδώ μάνα και κόρη συναντιόνται πλέον αφού έχει συμβεί κάτι μεταμορφωτικό για την κόρη, και κάτι οδυνηρό για την μητέρα. Συναντιόνται μέσα από το πρίσμα των εμπειριών που έχουν βιώσει μακρυά η μία από την άλλη, και διαπραγματεύονται μια νέα πρόθεση επανασύνδεσης, συμφιλίωσης ή συμβιβασμού επι ίσοις όροις (Ζυγός). Η ποιότητα αυτής της συνάντησης ξεκινάει έναν νέο κύκλο που μιλά για ωριμότητα και ενηλικίωση, και εμπεριέχει μέσα του και τον συμβιβασμό και την ρήξη, μέσα από την ανάγκη υπάρξουμε πλέον με διαφορετικούς όρους στις σχέσεις μας. Το τι φαίνεται και τι είναι θα μας απασχολήσει, είτε μέσα από κοινωνικούς κώδικες ή μέσα από το αίσθημα δικαίου, αλλά και της αισθητικής των πραγμάτων. Αυτή η διαδικασία θα  συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια του επόμενου σεληνιακού μήνα που ξεκινάει στις 7 Νοεμβρίου στον Σκορπιό.

Παράλληλα είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε την διαδικασία και ενδοσκοπικά καθώς στις 26/10 πραγματοποιείται η κατώτερη σύνοδος της Αφροδίτης-Ήλιου που σηματοδοτεί την μετεξέλιξη ενός 8-ετούς κύκλου που αφορά την αγάπη, τις σχέσεις, τις αξίες και την έννοια της αυτο-εκτίμησης και χαράς στην ζωή μας. (Οκτώβριος 2002, Οκτώβριος 2010). Μια αναδρομή σε εκείνες τις περιόδους μπορεί να μας θυμίσει και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα μηνύματα που διαπραγματευόμαστε στο σήμερα. Η κτητικότητα στις σχέσεις και στο χρήμα, το πάθος, η εμπιστοσύνη και οι προσκολλήσεις στις αξίες είναι θέματα που μπορεί να βγουν στην επιφάνεια, αλλά και να βοηθηθούμε να εξυγιάνουμε αν είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε αυτά που δεν ελέγχουμε. Η Πανσέληνος στην κορύφωση του κύκλου, θα ενεργοποιήσει ένα μεγάλο σταυρό στα σταθερά ζώδια με την συμμετοχή των Δεσμών της Σελήνης, που ήδη είναι ενεργοποιημένος στον χάρτη τη Νέας Σελήνης από τον Ερμή, και θα παρατηρήσουμε ιδιαίτερα στις συλλογικές δράσεις, ή σχέσεις με οικογενειακούς δεσμούς να υπάρχει ένταση, μια ανάγκη να αντιμετωπίσουμε ξαφνικά θέματα και αλλαγές όπου καλούμαστε να δράσουμε ενισχυτικά, και μπορεί να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα διλήμματα ή να βρεθούμε σε κάποιο συνειδησιακό σταυροδρόμι. Επι της ουσίας δεν είναι απαραίτητο να διαχωρίσουμε την θέση μας αλλά να λειτουργήσουμε εναλλακτικά στην τήρηση ισορροπιών, προφυλάσσοντας την ατομικότητα και διαφορετικότητά μας. Η αλληλέγγυα στάση δεν αναιρεί την διάσταση της ελευθερίας στην ζωή μας, εφόσον υπάρχει ισορροπία μεταξύ προσωπικού και συλλογικού αυτοπροσδιορισμού. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να διαχειριστούμε θέματα που μπορεί να μας φέρουν σε απόσταση με άλλους, λόγω αξιών ή πεποιθήσεων, οδηγώντας σε ρήξεις ή γενικότερη αστάθεια. Έχει μια επαναστατικότητα ο μήνας και ίσως μας ζητάει να μην λειτουργήσουμε αντιδραστικά, αλλά να αλλάξουμε στάση, έτσι μπορούν να βρεθούν νέες ισορροπίες.  Τα debate θα έχουν ενδιαφέρον αυτήν την περίοδο και μπορεί να αναπτύξουν μια ιδιαίτερα αντισυμβατική δυναμική.   Η Αφροδίτη στον Σκορπιό μας βοηθάει να διεισδύσουμε βαθιά στον ψυχισμό μας, να έχουμε περισσότερο σθένος και να γίνουμε πιο μαχητικοί σε σχέση με τα συμφέροντα, τα θέλω και τα πιστεύω μας. Θα πρέπει να περιμένουμε καθυστερήσεις και να προσέξουμε πιθανές λανθασμένες εκτιμήσεις σε θέματα οικονομικά ή αισθηματικά, ενώ είναι κατάλληλη περίοδος για επιστροφές, διορθώσεις και επανεκτιμήσεις.

Σημαντική περίοδος επίσης για καλλιτεχνικές, κοινωνικές και δημιουργικές δράσεις ή δραστηριότητες που διαπραγματεύονται θέματα ταμπού, σεξουαλικότητας, κρίσεων, αποκρυφισμού και γενικότερα ό,τι αναμοχλεύει τον ψυχισμό και την ύπαρξη. Μπορεί να αναδείξει ή να παρουσιάσει κανείς έργα που έχουν βαθύτερο αντίκτυπο, ταράζουν τα νερά του mainstream, και δρουν μεταμορφωτικά στο περιβάλλον ή σε σχέση με το κοινό. Μπορεί να συντονιστούμε στο να υποστηρίξουμε άλλους που βρίσκονται σε κρίσεις ή να ενισχύσουμε δράσεις για αποκατάσταση κρίσεων στην συλλογική σφαίρα. Είναι κατάλληλο διάστημα για επιστροφή σε δημιουργικά έργα ή ασχολίες  που αγαπάμε και είχαμε αφήσει ανολοκλήρωτες ή και για επιστροφές σε σχέσεις και έρωτες του παρελθόντος για διευκρίνηση συναισθημάτων. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό έχει να κάνει με το τι μοιραζόμαστε σε βάθος, ή έχει κάποιο τίμημα για μας.

Το στοιχείο του Αέρα, επιτρέπει στα πράγματα να αναδυθούν, και ενώ η Αφροδίτη πραγματοποιεί σταδιακά την κατάβαση της στα άδυτα του “κάτω κόσμου” ως νυχτερινό αστέρι, θα δούμε να ανασύρονται στην επιφάνεια στοιχεία από τα βάθη του ψυχισμού μας, με σκοπό να τα κοινοποιήσουμε, να τα ισορροπήσουμε και να τα εναρμονίσουμε με την πραγματικότητα μας.

Σε αυτόν τον κύκλο και σε ότι διαχειριζόμαστε φέρνουμε μαζί και τα τρωτά μας, τις αδυναμίες και τις ευαισθησίες μας, πιθανή κούραση, όπως και κάποιες εντυπώσεις που έχουμε αποκομίσει που θα συνεισφέρουνε σε ό,τι διαχειριζόμαστε. Η διάθεση μας εναλλάσσεται μεταξύ του κρύου-ζεστού, στο πως να συμφιλιώσουμε καταστάσεις ή να αμβλύνουμε διαφορές, αν μπορούμε να συγχωρήσουμε, χωρίς όμως να υπάρχει ευελιξία. Η παθητική αντίσταση είναι μια στάση που μπορεί να κερδίσει έδαφος, ενώ η αλλαγή στάσης και αντίληψης σε σχέση με τις δυστροπίες, αντιρρήσεις ή αμφισβητήσεις θα λειτουργήσει ανατρεπτικά και απελευθερωτικά. Η επικοινωνία θα είναι άστατη και κάπως αποσπασματική, ή θα λειτουργήσει απρόβλεπτα. Ξαφνικές γνωριμίες, επιστροφές από το παρελθόν και διάθεση να κάνουμε διαφορετικά πράγματα μπορεί να ανανεώσουν. Οι νοητικές μας κεραίες μπορεί να είναι λίγο αποπροσανατολισμένες, ή υπερβολικά ευαίσθητες, είτε από σωματική ή πνευματική κόπωση. Η ξεκούραση, η απόσυρση και η ανασύνταξη δυνάμεων μπορεί να είναι μια καλή λύση σε στιγμές απογοήτευσης, μελαγχολίας ή αδυναμίας, καθώς ο Ερμής κάνει σκληρές όψεις και με τον Ουρανό και με τον Ποσειδώνα. Είναι μια αλλαγή συνειδητότητας που πραγματοποιείται και η ανάγκη συμφιλίωσης με την αλλαγή στον τρόπο σκέψης, είναι σε φάση που αναζητά κάποιες νέες σταθερές, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί. Το σώμα και ο νους ζητούν την προσοχή μας στο να ανακτήσουμε ισορροπίες.

Ο Κρόνος βρίσκεται στην κυριαρχία του, και αυτό δείχνει πως ό,τι  αντιπροσωπεύει, κινεί τα νήματα. Οριοθέτηση, νέοι κανόνες, ακεραιότητα και υποχρεώσεις, αλλά και ο χρόνος, πως επενδύεται και τι αποδίδει είναι εκεί που καταλήγουν όλα.

Η υπεροχή στο στοιχείο του Αέρα, όπως και στην παρορμητική ποιότητα (Ζυγός) προϊδεάζει για αρκετή κοινωνικότητα και επικοινωνία, επιδίωξη κοινωνικών συναναστροφών κυρίως με ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινές ιδέες, αντιλήψεις, ενδιαφέροντα, αισθητική και κοινωνικό περιβάλλον. Η έλλειψη Φωτιάς μπορεί να δηλώνει μια έλλειψη ενθουσιασμού ή μια ανάγκη να διατηρήσουμε μια πιο εσωστρεφή, δεκτική ή παθητική στάση απέναντι στις καταστάσεις, με σκοπό να αποκρυσταλλώσουμε και να συνθέσουμε εμπειρίες, ή να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ό,τι ξεκινήσει αυτόν τον σεληνιακό μήνα θα το δούμε να εξελίσσεται περισσότερο από τα μέσα του Δεκέμβρη και μετά, και να μας δίνει μια συνολικότερη εικόνα με την Πανσέληνο της 21ης Μαρτίου του 2019, που έχει έναν κρίσιμο χαρακτήρα και πολύ δυναμική εμβέλεια και αντίκτυπο καθώς γίνεται στην 00 Κριού/Ζυγού. Κυριαρχούν πολλές παραλληλίες στον χάρτη της Νέας Σελήνης, και αυτό μαρτυρά πολλά ήδη συναντήσεων με διαφορετικούς ανθρώπους και με διαφορετικό περιεχόμενο.

Συλλογικό τοπίο:

Με την ένωση Σελήνης/Ήλιου στο ζώδιο του Ζυγού, και όπως μαρτυρά και η συμμετοχή του Ποσειδώνα μέσα από την όψη χιαστή με τα Φώτα, ζητούνται διευκρινήσεις σε σχέση με χρηματοοικονομικές συναλλαγές, έρχονται στην επιφάνεια σκάνδαλα και απάτες ή παρασκηνιακές ενέργειες, και γενικότερα θα παρατηρηθεί ένα συγκρουσιακό κλίμα σε σχέση με ανισότητες, και την καταπάτηση δικαιωμάτων. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στο ίντερνετ, στα μέσα, στις μετακινήσεις και στα μέσα μεταφοράς όπως και αλλαγές σε προγράμματα ή συμφωνίες. Συγκρούσεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων προκαλούν ένταση κοινωνικά και πολιτικά.

Η Νέα Σελήνη σε προσωπικό επίπεδο μας ζητά πάνω από όλα να βρούμε νέες ισορροπίες, και να κάνουμε μια επανεκτίμηση στο τι τελικά έχει αξία για μας στην επαφή με τους άλλους. Να κάνουμε μια αρχή σε αυτόν τον τομέα, ακόμα και μέσα από αντίξοες συνθήκες.

—————————————————————————————————————————

 (Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η 15η μοίρα Ζυγού είναι ο τομέας τις ζωής που θα θέσεις μια νέα πρόθεση, μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή, και θα έχεις την ευκαιρία να εναρμονιστείς περισσότερο, αλλά και να ξεπεράσεις θέματα που σ’ εμποδίζουν να προχωρήσεις).

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια μεταξύ 7 -11 Οκτωβρίου (Ζυγός), 3-7 Απριλίου (Κριός), 6-10 Ιουλίου (Καρκίνος), 4-9 Ιανουαρίου (Αιγόκεροι), ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο και ακμές γωνιακών οίκων στις 15 (+/-3) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία  στις 08-10 μοίρες Σκορπιού και Υδροχόου, όπως επίσης και στις 28-29 μοίρες των παρορμητικών, 00-02 μοίρες των σταθερών, και 14-15 μοίρες μεταβλητών.

© Eleni Kostika 2018

 

Photo by KT on Unsplash, Satay by the Bay, Singapore

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s