Πανσέληνος στην  00 μοίρα και 52′ Διδύμων/Τοξότη

23 Νοεμβρίου, 2018 – 07:39 τοπική ώρα

Η πρόθεση να ξεκαθαρίσουμε αλήθειες και την συνολική εικόνα των πραγμάτων φωτίζει την επικοινωνία, αλλά φέρνει και νέες πληροφορίες στο φώς. Τι λέμε και πως το εξηγούμε. Πως συνδέουμε τις πληροφορίες για να δούμε την μεγάλη εικόνα.

Η Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων/Τοξότη και στην 00η μοίρα των ζωδίων τονίζει θέματα επικοινωνίας και πεποιθήσεων. Είναι ο άξονας της αντίληψης και άρα ενεργοποιεί περισσότερο τις διαδικασίες τις εκλογίκευσης και της κατανόησης. Μπορούμε να περιμένουμε μια περίοδο που μας φέρνει νέα, κινητικότητα και δράση. Κυριαρχεί η μεταβλητότητα, η ανταπόκριση σε ερεθίσματα και η έμφαση στο επικοινωνιακό κλίμα, που μέσα από την αντίθεση Ήλιου/Σελήνης επιχειρεί να διευκρινίσει θέματα ώστε να πραγματοποιηθεί μια αλλαγή προσανατολισμού κυρίως στην κατανόηση των πραγμάτων. Η αποκατάσταση θεμάτων που άπτονται της ηθικής, της δικαιοσύνης, της ιδεολογίας αλλά και των αξιών μας και έχουν να κάνουν με τις σχέσεις μας είναι κυρίαρχα θέματα και στο συλλογικό και στο προσωπικό μας γίγνεσθαι. Στην Πανσέληνο συμμετέχει ο Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο και αντίθεση με την Σελήνη, κι αυτή η σχέση προσδίδει στην θεματική της Πανσελήνου την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και να φωτίσουμε αλήθειες, να αποκαταστήσουμε το δίκαιο, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και όσα θέλουμε να υποστηρίξουμε, να επεκταθούμε, αλλά και να διευρύνουμε το πεδίο των εμπειριών μας. Ο Δίας μεγεθύνει ό,τι αγγίζει και έχει να κάνει με τα μεγάλα ερωτήματα, και συνεπώς βοηθάει να αναπτύξουμε τα θέλω μας, την βούλησή μας (Ήλιος), να εκφράσουμε τα ταλέντα μας, να προβάλλουμε τους σκοπούς μας και ό,τι είναι σημαντικό για μας. Θέλουμε να μας καταλάβουνε, επιθυμούμε να εξηγηθούμε, και η αισιοδοξία και η πληθωρικότητα του Δία θα φροντίσει να κυριεύσει την ψυχή μας με την ανάγκη για περισσότερη ειλικρίνεια και αλήθεια. Πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτό; Οι μηδενικές μοίρες των ζωδίων δηλώνουν κάτι που είναι σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης και προσαρμογής. Ο Δίας είναι πολύ κοντά στον Ήλιο (καύση) και αυτό μπορεί να δηλώνει πως δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποκαλύψουμε και να εκφράσουμε πλήρως τις αλήθειες μας, αλλά η ανάγκη είναι έντονη. Η Σελήνη στους Διδύμους φωτίζεται από αυτήν την πρόθεση και είτε φέρνει άλλους που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν και να συνδεθούν μαζί μας, ή βοηθάει να ανταποκριθούμε με επικοινωνιακό τρόπο αλλά και περιέργεια σε ό,τι έχουμε ανάγκη να πούμε, πιστεύουμε και θέλουμε να υποστηρίξουμε. Ταξίδια, μετακινήσεις, εμπόριο, μίντια, εκδόσεις, μάθηση, νομικά ζητήματα, προβολή, γνώση, γενναιοδωρία και διάθεση για ρίσκο μας βοηθούν να συνδεθούμε, να αντλήσουμε και να ανταλλάξουμε πληροφορία αλλά και να διευκρινίσουμε περισσότερα.

Είναι αληθής η φήμη που κυκλοφορεί; Ποια είναι η πιο σωστή πληροφορία; Πως διεκδικώ το συμπέρασμα και την αντίληψη της μεγάλης εικόνας; Επικοινωνώντας, μπορεί να μάθουμε και πράγματα που δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως νομίζαμε ή όπως τα είχαμε αντιληφθεί; Μπορεί με κάποια αφορμή να χρειαστεί να εξηγήσουμε και να επικοινωνήσουμε τις απόψεις μας με τρόπο που θα αποκαλύψει περισσότερο πτυχές του εαυτού μας. Το σημαντικό είναι να επιχειρήσουμε να επικοινωνήσουμε για ότι μας απασχολεί ή ό,τι έχει προηγηθεί και είναι σε εκκρεμότητα ή μας προβληματίζει. Να δοκιμάσουμε ανοίγματα, να κάνουμε υπερβάσεις.

Ο Άρης από τους Ιχθύς, βρίσκεται σε τετράγωνο με τα φώτα και έτσι δημιουργείται ένας σχηματισμός Ταυ-τετραγώνου στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού. Αυτός ο σχηματισμός δίνει την απαραίτητη ένταση που χρειάζεται για να δράσουμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες. Η έμφαση του Άρη στην κορυφή του σχηματισμού προβάλλει διεκδικήσεις και ενισχύει την επιθυμία για βάλουμε την σφραγίδα μας κάπου, ή να κάνουμε κινήσεις με τάση ενσωμάτωσης και ευελιξίας για να προωθήσουμε στόχους.  Εκμεταλλευόμαστε ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να βάλουμε το στίγμα μας σε έναν άλλο χώρο, με έναν άλλο τρόπο. Μας βοηθάει επίσης να κινητοποιηθούμε, να ξεκαθαρίσουμε θέματα, να δράσουμε προκειμένου να αποσαφηνίσουμε προβλήματα, αλλά και να δούμε τι μας συγκινεί περισσότερο. Ο Άρης έχει να κάνει και με την διακοπή, αλλά και με τον διαχωρισμό. Επομένως μας βρίσκει σε κάποια ένταση και ανάγκη να διαχωρίσουμε τις θέσεις μας απέναντι σε σημαντικά ζητήματα για μας, και εκεί είναι μια πρόκληση στο πως και πόσα θα επικοινωνήσουμε προς τα έξω. Είναι και ένας σχηματισμός που πυροδοτεί διαφωνίες. Η τάση της θυσίας και αλληλεγγύης των Ιχθύων μέσα από τον Άρη, μπορεί είτε να αμβλύνει τις αντιθέσεις, ή και να ξεφύγει από πλαίσια και όρια προκειμένου να βρει λύσεις και να υποστηρίξει θέματα. Εδώ χρειάζεται να προσέξουμε τι υποσχόμαστε και πως στην ανάγκη να πιστέψουμε ή να ενισχύσουμε δράσεις μπορεί να υπερθεματίσουμε την αλήθεια ή να πάρουμε περιττά ρίσκα. Το πόσα λέμε, πως το λέμε και τι λέμε θα καθορίσει τελικά το αποτέλεσμα μιας περιόδου δύο εβδομάδων που σκοπό έχει να ολοκληρώσει κάποιες διαδικασίες που ξεκίνησαν με την Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, και τόνισαν ιδιαίτερα τον τρόπο που εστιάζουμε στα πράγματα, αλλά και πως διαχειριζόμαστε το μοίρασμα και κοινούς πόρους στις σχέσεις και συναλλαγές μας τους άλλους. Γενικά είναι μια πλανητική συγκυρία που ζητάει προσαρμοστικότητα και ευελιξία, και προωθεί την αναζήτηση λύσεων. Με τον Δία στην κυριαρχία του και τον Άρη σε όψη τετραγώνου με τα φώτα, ενεργοποιούνται και διαφωνίες σε θέματα αξιών και διαχείρισης πληροφορίας, ενδοοικογενειακές  διαφωνίες και τάση για υπερβολές. Ο Ήλιος είναι στην τριπλότητά του, και αυτό σε συνδυασμό με τον Δία στην κυριαρχία του είναι ένας παράγοντας τύχης και καλού timing στις αποφάσεις και στις επιλογές, ενώ το τετράγωνο με τον Άρη στους Ιχθύς μπορεί να δείχνει πως αυτά έρχονται με κάποιες δυσκολίες, προκλήσεις και εμπόδια στον τρόπο επένδυσης ενέργειας, σε σχέση με ξεκινήματα, ή σε σχέση με διαφωνίες σε θέματα αξιολόγησης, επιθυμιών, ιδανικών και πίστης (Ιχθύς η έξαρση της Αφροδίτης και η κυβέρνηση του Δία και του Ποσειδώνα). Είναι σημαντικό να πιστεύουμε σε αυτά που κάνουμε, και η πανσέληνος μας βοηθάει να το διευκρινίσουμε περισσότερο.

Ο Ερμής κυβερνήτης των Διδύμων, είναι στον Τοξότη και σε ανάδρομη πορεία, οπότε είναι μια περίοδος που επιστρέφουμε σε θέματα, συναλλαγές και συζητήσεις, ώστε να επανεξετάσουμε δεδομένα, αλλά και να αναζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης και ολοκλήρωσης τους. Θα λάβουμε περισσότερες πληροφορίες αν κινητοποιηθούμε, όπως και αν επιδείξουμε μια προσαρμοστικότητα και άνοιγμα ακόμα και σε θέματα που δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως. Η Αφροδίτη, ο Κρόνος και ο Δίας στα ζώδια της κυριαρχίας τους μας προϊδεάζουν πως οι σχέσεις, συμφωνίες, και οι αξίες (οικονομικά) που τις συνοδεύουν αναζητούν την τάξη, και την ορθή τους διάσταση, ηθικής και αλήθειας, και αυτό είναι που θα κρίνει την μακροβιότητα και βιωσιμότητα τους. Η ευθύνη και η δέσμευση των όσων ανταλλάσσουμε βρίσκουν έδαφος ώστε να διευκρινιστεί η ορθότητα των δεδομένων. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ή να καταλάβουμε τι διεκδικούμε και ποιες είναι οι μάχες που έχουν νόημα για μας. Η Πανσέληνος φωτίζει το πως θα επικοινωνήσουμε τα πράγματα, αλλά και μας αποκαλύπτει και πράγματα που ίσως δεν γνωρίζαμε. Η Αφροδίτη στον Ζυγό είναι σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, και αυτό είναι μια ένδειξη πως το αίσθημα δικαίου, το πως εκτιμούμε τα πράγματα είναι μια ισχυρή θεματική, ενώ ταυτόχρονα είναι ακριβώς αυτά που μπορεί να μας αποστασιοποιήσουν από κάποιους σημαντικούς δεσμούς ή να μας φέρουν μπροστά σε συνειδητοποιήσεις για την απόσταση και έλλειψη ταύτισης που τελικά έχουμε με κάποιους ανθρώπους που ξέρουμε μια ολόκληρη ζωή (Αιγόκερως/Καρκίνος). Η συνείδηση της κοινωνικής μας ταυτότητας, όπως και του τρόπου που σκεφτόμαστε ενεργοποιείται έντονα, και μας αποκαλύπτει διαστάσεις απόψεων αλλά και μια ανάγκη επαναπροσδιορισμού του εαυτού σε σχέση με συλλογικότητες ή τις κοινωνικές μας σχέσεις. Η αντίθεση της Αφροδίτης με το Ουρανό, ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για ανανέωση στις σχέσεις, την απρόσμενη δημιουργία νέων, αλλά και την ανάγκη να αλλάξουμε προσέγγιση ή να βρούμε νέους τρόπους να σχετιστούμε. Μπορούμε να περιμένουμε κάποιες ανατροπές σε σχέση με συμφωνίες, ή μια αλλαγή πλεύσης. 

 

Η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη πριν εισέλθει στο ζώδιο του Καρκίνου είναι ένα εξάγωνο με τον Ουρανό στον Κριό, μια όψη ευκαιρίας (ίσως της τελευταίας στιγμής – 29 Κριού) να αλλάξουμε πράγματα στην ζωή μας ή να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Γενικά με την Πανσέληνο αυτή, κυριαρχεί μια τάση βιασύνης, ενώ ευνοείται ιδιαίτερα το εμπόριο, ότι έχει σχέση με τον προφορικό και γραπτό λόγο και η επικοινωνιακή διάσταση των στόχων μας. Ο κύκλος κλείνει με ένα αίσθημα ανανέωσης ή αλλαγής στάσης απέναντι στον τρόπο που ανταποκρινόμαστε και συνδεόμαστε με το περιβάλλον μας.

Νέα ερεθίσματα γεμίζουν την καθημερινότητα με επικοινωνία από πολλές κατευθύνσεις, και η πρόκληση βρίσκεται στην ορθή διαχείριση, αλλά και σε μια ανοχή προς την άλλη άποψη. Με την ορθοδρόμηση του Ερμή στις 6/12 οι συναλλαγές και τα ενδιαφέροντά μας θα αρχίσουν να επεκτείνονται περισσότερο αφού έχουν ολοκληρώσει μια διαδικασία διευκρίνησης, επανεξέτασης και επαναπροσδιορισμού, ενώ θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ανταλλαγή πληροφορίας γιατί πιθανά λάθη, ασάφειες και παρανοήσεις που έχουν προηγηθεί και μπορεί να αλλοιώσουν συμπεράσματα ή να δημιουργήσουν εντυπώσεις χωρίς αντίκρισμα αργότερα.  Επίσης η ανάγκη να βρούμε υποστήριξη ή να ωφεληθούμε μπορεί να μας οδηγήσει σε βιαστικές συμφωνίες, υποσχέσεις και συναλλαγές, των οποίων η φαινομενική εγκυρότητα χρειάζεται χρόνο για να οριστικοποιήσει μια νέα κατεύθυνση. Η διασπορά ενέργειας είναι πιθανή και αυτό μπορεί να φέρει και κούραση και στρές. Απαιτείται να διευκρινίσουμε την χρησιμότητα και την πρακτικότητα των πραγμάτων  (Παρθένος απέναντι από το Ταυ-Τετράγωνο). Ο Άρης συγκλίνει προς ένα τρίγωνο με τον Κρόνο και αυτό φέρνει ευκαιρίες να οριστικοποιήσουμε δράσεις και εγχειρήματα, όπως και να είμαστε αρκετά αποτελεσματικοί στις κινήσεις μας.  Βρίσκουμε υποστήριξη σε θέματα επαγγελματικά, και ίσως τιθασεύουμε και την κυρίαρχη βιασύνη όπου χρειάζεται.

Ο Ήλιος στον Τοξότη είναι ο εαυτός που αναζωογονείται από τα ταξίδια, το αίσθημα προοπτικής και ελευθερίας, τη γνώση και την εξερεύνηση της φύσης και του κόσμου. Είναι μια θέση που ανήκει στην κοινωνική σφαίρα, και στο συλλογικό πεδίο της κοινωνίας. Ο κυβερνήτης του Τοξότη Δίας από τον Σκορπιό και εδώ και ένα χρόνο, έχει διευκρινίσει θέματα σε βάθος και τώρα δίνει λόγο στην βούληση να κατανοήσει  και να εστιάσει με πιο στοχευμένο τρόπο σε ό,τι έχει νόημα. Η Σελήνη φωτίζει την περιέργεια και ανταπόκριση σε νέα ερεθίσματα και συλλογή πληροφορίας, ώστε να πραγματωθεί αυτή η ισορροπία και να βγει ένα τελικό συμπέρασμα. Η κάθε νέα πληροφορία έχει την τάση να μεγεθύνει την εικόνα και αυτό είναι που μετατρέπει  την ανάγκη εξισορρόπησης δεδομένων και συμπεράσματος σε μια πρόκληση που θα κριθεί από την ικανότητα να ξεχωρίσουμε και να επιλέξουμε την σωστή κατεύθυνση.  Η ανάγκη να βρεθεί μια άλλη κατεύθυνση, να ανοίξει ένας νέος δρόμος κατανόησης του ίδιου μας του εαυτού,  θα βοηθηθεί αν αλλάξουμε στάση απέναντι σε όποια προβλήματα και πληροφορίες διαχειριζόμαστε ή στον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε και προβάλλουμε τους στόχους μας.

Οι παραπάνω θεματικές ζητούν εγρήγορση, έμφαση στην ειλικρίνεια και σαφήνεια στις επικοινωνίες μας, ενώ θα είναι ενεργές και τον επόμενο σεληνιακό κύκλο που ξεκινάει στις 7 Δεκεμβρίου.  Η αυτονομία και η επέκταση που αναζητούμε, έρχεται μέσα από την εσωτερική μας πίστη και αλήθεια και είναι μια κοσμική στιγμή που αλλάζουμε προσανατολισμό στις κατευθύνσεις μας και αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια των προθέσεων και προτάσεων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό το τι εκπέμπουμε προς τους άλλους και τι είδους πληροφορία ανταλλάσσουμε.

 

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Δίδυμος με γενέθλια 22 – 26 Μαΐου, Τοξότης με γενέθλια 23 -27 Νοεμβρίου, Παρθένος με γενέθλια 24-28 Αυγούστου, Ιχθύς με γενέθλια 19-23 Φεβρουαρίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο, ακμές γωνιακών οίκων και προσωπικούς πλανήτες στις 00 (+4) μοίρες των μεταβλητών  ζωδίων, και 28-29 των σταθερών και παρορμητικών.   Την επιρροή της πανσελήνου επεξεργαζόμαστε μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου.

Εύχομαι να απολαύσουμε ένα μαγευτικό φεγγάρι απόψε! Καλή γενέθλια χρονιά σε όλους τους Τοξότες!

© Eleni Kostika 2018

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

Photo by Ian Simmonds on Unsplash

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s