Ποσειδώνας στάσιμος προς ορθόδρομη πορεία στις 13 μοίρες και 41′ Ιχθύων


25 Νοεμβρίου 2018

Τι είναι το ψέμα; Τι είναι η απάτη; Τι είναι η ψευδαίσθηση; Η φαντασίωση; Μια φυγή. Μια τεχνητή πραγματικότητα που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε; ή να αποφεύγουμε αυτό που μας πονάει;  Αν πίστεψες σε κάτι και νοιώθεις εξαπατημένος, ίσως είναι επειδή υποσυνείδητα προσπαθούσες να ξεφύγεις από μια άλλη κατάσταση. Έψαχνες έναν σωτήρα, ένα ιδανικό, ένα ουράνιο τόξο, ένα θαύμα. Πόσο αυτό είχε ουσιαστική σχέση με σένα; Πόσο οι προσδοκίες  ή και οι θυσίες σου αλλοίωσαν την σχέση με τον εσωτερικό σου εαυτό και σε εγκλώβισαν;  Που έχεις χάσει τα όρια στην ζωή σου;  Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψεις τα υποκατάστατα, να προσδιορίσεις τα ιδανικά σου και να ξαναπιστέψεις σε σένα.

Τα μεγαλύτερα δημιουργικά έργα έχουν σχέση με μια κατάσταση υπέρβασης. Προσφέρουν μια φυγή από την πραγματικότητα που σου επιτρέπει να συγκινείσαι και να ονειρεύεσαι.  Αν δεν κάνεις υπερβάσεις και δεν επιχειρήσεις αποδράσεις, δεν μπορείς να φανταστείς, να συνθέσεις και να συνδεθείς με το όλο.Μουσική, σινεμά, τέχνη, πνευματικότητα, αγάπη χωρίς όρια…Μας πλανεύουν και μας γοητεύουν, μας βοηθούν να πιστέψουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα όταν αυτή μας περιορίζει. Να ενωθούμε με μια άλλη διάσταση του εαυτού και της ψυχής. Γι αυτό λέμε παραμύθια στα παιδιά. Πιο είναι το δικό σου παραμύθι, ο δικός σου ιδιωτικός μύθος, τι σε εμπνέει, τι σε γοητεύει, τι σε συγκινεί, που νοιώθεις πως η οντότητα σου και η ψυχή σου συνδέονται με κάτι ανώτερο ή λυτρωτικό;  Που γνωρίζεις κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί;

Ίσως κάτι που σου δημιουργεί σύγχυση, κάτι που σε απογοητεύει, που αποφεύγεις, ή που σε γοητεύει σήμερα, να σχετίζεται και με τις 4 Αυγούστου 2017, και τις 25 Φεβρουαρίου 2018.

Ασχολήσου με τα όνειρά σου, άλλαξε τους κανόνες, μην εγκλωβίζεσαι στις προσδοκίες των άλλων…

 Έχει πιο προσωπική χροιά για σένα αν έχεις πλανήτες, ακμές γωνιακών οίκων ή σημεία στις 13 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων (Ιχθύς, Παρθένους, Τοξότες, Διδύμους), και στις 13 μοίρες Καρκίνου, Σκορπιού.

© Eleni Kostika 2018

Photo by Gaetano Cessati on UnsplashCopy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s