Νέα Σελήνη στις 15 μοίρες και 07′ Τοξότη


7 Δεκεμβρίου 2018, 09:20 τοπική ώρα

Κυνηγώντας τον χρόνο εστιάζουμε στο ευρύτερο νόημα και την αντίληψη των πραγμάτων.

Η στιγμή να πούμε αλήθειες, να ανοίξουμε την καρδιά και να ενεργοποιήσουμε τα όνειρα και τα ιδανικά μας.

Νέοι ορίζοντες, εμπειρίες και γνώση μετά την κρίση. Όνειρο, αλήθεια ή ψευδαίσθηση.  

Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 15 μοίρες και 07′ στο ζώδιο του Τοξότη, ενεργοποιεί την ανάγκη να στοχεύσουμε ευρύτερα, να νιώσουμε ελεύθεροι, και να αντιληφθούμε την μεγάλη εικόνα. Η πίστη έρχεται πρώτα από μέσα μας.  Ίσως να εξερευνήσουμε και μια άλλη άποψη ή προσέγγιση απέναντι στην ζωή. Βάζουμε ένα σπόρο, εστιάζουμε σε μια πρόθεση με ενθουσιασμό, αισιοδοξία, περιπετειώδη και επεκτατική διάθεση. Τι μας κινητοποιεί: η πίστη, ένα όραμα, η δικαιοσύνη, η αλήθεια αλλά και η έλλειψη ανοχής σε κάθε τι που μας περιορίζει ή καταπιέζει. Ο Τοξότης είναι προικισμένος με την δυνατότητα να βλέπει μακριά και το πάθος του για την ζωή είναι μεταδοτικό. Σε αυτόν τον κύκλο λέμε “ναι” στο διαφορετικό, καθώς η βούληση τροφοδοτείται από μια αστείρευτη επιθυμία να εξερευνήσουμε την ζωή. Σε αυτόν τον κύκλο της Σελήνης αντιλαμβανόμαστε την σχέση μας με το ανοίκειο κομμάτι της εμπειρίας της ζωής, και αυτό μας σπρώχνει να βγούμε από τα όρια της βολής μας, και τα υλικά και τα πνευματικά. Η επιθυμία να ταξιδέψουμε, να αποδράσουμε, να νιώσουμε καλά, να συνδεθούμε με ανθρώπους, αλλά και να ξεπεράσουμε πράγματα είναι έντονη, ανεξέλεγκτη, σαρωτική, μεταδοτική και διερευνητική. Και αυτό έχει τεράστια ισχύ και δύναμη. Αν θες να μεταδόσεις κάτι που πιστεύεις που οραματίζεσαι, που γνωρίζεις, που αισθάνεσαι είναι ένας κύκλος για να το κάνεις. Αν θές να αναζητήσεις υποστήριξη είναι ο μήνας για να υπερβείς τα όρια, να επεκτείνεις τα όνειρα, και τις ιδέες σου και να συναντηθείς με άλλους που μπορούν να σε βοηθήσουν. Οι διαστάσεις που μπορεί να πάρει οποιοδήποτε εγχείρημα, δράση ή κίνηση συλλογικά και προσωπικά είναι μεγάλες, και εδώ είναι το στοίχημα ανάλογα με το πλαίσιο αλλά και την υφή της δόνησης στην πρόθεση που εξωτερικεύεται. Είμαστε σε ένα κατώφλι, πριν την είσοδο στον χειμώνα (Αιγόκερως), και ο Ήλιος στον Τοξότη ζητάει να στραφούμε στην δική μας αλήθεια και να πάρουμε ρίσκα, ενώ η Σελήνη στον Τοξότη επηρεάζει το συλλογικό αίσθημα και εξαπλώνει την δόνηση για βελτίωση και ένα καλύτερο αύριο μέσα στην κοινωνία. Η ανάγκη να καλλιεργήσουμε την πνευματική  πλευρά της ζωής και να δούμε προοπτική είναι το αίτημα της Νέας Σελήνης.

Τα ζώδια της φωτιάς είναι ενεργητικά και εξωστρεφή. Μετά από 12 χρόνια έχουμε την πρώτη συζυγία Ήλιου-Σελήνης στον Τοξότη, με τον Δία στο ζώδιο της κυβέρνησής του. Είναι λοιπόν η πρόθεση που θα θέσουμε αυτόν τον μήνα ιδιαίτερα ισχυρή καθώς η Νέα Σελήνη γίνεται και στην πιο σταθερή περιοχή του ζωδίου (15 μοίρες). Ο Δίας χορηγός της Νέας Σελήνης θα υποστηρίξει την διάθεση για ρίσκο και για υπερβάσεις. Αυτή η συγκυρία συμπίπτει με το κλείσιμο και την έναρξη του διετούς συνοδικού κύκλου Άρη-Ποσειδώνα στις 13 μοίρες Ιχθύων. Οι Ιχθύς, ζώδιο που επίσης κυβερνά παραδοσιακά ο Δίας. Αυτά που ενεργοποιούνται τώρα έχουν μια τάση εξάπλωσης που θα είναι δύσκολο να τιθασευτεί, καθώς και ο Δίας και ο Ποσειδώνας έχουν πνευματικό περιεχόμενο, και ταυτόχρονα καταλύουν όρια.  Κάθε σύνοδος σημαίνει την σύλληψη,την έναρξη με αντίκτυπο, κι εδώ ο Άρης πλανήτης της δράσης, της επιθυμίας και της διεκδίκησης λειτουργεί μέσα από την φαντασίωση, το όνειρο, την έμπνευση και ευαισθητοποιείται από την προσδοκία ή τα ιδανικά, την αλληλεγγύη, την τέχνη. Είναι ο πνευματικός ή ο ονειροπόλος πολεμιστής. Δρα ανεξάρτητα από πλαίσια και κανόνες συνθέτει και δημιουργεί. Εδώ ή ξυπνάμε από αυταπάτες και διαλυμένα όνειρα, ή εξευγενίζουμε τις δράσεις μας μέσα από το αξιακό μας σύστημα  και πετυχαίνουμε το ανέφικτο. Ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης που βρίσκεται στον Σκορπιό ζώδιο που κυβερνάται παραδοσιακά από τον Άρη. Η Αφροδίτη συμβολίζει τις αξίες, και το χρήμα και η διέλευση της στον Σκορπιό (ζώδιο της πτώσης της Σελήνης) δείχνει πως ο κόσμος συντονίζεται με τα αιτήματα του Δία για περισσότερη δικαιοσύνη και συλλογική ευμάρεια, μέσα από την δυσφορία για την εξασθένιση των αξιών και της οικονομικής στήριξης και ασφάλειας. Άρης και Αφροδίτη είναι σε αμοιβαία υποδοχή καθώς οι Ιχθύς είναι η έξαρση της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό πολεμάει και διεκδικεί με σθένος, πείσμα και σταθερότητα.

Σε προσωπικό επίπεδο η γενναιοδωρία έρχεται και από την υπόσχεση της αγάπης, ή της ενωτικής διάθεσης που είναι έτοιμη να κάνει υπερβάσεις, να διεκδικήσει, να υπερασπιστεί. Από τα καλλιτεχνικά έργα που αγγίζουν την ψυχή και εκτοξεύουν την ύπαρξη σε υπερβατικές περιοχές. Από την ώθηση να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Αυτός ο κύκλος της Σελήνης βοηθάει να εκφράσουμε την αλήθεια της αγάπης έξω από πλαίσια και όρια, να αποδράσουμε αλλά και να συνειδητοποιήσουμε πως το ψέμα, οι αδυναμίες ή οι απογοητεύσεις, μας οδηγούν και πάλι πίσω στην αλήθεια.  

Ο Τοξότης είναι ο κένταυρος μισός άλογο, μισός άνθρωπος που στοχεύει με το τόξο και το βέλος του ψηλά στον ουρανό. Είναι ένα οπλισμένο ζώδιο που  εκφράζει το πάντρεμα του υλικού με τον πνευματικό κόσμο, και επι της ουσίας σε αυτόν τον κύκλο διαπραγματευόμαστε το πως οι πιο πηγαίες επιθυμίες και ένστικτα περνούν από το πνευματικό φίλτρο της αντίληψης για να στοχεύσουν κάπου. Αποκτούν δηλαδή κάποιο νόημα. Επίσης πως η ιδεολογία, τα πιστεύω γίνονται πράξη, γι αυτό οι Τοξότες μπορεί να είναι και καλοί επιχειρηματίες, αλλά και πληθωρικοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν σύνορα, ζούν και γεύονται εμπειρίες με όλο τους το είναι και που επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους με την βοήθεια του Δία, ενώ επίσης συναντάμε και ανθρώπους φωτισμένους που με την σπίθα του πνεύματος τους μεταλαμπαδεύουν  γνώση, διδασκαλία και σοφία.

Εδώ ενεργοποιείται μια αποστολή, η πρόθεση να κυριαρχήσουμε  που θέλει να εξαπλωθεί, έχει τα μέσα και λειτουργεί γενναιόδωρα, αλλά και δογματικά χωρίς να υπολογίζει, χωρίς να υποχωρεί. Αυτός που είναι γενναιόδωρος είναι εκείνος που δίνει περισσότερα από όσα είναι αναγκαίο, γιατί δεν μετράει αποστάσεις. Καθώς λοιπόν η Σελήνη ζευγαρώνει με τον Ήλιο είναι στιγμή να αφουγκραστούμε την καρδιά μας, και να κάνουμε μια νέα αρχή που αφορά την αλήθεια μας και την εσωτερική μας πίστη. Από εκεί ξεκινάνε όλα στην ζωή. Αν δεν έχουμε πίστη και δεν ελπίζουμε όλα μοιάζουν μάταια. Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη μας βοηθάει να υποσχεθούμε, να διώξουμε επιβλαβείς συνήθειες που μας κάνουν κακό, να υποστηρίξουμε το πνεύμα και το σώμα διακρίνοντας που η ακόρεστη όρεξη, η πληθωρικότητα και οι υπερβολές που βασίζονται σε αυτοματισμούς απόδρασης και ευκολίες, μας έχουν απομακρύνει από την δυνατότητα να στοχεύσουμε και να βρούμε νόημα, αλλά και από την υγιή αντιμετώπιση της ζωής και της προοπτικής που αναζητούμε.  Είναι η στιγμή να διαλύσουμε την ομίχλη των ψευδαισθήσεων, να αποδεχτούμε τις αδυναμίες μας, ή ότι μας έχει απογοητεύσει, να ευαισθητοποιηθούμε και να κάνουμε μια νέα αρχή σε σχέση με τις επιθυμίες και τα ιδανικά μας.  

Το τοπίο που ξέραμε αλλάζει, αλλάζουν οι προτεραιότητες και τα κίνητρα, το σύστημα των πεποιθήσεων μας βρίσκει νέες προοπτικές, θέλουμε περισσότερη δικαιοσύνη. Είναι η ώρα να κάνουμε σχέδια και να ενωθούμε με όσους μοιράζονται τις πεποιθήσεις, την φιλοσοφία, την ηθική και κατανοούν την ανάγκη μας να εξερευνήσουμε τον κόσμο.   

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (μεταβλητή φωτιά) μας ζητάει να εξερευνήσουμε, αλλά και να αλλάξουμε προσανατολισμό. Ο Ερμής στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού πλέον σε ορθόδρομη πορεία κάνει αρμονικές όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης, και δημιουργεί ευνοϊκές συγκυρίες για επαφές με σημαντικούς άλλους ή ομάδες που θα λειτουργήσουν αλληλέγγυα και δημιουργικά μέσα από κοινούς πόρους, και έρευνα στα σχέδια μας.  Τα τρωτά μας ενώνουν, ή ξεκλειδώνουμε εναλλακτικές οδούς επικοινωνίας μέσα από δεσμούς και επαφές για να διευκολύνουμε τα εγχειρήματα μας. Ο Χείρωνας στους Ιχθύς συμμετέχει επίσης με αρμονικές όψεις με τον Ερμή και τους Δεσμούς, και δημιουργεί συγκυρίες  να ανταλλάξουμε γνώσεις και εργαλεία ώστε να εξελίξουμε προσπάθειες. Είναι μια ιδιαίτερα γόνιμη συνθήκη να επικοινωνήσουμε ό,τι μας εμπνέει ή μας ενδιαφέρει ουσιαστικά. Η Νέα Σελήνη βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ουρανού/Βόρειου Δεσμού, και αυτό φέρνει στο προσκήνιο την τάση να μοιραστούμε κοινές εμπειρίες με άλλους, να δημιουργήσουμε αντισυμβατικές σχέσεις, να δούμε συλλογικά επαναστατικές κινητοποιήσεις (R. Ebertin – The Combination of Stellar Influences)

Τα Φώτα αποκλίνουν από το τετράγωνο με τον Άρη και τον Ποσειδώνα, περιγράφοντας την σταδιακή απομάκρυνσή μας από κάποιες στρεσογόνες ή νεφελώδεις καταστάσεις, που πιθανόν δοκίμασαν και το νευρικό σύστημα και τις αντοχές μας, μας ζητούν ξεκούραση, ηρεμία και εσωτερική παρατήρηση ώστε να προσδιορίσουμε την μετάβαση και την συνέχεια. Η πυξίδα μας προσανατολίζεται σε νέους ορίζοντες και τάση για περισσότερη ελευθερία.  Καθώς οι δύο πλανήτες (Άρης-Ποσειδώνας) πλησιάζουν προς την σύνοδο ακριβείας τους λίγο μετά την Νέα Σελήνη: Η πρόθεση που θα θέσουμε είναι σημαντικό να ταυτίζεται με την ηθική και τα ιδανικά μας και να μας εκφράζει ψυχικά. Ο κύκλος Άρη-Ποσειδώνα σηματοδοτεί μια εκκίνηση που σκοπό έχει να πρωτίστως να μας ευαισθητοποιήσει και να μας εμπνεύσει, να φέρει την επιθυμία κοντά στα ιδανικά μας. Δίνει αίγλη, αισθησιασμό κι έναν μαγνητισμό στο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε, ή στον τρόπο που εκφράζουμε τις επιθυμίες. Ιδιαίτερα ευνοϊκή όψη για τον έρωτα, για καλλιτέχνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Είναι μια σύνοδος που μπορεί όμως και να μας αποπροσανατολίσει, να διασπείρει την ενέργεια, να μας κάνει απρόσεκτους ή να δημιουργήσει τοξικές συνθήκες, και αυτό είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψην μας στις σχέσεις που δημιουργούμε ή στον τρόπο που δρούμε καθώς ο Ποσειδώνας λειτουργεί χωρίς όρια και έχει να κάνει και με τις εξαρτήσεις. Αποφεύγουμε ο,τιδήποτε δεν είναι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, της ηθικής ή εμπεριέχει ασάφεια. Συλλογικά η όψη φέρνει στην επιφάνεια σκάνδαλα, παράνομες δραστηριότητες, παρασκηνιακές ενέργειες και δράσεις, όπως και εξαπλώνει επιδημίες.

Ο χάρτης της Νέας Σελήνης παρουσιάζει απουσία του στοιχείου του Αέρα και θα παρατηρηθεί μία περισσότερο δραστήρια και συναισθηματική προσέγγιση στις καταστάσεις, αλλά και στο συλλογικό αίσθημα. Ο Κρόνος βρίσκεται στον Αιγόκερω, και η Νέα Σελήνη μαζί με τον Δία στον Τοξότη, τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Σκορπιό μοιάζει σαν να κυνηγάνε τον χρόνο, να ενεργοποιούν μια αποστολή που θέλει να προλάβει τις δυσκολίες και τα κακώς κείμενα, ή να επιχειρεί να σχηματίσει νέες προϋποθέσεις που αποσκοπούν σε υλοποίηση και εφαρμογή. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από ευρύτερες κινητοποιήσεις, θεσμικά πλαίσια και νέες ιδεολογίες ή συλλογικά σχήματα που διευρύνουν σύνορα και δρουν υπερβατικά. Συλλογικά είναι οι κυβερνήσεις, οι κυβερνώντες και οι πολιτικές λιτότητας (Κρόνος) που ίσως δεν βλέπουν ακόμα πως οι διεκδικήσεις του κόσμου για περισσότερη δικαιοσύνη και ηθική μπορεί να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες συνθήκες  ή χαοτικές καταστάσεις. Όμως είναι ήδη σε εξέλιξη μπροστά τους όπως υποδεικνύει η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα στους Ιχθύς (πάλη για ιδανικά, παρασκηνιακές ενέργειες, εξάπλωση κινητοποιήσεων) και ο Ουρανός στις τελευταίες μοίρες του  Κριού (αφύπνιση-επανάσταση-πρόοδος). Το παράδειγμα των γεγονότων στην Γαλλία είναι χαρακτηριστικό, και έχει την τάση να εξαπλωθεί. Αυτό ίσως αναμένεται πιο κρίσιμο όταν ο Άρης εισέλθει στον Κριό μέσα στον Ιανουάριο με τις εκλείψεις. Η Νέα Σελήνη είναι επίσης σε αντισκιά με την 15η μοίρα Αιγόκερω που γίνεται η πρώτη Ηλιακή έκλειψη της νέας χρονιάς στις 6 Ιανουαρίου του 2019. Αυτό μας προϊδεάζει πως ότι ξεκινήσει αυτόν τον μήνα έχει σχέση με ένα ευρύτερο διάστημα εξελίξεων που θα απασχολήσει το κοινωνικόπολιτικό γίγνεσθαι. Όταν οι πλανήτες είναι στην κυριαρχία τους (Δίας και Κρόνος), τότε δεν συνεργάζονται, ο καθένας και οι ενέργειες που εκπροσωπεί έχουν την δική τους ατζέντα.

Ό,τι και αν είναι αυτό που ξεκινάει στην ζωή μας αυτόν τον σεληνιακό μήνα, για τις επόμενες 29 μέρες, εξερευνούμε νέα πεδία δράσης, αναπτύσσουμε νέες δραστηριότητες, διαχωρίζουμε την θέση μας από άλλους για λόγους ιδεολογικούς ή αισθητικούς, και βρίσκουμε λόγους να εμπνευστούμε και να νιώσουμε ένα είδος πρόνοιας και υποστήριξης αν ενεργοποιήσουμε τις γνώσεις, τις γνωριμίες και το αξιακό μας σύστημα. Το στοιχείο της Φωτιάς και του Νερού είναι κυρίαρχα επομένως μπορεί να βιώσουμε ένα είδος αμφιθυμίας που από την μια θα δίνει θερμότητα, ενθουσιασμό, ενεργητική διάθεση και εξωστρέφεια, και από την άλλη μπορεί να σβήνει για να έρθει σε επαφή με τα ενωτικά στοιχεία των δεδομένων, δια μέσου της ενδοσκόπησης και της ανασύνθεσης. Η αγάπη θα μας απασχολήσει καθώς επιχειρούμε να διευκρινίσουμε και να ζήσουμε επιθυμίες ή συγκινούμαστε από ερεθίσματα. Είναι ένα κύκλος που θα μας δώσει πίστη να προωθήσουμε σχέδια και δράσεις, και θα δούμε ένα είδος δικαιοσύνης, γενναιοδωρίας ή αναγνώρισης αν είμαστε ειλικρινείς. Το αίσθημα έλλειψης προοπτικής ή άγνοιας δημιουργεί ανασφάλεια, αλλά μας ενεργοποιεί να μετακινηθούμε και να εξερευνήσουμε. Το σώμα χρειάζεται τόνωση και ξεκούραση. Η επαφή με την τέχνη και την φύση βοηθάει ιδιαίτερα.

 Γενικότερα ενεργοποιούνται: εκδοτικές δραστηριότητες, εκπαίδευση, διδασκαλία, ταξίδια, σεμινάρια, νομικά ζητήματα, τουρισμός, επιχειρήσεις, σπόρ, μετανάστευση, πνευματικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ευνοείται: Να πάρουμε ρίσκα για όλα όσα πιστεύουμε, να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα.

——————————————————————————————————————-

 (Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η 15η μοίρα Τοξότη είναι ο τομέας της ζωής που θα θέσεις μια νέα πρόθεση, και ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η 13η μοίρα Ιχθύων είναι ο τομέας της ζωής που θα ξεκινήσεις κάτι που σε εμπνέει, όπως και ο τομέας που ολοκληρώνεται ένας κύκλος διετίας σε σχέση με τις επιθυμίες, τις διεκδικήσεις και τις προσδοκίες σου.).

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια μεταξύ 4 -10 Δεκεμβρίου (Τοξότης), 3-8 Ιουνίου (Δίδυμοι), 3-8 Μαρτίου (Ιχθύς), 5-10 Σεπτεμβρίου (Παρθένος), ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο και ακμές γωνιακών οίκων στις 12-17 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία  στις 27 (+/-2) μοίρες Σκορπιού, Αιγόκερω, Ιχθύων, Καρκίνου, όπως επίσης και στις 06 μοίρες Τοξότη και 15 Αιγόκερω.

© Eleni Kostika 2018

Photo by thom masat on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s