Νέα Σελήνη στις 15 μοίρες και 47’ Ιχθύων

pahala-basuki-4829-unsplash

6 Μαρτίου 2019, 18:03 τοπική ώρα

Ανάμεσα σε δύο κόσμους, και μέσα από περίεργες συγχρονικότητες βρίσκουμε ευκαιρίες να αναπτύξουμε την αντίληψή μας, να βρούμε διεξόδους και να δώσουμε λύσεις. Αντανακλάσεις και αναμνήσεις από το σύμπαν. Ο κόσμος του πνεύματος, της υπόσχεσης, της δημιουργίας και της φαντασίας, και ο κόσμος της ύλης. Που συναντιούνται; Τι είναι αυτό που ευχόμαστε και η ευαισθησία προς την ίδια την ζωή. Η ανάγκη να στρέψουμε την προσοχή μας, αλλά και να επιστρέψουμε στην ευρύτερη κατανόηση των πραγμάτων. Αποκαλύψεις. Πως μπορούμε να προσφέρουμε και να γοητεύσουμε άλλους μέσα από όσα πιστεύουμε και αξίζουν για μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη μιλάει για τον τρόπο που βοηθάμε, την πίστη και τα ιδανικά μας. Είναι ώρα να ανταποκριθούμε σε όλα όσα μας εμπνέουν, ευχόμαστε και πιστεύουμε, να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι στην ζωή, αλλά και να διερευνήσουμε την μεγάλη εικόνα. Να δώσουμε χώρο στο δημιουργικό και πνευματικό περιεχόμενο της ζωής μας και να δεσμευτούμε απέναντι στα όνειρα μας. Με αυτόν τον τρόπο θα βρούμε συνοδοιπόρους και αρωγούς στις προσπάθειές μας.

 Ένας σεληνιακός κύκλος που θα μας βοηθήσει, να ξεκαθαρίσουμε πολλά πράγματα, να επικοινωνήσουμε για όσα πιστεύουμε και μας συγκινούν, να δούμε πρόοδο, να δημιουργήσουμε νέες συνδέσεις μεταξύ πληροφοριών και δεδομένων, να επιστρέψουμε σε θέματα και ανθρώπους από το παρελθόν για να βρούμε λύσεις βιώσιμες, να δεσμευθούμε, και να δούμε εξέλιξη σε αυτά που μας ενδιαφέρουν, μέσα από την αντίληψη της μεγάλης εικόνας. Μπορούμε σταδιακά να αναδυθούμε από το βάθος της ψυχικής ή νοητικής αβεβαιότητας του παρελθόντος, να διεισδύσουμε σε νέα περιβάλλοντα, και να πραγματοποιήσουμε επανασυνδέσεις μέσα από νέες περιοχές εξερεύνησης στα εγχειρήματα και τις γνωστικές μας αναζητήσεις.

Αν κανείς σε πρώτο επίπεδο, παρατηρήσει τον χάρτη της Νέας Σελήνης, βλέπει την σύνοδο των φώτων με τον Ποσειδώνα, τον Ερμή στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων (ζώδιο εξορίας και πτώσης του) σε στάση προς αναδρομή, πάνω στον απλανή αστέρα Scheat, και τον Ουρανό στην μηδενική μοίρα του Ταύρου. Αυτό περιγράφει ένα φαντασιακό τοπίο που είναι δύσκολο κανείς να επεξεργαστεί νοητικά, ή δεν μπορεί απαραίτητα να βασιστεί στην ορθολογιστική διαδικασία για να το κάνει. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την διαίσθηση, την ενσυναίσθηση και την διορατική του ικανότητα. Μιλάει για την ανάγκη να βρούμε ηρεμία, να αφοσιωθούμε σε κάτι, να αποφορτιστούμε από τον θόρυβο, να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία, την ενσυναίσθηση, να ονειρευτούμε ή να ασχοληθούμε με το πνευματικό μας κομμάτι. Η ευαισθησία (σωματική-νοητική-συναισθηματική) και η δεκτικότητα είναι η κεντρική θεματική των φώτων με τον Ποσειδώνα. Ο απλανής Scheat σχετίζεται με την δημιουργικότητα του νου και τις προκλήσεις της λογικής, με την διάνοια και τις ευλογίες της, και σε συνδυασμό με τον Ερμή αυτό υπερθεματίζει ότι έχει σχέση με τον λόγο, γραπτό και προφορικό, την σκέψη, και την επεξεργασία αυτών. Η B. Brady μιλάει για την ανεξαρτησία της σκέψης, την ανάγκη να σπάσουν οι συμβατικές διεργασίες του νου ή της φιλοσοφίας και λέει πως ο Scheat εκπροσωπεί την ουσία της νόησης1. Η V. Robson,  μιλάει για ατυχήματα, την σχέση με το νερό, προβλήματα με τον γραπτό λόγο2.  Η αναιρετική μοίρα των Ιχθύων είναι μια κρίσιμη μοίρα, είναι στα όρια του Κρόνου, και αυτό επίσης τονίζει την αποκρυστάλλωση ιδεών, σκέψεων ή την διανοητική εργασία που ολοκληρώνεται, εστιάζει πολύ συγκεκριμένα κάπου, ή αντιμετωπίζει κάποια κρίση. Οι τελευταίες μοίρες των μεταβλητών έχουν ορατότητα και ένα δημόσιο χαρακτήρα. Εδώ αυτό μας προϊδεάζει πως στο συλλογικό πεδίο πιθανότατα να έχουμε μια ιδιαίτερη έμφαση με κρισιμότητα στα θέματα του Ερμή, άρα επικοινωνίας, γραπτού λόγου και μετάδοσης ή διάδοσης στοιχείων, μίντια, όπως και σε σχέση με τα μέσα μεταφοράς. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή δηλώνει αστάθεια στην επικοινωνία, καθυστερήσεις και ανατροπές, οι οποίες μπορεί να έχουν και θετικό και αρνητικό πρόσημο.

Σε προσωπικό επίπεδο κάπου επιστρέφουμε. Η επιστροφή σε κάτι ώστε να το επεξεργαστούμε διαφορετικά για παράδειγμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα θετική με ευεργετικά αποτελέσματα.  Έχουμε μια ισχυρή δυναμική επιστροφής λοιπόν σε θέματα και στοιχεία για να τα συνδυάσουμε αλλιώς. Είδαμε πρόσφατα πως ανακοινώθηκαν οι διώξεις σε σχέση με την φωτιά στο Μάτι. Βλέπουμε θέματα που έχουν σχέση με το παρελθόν αλλά και την μετάδοση στοιχείων και δεδομένων να γίνονται πιο ορατά ώστε να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτό το μοτίβο θα συνεχίσει. Εδώ οδηγούμαστε σε μια πνευματική αναγέννηση στο τοπίο των Ιχθύων, καθώς ο Ερμής πραγματοποιεί την κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο στις 15 Μαρτίου στις 24 μοίρες Ιχθύων που κινητοποιείται από μια ευρύτερη αντίληψη της αλήθειας και των όσων τελικά πιστεύουμε. Κάτι γίνεται συνειδητό. Πιστεύω θα έχουμε πολλές αποκαλύψεις, στοιχεία, αλήθειες που θα βγούν στο φώς, αλλά και μια καινούργια αντίληψη στο κομμάτι της γνώσης, της δικαιοσύνης, και της φιλοσοφίας. Γενικότερα μια υπόσχεση για πνευματική ανάπτυξη. Ο Ουρανός κάνει την οριστική είσοδό του στο ζώδιο του Ταύρου που θα παραμείνει για μια επταετία περίπου, και μας προσκαλεί σε μια αφύπνιση στα θέματα των σταθερών αξιών μας που απτονται στο τι συντηρεί τελικά την ζωή μας, τι σημαίνει γονιμότητα. Στο πεδίο των συναλλαγών μας με ό,τι μας τρέφει, ότι αγαπάμε, ό,τι κατέχουμε αξιακά και υλικά, ό,τι ενεργοποιεί τις αισθήσεις μας στον υλικό μας κόσμο, θα γίνει μια επανάσταση, μεταρρύθμιση και πρόοδος. Αυτό περιλαμβάνει, την φύση, την γή, τους πόρους από αυτήν, την τροφή, το χρήμα, την τέχνη σε όλες τις της μορφές αλλά και τις μορφές που παράγει η εικαστική δημιουργία. Η ανάγκη για νεωτερικότητα θα γίνει πράξη. Προσωπικά πιστεύω πως η διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο θα μας δώσει πολλά θετικά που θα αναβαθμίσουν τον τρόπο ζωής και διαβίωσής μας (ο Ταύρος είναι το ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης), αφού πρώτα ανατρέψει την σχέση με τις προσκολλήσεις μας. Στον χάρτη της Νέας Σελήνης γίνεται σημειοδότης μιας νέας αρχής που υποκινείται από την Αφροδίτη στον Υδροχόο. Εδώ μορφοποιείται μια νέα προσέγγιση ως προς τις σχέσεις και τις αξίες μας που θα λειτουργήσει ανατρεπτικά και θα εξωτερικευθεί με την δυναμική Πανσέληνο στις 21 Μαρτίου, στην μηδενική μοίρα Ζυγού/Κριού, που δηλώνει σημαντικά ξεκινήματα αλλά και απελευθέρωση από σχήματα, σχέσεις και συμμαχίες που δεν εξυπηρετούν την ανάπτυξη.

Ο Δίας παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων και της Νέας Σελήνης, πολύ ισχυρός στον Τοξότη, ενεργοποιεί θέματα αλήθειας, ιδεολογίας, δικαιοσύνης, πίστης, γνώσης και φιλοσοφίας, ενώ σε ένα άλλο επίπεδο δηλώνει και την υπερβολή, την αισιοδοξία, τον δογματισμό και την αλαζονεία της πληθωρικής ανάπτυξης.

Η πρώτη ερμηνεία μοιάζει να κατευθύνεται προς το ερώτημα του τι ευχόμαστε τελικά για την ζωή μας, και πόσο το πιστεύουμε; Ψάχνουμε για μηχανισμούς απόδρασης ή για μια ανασύνθεση της εικόνας; Τι είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε και τι μας γοητεύει και μας συγκινεί; Πως μπορούμε να το διαδώσουμε καλύτερα; Γινόμαστε πιο συνειδητοί απέναντι στην σύγχυση της υπερπληροφόρησης ή της παραπληροφορήσης και των δεδομένων που πλέον δεν έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε, ή να επεξεργαστούμε μέσα από το υπάρχον αξιακό ή ιδεολογικό μας περίβλημα; Πως μπορούμε να συγχωνεύσουμε στοιχεία για να συνθέσουμε κάτι καινούργιο; Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα;  Είναι μια συμπαντική στιγμή που ίσως νιώθουμε περισσότερο την ανάγκη να κατανοήσουμε ή να βάλουμε σε τάξη πληροφορίες που θα συνεχίσουν να διαρρέουν και να μεταδίδονται αλλά και να μεγαλώνουν συνεχώς την εικόνα. Οι συνδέσεις μεταξύ των δεδομένων είναι άπειρες. Η φαντασία μας είναι ενεργοποιημένη, όπως και η δεκτικότητα σε εντυπώσεις, και αυτό ανάλογα με το τι διαχειριζόμαστε είτε μας παρασύρει στο να διερευνήσουμε θέματα που μας προκαλούν ενδιαφέρον ή μας παρακινεί να βάλουμε όρια. Οι πλανήτες στα ζώδια της γής θα βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε την πρακτικότητα και την βιωσιμότητα τους. Σε κάθε περίπτωση η κύκλος αυτός μας βρίσκει αφοσιωμένους σε κάτι, για το οποίο μπορεί να επιθυμήσουμε να απομονωθούμε ή να βρούμε μια διέξοδο αποφόρτισης από όλα τα υπόλοιπα, και θα μας προσφέρει περισσότερη κατανόηση, ώστε να προετοιμαστούμε για τον πιο δυναμικό μήνα που ακολουθεί. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε ένα χωνευτήριο δεδομένων, και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Είναι ένας κύκλος που θα μας δώσει αρκετές προκλήσεις σε σχέση με τον συμβατικό τρόπο σκέψης, και ταυτόχρονα θα γεννήσει νέους τρόπους αντίληψης που μπορεί και να έχουν μια ψυχική και διαισθητική σχέση με το περιβάλλον.

Είναι ιδιαίτερα θετική περίοδος να αναπτύξουμε την αντίληψη μας και τις σκέψεις μας, να πραγματοποιήσουμε υπερβάσεις. Περίεργες συγχρονικότητες μας ωθούν να αφεθούμε στην συμπαντική ροή, να γίνουμε πρωτίστως δέκτες και στην συνέχεια πομποί. Να μην βιαστούμε να κρίνουμε, να βγάλουμε συμπεράσματα, και να περιπλανηθούμε για κάποιο διάστημα ως ότου η πυξίδα μας σταθεροποιηθεί στην σωστή κατεύθυνση. Στην διαδικασία αυτή θα συναντήσουμε άλλους, θα επιστρέψουμε σε επαφές και δραστηριότητες, ώστε να ολοκληρώσουμε ιδέες και κουβέντες, θα αναρωτηθούμε, θα δυσκολευτούμε να συναντηθούμε για λόγους ιδεολογικούς ή ηθικούς, θα προσπαθήσουμε να πείσουμε και να διεισδύσουμε βαθύτερα στις σκέψεις και ιδέες, θα ενεργοποιήσουμε επιθυμίες, θα οριστικοποιήσουμε δεσμεύσεις, θα εστιάσουμε και θα οργανώσουμε καλύτερα την δουλειά μας, θα κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στο να θέσουμε σε εφαρμογή ένα όνειρό μας. Αυτή είναι και η ακολουθία των όψεων του Ερμή κατά την διάρκεια του μήνα και μας δίνει ευκαιρίες να επανεξετάσουμε πολλά θέματα καθώς επιχειρούμε να ξαναδούμε ή να διορθώσουμε προηγούμενες καταστάσεις. Επιστρέφοντας στο παρελθόν, μας αποκαλύπτονται πράγματα και λαμβάνουμε στοιχεία που ίσως αλλάξουν την κατανόηση μας. Η επικοινωνία αναμένεται να είναι μεταβλητή, αργή και με ένα ασυνήθιστο timing, ενώ παράλληλα  αυτό μοιάζει να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα από τις όψεις με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Κινητοποιούμαστε από κάτι μεγαλύτερο (Δίας), αλλά ίσως τα βήματα πρέπει να γίνουν σταδιακά και με ψυχραιμία, και να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο. Η επιστροφή σε εκτιμήσεις αποφάσεων στις σχέσεις, συνεργασίες και αξίες έχει γόνιμο χαρακτήρα, παρ’ όλο που μπορεί να δυσκολευτούμε πάνω σε θέματα ηθικής τάξης και διευκρίνισης ορίων.

Οι κύριες συγκλίνουσες όψεις των φώτων ενεργοποιούν το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα μια όψη που θα είναι ενεργή κατά διαστήματα όλη τη χρονιά και η οποία είχε την πρώτη ενεργοποίησή της μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2018 – 2 Φεβρουαρίου, διάστημα που περιλαμβάνει και τις πρώτες εκλείψεις της χρονιάς. Σε αυτόν τον κύκλο λοιπόν βλέπουμε κάποιες πρώτες κινήσεις σε σχέση με υποσχέσεις και δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάστηκαν τότε, και τις οποίες ερχόμαστε να διευκρινίσουμε περισσότερο. Για την όψη αυτή μπορείς να διαβάσεις μια εκτενέστερη ανάλυση εδώ Ο Δίας στον Τοξότη στην σχετική παράγραφο:  Η κύρια όψη της διέλευσης του Δία στον Τοξότη και πως μας επηρεάζει.

 

Τα φώτα επίσης ενεργοποιούν την όψη εξαγώνου μεταξύ Ποσειδώνα και Κρόνου που βοηθάει να δώσουμε μια δομή σε κάτι που μας εμπνέει, να εργαστούμε πάνω σε ένα δημιούργημα μας ή να υλοποιήσουμε ένα όνειρο. Δίνει μια αρμονική σχέση μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας. Οριστικοποιούμε αποφάσεις με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα σε θέματα που έχουν προηγηθεί. Επίσης ο Άρης δημιουργεί αρμονικές όψεις με Κρόνο και Ποσειδώνα, και με την σειρά του γονιμοποιεί, και προωθεί εγχειρήματα με αποτελεσματικότητα, συνέπεια και σταθερότητα. Όσο πιο συγκεντρωμένους μας βρίσκει ο μήνας αυτός, τόσο πιο γόνιμος είναι.  

Οι Ιχθύς εκπροσωπούν το συναίσθημα που ενώνει και ενώνεται με το όλο, που συνθέτει, που ευαισθητοποιείται, που πιστεύει και εξιδανικεύει, που συγχωρεί, και που θυσιάζεται, παραδίνεται ή αφοσιώνεται σ’ ένα όνειρο, μια δημιουργία, μια ιδέα, το κοινό καλό. Είναι το συναίσθημα δέκτης που απορροφά κάθε κραδασμό από το περιβάλλον και τον ενσωματώνει. Ο Ήλιος καθώς διανύει τον ζωδιακό κατά την διάρκεια του έτους  εκπροσωπεί έναν κύκλο εμπειρίας που ολοκληρώνεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Ο χώρος των Ιχθύων δεν έχει όρια, και αυτό συμβολίζει την διαδικασία της συγχώνευσης  και της σύνθεσης, γι αυτο κατα κάποιο τρόπο εμπεριέχει τα πάντα, και την εμπειρία όλων των ζωδίων. Η τάση να εξερευνήσουμε κάποια νέα περιοχή πνευματικής ή δημιουργικής κατεύθυνσης, μας φέρνει σε επαφή με το παρελθόν. Ο Κρόνος θα βοηθήσει να έχουν όλα αυτά ένα πιο ρεαλιστικό πρόσημο και να συνοδεύονται από την σοφία της εμπειρίας.

Ο κύκλος της Σελήνης σε κάθε νέο ξεκίνημά του έχει να κάνει με ένα νέο συναισθηματικό κύκλο σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Στο φυσικό ζωδιακό οι Ιχθύς είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο μετάβασης, υπέρβασης και σύνθεσης. Είναι σαν το παλίμψηστο που καταγράφονται πληροφορίες από την προηγούμενη εμπειρία και μετουσιώνονται σε κάτι άλλο, γι αυτό και είναι ένας χώρος αναίρεσης, απόσυρσης, παραμόρφωσης, διάθλασης, ασάφειας που εμπεριέχει το μεταφυσικό, το πνευματικό, το δημιουργικό, και ουσιαστικά ο 12ος οίκος στον κύκλο του ζωδιακού είναι ο τόπος απόδρασης, ένα συνειδησιακό κατώφλι όπου λειτουργεί το συλλογικό υποσυνείδητο. Οι αντιστάσεις μειώνονται ως αναγκαιότητα για να υποστηρίξουν τις παραπάνω διεργασίες και η συναισθηματικές κεραίες είναι στην υψηλότερη συχνότητα δεκτικότητας, διαίσθησης στην απορρόφηση ενέργειας και κραδασμών από το περιβάλλον. Εστιάζουμε εκεί όπου συναντούμε όλα αυτά που δεν είναι ορατά στο πεδίο της απτής πραγματικότητας και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τους όρους της πραγματικότητας που συνιστούν οι ρεαλιστικές δομές της ζωής. Άρα μπορούμε και να βρούμε και βοήθεια από κει που δεν το περιμένουμε, όπως όμως και να αφεθούμε στην τοξικότητα ανάλογα με το περιβάλλον που βρισκόμαστε. Οι Ιχθύς ανήκουν στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, που συμβολίζουν τις μεταβάσεις προς την έναρξη των εποχών. Εδώ προετοιμαζόμαστε και εστιάζουμε στην θεματική του τέλους και της ολοκλήρωσης κύκλου, που μπαίνει ο σπόρος για μια καινούργια αρχή με την Εαρινή Ισημερία και την είσοδο του Ήλιου στον Κριό. Η ελευθερία των Ιχθύων βρίσκεται στην υπέρβαση, στην συγχώνευση, και στην ένωση. Στην συνείδηση του ότι τίποτα δεν διαιρείται, όλα συνδέονται με κάποιο τρόπο, και εκεί είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Ήλιος στους Ιχθύς: πως συμβιώνει και πως συμφιλιώνεται ο πνευματικός κόσμος, ο κόσμος της ψυχής με αυτόν της ύλης στο εγώ του συνειδητού εαυτού. Καθώς κυβερνάται παραδοσιακά από τον Δία, η πίστη, η αλήθεια, η φιλοσοφία γίνονται ο καταλυτικός παράγοντας εξισορρόπησης μεταξύ των δύο κόσμων. Συμβολικά τα δύο ψάρια που συνδέονται μεταξύ τους κοιτούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μόνη βεβαιότητα σε αυτό το δίλημμα είναι πως συνδέονται τουλάχιστον σε αυτόν τον κόσμο και την διάσταση που ζούμε. Κάποιες στιγμές υπερισχύει η μία, και κάποιες η άλλη. Η συμφιλίωση με την απώλεια, την αυταπάτη, τα τρωτά της ανθρώπινης φύσης είναι μέρος της διαδικασίας ανασύνθεσης της ζωής, και είναι απαραίτητη γιατι διαλύει τις βεβαιότητες που συχνά εγκλωβίζουν καθώς η έννοια της προσφοράς εστιάζει στο μικρόκοσμο της καθημερινότητας. Η περιπλάνηση των Ιχθύων υπηρετεί υψηλότερα ιδανικά, που εξυψώνουν το ψυχικό, το συναισθηματικό ή πνευματικό κομμάτι, και ενίοτε παλεύουν με τις παγίδες της ελπίδας, της ανεδαφικής προσδοκίας, της τυφλής πίστης και της έλλειψης ορθής διάκρισης. Αυτά είναι και τα θέματα που χρειάζονται την προσοχή μας τον μήνα που ξεκινάει περισσότερο όμως σε σχέση με νέες επαφές, ή δραστηριότητες.  Είναι η στιγμή να κάνουμε γνωστά τα όνειρα μας, αλλά και να εργαστούμε για αυτά. Να δημιουργήσουμε πιο υγιείς συνθήκες στην ζωή μας, να εμπιστευτούμε τις μυστήριες συνδέσεις του νού.

Όλες οι ενέργειες υπάρχουν στον προσωπικό μας χάρτη ως αντίκρυσμα του συμπαντικού χάρτη, και άρα όλες είναι χρήσιμες κι έχουν το νόημά τους στην ατέρμονη αναζήτηση της ισορροπίας μεταξύ εαυτού και αντιληπτού κόσμου.  Αν δεν βιώνουμε την ενέργεια του Ποσειδώνα, τον Δία ή τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου μας, αν δεν ενεργοποιούμε συνειδητά την περιοχή των Ιχθύων στον χάρτη μας, ίσως και να αισθανθούμε πως λείπει η ολοκλήρωση και η σύνδεση με την ψυχική μας πρόθεση ή η επίγνωση της θέσης μας στον κόσμο. Αυτό που δηλώνει η Νέα Σελήνη είναι πως η ρίζα των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουμε προσωπικά βρίσκεται στον χώρο που καταλαμβάνει το ζώδιο των Διδύμων στον χάρτη, ο τομέας που βρίσκεται ο Αιγόκερως μας καλεί να εργαστούμε διεξοδικά, όπως και να απαλλαγούμε από προβλήματα. Αν γνωρίζουμε τον γενέθλιο χάρτη μπορούμε να εντοπίσουμε τους τομείς πιο συγκεκριμένα. Συλλογικά αυτό σημαίνει πως η υπερπληροφόρηση και ο όγκος της πληροφορίας που καλούμαστε να διαχειριστούμε έχει δημιουργήσει προβλήματα και συλλογική σύγχυση, όπως και παθογένειες στην σχέση μας με την αλήθεια. Είναι μια στιγμή που η ανάγκη αποφόρτισης θα μας δώσει νέα κανάλια έκφρασης, και περισσότερη κατανόηση σε σχέση με το ευρύτερο σχέδιο της ζωής.

Ο Κριός είναι η εξέλιξη του Ιχθύ, η σχέση μεταξύ τους θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την μετάβαση από την κυοφορία στην γέννηση, από το τέλος σε μια νέα αρχή, από την σύνθεση στην εκκίνηση, από τον εγκλωβισμό στην απελευθέρωση. Από την άφιξη σε μια νέα αφετηρία. Είμαστε λοιπόν σε μια διαδικασία σύνθεσης και μεταβαίνουμε σε ένα νέο ξεκίνημα. Η επιστροφή σε θέματα και αξιολογήσεις μας δίνει μια ευκαιρία να θέσουμε πιο σταθερές βάσεις καθώς αντιλαμβανόμαστε και επιχειρούμε να κατανοήσουμε την μεγάλη εικόνα, αλλά και τις υπερβάσεις που αυτή υποδεικνύει.

 

Καθώς σε ένα πεδίο της ζωής εργαζόμαστε ή επιμένουμε με συνέπεια να μορφοποιήσουμε και να σταθεροποιήσουμε κάτι, παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία να φιλοσοφήσουμε και να εξερευνήσουμε νέες περιοχές. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ένα πλαίσιο εσωτερικής ηρεμίας και πίστης και να αφουγκραστούμε περισσότερο. Να χρησιμοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε συλλέξει, να διερευνήσουμε την σημασία που έχουν αποκτήσει κάποια πράγματα για την ζωή μας και να εστιάσουμε σε διαδικασίες που θα συντελέσουν στην συγχώνευση δεδομένων προς ανασύνθεση μιας νέας κατεύθυνσης. Μυστήριες συγκυρίες ευαισθητοποιούν τις κεραίες του νου και της αντίληψης μας, και διευρύνουν την ενόραση αλλά και την διορατικότητα μας. Το σώμα χρειάζεται φροντίδα και αποτοξίνωση τον μήνα των Ιχθύων. Αναζωογονούμαστε με μηχανισμούς αποφόρτισης, την μουσική, την μοναχικότητα, όπως και από πνευματικές ή δημιουργικές διεξόδους και ότι έχει θεραπευτικό χαρακτήρα. Οι εξαρτήσεις μας γίνονται πιο συνειδητές. Οι υποσχέσεις που δίνουμε, οι απόψεις που προβάλλουμε τείνουν να έχουν μια διάσταση υπερβολής ή να διακατέχονται από υπερβολική αισιοδοξία, η οποία απαιτεί προσοχή στις περιπτώσεις που δεσμευόμαστε ή αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις, γύρω  στις 16/3, στις 24/3, και 2/4.  Ευνοούνται οριστικοποιήσεις συμφωνιών ή επαφών για θέματα που έχουν ήδη ξεκινήσει και με ανθρώπους που ήδη γνωρίζουμε στις 9/3 και 20/3. Καλές ημέρες για επιστροφή σε επαγγελματικές επαφές και συμφωνίες, είναι επίσης 13-14/3, όπως και για εξέλιξη και πρόοδο εγχειρημάτων που μπαίνουν σε εφαρμογή. Όπου βασιζόμαστε σε εντυπώσεις και όσον αφορά στην πρακτική πλευρά των πραγμάτων καλό είναι να συνεχίσουμε την συλλογή και επανεξέταση πληροφοριών.

Συλλογικά θα μας απασχολήσει η δικαιοσύνη, η κοινωνική ευαισθησία, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως επίσης και ότ,ι έχουμε εξιδανικεύσει. Τα είδωλα που είχαμε κατά καιρούς, όπως και ο χώρος της τέχνης ή καλλιτέχνες θα απασχολήσουν την δημοσιότητα. Πιθανόν να συνεχίσει η θεματική με σκάνδαλα και αποκαλύψεις, και η προσπάθεια εντυπωσιασμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Η θάλασσα, το νερό και γενικότερα το υγρό στοιχείο, μετακινήσεις και δραστηριότητες σε σχέση με αυτό επίσης θα έρθουν στην αντίληψή μας.

 

Εύχομαι σε όλους μια θαυματουργή Νέα Σελήνη!

(Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος στον οποίο  βρίσκεται η 15η μοίρα Ιχθύων είναι ο τομέας της ζωής όπου εστιάζεις σε μια νέα αρχή, που θα έχεις κάποιες αποκαλύψεις, θα επιστρέψεις για να εργαστείς πάνω σε κάτι με νέα δεδομένα και διαφορετικές συνθήκες. Ο τομέας που θα σε βοηθήσει, να αντιληφθείς, να ανασυνθέσεις και να κάνεις υπερβάσεις.)

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Ιχθύς με γενέθλια 4-8 Μαρτίου, Παρθένος με γενέθλια 6 – 10 Σεπτεμβρίου, Δίδυμος με γενέθλια 4 -9 Ιουνίου, και Τοξότης με γενέθλια 6 – 10 Δεκεμβρίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο, ακμές γωνιακών οίκων ή προσωπικούς πλανήτες στις 15 (+/-3 μοίρες) των μεταβλητών ζωδίων, στην 29 μοίρα μεταβλητών, και 00 των σταθερών. Η Νέα Σελήνη θα ευνοήσει ιδιαίτερα τα ζώδια της Γής και του Νερού, και πιο συγκεκριμένα όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από τις 15-26 μοίρες στα ζώδια αυτά.

© Eleni Kostika 2019

 

Σημειώσεις:

  1. Brady, B. Brady’s book of Fixed Stars, Weisser, USA, 1998.
  2. Από: http://www.constellationsofwords.com/stars/Scheat.html, πηγή: Robson V. E, Fixed Stars and Constellations in Astrology, 1923.

Photo by Pahala Basuki on Unsplash

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s