Υπερπανσέληνος στην 00  μοίρα και 09′ Ζυγού

 

 

full moon

21 Μαρτίου, 2019 – 03:42 τοπική ώρα

 

Πως διατηρούμε ισορροπίες όταν οι επιθυμίες ή οι αξίες μας είναι συγκρουσιακές; Πως μοιραζόμαστε και πως διατηρούμε την αυτονομία μας.

Αλλαγή πλεύσης- Είσοδος σε νέα περιβάλλοντα. Επένδυση ενέργειας σε δεσμούς και συλλογικές δραστηριότητες.

Οι ευκαιρίες που μας προσφέρονται και οι συμβάσεις μας με τους άλλους.

Η αποξένωση, οι γέφυρες που μας ενώνουν, αλλά και οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουμε για να συναντηθούμε με τους άλλους.

Συλλογική σφαίρα: Ανάδυση νέων και εναλλακτικών τρόπων έκφρασης της ηγετικής βούλησης και πως αυτοί φωτίζουν το αίσθημα δικαίου και ισότητας του κοινού αισθήματος.

 

Η Πανσέληνος του Μαρτίου που πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την Εαρινή Ισημερία (είσοδος του Ήλιου στον Κριό) και γίνεται στον άξονα Ζυγού/Κριού, μας τροφοδοτεί με ένταση και ενέργεια να εξωτερικεύσουμε επιθυμίες και να ενισχύσουμε δράσεις, να κάνουμε αλλαγές και κυρίως να εστιάσουμε στην εξισορρόπηση των σχέσεων. 

Έχουμε την κοσμική επισήμανση ενός  δυναμικού διαστήματος όπου ξεπροβάλλει κάτι νέο στον ορίζοντα. Η έμφαση στην παρορμητική ποιότητα, η πλειάδα των συγκλινουσών όψεων (συνομιλίες) που όμως δεν περιλαμβάνει τα φώτα  και κυρίως το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη στα σταθερά ζώδια, περιγράφει ένα δραστήριο και δημιουργικό δεκαπενθήμερο που θα εκδηλώσει γεγονότα, και θα διαπραγματευτεί αποφάσεις σε σχέση με συγκρουσιακές δυνάμεις, που όμως θα έχουν πρακτικό χαρακτήρα (έμφαση στο στοιχείο της Γής). Η Αφροδίτη στον Υδροχόο κυβερνήτης του Ζυγού, θα βοηθήσει την διάθεση κοινωνικότητας, της δημιουργικότητας, της δικτύωσης και των σχέσεων καθώς αυτό είναι και το αίτημα της Πανσελήνου, και θα δώσει ευκαιρίες μέσα από εξωστρέφεια, από το εξάγωνο με τον Δία στον Τοξότη, για νέες κατευθύνσεις που μοιάζουν να προσφέρουν ανάπτυξη και γενναιοδωρία. Κάτι στο οποίο έχουμε επενδύσει ενέργεια και χρόνο, και έχει αποκτήσει μορφή, βρίσκει το περιβάλλον να αναπτυχθεί και να επικοινωνηθεί, αλλά και να προχωρήσει σε μια νέα προοπτική. Η δημιουργική ενέργεια είναι έκδηλη, όπως επίσης η ένταση και το πάθος (ερωτικό ή άλλο), που μας ωθούν σε δράση, πάντα μέσα από προσπάθεια και πιθανές δυσκολίες (τετράγωνο) οι οποίες έχουν να κάνουν με τον συγκρουσιακό χαρακτήρα επιθυμιών ή αξιών.

 

Η μηδενική μοίρα των παρορμητικών ζωδίων είναι ο άξονας του Κόσμου – Aries Point, ενώ οι μηδενικές μοίρες όλων των ζωδίων σηματοδοτούν και το σημείο εισόδου μιας νέας περιοχής έκφρασης ενέργειας που έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται από την πρώτη Πανσέληνο/Έκλειψη της χρονιάς στις 21 Ιανουαρίου που έγινε στην μηδενική μοίρα Λέοντα/Υδροχόου). Η Πανσέληνος είναι επομένως συντονισμένη με το συλλογικό τοπίο εξελίξεων, τον δημόσιο χαρακτήρα δράσεων, και σε προσωπικό επίπεδο μας επηρεάζει εφόσον αγγίζει πλανήτες ή σημεία του χάρτη μας. Υπάρχει μια αλληλουχία ενεργειών που εξελίσσεται σε 3 φάσεις ή στάδια καθώς οι Πανσέληνοι του τελευταίου τριμήνου έγιναν στις μηδενικές μοίρες του άξονα Λέοντα/Υδροχόου, Παρθένου/Ιχθύων και ολοκληρώνονται με την συγκεκριμένη στον άξονα Ζυγού/Κριού. Μια καινούργια και αυτούσια ενέργεια έχει ξεκινήσει να αναδύεται λοιπόν από τον Ιανουάριο που για τον καθένα ίσως τονίζει κάτι διαφορετικό σύμφωνα με τον τομέα ζωής που ενεργοποιεί, αλλά που γενικότερα διαπραγματεύεται την σχέση του αυθεντικού εαυτού με το συλλογικό τοπίο που εμπεριέχει τις έννοιες της πρόθεσης της βούλησης και της ακεραιότητας. Αυτό, με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο, συνοδεύεται από δραστικές και μεταρρυθμιστικές αλλαγές και σε σχέση με τον τρόπο που εξωτερικεύουμε ταλέντα και δεξιότητες, αλλά και έλκουμε πράγματα στην ζωή μας. Στην συνέχεια, με την Πανσέληνο στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων τον Φεβρουάριο, ρύθμισε και ανέπτυξε την προσαρμογή, χρησιμότητα και την εφαρμογή των προθέσεων αυτών, και με την παρούσα Πανσέληνο αποκτά έναν πιο δυναμικό και ενεργητικό χαρακτήρα εξωστρέφειας και εξωτερίκευσης μέσα από το φίλτρο των διαπροσωπικών σχέσεων. Οι πάσης φύσεως σχέσεις της ζωής μας καλούνται να διαπραγματευτούν σημεία συνάντησης, να επιλύσουν δυσαρμονίες και συγκρουσιακές επιθυμίες,  να καλύψουν αποστάσεις και να βρούν εκ νέου μηχανισμούς εναρμόνισης. 

 

Αλλάζουμε περιβάλλον και αυτό σηματοδοτεί και η νέα εποχή που ξεκινάει. Οι αλλαγές είναι πάντοτε προϊόν εσωτερικής διεργασίας. Στην προσπάθεια να διαχειριστούμε ή να αντιμετωπίσουμε την ζωή συχνά αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές ως κάτι που έρχεται απ’ έξω και μας συμβαίνει. Πολλές φορές αισθανόμαστε πως δεν έχουμε επιλογή, και ίσως να είναι κι έτσι. Όμως πάντοτε έχουμε επιλογή στον τρόπο που θα εστιάσουμε και θα διαχειριστούμε αυτό που μας συμβαίνει, και είναι στην προσπάθεια να κάνουμε κάτι δικό μας, να συμφιλιωθούμε με αυτό, που έρχεται η συνειδητότητα της σύγκρουσης και αλλάζουμε μέσα μας. Αυτό που έχει σημασία και φωτίζει η Πανσέληνος είναι πως συντελείται μια αλλαγή έκφρασης και στάσης στον τρόπο που μοιραζόμαστε τον εαυτό μας με τους άλλους. Στον τρόπο που μοιραζόμαστε.

 Επομένως, κάτι το οποίο έχουμε συλλέξει και συλλογικά και προσωπικά (έναρξη του κύκλου στους Ιχθύς) και έχει υπερβατική σημασία, περνάει στην φάση της εξισορρόπησης ή δίνει μια συνολική εικόνα, μέσα από την θεματική των σχέσεων και το κοινωνικό κομμάτι της ζωής μας, αλλά και με στόχο την επίτευξη ισορροπιών που εξαρτάται κατά πολύ και με τις αρχές ισότητας αλλά και αισθητικής που προσδιορίζουν οι αξίες μας. Η Πανσέληνος λοιπόν φωτίζει τα πεδία συνεργασίας μας, τις συμβάσεις με άλλους, το πως μοιραζόμαστε, ή πως συνεργαζόμαστε και μας καλεί να ανταποκριθούμε στο εδώ και τώρα (Κριός), καθώς μπαίνουμε σε ένα καινούργιο περιβάλλον.  Σιγά –σιγά παρατηρούμε τον σπόρο μιας καινούργιας σχέσης με τον εαυτό μας να “ανθίζει” και να αντανακλάται στους άλλους.

Την εποχή της άνοιξης, που η φύση ξυπνάει, όλοι γινόμαστε λίγο περισσότερο Κριοί στην συμπεριφορά μας, και η σχέση μας με την ζωή αναζωογονείται. Τα πιο πρωτογενή μας ένστικτα, επιθυμίες και ανάγκες εξωτερικεύονται πιο έντονα. Ο Κριός μας θυμίζει να είμαστε παρόντες στο τώρα, να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να κάνουμε ξεκινήματα και να διεκδικούμε αυτά που επιθυμεί η καρδιά μας με τόλμη. Η Σελήνη στον Ζυγό ένα ενεργητικό και εξωστρεφές ζώδιο, μας εναρμονίζει με την αισθητική, την αντικειμενικότητα, το αίσθημα δικαίου, και την ανάγκη να μοιραστούμε. Στην Πανσέληνο συμμετέχει ο αστεροειδής Χείρωνας σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε αντίθεση με την Σελήνη. Η ζωή αλλά και το αίσθημα ταυτότητας, βούλησης, ο αυθεντικός εαυτός και ο ήρωας μέσα μας, συνοδεύεται από τον Κένταυρο Χείρωνα –δάσκαλο/θεραπευτή, που στην μυθολογία αναγκάστηκε να θεραπεύσει το τραύμα του ανταλλάσσοντας την αθανασία του με τον Προμηθέα. Ο Χείρωνας μιλάει για τα τρωτά και τις πληγές μας, για την αποξένωση, αλλά και την ανάγκη να χτίσουμε γέφυρες, και να ξεκλειδώσουμε εναλλακτικές οδούς προσέγγισης στην σχέση με τον εαυτό μας, την πηγή της ζωής, συμφιλιώνοντας καταστάσεις. Η Σελήνη στον Ζυγό είναι συντονισμένη στο να δημιουργεί σχέσεις, να είναι κοινωνική, δημιουργική και να διαμεσολαβεί συμφιλιώνοντας αντίθετα. Ο Ήλιος με τον Χείρωνα μιλάει επίσης για το πληγωμένο εγώ, την θεραπεία του εγώ, το πνεύμα που αναζητά να συμφιλιωθεί με τα τρωτά και τις αδυναμίες του. Πως λοιπόν μέσα από αυτήν την οπτική δρούμε αλλά και φωτίζουμε την συναισθηματική ανάγκη μας για περισσότερη αρμονία, πως διαπραγματευόμαστε την αποξένωση και το αίσθημα του που ανήκουμε, ενώ διατηρούμε την αυτονομία μας, και πως μοιραζόμαστε με άλλους;

 

Το τετράγωνο ιδιομοιρίας Αφροδίτη-Άρη στις 23 μοίρες Υδροχόου/Ταύρου, δηλώνει πως δεν είναι κάτι εύκολο. Τα τετράγωνα είναι όμως που μας ωθούν σε δράση. Στα σταθερά ζώδια εκδηλώνεται ως σταθερή ένταση ή αντίσταση. Κάθε σχέση ή σύμβαση έχει δυσαρμονίες να επιλύσει, από κάπου φεύγουμε και κάπου πάμε ή αλλάζουμε πλεύση στην προσπάθεια να συμφωνήσουμε, να βρούμε ένα κοινό έδαφος, να ενισχύσουμε ένα κοινό έδαφος. Δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των ενεργειών, αλλά έχουμε διεξόδους. Οι συγκρούσεις είναι μέσα μας και τα διλήμματα προσφέρονται για την συνείδηση της εναρμόνισης. Είναι μια δυναμική, όψη που εντείνει το πάθος, την σεξουαλική και δημιουργική ενέργεια, και δίνει αντοχή. Ο χορός είναι ένα καλό κανάλι έκφρασης! Τάση για τσακωμούς και συγκρούσεις σε σχέση με την κατεύθυνση των πραγμάτων ή τις επιθυμίες και τα πάθη μας μπορεί να είναι έκδηλη, όπως και η ανάγκη να δούμε που η ανάγκη του ενός συγκρούεται με την επιθυμία του άλλου. Ο εαυτός έχει ανάγκη να κάνει κάτι δημιουργικό που περιλαμβάνει το σώμα, να συντονίσει αυτό που τον παθιάζει με άλλους και να δεί αποτέλεσμα.

 

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο είναι η αλληλέγγυα και μεταρρυθμιστική ένωση. Η επιθυμία να σχετιστεί κανείς εκφράζεται πιο ανεξάρτητα και αποστασιοποιημένα, αλλά και με απρόβλεπτους τρόπους ή μέσα από στόχους, ενώ η χαρά, η αγάπη και το συναίσθημα λειτουργούν λιγότερο προσωπικά ή εγωκεντρικά και περισσότερο σε βάθος χρόνου ή σε κοινωνικά πλαίσια. Ο  Άρης που συμβολίζει το πάθος και την εκδήλωση ενέργειας διεκδίκησης, έκφρασης ή διαχωρισμού, γίνεται πιο προσωπικός, επίμονος, και επιθυμεί αισθησιασμό, να ενισχύσει την μορφή των πραγμάτων, σταθερότητα, απτό αντίκρισμα και ασφάλεια στο ζώδιο του Ταύρου. Σαν να προσπαθούμε να υπερασπίσουμε τον χώρο μας σε μια συγκρουσιακή κατάσταση. Χρειάζεται χρόνο και τόνο για να εκφραστεί. Τα ξεκινήματα που ορίζει ο Ήλιος στον Κριό (έξαρση) έχουν κίνητρο την σταθεροποίηση, την ενίσχυση της μορφής των πραγμάτων. Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης. Η τάση είναι να αποφασίσουμε να κάνουμε πράγματα για να νιώσουμε καλύτερα, να επενδύσουμε ενέργεια σε όσα κατέχουμε ή όσα θέλουμε να  προστατέψουμε και να κάνουμε δικά μας.

 

Οι προσκολλήσεις στον τρόπο που διεκδικούμε στις σχέσεις μας είναι πιθανό να πρέπει να κάνουν κάποιες προσαρμογές σε σχέση με αξίες και αντιλήψεις (Άρης χιαστή με Δία), καθώς το τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης – Άρη, είναι μια όψη έντασης και δυσαρμονίας που απαιτεί προσπάθεια για να επιλυθεί ή πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια. Σε κάθε περίπτωση θα μας εξαναγκάσει να δράσουμε. Ένας δρόμος καλλιεργείται περισσότερο, και αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως ίσως πρέπει να ξεβολευτούμε, να αλλάξουμε ρουτίνες και συνήθειες (Σελήνη χιαστή Ουρανός). Η Αφροδίτη έχει διέξοδο μέσα από το εξάγωνο με τον Δία και βρίσκει διάθεση για χαρά, συνδέεται με την αισιόδοξη και γενναιόδωρη πλευρά των καταστάσεων, μέσα από ευκαιρίες και ανοίγματα που παρουσιάζονται στο περιβάλλον, ή μέσα από επαφές με το εξωτερικό και ανθρώπους με κοινές πεποιθήσεις.  Είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε και δισαρμονίες από το παρελθόν ή να αποφασίσουμε πως οι αποστάσεις απαιτούν συμβιβασμούς που δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε. Μια άλλη πιθανή εκδοχή, είναι πως μπορεί να παρουσιάστει μια ευκαιρία που έχει ένα τίμημα. Θα πρέπει να αποχωριστούμε κάτι, να διακόψουμε μια συνεργασία, σύμβαση, έναν έρωτα ή σχέση για να μπορέσουμε να πούμε ναι σε κάτι άλλο. Το τετράγωνο είναι 270 μοιρών και άρα σημαίνει απεμπλοκή από μια κατάσταση, ώστε να προωθήσουμε κάτι άλλο. Η έννοια της πίστης και της εμπιστοσύνης σε κάθε επίπεδο είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο στις σχέσεις συνεργασίας αλλά και τις προσωπικές.  Η Σελήνη στον Ζυγό φωτίζει την ανάγκη να φροντίσουμε τις σχέσεις μας και να ζυγίσουμε τα δεδομένα αντικειμενικά. Σε κάθε διαπραγμάτευση αναλαμβάνει ρόλο και ο Ερμής που είναι ανάδρομος.  Η αναδρομή του Ερμή στους Ιχθύς και μέχρι τις 28 Μαρτίου, επεξεργάζεται και επαναδιαπραγματεύεται την κυοφορία μιας ευρύτερης αντίληψης, που σχετίζεται με τα ιδανικά, την πίστη, τις προσδοκίες, την δημιουργική και συνθετική μας ικανότητα, την ψυχική και φαντασιακή μας σύνδεση με το όλο, τις ευαισθησίες, όσα μας γοητεύουν, και τον μυθολογικό μανδύα ο οποίος περιβάλλει την ζωή. Στο ζώδιο της έξαρσης της Αφροδίτης ο Ερμής, προωθεί, επεξεργάζεται και αναβαθμίζει την δημιουργική μας φύση, τις αξίες, τις σχέσεις και την αγάπη, και ακόμα ίσως συντελείται μια νοητική ή οργανωτική διεργασία ανάπτυξης ενός εγχειρήματος ή σχέσης που δεν είναι απολύτως συγχρονισμένη ή διασαφηνισμένη στην σχέση της με το εξωτερικό περιβάλλον. Κάτι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά έχουμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε στο μοίρασμα με άλλους μια συνολικότερη εικόνα.

 

Ο Ερμής θα σχηματίσει την δεύτερη σύνοδο του με τον Ποσειδώνα στις 24 Μαρτίου. Η πρώτη σύνοδος έγινε όταν ήταν ορθόδρομος στις 19 Φεβρουαρίου στην προηγούμενη Πανσέληνο. Επιστρέφουμε λοιπόν και πάλι σε κάτι που έχει σχέση με εκείνη την περίοδο, έρχονται νέα από κάτι που περιμέναμε, άνθρωποι επανέρχονται να διευκρινίσουν μαζί μας, να μας συνδέσουν με την έμπνευση, την φαντασία και να ενισχύσουν την πίστη μας, να μας ευαισθητοποιήσουν ή να μας αποκαλύψουν, να μας απογοητεύσουν, ή και να μας παρασύρουν σε θολά νερά. Μέσα σε ένα πλαίσιο Ποσειδώνιο υπάρχει πάντοτε και η ανώτερη και η κατώτερη δόνηση της έκφρασης της ενέργειας. Αυτό συνήθως εξαρτάται από το που βρισκόμαστε εμείς ενεργειακά. Τα σημαντικά ξεκινήματα μας εκδηλώνονται πιο ισχυρά από τις 28 Μαρτίου και μετά, και κυρίως με την Νέα Σελήνη του Απριλίου στον Κριό, καθώς μετά την Πανσέληνο η Σελήνη μπαίνει σε φθίνουσα φάση και ολοκληρώνει θέματα που ξεκίνησαν το πρώτο μισό του κύκλου.

Η Κρόνια διάσταση της Πανσελήνου τονίζεται εμφατικά, καθώς η αλληλουχία κυβερνήσεων καταλήγει σε αυτόν. Είναι ο πλανήτης που κινεί τα νήματα πίσω από τα πράγματα που συμβαίνουν. Είναι αυτά που κτίζουμε και αποκρυσταλλώνουμε, οι δεσμεύσεις, η δουλειά, τα όρια και η εμπειρία που έχουν τελικά σημασία. Που χρειάζεται να προσέξουμε: Στις μακροχρόνιες δεσμεύσεις και στην ανάληψη ευθυνών που μέσα από το φίλτρο της Σελήνης στον Ζυγό (έξαρση του Κρόνου) έχει έρθει η στιγμή να δεσμευτούμε, να διαπραγματευθούμε και να συμφωνήσουμε. Η αρμονική σχέση του Άρη με τους Δεσμούς της Σελήνης ενισχύει τους σημαντικούς δεσμούς στην ζωή μας, φέρνει ανθρώπους από το παρελθόν και τους συνδέει με κάτι μελλοντικό, όπως και ευνοεί τις συλλογικές δράσεις. Η πρώτη συγκλίνουσα πτολεμαική όψη που κάνει η Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού είναι ένα τετράγωνο με τον Κρόνο και η τελευταία όψη πριν εισέλθει στο ζώδιο του Σκορπιού, ένα τρίγωνο με την Αφροδίτη. Αυτό μας δείχνει τον τόνο και την χροιά του δεκαπενθήμερου που ακολουθεί που δείχνει πως κάπου θα συναντήσουμε δυσκολίες και εμπόδια, θα συνειδητοποιήσουμε περιορισμούς, ή θα πρέπει να απομονωθούμε, να βάλουμε καθήκοντα πάνω από ανάγκες, να δουλέψουμε ώστε να επιτύχουμε ισορροπίες και συμφωνίες. Τελικά τα πράγματα θα έχουν μια θετική έκβαση.

 

 Σε συλλογικό επίπεδο, η Χειρώνια αυτή Πανσέληνος αναδεικνύει το πώς οι ηγέτες και το πνεύμα ηρωισμού τους (Ήλιος) αντανακλάται στο συλλογικό αίσθημα δικαίου και ισότητας (Σελήνη στον Ζυγό). Ποιο είναι τελικά το αρχέτυπο του ήρωα που αναζητούμε στις επιλογές των ηγετών ή όσων παίρνουν αποφάσεις στις κοινωνίες; Είναι ένα πληγωμένο αρχέτυπο, που σίγουρα θα δείξει τα τρωτά του, που θα εξωτερικεύσει μέσα από αποφάσεις κυβερνώντων ή και γεγονότα την υπαρξιακή του ανησυχία. Είναι μια κοσμική στιγμή όπου είτε θα εξωτερικευθούν εναλλακτικές προσεγγίσεις απέναντι στο τι σημαίνει ηγούμαι και κατέχω εξουσία ή θα αρχίσει να αναδύεται μια αλλαγή στάσης στην ανταπόκριση του κόσμου (Σελήνη) σε σχέση με τον τρόπο  που αποφασίζουν οι κυβερνώντες. Είναι πολύ πιθανό γυναίκες σε πόστα εξουσίας να δώσουν το σωστό παράδειγμα (Σελήνη και Αφροδίτη σε ζώδια συγγενή με τον Κρόνο από έξαρση και κυβέρνηση). Έρχεται στην συνειδητότητα μας περισσότερο η ευάλωτη πτυχή του ηρωισμού και της ταυτότητας της τόλμης των ηγετών που έχουμε ανάγκη για να εστιάσουν σε όλα εκείνα τα συγκρουσιακά στοιχεία που γιγαντώνονται και απαιτούν ουσιαστική γεφύρωση και θεραπεία, κυρίως μέσα από συνειδητές πράξεις και λιγότερο μέσα από πολιτικές.

 

Το φόντο της συλλογικής ενέργειας που μας επηρεάζει ευρύτερα:

Τα γεγονότα στην συλλογική σφαίρα που συνεχίζουν να μας σοκάρουν, να μας εκπλήσσουν, να μας συνθλίβουν καθημερινά, καθιστούν τον κόσμο μας ένα αλλόκοτο, ακατανόητο περιβάλλον, στο οποίο χωρίς να το επιθυμούμε και να το έχουμε επιλέξει, οικειοποιούμαστε πολλές φορές έναν ρόλο σχεδόν ανίσχυρου παρατηρητή, που μετατρέπεται σε συνένοχο κάθε φορά που παρασύρεται από την ανάγκη να μοιραστεί συναίσθημα και να αποκτήσει εγγύτητα με άλλους για να μην νιώσει μόνος, αναμεταδίδοντας τον αποτροπιασμό και την λύπη για τα όσα εξαναγκάζεται να παρακολουθεί. Ένα είδος ψυχικής αποσύνδεσης από την αξία της ατομικής ύπαρξης και της αποτελεσματικής συνεισφοράς της στο συλλογικό τοπίο, μας μεταφέρει στην οχύρωση και υποστήριξη ενός  παράλληλου πιο προσωπικού περιβάλλοντος αξιών ή αποστολής που βασίζεται στην πίστη και την ελπίδα πως θα αποκαταστήσει ή τουλάχιστον θα επουλώσει το ρήγμα. Ίσως αυτό να είναι και η μόνη υγιής επαναστατική πράξη καθώς μας στρέφει στο κέντρο μας και τον εκ νέου αυτοπροσδιορισμό του δημιουργικού μας εαυτού. Η όψη μισού τετραγώνου Ουρανού-Ποσειδώνα που είναι ενεργή από τις 19 Μαρτίου και γίνεται ακριβείας στις 2 Μαίου, τονίζει ιδιαίτερα την δυσαρμονία μεταξύ προσδοκίας και μεταρρυθμιστικών κοινωνικών αλλαγών, όπως και την τάση αποστασιοποίησης ή αστάθεια σε σχέση με την πίστη και τα ιδανικά των κοινωνιών. Η εξεύρεση μηχανισμών εξωτερίκευσης δημιουργικών διεξόδων είναι μια διαδικασία τριβής που συντελείται μέσα από την έλλειψη ορίων και ελέγχου, της συγχώνευσης συλλογικών δράσεων, και μιας περιθωριοποιημένης δικτύωσης που έχει ακόμα τουλάχιστον απροσδιόριστα χαρακτηριστικά. Είναι έργο σε εξέλιξη. Με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο αυτό αρχίζει να αποκτά ένα ιδιαίτερα πρακτικό πρόσημο και παίρνει πιο συγκεκριμένη μορφή. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τα μέσα του 2018. Παράλληλα ο Κρόνος με τον Πλούτωνα και τον Νότιο Δεσμό και μέχρι το 2020, μας ζητούν να δουλέψουμε ριζικά στον τρόπο που ελέγχουμε, που επενδύουμε τον χρόνο μας, και να πετάξουμε τα άχρηστα και περιττά βάρη, στην επαφή μας με το παρελθόν, που έρχεται να μας θυμίσει συνέπειες, αλλά και στην σχέση μας με την ανάγκη ευρύτερης αποδοχής και αναγνώρισης σε ένα κατεστημένο σύστημα δομών αντίληψης. Με άλλα λόγια να εξασκήσουμε αυτοπειθαρχία και να γίνουμε σοφότεροι σε σχέση με την ουσία και την αξία του χρόνου, τροφοδοτώντας συγγενικές συνδέσεις με άλλους, και βγάζοντας τις παρωπίδες της προσήλωσης στην αποδοχή και στο αποτέλεσμα. Συλλογικά, η ριζική αναδιοργάνωση και ανακατανομή των πολιτικών και πάσης φύσεως εξουσιών και δομών είναι σε εξέλιξη.

 

 

Επιστρέφοντας στο ευρύτερο νόημα του Σεληνιακού κύκλου που ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου και μας συντόνισε με τις πιο δημιουργικές πτυχές της ζωής, αλλά και με όσα μας καθιστούν ευάλωτους και μας ευαισθητοποιούν, συντονιζόμαστε με την κορύφωση της Πανσελήνου που φέρνει στην συνειδητότητα μας, πως η βούληση, τα ταλέντα, η αυθεντικότητα και το εγώ που προβάλλουμε με θάρρος και κουράγιο στον κόσμο, εμπεριέχει και τα τρωτά μας σημεία, αλλά κυρίως αντανακλά το αποτύπωμα κάθε μνήμης συμβιβασμού και προσπάθειας να μοιραστούμε που έχει εγγραφεί μέσα μας από το παρελθόν.

kt-562457-unsplash

Η Σελήνη είναι στο περίγειο (πολύ κοντά στην Γή) οπότε θα δούμε ένα μεγάλο φεγγάρι!

Η Άνοιξη είναι εδώ. Εύχομαι να απολαύσουμε όλοι μια όμορφη Πανσέληνο.

Η ενέργεια της Πανσελήνου έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί μεταξύ 22-26 Σεπτεμβρίου (Παρθένος-Ζυγός), μεταξύ 19 – 23 Μαρτίου (Ιχθύς-Κριός), μεταξύ 20-24 Ιουνίου (Δίδυμος-Καρκίνος), μεταξύ 20-24 Δεκεμβρίου (Τοξότης-Αιγόκερως)  ή αν έχεις πλανήτες, ακμές γωνιακών οίκων ή σημεία από τις 28 μοίρες των μεταβλητών εώς τις 02 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, στις 23 μοίρες των σταθερών, και 23 μοίρες των μεταβλητών, στις 00 μοίρες των σταθερών και 16 των μεταβλητών.  

 

© Eleni Kostika 2019

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπόψη μου μόνο τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

Photo by KT on Unsplash

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s