Νέα Σελήνη στις 12 μοίρες Διδύμων και 33’

pavan-trikutam-1660-unsplash

3 Ιουνίου 2019, 13:02 τοπική ώρα

Ο νους διαιρεί και η καρδιά ενώνει! Κάτι έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε.

Ερωτήματα, καταστάσεις και ερεθίσματα που αναστατώνουν τον ψυχισμό μας, και αλλάζουν την σύνδεση μας με τον κόσμο. Η προετοιμασία για μια νέα εποχή.

Μερικά παραμύθια χρειάζεται να τα ζήσουμε γιατί μας βοηθούν να ανακτήσουμε αλλά και να αναπροσδιορίσουμε την αντίληψη και την πίστη μας στην ζωή. Άλλα μένουν στην φαντασία μας και μας εγκλωβίζουν σε ένα ατέρμονο «αν». Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε την «αλήθεια»; Αν δεν ρωτήσουμε και δεν συνδεθούμε δεν θα μάθουμε. Είναι ώρα για υπερβάσεις και για να ακολουθήσουμε την περιέργεια μας. Να αλλάξουμε προσανατολισμό.

Ένας νέος και ιδιαίτερα φορτισμένος ενεργειακά σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στο ζώδιο των Διδύμων που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία και την σύνδεσή μας με τον κόσμο. Η επικοινωνία δεν είναι μόνο ο λόγος, αλλά κάθε σήμα που εκπέμπουμε με σκοπό να πραγματοποιήσουμε μια σύνδεση. Έτσι η βασική πρόθεση αυτόν τον νέο κύκλο της Σελήνης είναι να συνδεθούμε ή να συνδέσουμε δεδομένα, ιδέες, ερεθίσματα, σκέψεις, πληροφορίες, να τα μεταφράσουμε και να τα επικοινωνήσουμε με κάποιο τρόπο. Τα μεταβλητά ζώδια ορίζουν τις μεταβάσεις προς την νέα εποχή, κι εδώ με τους Διδύμους (μεταβλητός αέρας) έχουμε την μετάβαση από την Άνοιξη προς το Καλοκαίρι που επίσημα ξεκινάει με το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 22 Ιουνίου. Άρα το κλίμα θερμαίνει! Ο Σεληνιακός μήνας που ξεκινάει σήμερα, μιλάει λοιπόν για μια αλλαγή προσανατολισμού με κέντρο την επεξεργασία δεδομένων, που μοιάζει να περιγράφει ένα είδος “αποχαιρετισμού” σε σχέση με ένα προηγούμενο κεφάλαιο ζωής ή εμπειρίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο ζωής, καθώς ενεργοποιούνται οι Εκλείψεις του Ιουλίου στα ζώδια Καρκίνου/Αιγόκερου, και οι συνθήκες θα μας ωθήσουν και ίσως με μοιραίο τρόπο, να αποκτήσουμε μια νέα σχέση με τον εαυτό μας, το περιβάλλον της ζωής μας, και τον τρόπο που συνδεόμαστε με τον κόσμο. Γυρίζουμε σελίδα! Είμαστε στην μετάβαση και αυτό που τονίζεται σε αυτόν τον κύκλο είναι η ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε σκέψεις και να ανακαλύψουμε εναλλακτικούς τρόπους να επικοινωνήσουμε, να αισθανθούμε και να αφουγκραστούμε. Η διαισθητική ικανότητα αλλά και η συναισθηματική νοημοσύνη ξεκλειδώνουν μηνύματα που μας επιτρέπουν να δούμε ή να αποδώσουμε την πραγματικότητα και τον τρόπο που την σκεπτόμαστε αλλάζοντας προσανατολισμό.  

Τα Φώτα σχηματίζουν ένα Ταυ-τετράγωνο στα μεταβλητά ζώδια με κορυφή τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, και σε αντίθεση με τον Δία στον Τοξότη. Ενώ ο χορηγός της Νέας Σελήνης βρίσκεται στο ζώδιο της κυριαρχίας του στους Διδύμους.  Εδώ είναι σαν να ανοίγουν οι «ασκοί του αιόλου» κατά κάποιο τρόπο για να λύσουμε ή να διευκρινίσουμε ζητήματα. Ή μια κατάσταση που μας έχει εμπνεύσει αποκτάει διαστάσεις και εξαπλώνεται. Έχουμε όμως υπεροχή στο στοιχείο της Γής, και στην μεταβλητή ποιότητα στον χάρτη της Νέας Σελήνης, που παραπέμπει στο ζώδιο της Παρθένου. Εδώ καλούμαστε να επικοινωνήσουμε κάτι ίσως για να εξακριβώσουμε την ορθότητα του, να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις, να δούμε τι εξυπηρετεί και τι όχι. Να πάρουμε ένα ιδανικό, ένα όνειρο, μια προσδοκία μας και να τα εφαρμόσουμε ή να το καλλιεργήσουμε περισσότερο μέσα στον απτό μας κόσμο. Ο διάλογος μεταξύ του σωστού και λάθους είναι έντονος, και καλείται να εξισορροπήσει και αξιοποιήσει ποικίλες πληροφορίες από διάφορες κατευθύνσεις και να τους δώσει νόημα. Ο Ποσειδώνας είτε εμπνέει ή αποπροσανατολίζει ανάλογα με την περίπτωση. Είναι μια στιγμή σύνθεσης και αναδιοργάνωσης πληροφορίας, το ξεκλείδωμα ενός πνευματικού ή καλλιτεχνικού μονοπατιού κατανόησης που εξαρτάται από την ειλικρίνεια και τις σωστές ερωταπαντήσεις μέσα στις σχέσεις μας με τα περιβάλλοντα που κινούμαστε και τους σημαντικούς άλλους (βλέπε περισσότερα για το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα πιο κάτω).

Πέντε από τους δέκα πλανήτες είναι σε ζώδια της κυριαρχίας τους, αυτό σημαίνει γενικότερα πως ο καθένας ενδιαφέρεται για το δικό του αίτημα και δεν επηρεάζεται εύκολα, και πως επίσης πως ο καθένας κινεί τα νήματα των εξελίξεων με τον τρόπο του και εκφράζεται με σταθερότητα στα θέματα που εκπροσωπεί. Αξιοσημείωτη είναι η όψη τριγώνου που δημιούργησε η Αφροδίτη με τον Πλούτωνα και μιλάει για εξέλιξη μοιραίων και πολύ ουσιαστικών σχέσεων που έχουν μεταμορφωτικό χαρακτήρα για την ζωή μας,  όπως παράλληλα ενίσχυσε τον μετασχηματισμό συμμαχιών για περισσότερη ισχύ. Η όψη έχει ήδη πραγματοποιηθεί πριν την Νέα Σελήνη, οπότε μιλάει για κάτι που συνέβη τις προηγούμενες μέρες, αλλά θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, και μπορεί να αλλάξει ριζικά την ζωή αλλά και να εμβαθύνει δεσμούς και ενώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Θετική όψη και για τα οικονομικά ή καλλιτεχνικά εγχειρήματα. Η όψη παράλληλα βοήθησε να βγουν στην επιφάνεια αισθήματα που είτε θα βοηθήσουν να τελειώσουμε με πράγματα, ή να τα εμβαθύνουμε και να αλλάξουμε ριζικά.

 

Ο Άρης έχει μπει στον Καρκίνο από τις 16/5 και θα μείνει μέχρι την 1/7. Είναι ιδιαίτερα ενεργός μέσα στον κύκλο της Σελήνης που ξεκινάει σήμερα. Κάθε περίπου 2 χρόνια διανύει το ίδιο ζώδιο. Δηλαδή το 2017 την ίδια εποχή ήταν πάλι στον Καρκίνο. Όσοι έχετε Καρκίνο Ωροσκόπο ή Δίδυμο σημαίνει πως ο Άρης ή προετοιμάζει κάτι από τον 12ο οίκο σας (οίκος ψυχής και ασυνείδητου) ή είναι στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας και σας γεμίζει πάθος και ενέργεια. Δώστε βάση, θα βγεί ο πολεμιστής και η αμαζόνα από μέσα σας, η ηγετική και πρωτοποριακή σας τάση, η ανάγκη να λειτουργήσετε με βάση το ένστικτό σας είναι πολύ έντονη. Χρησιμοποιήστε το θετικά, ενεργοποιηθείτε, ενισχύστε την φυσική σας κατάσταση, και ό,τι σας παθιάζει και σας διεγείρει τις επιθυμίες. Γενικά στην θέση αυτή τα επίπεδα ενέργειάς μας μεταβάλλονται ανάλογα με τις διαθέσεις και τα συναισθήματά μας. Μοιάζει πως όλοι θα έχουμε ένα λόγο να γκρινιάξουμε αυτό το διάστημα αλλά και μια τάση να λειτουργήσουμε διαισθητικά και με το ένστικτο μας πολύ καλύτερα, ανάλογα βέβαια με την θέση της Σελήνης που αλλάζει ζώδιο κάθε 2,5 μέρες. Δηλαδή, πολύ ισχυρή διαίσθηση που εντείνει το πάθος και όλα αυτά που διεκδικούμε, αλλά και κάποια κυκλοθυμία στον τρόπο έκφρασης. Ο Άρης στον Καρκίνο ζώδιο νερού, δηλώνει παρορμητική έκφραση συναισθήματος, και εναλλαγές, έχει τάση να συνδεθεί και να ανταποκριθεί μέσα από το συναίσθημα. Η τάση να προστατέψουμε κάθε τι ανυπεράσπιστο θα είναι έκδηλη. Είναι στιγμή να υποστηρίξουμε τα συναισθήματα μας, και αυτό που νοιώθουμε. Οι πράξεις μας χαρακτηρίζονται από συναισθηματισμό, και προστατευτικότητα για ότι είναι “δικό μας”. Δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στα “του οίκου μας” ή μέσα από τον ψυχισμό μας. Ο Άρης αντιπροσωπεύει τον τρόπο που δρούμε, το τι μας κινητοποιεί, την σεξουαλική μας ενέργεια, την λίμπιντο μας, το τρόπο που εκφράζουμε τον θυμό μας. Στον Καρκίνο βρίσκεται σε πτώση, ίσως κάτι μας συμβαίνει που είναι «έξω από τα νερά μας», είναι όμως το ζώδιο της έξαρσης του Δία, και άρα μέσω του ενστίκτου, εξυψώνει και αναπτύσσει την πίστη, την αισιοδοξία και τα ιδανικά μας.  Συνδέεται με την συναισθηματική μας κατάσταση, τις διαθέσεις και οι κινήσεις μας χρωματίζονται από τα επίπεδα ασφάλειας ή ανασφάλειας που νιώθουμε. Είναι μια ευκαιρία όμως να ανακαλύψουμε ή να εστιάσουμε σε όσα έχουμε ανάγκη να κάνουμε. Θα δράσουμε καλύτερα σε όποιο πεδίο μας αισθανόμαστε “οικεία” με το συναίσθημά μας, και μακριά από οποιαδήποτε συναισθηματική πίεση, ενώ ταυτόχρονα θα χρειαστεί να γίνει ένας εσωτερικός διάλογος με τον εαυτό μας που έχει να κάνει με την ‘αλήθεια’, την διαχείριση της ελευθερίας μας, το σωστό και το λάθος.

Ο Άρης από αυτή τη θέση φυσικά θα ενεργοποιήσει και τις Εκλείψεις του Ιουλίου στις 11 μοίρες Καρκίνου και στις 24 μοίρες στον άξονα Αιγόκερω/Καρκίνου, οπότε μέσα στον Ιούνιο, θα κυριαρχήσει μια αναστάτωση. Οι μέρες ενεργοποίησης των εκλείψεων οι εξής: 2 και 22 Ιουνίου, που θα περάσει από τις μοίρες που προανέφερα. Ο Άρης θα κάνει την αντίθεση του με τον Κρόνο στις 13 Ιουνίου και την αντίθεσή του με τον Πλούτωνα στις 19 Ιουνίου παρέα με τον Ερμή. Οι μέρες από 17-22 Ιουνίου μπορούν να θεωρηθούν ημέρες έντασης, συγκρούσεων μεταξύ θέλω και πρέπει, αλλά και της σημαντικής αυτής στιγμής όπου κατανοούμε αλλά και θα χρειαστεί να το επικοινωνήσουμε, πως η ζωή μας πρόκειται να αλλάξει σημαντικά, όπου θα χρειαστεί να εξασκήσουμε και ψυχραιμία και να συμφιλιώσουμε αντίθετες δυνάμεις στις σχέσεις με τους άλλους, καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται στον Αιγόκερω. Παρατηρήστε τι αποκαλύπτεται τις ημερομηνίες που προανέφερα. Είτε έχει σχέση με το παρελθόν ή η σχέση που έχουμε με το παρελθόν μας αλλάζει.

Οι επαφές με ομάδες και σημαντικούς άλλους γύρω στις 12-13 Ιουνίου που ο Άρης κάνει σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό, και τρίγωνο με Ποσειδώνα είναι ιδιαίτερα θετικές και εξελίσσουν κάποιο σκοπό, όραμα, καλλιτεχνική ή δημιουργική δραστηριότητα ή ζητούν μια αλληλέγγυα στάση/λύση απέναντι σε κάποιο πρόβλημα.  Σημαντικοί άλλοι μπαίνουν στην ζωή μας και την αλλάζουν προσφέροντας δυνατότητες ενίσχυσης κάποιου ονείρου ή προσδοκίας, αν έχουμε σημεία ή πλανήτες στις 18-23 μοίρες Καρκίνου/Αιγόκερω. Όψεις βέβαια που ευνοούν και τις παρασκηνιακές ή μυστικές δράσεις. Ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη διέλευση για να υπερασπίσουμε συναισθήματα, στην σύνδεση με άλλους, να συνδεθούμε με τους άλλους μέσα από την διαίσθηση μας, την αίσθηση της οικειότητας, αυτά που μας εμπνέουν και μας δένουν ψυχικά, καθώς από την άλλη μεριά τα πρέπει, οι δεσμεύσεις και τα όρια λειτουργούν γειωτικά ή μας βάζουν ‘φρένο’.  Η αντίληψη της πραγματικότητας μας αλλάζει για πάντα, και αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται μέσα στο 2020. Οι αντιθέσεις αποκρυσταλλώνουν και σημαντικές σχέσεις και συμφωνίες, ενώ κάποιες άλλες οδεύουν προς την λύση τους, για να απελευθερωθούμε από ό,τι έχει εξαντλήσει το σκοπό του, μας βαραίνει ώστε να προχωρήσουμε. Είμαστε σε φάση μετάβασης σε μια νέα εποχή. Οι Εκλείψεις πάντοτε μας αποκαλύπτουν κάτι. Σε ένα άλλο επίπεδο ο Άρης με τον Βόρειο Δεσμό ανεβάζει την λίμπιντο στα ύψη. Εύχομαι όλοι να ζήσουμε το πάθος μας, και να βρούμε δημιουργικά κανάλια να εκτονώσουμε μπλοκαρισμένους θυμούς μας. Να κάνουμε σεξ όχι πόλεμο!

Τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα, 2η ενεργοποίηση: 17 Ιουνίου 2019, 18 μοίρες Τοξότη/Ιχθύων (Δίας ανάδρομος)

Όψη ενεργή  από 24 Μαΐου -15 Ιουλίου 2019, 21-18 μοίρες Τοξότη/18 μοίρες Ιχθύων (με ανοχή 3 μοίρες)

Η κύρια όψη που κάνει ο Δίας κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι ένα φθίνων τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς που επαναλαμβάνεται τρείς φορές. Μέσα στον σεληνιακό μήνα που ξεκινά, έχουμε και την δεύτερη ενεργοποίηση της όψης. Το τετράγωνο δηλώνει κατ’ αρχήν δράση μέσα από μεταβλητότητα, και πως θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες ή δουλειά ώστε αυτό που εκφράζουν οι δύο πλανήτες να φέρει αποτέλεσμα. Το τετράγωνο 270 μοιρών, είναι στην φάση 3/4 του κύκλου των δύο πλανητών, και μιλάει για την ανάγκη μιας  αλλαγής προσανατολισμού μέσα από κρίση, που έχει να κάνει με την πίστη, την αλήθεια και τα ιδανικά μας. Ο Δίας εκφράζει την αύξηση, την υποστήριξη, την ανάπτυξη, και την αντίληψή μας. Το ερώτημα «γιατί ζούμε», «τι πιστεύουμε» είναι έκδηλο στον Τοξότη, και ο Ποσειδώνας είναι η προσδοκία, το ιδανικό και το όνειρο, στους Ιχθύς επίσης κυρίαρχος, και στο ζώδιο της έξαρσης της Αφροδίτης. Οι σχέσεις μας αλλά και η ανάγκη να χαρούμε, θα είναι στο προσκήνιο. Εδώ ενώ μπορεί να ταιριάζει η φράση οι μεγάλες προσδοκίες φέρνουν και μεγάλες απογοητεύσεις,  είναι παράλληλα σαν να ετοιμαζόμαστε για ένα ταξείδι που θα μας ανοίξει τους ορίζοντες, και ίσως για να το υποστηρίξουμε ως εμπειρία θα πρέπει να στοχαστούμε και πάνω σε όλα όσα είχαμε εξιδανικεύσει, ή πιστεύαμε στο παρελθόν. Να δούμε που δεν μας εξυπηρετούν. Ο Ποσειδώνας έχει να κάνει με θυσίες και ο Δίας με την πίστη. Θα θυσιάσεις το δόγμα και την ιδεολογία σου για να ξεπεράσεις, να ζήσεις νέα πράγματα, να αναπτυχθείς ή να υπερβείς εμπόδια; Θα θυσιάσεις την ηθική σου για αυτά που θέλεις να πετύχεις; Που ενδίδεις και τι σε παρασύρει; Πόσο η γνώμη και οι προσδοκίες των άλλων ή οι δικές σου σε κάνουν να στρέφεις την κατεύθυνση σου, την οπτική σου και σε αποπροσανατολίζουν τελικά;  Ποιες θυσίες κάνεις για να μπορέσεις να πιστέψεις σε κάτι; Το πόσο πιστεύουμε στα πράγματα, και πόσο τα σχέδια και οι επιθυμίες μας αναπτύσσονται σε σχέση με το αρχικό όραμα ή όνειρο μας, όπως και τα σενάρια εξιδανίκευσης είναι ένα στοίχημα κατά την ενεργοποίηση της όψης. Δεν είναι απαραίτητα η στιγμή να πιστέψουμε απόλυτα σε ένα όνειρο με αφορμή μια τυχερή συγκυρία, αλλά η στιγμή της κρίσης συνειδητότητας που θα μας γυρίσει πίσω στα ιδανικά μας, και θα μας ωθήσει να σκεφτούμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα για μας. Μέσα από αυτήν την οπτική, η διαύγεια, η κατανόηση και η γενναιοδωρία  που προσφέρει ο Δίας στον Τοξότη μπορεί να παραμορφωθεί, από την τάση εξιδανίκευσης του Ποσειδώνα. Μπορεί να πέσουμε και στην παγίδα του τίποτα δεν είναι αρκετά καλό, και να βλέπουμε κάθε ευκαιρία ή βοήθεια μέσα από το πρίσμα ενός εξιδανικευμένου σεναρίου. Ο Ποσειδώνας θολώνει τα γιατί και τις ευλογίες του Δία. Είναι στιγμή να γυρίσουμε στα όνειρά μας, να εργαστούμε πάνω στην φιλοσοφία ζωής μας, και να επεκτείνουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας. Να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε ένα ευρύτερο όραμα για τον κόσμο που ευχόμαστε να ζούμε. Να ταξιδέψουμε με άλλα λόγια, αλλά και να είμαστε φιλόξενοι σε αυτό που δεν μας είναι οικείο, σ’ εκείνους που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις με εμάς, γιατι μας βοηθάει να προσδιορίσουμε την στόχευσή μας, και στην πορεία να δούμε πως ίσως κάτι πρέπει να αφήσουμε για να νιώσουμε πιο ελεύθεροι. Η εξιδανίκευση κάποιων πραγμάτων μπορεί επίσης να μας εγκλωβίζει ή να δημιουργεί αβεβαιότητα. Ας αγκαλιάσουμε την “περιπέτεια”, την νέα εμπειρία γιατί κάτι θα γνωρίσουμε.  Ο Ποσειδώνας μπορεί να ενεργοποιήσει την φαντασίωση, την μαγεία μιας κατάστασης ευημερίας και ευλογημένης συγκυρίας, θα πρέπει όμως να επιβεβαιώσουμε στην πράξη πως αυτό δεν βασίζεται σε εντυπώσεις, και να είμαστε συνειδητοποιημένοι πως ίσως χρειάζεται μετασχηματισμό στην συνέχεια, ως προς την πρακτική εφαρμογή του. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε την αξιοπιστία των πραγμάτων.  Οι πλανήτες σε μεταβλητά ζώδια έχουν ευελιξία στην έκφρασή τους, και οι δύο πλανήτες είναι σε ζώδιο που εκφράζουν την αρχετυπική τους ενέργεια πολύ άνετα. Εδώ ή κάνουμε πολλές παραχωρήσεις, υπερβάσεις και επιδεικνύουμε ανοχή και προσαρμοστικότητα που είτε έχει να κάνει με τα ζητούμενα τις υποσχέσεις των άλλων, ή με το δικό μας αξιακό και ηθικό σύστημα αντίληψης, προκειμένου να λάβουμε, να γευτούμε καινούργια πράγματα, να γνωρίσουμε και να υποστηριχθούμε. Δεν είναι περίοδος για να κυνηγήσουμε “το πολλά υποσχόμενο” με την προσδοκία πως θα λύσει όλα μας τα προβλήματα, αλλά να βγούμε από την ζώνη της βολής μας και να εξερευνήσουμε πως κάτι που πιστεύουμε, αισθανόμαστε και οραματιζόμαστε θα ενσωματωθεί στο συλλογικό χώρο, η στην ζωή μας, και μπορεί να φιλοξενήσει ιδέες, εμπειρίες και άλλους και να γίνει ισχυρότερο. Είναι μια ιδιαίτερα δημιουργική όψη που μπορεί να οδηγήσει και σε μεγάλη ευαισθησία, σε ανάπτυξη μεγάλων εγχειρημάτων με κοινωνική ή φιλανθρωπική διάσταση, σε ευρύτερα μονοπάτια πνευματικότητας, εμπειριών και αντίληψης, σε ενδιαφέρουσες συγχωνεύσεις εικαστικών, μουσικών και πνευματικών τάσεων, όπως επίσης  και ερωτικών, αλλά και σε μεγάλα μπερδέματα ή αβεβαιότητες, αμφιβολίες και έλλειψη ορίων αν λειτουργήσουμε τυχοδιωκτικά, κερδοσκοπικά  ή σε ασαφής συνθήκες. Η αλήθεια και η ειλικρίνεια είναι σημαντικοί παράγοντες στην διαχείριση των ενεργειών. Αν το έργο μας ανήκει στον πνευματικό ή καλλιτεχνικό χώρο ίσως διχαστούμε και θέσουμε ευρύτερα ερωτήματα μέσα από το πεδίο που διερευνούμε. Ίσως διαπιστώσουμε πως έχουμε αποπροσανατολιστεί, ή μας απορροφά μια ανάγκη να αποκωδικοποιήσουμε έννοιες και σύμβολα. Η διδασκαλία μπορεί να προσφέρει μια οδό έμπνευσης και να μετασχηματιστεί σε μια κύρια δραστηριότητα. Η ανάγκη να αναζητήσουμε ευκαιρίες, να διευρύνουμε το πεδίο των οριζόντων μας,  μπορεί να πηγαίνει κόντρα σε αυτά που περιμένουν οι άλλοι από εμάς. Μην αφήσεις άλλους να σε παρασύρουν με τα δικά τους σχέδια και τις προσδοκίες τους για σένα αν αυτά δεν ανταποκρίνονται και στις δικές σου αντιλήψεις και ανάγκες, γιατί είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον δρόμο και την αλήθεια σου. Ο Ποσειδώνας δίνει μια λάμψη σε ότι αγγίζει, και σε αυτήν την περίπτωση αγγίζει την ανάγκη μας να ελπίσουμε και να δούμε ανάπτυξη και προοπτική. Σε περίπτωση λοιπόν που είμαστε ήδη μπερδεμένοι, περιορισμένοι ή ψάχνουμε σωτήρες, ευκολίες, και οδούς διαφυγής είναι ίσως μια αρκετά επικίνδυνη συγκυρία γιατί είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε, να πάρουμε μεγαλύτερα ρίσκα απο όσα αντέχουμε, να παραβιάσουμε όρια ή να σπαταλήσουμε ενέργεια και πόρους κυνηγώντας κάτι που δεν είναι έτσι ακριβώς όπως νομίζουμε. Αφορά και τις πνευματικές, και τις αισθησιακές αλλά και τις υλικές μας αναζητήσεις. Επίσης η επιρροή του Ποσειδώνα προκαλεί μια τάση συγχώνευσης, ή εξάρτησης που απορροφά την ενέργεια του πλανήτη με τον οποίο βρίσκεται σε επαφή. Δεν χρειάζεται να ταυτιστείς πλήρως με κάτι, ούτε να το αφήσεις να σε απορροφήσει εις βάρος άλλων πραγμάτων. Όμως δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις να το γνωρίσεις, λόγω της κυριαρχίας του Δία στον Τοξότη, η πίστη και η αισιοδοξία του να είμαστε επιεικής και να ανοίξουμε ‘φτερά’ είναι ανεξέλεγκτη. Ο Δίας ήταν ο θεός που λατρευόταν πάνω από όλους τους άλλους θεούς στην μυθολογία. Η ανάγκη να λατρευτούμε και να γευτούμε τα πάντα είναι τεράστια, και φέρνει ευλογίες και ανάπτυξη σε κάποιο τομέα της ζωής μας. Σε κάθε περίπτωση έχουμε κάτι να κατανοήσουμε για τον εαυτό μας και η πίστη μας στα πράγματα είναι καθοριστικής σημασίας (Δείτε τον οίκο που διελαύνει ο Δίας στον γενέθλιο χάρτη για περισσότερες πληροφορίες). Ο Ήλιος θα ενεργοποιήσει το τετράγωνο από τους Διδύμους σχηματίζοντας ένα Ταυ-τετράγωνο στα μεταβλητά ζώδια στις 9-10 Ιουνίου. Στο συλλογικό τοπίο οδηγεί σε έξαρση αλαζονείας που έχει φυσικά τις παγίδες της και τον εν δυνάμει αποπροσανατολισμό της ηθικής πυξίδας. Όμως δημιουργεί επίσης και τάσεις για συγχωνεύσεις και μετασχηματισμούς ομάδων, κομμάτων, συμμαχιών.

Μπορούμε να επιτύχουμε πολλά γιατί υπάρχει και διάθεση και ενθουσιασμός, όπως και να εξερευνήσουμε μονοπάτια αντίληψης και εμπειριών που είναι πιο προκλητικά και μας γεμίζουν γνώση. Αν θέλουμε να διαδώσουμε ή να αναπτύξουμε ένα σχέδιο τότε θα πρέπει να δουλέψουμε στο πως θα το παρουσιάσουμε, και να διακρίνουμε την χρησιμότητα των πραγμάτων. Θα πρέπει γενικότερα να δουλέψουμε και να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις για να καταλάβουμε που συναντιόμαστε πνευματικά, ηθικά, αισθητικά και φιλοσοφικά με τους σημαντικούς άλλους που θέλουμε να συνδεθούμε ή εν δυνάμει χορηγούς των εγχειρημάτων και προσδοκιών μας. Είναι περίοδος να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν μια πιο συγκεκριμένη δομή φιλανθρωπικές δράσεις, ιδεολογίες και κοινωφελείς σκοποί, όπως και κάποιοι από αυτούς να αποσυρθούν, να παύσουν ή να αλλάξουν στόχευση. Επίσης περίοδος να αναπτυχθούν εγχειρήματα που καλύπτουν “κενά” ή δημιουργούν κάτι που δεν υπάρχει, και που μπορούν να συνδυαστούν φαινομενικά διαφορετικές δραστηριότητες.

Τα Φώτα είναι στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Ουρανού, που κατά R. Ebertin είναι το μεσοδιάστημα του εκνευρισμού, και της έντασης. Θέματα που θα πρέπει να προσέξουμε αν είμαστε ήδη αγχωμένοι ή διαχειριζόμαστε πολλά θέματα παράλληλα. Ίσως έχουμε ανατροπές, επαναστατικές τάσεις ή αλλάζουμε σημαντικές δομές στην ζωή μας.

Ερμής και Άρης εκτός ορίων δηλώνουν πως οι σκέψεις, οι ιδέες, οι δράσεις και το πάθος μας ενεργοποιείται με εναλλακτικούς τρόπους ή εκτός πλαισίων κανονικότητας της ζωής μας. Επαφές και ενίσχυση δράσεων ή πρωτοβουλιών βοηθιούνται και εξελίσσονται περισσότερο όταν βγούμε από τα «κουτάκια» μας και κάνουμε καινοτομίες. Χρειάζεται να προσέξουμε θυμούς και λόγια, όπως και στις μετακινήσεις μας, γιατί κυριαρχεί και μεταβλητότητα και κυκλοθυμία.

 

Γενικά τα θέματα που άπτονται του χώρου των Διδύμων: (Συναλλαγές, επαφές, συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, επικοινωνία κάθε είδους, μάθηση, ειδήσεις, έγγραφα, υπογραφές, μέσα μεταφοράς, μετακινήσεις, βιβλία, κείμενα, μέσα επικοινωνίας, διαπραγματεύσεις, εμπόριο, γειτνίαση, σχέσεις με αδέρφια, σχολεία, και γενικότερα το οικείο περιβάλλον είναι μέσα στα αντικείμενα που ανήκουν στην περιοχή του φίλτρου ανταπόκρισης των Διδύμων και θα απασχολήσουν την καθημερινότητα της ζωής μας).

Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου, ο οίκος στον οποίο πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη (12 μοίρες Διδύμων) είναι ο τομέας της ζωής που κάνεις μια νέα αρχή.

Η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει όλους και συλλογικά και προσωπικά, καθώς οι θέσεις των πλανητών έχουν επαφή με όλα τα στοιχεία, και τις ποιότητες, κυρίως στα δεύτερα και τρίτα δεκαήμερα των ζωδίων, με έμφαση στα μεταβλητά και τα παρορμητικά.

Καλή γενέθλια χρονιά σε όλους τους Διδύμους και προσοχή στον κατεργάρη τον Ερμή!

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια μεταξύ 1-5 Ιουνίου (Δίδυμοι), 3 -8  Δεκεμβρίου (Τοξότης), 3-8 Σεπτεμβρίου (Παρθένος), 1-5 Μαρτίου (Ιχθύς), ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο και ακμές γωνιακών οίκων στις 12 (+/-2) μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, όπως επίσης και στις 18-20 των μεταβλητών. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία  στις 13, 19 – 24 μοίρες Καρκίνου, Αιγόκερου, Κριού, Ζυγού, και 19-22 μοίρες Ταύρου.

© Eleni Kostika 2019

 

Photo by Pavan Trikutam on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s