Πανσέληνος στις 25 μοίρες και 53΄ Τοξότη

evgeni-tcherkasski-974328-unsplash

17 Ιουνίου 2019, 11:30 π.μ. τοπική ώρα

Ώρα να διαπραγματευτούμε και να μιλήσουμε για τις αλήθειες μας. Ανάγκη για περιπέτεια και νέες εμπειρίες. Η ανταπόκριση στο ανοίκειο.   Πως συντονιζόμαστε συναισθηματικά και διαισθητικά με την μεγάλη εικόνα, και πως αυτά που θέλουμε να επικοινωνήσουμε βρίσκουν ανταπόκριση και οδηγούν σε σημαντικές αλλαγές.

Ο άξονας Τοξότη/Διδύμων είναι ο άξονας της αντίληψης, της μάθησης, της κατανόησης και γενικότερα όλων των συστημάτων και δομών που στηρίζουν και διαμορφώνουν την διαδικασία της ανάπτυξης εμπειριών, και σε νοητικό και σε πρακτικό επίπεδο. Μετακινήσεις, γνώση, εκπαίδευση, ιδεολογία και δόγμα, η σχέση οικείου και ανοίκειου, νομικά ζητήματα, διαχείριση πληροφορίας και επικοινωνία με σημαντικούς άλλους. Το πόσο πιστεύουμε ή κατανοούμε  ερεθίσματα και δεδομένα που λαμβάνουμε και με πoιό τρόπο θα αναλάβουμε δράση, είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Η Σελήνη βρίσκεται στο Γαλαξιακό κέντρο, και αυτή είναι μια περιοχή που μας συντονίζει συλλογικά και προσωπικά με υψηλότερες συχνότητες και πληροφορίες αλλά και μια δυνατότητα αλλαγής συνειδητότητας απέναντι στην ζωή. Η ανάγκη να ζήσουμε την ζωή, να οραματιστούμε, να εξερευνήσουμε με περισσότερο πάθος και ενθουσιασμό αλλά και να εισπράξουμε είναι αυξημένη και θα μας ωθήσει σε σημαντικές υπερβάσεις, και μετατοπίσεις ενδιαφερόντων που θα φανούν περισσότερο με το Θερινό Ηλιοστάσιο και κυρίως με την Νέα Σελήνη/Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Καρκίνου στις 2/7. Όλο αυτό προκύπτει από το αίτημα να μάθουμε,  να επικοινωνήσουμε αλλά και να καταλάβουμε περισσότερα, για τον εαυτό μας, τι τελικά έχει νόημα για μας, και ποια είναι η οπτική προς την ζωή. Η αντίληψη της ελευθερίας μας ανοίγει τους ορίζοντες, και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είτε μας βοηθούν να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, ή να μετακινηθούμε πνευματικά και φιλοσοφικά. Το τι πιστεύουμε αλλά και τι τελικά έχει νόημα να αναπτύξουμε και να ζήσουμε γενικότερα είναι κάτι προς διερεύνηση και κάτι που αναπτύσσεται κυρίως εσωτερικά, τουλάχιστον μέχρι ο Δίας να ορθοδρομήσει στις 11 Αυγούστου.

Γενικά η Πανσέληνος στον άξονα των μεταβλητών ζωδίων της Φωτιάς και του Αέρα, δηλώνει εξωστρέφεια, επικοινωνία, ενεργητικότητα και ένα είδος διαπραγμάτευσης μέσα από καινούργιες εμπειρίες, και πληροφορίες είτε στο ιδεολογικό ή στο υλικό κομμάτι της ζωής, που οδηγεί σε ώθηση για πολύ σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές στους τομείς που ενεργοποιούνται οι εκλείψεις (Καρκίνος/Αιγόκερως) στον γενέθλιο χάρτη μας.

Η ευελιξία στις διαδρομές μας,  (νοητικές και μη) και η τάση να πρέπει να καταπιαστούμε με πολλά ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένη. Ο Άρης μαζί με τον Ερμή συγκλίνουν προς την αντίθεσή τους με τον Πλούτωνα τις επόμενες μέρες και μέχρι τις 20 Ιουνίου που γίνεται και η αντίθεση Άρη Πλούτωνα, θα παρατηρήσουμε ένταση, δράση και ανάγκη να εξισορροπήσουμε καταστάσεις ή να διαπραγματευθούμε σημαντικά θέματα είτε με τον εαυτό ή με σημαντικούς άλλους. Ουσιαστικά τώρα έχουμε την ενεργοποίηση της Σεληνιακής Έκλειψης της 17 Ιουλίου, και άρα οι επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιήσουνε θέματα που θα μας απασχολήσουμε για πολύ μεγαλύτερο διάστημα και θα φέρουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας. (Επηρεάζονται σε προσωπικό επίπεδο όσοι έχουνε πλανήτες ή σημεία στις 20-24 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων). Οι αντιθέσεις των πλανητών με τον Πλούτωνα, είναι όψεις που μιλούν για την ανάγκη να αναμετρηθούμε με ισχυρές δυνάμεις, με πάθη, να σπάσουμε ταμπού και φόβους, να επιχειρήσουμε ριζικές αλλαγές μέσα από δραστηριότητες, να εξυγιάνουμε σχέσεις και καταστάσεις, να πραγματοποιήσουμε πολύ σημαντικές συμφωνίες, συνεργασίες και σχέσεις. Να έρθουμε αντιμέτωποι με κάτι που ίσως δεν γνωρίζαμε, και να αναλάβουμε δράση. Ερμής με Άρη δίνει οξύτητα στο νού και δυνατότητα να επιχειρήσουμε, να προωθήσουμε ιδέες, να πείσουμε, να κατακτήσουμε ίσως και μέσα και από αντιπαραθέσεις ή ανταγωνισμό. Χρειάζεται να προσέξουμε τον εσωτερικό μας διάλογο, και κατά πόσον αυτός μας οδηγεί στο να σκεφτόμαστε την αρνητική εκδοχή των προβλημάτων, έτσι τα λόγια και οι σκέψεις μας είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε κάποια σύγκρουση, αντιπαράθεση ή διαφωνία. (Ερμής εκτός ορίων). Άλλωστε είναι ο νους που διαμορφώνει την αντίληψη της πραγματικότητας μας.

Η αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα είναι όψη υψηλής επίτευξης και μπορεί να δούμε και υψηλά ρεκόρ στο χώρο του αθλητισμού και της έρευνας, σε συνδυασμό με τον Ερμή, στοιχεία και πληροφορίες να αποκαλύπτονται, την ενίσχυση έντονης προπαγανδιστικής δράσης, όπως επίσης και συγκρούσεις ή βία στο συλλογικό χώρο.

Είναι μια περίοδος που μπορεί να πετύχουμε πολύ σημαντικά πράγματα, να κάνουμε πολύ ουσιαστικές υπερβάσεις με τον εαυτό μας, που θα έχουν διάρκεια και θα δώσουν προοπτική στην ζωή μας, αν λειτουργήσουμε με βάση τις αλήθειες μας και είμαστε φιλόξενοι σε νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Ο Καρκίνος είναι η έξαρση του Δία, και εδώ μπορεί να αναπτύξουμε πολύ σημαντικά εγχειρήματα, να ασχοληθούμε με την ιδεολογία, τα πιστεύω και τα πνευματικά μας ενδιαφέροντα, ή να επεκτείνουμε εμπειρίες στην ζωή μας που πέρα από προσωπικό μπορεί να  έχουν και συλλογικό χαρακτήρα ή εν δυνάμει θα δώσουν μια νέα προοπτική στην ζωή μας.

Κυριαρχεί λοιπόν μια κινητικότητα νοητική που όμως περνάει μέσα από το συναίσθημα λόγω της θέσης του Ερμή στον Καρκίνο, που απ’ την μια έχει μια κυκλοθυμία και από την άλλη ενισχύει την νοητική διαισθητική στάση σύνδεσης με την ζωή, τους άλλους και ό,τι μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ο Ερμής είναι εκτός ορίων οπότε εδώ σκεφτόμαστε ευρηματικά και μη-συμβατικά, με βάση το ένστικτο μας,  συνδεόμαστε καλύτερα με ιδέες και ανθρώπους έξω από τα συνήθη πλαίσια και τις συμβάσεις. Μπορούμε να κάνουμε καινούργιες φιλίες και επαφές με ασυνήθιστο τρόπο, ή αν βγούμε έξω από την ζώνη της βολής μας. Ένα επίσης τρίγωνο που αξίζει να αναφέρουμε, πραγματοποιεί η Αφροδίτη με τον αστεροειδή Αθηνά Παλλάδα, εναρμονίζει τις σχέσεις με δημιουργική ευφυία και στρατηγική, δίνει μια τάση ανεξαρτησίας στα αισθήματα και δημιουργεί ενώσεις, έρωτες  και συμμαχίες μέσα κυρίως από την εγκεφαλική σύνδεση,  και επικοινωνία. Η ανάγκη να τηρήσουμε στάση ευελιξίας στις αποφάσεις μας, να δεχθούμε ότι τα πράγματα είναι ρευστά, και ακόμα και σε περίπτωση που διαχειριζόμαστε δυσκολίες ή μας αποκαλύφθηκαν πράγματα (ευχάριστα ή δυσάρεστα), μπορούμε να βασιστούμε σ’ ένα είδος συναισθηματικής ζώνης προστασίας και πίστης στην φυσική ροή των εξελίξεων γύρω μας και να αφουγκραστούμε περισσότερο. Αλλάζουμε κατεύθυνση καθώς ωριμάζουμε αλλά και καθώς ωριμάζει η κατανόηση μέσα μας.

 

Η πανσέληνος είναι η κορύφωση του σεληνιακού κύκλου που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου στους Διδύμους του οποίου το αίτημα είναι η συνείδηση του τρόπου που επικοινωνούμε και πραγματοποιούμε συνδέσεις με τον κόσμο και τα περιβάλλοντα που δραστηριοποιούμαστε. Ό,τι ουσιαστικά έχει ξεκινήσει από την Εαρινή Ισημερία, και την Νέα Σελήνη του Απριλίου, στον παρόντα κύκλο οδηγείται προς επικοινωνιακή εξωτερίκευση, διάδοση, επέκταση και ευρύτερη αντίληψη μια αλλαγής κατεύθυνσης που πρόκειται να τεθεί σε δράση στην συνέχεια. Το διάστημα αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ευέλικτοι, και να επικοινωνήσουμε τις αλήθειες μας. Είναι πιθανόν να μας αποκαλυφθούν δεδομένα ή καταστάσεις που δεν γνωρίζαμε και να πρέπει να πραγματοποιήσουμε κάποιες αλλαγές για να τις ενσωματώσουμε στην ζωή μας.

Ο άξονας του Τοξότη/Διδύμων μιλάει για  την ανάγκη να μετατοπίσουμε το νοητικό μας GPS να δούμε το νόημα, να τηρήσουμε ευελιξία και κυρίως να διευκρινίσουμε θέματα που μας απασχόλησαν με τον εαυτό μας ή με σημαντικούς άλλους. Το πως φιλοσοφούμε τα πράγματα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Αν κάτι δεν γνωρίζουμε θα πρέπει να το εξερευνήσουμε περισσότερο ή να έχουμε μεγαλύτερη ανοχή.

Ας εκμεταλλευτούμε την Πανσέληνο και τις δύο επόμενες εβδομάδες, για να καταλάβουμε περισσότερα σε σχέση με τα ερεθίσματα που έχουμε λάβει από τις 3/6 και μετά, μέσα από την φλόγα της φωτιάς της Σελήνης που διευρύνει κυρίως την εσωτερική μας οπτική. Ο χρόνος ορίζει την πραγματικότητά μας, δείχνει τις συνέπειες αλλά και την ωρίμανση ταυτόχρονα, σε θέματα που θα πρέπει και να ξεπεράσουμε και να λύσουμε από το παρελθόν. Ο δογματισμός και η υπερβολή δεν θα μας βοηθήσουν. Ας εμπιστευθούμε την ισχυρή φλόγα του στοιχείου της Φωτιάς (Τοξότης) που δρα απελευθερωτικά και αισιόδοξα και μας βοηθά να επεκτείνουμε την αντίληψη μας για τον κόσμο, αλλά και να βρούμε την πίστη για να βελτιώσουμε την ζωή μας, όπως και να ξεπεράσουμε προβλήματα. Είναι ώρα να ανακαλύψουμε τον φάρο της πνευματικής μας πυξίδας.

 

(Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου, η Πανσέληνος πραγματοποιείται στους οίκους που βρίσκονται η 25 μοίρα Τοξότη/Διδύμων, και άρα αυτοί είναι οι τομείς της ζωής που ενεργοποιούνται περισσότερο, όπως επίσης και οι οίκοι που βρίσκεται 20-24 μοίρα Καρκίνου/Αιγόκερου είναι οι τομείς που θα γίνουν πιο δραστήριοι το επόμενο διάστημα.)

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Τοξότης με γενέθλια 16-19 Δεκεμβρίου, Δίδυμος με γενέθλια 15 -19 Ιουνίου, Παρθένος με γενέθλια 16– 20 Σεπτεμβρίου και Ιχθύς με γενέθλια 14-18 Μαρτίου, ή/και αν έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 25 (+/-2) μοίρες των μεταβλητών  ζωδίων.  Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 19-24 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων (Καρκίνος, Αιγόκερως, Κριός, Ζυγός).

 

Εύχομαι να απολαύσουμε ένα υπέροχο φεγγάρι απόψε! Αν έχουμε καθαρό ουρανό και ανάλογα με τον ορίζοντα μας, ο Δίας ξεχωρίζει κοντά στην Σελήνη και είναι πολύ φωτεινός.

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω περισσότερο υπ’ όψιν μου τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

© Eleni Kostika 2019

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s