Νέα Σελήνη/Ολική Έκλειψη Ηλίου στις 10 μοίρες και 37′ Καρκίνου

sai-kiran-anagani-3kAjIDlg0Ng-unsplash

2 Ιουλίου 2019, 22:16 τοπική ώρα

Η μνήμη, το παρελθόν μας, η συνέχεια, όλα τα ουσιαστικά που πρέπει να φροντίσουμε και μας νοιάζουν.

Τα πάνω κάτω της ζωής, τι μας συγκινεί, μας συνδέει με τους άλλους, και τι πρέπει να ξεπεράσουμε. Μια ώθηση να οραματιστούμε και να αλλάξουμε την ανταπόκρισή μας απέναντι στην ζωή.

Η Νέα Σελήνη/Ολική Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Καρκίνου μας προτρέπει να ασχοληθούμε με τον εσωτερικό μας κόσμο, τις ουσιαστικές μας ανάγκες, την προέλευση, το παρελθόν, τους αυτοματισμούς μας, τα παιδικά βιώματα, το ριζικό σύστημα της ζωής, το αρχέτυπο της μητέρας, αλλά και όλα αυτά που έχουν σχέση με την συναισθηματική ασφάλεια στην ζωή μας.  Η Σελήνη λειτουργεί σαν καθρέφτης, καθώς αντανακλά το φως του Ήλιου, και άρα είναι η αντανάκλαση του εαυτού, και της προσωπικότητας, αλλά αντανακλά και όσα ο Ήλιος ορίζει που είναι η ίδια η ζωή. Τι είναι αυτό που μας ευαισθητοποιεί, και φέρει την συνέχεια της ζωής; Η Σελήνη είναι συνήθως αθέατη κατά την διάρκεια της Νέας Σελήνης, όμως διαμέσου της σκιάς που εμφανίζει το φαινόμενο της Έκλειψης, και σκοτεινιάζει  το φώς του Ήλιου όπως την παρατηρούμε από την Γη, έχουμε εισροή πληροφορίας που διακόπτει την κανονικότητα του κύκλου και κατ’ επέκταση την συνήθη ροή της ζωής μας. Ο Ήλιος κατά την διάρκεια του φαινομένου της Έκλειψης φωτίζει την αθέατη πλευρά της Σελήνης. Η περίοδος των εκλείψεων λοιπόν είναι φάσεις όπου έχουμε αποκαλύψεις και αναστάτωση στην ουράνια τάξη. Έτσι, δίνεται ώθηση για αλλαγές που θα έχουν ευρύτερη σημασία μέσα στο χρόνο. Λόγω του Βόρειου Δεσμού, ενισχύονται,  η διαίσθηση, το υποσυνείδητο και λαμβάνουμε πληροφορίες σε σχέση με συναισθήματα, μνήμες, το παρελθόν, που θα ξεκλειδώσουν μια θεματική που θα προωθήσει εξελίξεις για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες που θα μετασχηματιστούν από τις εκλείψεις του Δεκεμβρίου 2019-Ιανουαρίου 2020.

Μπορούμε να περιμένουμε μια ιδιαίτερα κινητική περίοδο, λόγω του φαινομένου της Έκλειψης, όπου ο εσωτερικός συναισθηματικός μας κόσμος, η διαίσθηση και οι αυτοματισμοί μας είναι συντονισμένα πολύ πιο ισχυρά και ανακλαστικά με το τι «βλέπουμε» ή αποκαλύπτεται στον απτό μας κόσμο. Κρόνος, Νότιος Δεσμός και Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι στον αντίποδα της Νέας Σελήνης. Είναι στιγμή όπου διαπραγματευόμαστε το δομικό σύστημα της ζωής μας, τα συμπτώματά του και την εξισορρόπηση με την εσωτερική αντανάκλαση αυτού, και κάθε τι που λαμβάνει χώρα εντός μας. Είναι στιγμή να τροφοδοτίσουμε τις ρίζες του δέντρου, όπως μας υποδεικνύει η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο. Συλλογικά η σχέση με την φύση και τον πλανήτη, τον τρόπο που ό,τι έχουμε κτίσει επηρεάζει τον τρόπο διαβίωσής μας και την προάσπιση της συνέχειας της ζωής, θα είναι κεντρικά ζητήματα της θεματικής όλων των εκλείψεων στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου μέχρι και το 2020. Ο Πλούτωνας δηλώνει συνειδητότητα, αναγέννηση, έχει να κάνει με αυτό που είναι ‘κρυφό’, καταπιεσμένο, δρά τοξικά, εξουσιαστικά, ζητά να ανακυκλωθεί, ή δεν φαίνεται.

Η Έκλειψη είναι Βόρειου Δεσμού και μας προσκαλεί να πάμε προς αυτά που μας κάνουν να νοιώθουμε λίγο άβολα, είτε συλλογικά ή προσωπικά, αλλά θα μας βοηθήσουνε να συντονιστούμε με τον εξελικτικό μας δρόμο. Ένα καινούργιο κεφάλαιο ανοίγει (ο Καρκίνος ορίζει την εποχή του Καλοκαιριού και ο Αιγόκερως τον Χειμώνα). Καθώς μετουσιώνουμε παρελθούσα εμπειρία και συνειδητοποιούμε πως κάτι έχει τελειώσει, είμαστε στο στάδιο κυοφορίας ή ανασύνθεσης ενός παρελθόντος, της συνέχειας του, και της συνείδησης της καλλιέργειας και φροντίδας της ζωής μέσα από την αντίληψη του ‘τέλους’ αλλά και της ενσυναίσθησης.

Πως λοιπόν συντονιζόμαστε με το παρελθόν μας, ώστε να προσδιορίσουμε με περισσότερη σαφήνεια και ωριμότητα την σχέση μας με την πραγματικότητα; Πως ορίζουμε αυτήν την πραγματικότητα; Πως τοποθετούμε τον εαυτό μας απέναντι σ’ αυτήν; Σίγουρα αυτός ο κύκλος δεν έχει να κάνει με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, αγγίζει θέματα κρίσιμης σημασίας και ουσίας. Μας βοηθάει να δούμε τι κρατάμε και τι αφήνουμε πίσω και να κάνουμε ένα βήμα μπρος διεκδικώντας μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας, που θα οδηγήσει σε μια καλύτερη σχέση και με τους άλλους, και θα φωτίσει την ψυχική και δημιουργική μας ύπαρξη στα περιβάλλοντα που δραστηριοποιούμαστε.

 

Κυβερνήτης της Έκλειψης είναι ο Δίας καθώς κατέχει την μεγαλύτερη θεμελιώδη δύναμη στην μοίρα της συνόδου των Φώτων. Αυτό μας προϊδεάζει κατ’ αρχήν για κάτι θετικό, αλλά και για μια τάση υπερβολής ή πληθωρικής διάστασης των γεγονότων. Η περίοδος μας καλεί πιο ουσιαστικά να οραματιστούμε και να αντλήσουμε πίστη μέσα από κάποια συγκυρία.

Η έκλειψη μας προσκαλεί να βγούμε από την δίνη της συλλογικής ή της προσωπικής μας λήθης και να  αναστοχαστούμε της αλήθειες μας.

Τα προεξέχοντα στοιχεία του χάρτη της Νέας Σελήνης, είναι η Σελήνη στη κυριαρχία της, τα φώτα σε αντίθεση με τον Κρόνο-Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, ο Άρης στην μηδενική μοίρα Λέοντα, η σύνοδος Ερμή-Άρη στον Λέοντα σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, η Αφροδίτη άνοπτη σε σύνοδο με τον απλανή Betelgeuse, και μοναδικός πλανήτης σε ζώδιο του Αέρα), ο σχηματισμός σφυρί του Θορ μου δημιουργούν Ερμής-Άρης με τον Δία (κυβερνήτη της Έκλειψης) και τον Ποσειδώνα.

 

Με την ένωση Σελήνης/Ήλιου στο ζώδιο του Καρκίνου και έξαρσης του Δία, θα έχουμε τον συντονισμό του συλλογικού αισθήματος σε σχέση με την δικαιοσύνη, την έννοια της πατρίδας και της προέλευσης, την μητρότητα, τις γεννήσεις, νομικά ζητήματα, πεποιθήσεων και αξιών, ακίνητης περιουσίας,  στέγασης, ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος, ακινήτων, γής, του πλανήτη, και όλων των πλασμάτων της φύσης και βελτίωση ή φροντίδα αυτών. Οι αποκαλύψεις είναι επίσης μια θεματική λόγω της έκλειψης, τις αντιθέσεις των Φώτων με τον Πλούτωνα που θα συμβούν στην αύξουσα φάση της, και της έμφασης που δηλώνει ο Δίας ως κυβερνήτης της Έκλειψης. Η έννοια της υπερβολικής έκφρασης συναισθηματισμού, αλλά και η αλήθεια σε σχέση με την συλλογική μας μνήμη, όσα έχουν χαραχτεί στο υποσυνείδητο, βιώματα του παρελθόντος, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αντιδράσεις του κόσμου. Ο Άρης θα δώσει μια νέα χροιά θερμής, εξωστρεφούς ενέργειας καθώς πέρασε από ζώδιο του Νερού σε ζώδιο της Φωτιάς, και ο δημόσιος διάλογος και λόγω Ερμή θα αποκτήσει έναν τόνο αποφασιστικό, δραματικό, ηρωικό και ίσως πομπώδη ή αλαζονικό, που σε συνδυασμό με τον Ουρανό θα λειτουργήσει είτε μέσα από αφύπνιση, και πνεύμα καινοτομίας ή μέσα από αμφισβήτηση και αποδιοργανωτικά.  Η παρελθοντολογία και η τάση ανάσυρσης θεμάτων που πηγάζουν στο παρελθόν, θα κυριαρχήσει στα μέσα και στον πολιτικό διάλογο με αρκετές υπερβολές, καυστικούς τόνους αλλά και μέσα από την ανάγκη δημιουργικής αντιμετώπισης θεμάτων. Μπορούμε να περιμένουμε την όξυνση του πνεύματος, λογική ακαμψίας, και ευρύτερα την αφύπνιση της μνήμης που θα επηρεάσει το συλλογικό θυμικό, και ίσως έχει να κάνει και ιδιαίτερα με τους νέους ανθρώπους (Ερμής). Στον χάρτη της Έκλειψης με συντεταγμένες Αθήνας, έχουμε την έκλειψη στον 6ο οίκο, και Νότιο Δεσμό, Κρόνο και Πλούτωνα στον 12ο οίκο, ενώ ο Ουρανός κάνει τετράγωνο με τον ωροσκόπο που βρίσκεται στις 5 μοίρες Υδροχόου. Δημόσιος τομέας, εργατική τάξη, ένοπλες δυνάμεις, τομέας υγείας, εξυγίανση και επικέντρωση σε κρυφά ή παρασκηνιακά θέματα, είναι οι δύο πόλοι που δίνεται έμφαση και θα μας απασχολήσουν σε εθνικό επίπεδο. Ενώ, ο Ουρανός από τον 3ο οίκο, φέρει μια ηλεκτρισμένη, ανατρεπτική αλλά και μεταρρυθμιστική ενέργεια στα μίντια, στα θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τομέα εμπορίου και μεταφορών, όπως και σε ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία ή συμφωνίες της χώρας, που μπορεί να φέρει αλλαγές στις σχέσεις της με ανοιχτούς εχθρούς ή συμβάσεις που έχει. Η Νέα Σελήνη γίνεται στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Πλούτωνα που σχετίζεται με την τέχνη και την δημιουργία, και Ερμή/Δία που σχετίζεται με τον επιχειρηματικό κόσμο, τις επιστήμες, και τον δημόσιο διάλογο. Ενώ, ο Δίας βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού καθώς επίσης και ο Ποσειδώνας, εδώ μπορεί να περιμένουμε ένα είδος επαναστατικού τυχοδιωκτισμού, διάθεση ελευθερίας με μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, οραματισμού, υποκρισίας ή προσπάθειας εξαπάτησης καθώς και πιθανά ατυχήματα. (R. Ebertin, The Combination of Stellar Influences).

 

Γενικότερα η σχέση Ερμή-Άρη με Ουρανό τονίζει την τάση υπερδιέγερσης του νευρικού συστήματος που μπορεί να έχει και πολύ δημιουργική και φωτεινή έμπνευση, όμως εκφράζει και τάση για τσακωμούς και συγκρούσεις, μια νευρική και διασπαστική ενέργεια στην κοινωνία και σύνολα ανθρώπων, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις λεκτικές αντιπαραθέσεις, τις μετακινήσεις και στην οδήγηση, εφόσον ο ατομικός χάρτης έχει πλανήτες ή σημεία στις 00-06 μοίρες των σταθερών. Υπάρχει μια ωραία διέξοδος μέσα από το τρίγωνο με τον Χείρωνα στον Κριό, να χτίσουμε γέφυρες και να επενδύσουμε ενέργεια σε κάτι εναλλακτικό, όπως και να αντιληφθούμε την χρήση του υγιούς “εγώ” και του μαχητή μέσα μας, όπου μέσα από τα δικά του τρωτα, δρα θεραπευτικά στον διάλογο και στους άλλους. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα δημιουργικό κανάλι έκφρασης το οποίο θα μας βοηθήσει να διοχετεύσουμε αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ενέργειες με θετικό τρόπο.

Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Saros 127, (3 NorthJ/B):  και σύμφωνα με την αστρολόγο B. Brady σε ελεύθερη μετάφραση είναι μια οικογένεια εκλείψεων που δηλώνει υπερβολή. Το κεντρικό της μήνυμα είτε αφορά ειδήσεις που έχουν να κάνουν με νέους ανθρώπους ή νέα που μετασχηματίζουν μια κατάσταση. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία ή να προκαλέσουν στο άτομο εμμονές και έντονη ενασχόληση. Το άτομο μπορεί να θελήσει να αναλάβει μεγάλα σχέδια ή δραστηριότητες οι οποίες μπορεί να είναι πολύ θετικές αρκεί να μην παρασυρθεί.

 

Η σχέση της πρώτης Έκλειψης του Saros που έγινε στις 22 μοίρες Ζυγού (10/991), με την παρούσα ενεργοποιείται από τον Πλούτωνα που βρίσκεται στις 22 μοίρες Αιγόκερω, ενώ ο Πλούτωνας στην πρώτη έκλειψη βρισκόταν στην 13η μοίρα Ζυγού (τετράγωνο με τα Φώτα στην παρούσα έκλειψη), και ο Άρης στην 17η Αιγόκερω, μοίρα που τώρα βρίσκεται ο Κρόνος και ο Νότιος Δεσμός. Παρατηρούμε αρκετές επαφές της πρώτης έκλειψης του κύκλου με τον χάρτη της παρούσας έκλειψης μέσα κυρίως από κύριες σκληρές όψεις. Αυτά μας προϊδεάζουν για μια περίοδο που θα μας ενεργοποιήσει και θα μας δώσει ισχυρά κίνητρα να δράσουμε, περίοδο όπου απαιτείται κάθαρση, εγείρει πάθη και τάση για έλεγχο, προσκαλεί για ριζική εξυγίανση και δηλώνει την ανάγκη να ξεπεράσουμε θέματα, συγκρούσεις (εσωτερικές ή εξωτερικές), ενεργοποιεί εμπειρίες που με κάποια αφορμή ενεργοποιούν το παρελθόν, και μπορεί ουσιαστικά να μας οδηγήσουν και σε κάποιου είδους αναγέννηση. Επίσης δηλώνουν την ανάγκη μετασχηματισμού σχέσεων, εγγύτητας αυτών, κοινών πόρων, αλληλεξάρτησης, ή θεμάτων κοινοκτημοσύνης στο οικογενειακό ή οικείο περιβάλλον. Αφορούν τον τρόπο που σχετιζόμαστε με σύνολα, αλλά ενεργοποιούν και σημαντικούς δεσμούς της ζωής μας. Το πώς ο έξω κόσμος αντανακλάται στο συναίσθημα συλλογικό ή προσωπικό θα καθορίσει κατά πολύ την εξέλιξη των καταστάσεων. Ο Ποσειδώνας δίνει μια διέξοδο στις αντιθέσεις των Φώτων με τον Κρόνο που κατά βάση απαιτούν ωριμότητα, και διευκολύνει να απαλύνουμε κρίσιμα θέματα, να βρούμε διεξόδους μέσα από αλληλέγγυα στάση, να εξελίξουμε σχέσεις, συμφωνίες και εγχειρήματα με πνευματικό ή δημιουργικό χαρακτήρα ή να είμαστε πιο επιεικής στο να παραμερίσουμε διαφορές.

Τα φώτα κάνουν παραλληλία με την Αφροδίτη και αυτό θα βοηθήσει να έρθουμε κοντά με ανθρώπους, να εκφράσουμε αισθήματα, να εξωτερικεύσουμε μια διάθεση να διορθώσουμε σχέσεις, αλλά και να εκφράσουμε ταλέντα. Σε συνδυασμό με την αναδρομή του Ερμή που ξεκινάει στις 8/7 να επιστρέψουμε στην επανεξέταση θεμάτων, ιδεών, συζητήσεων, επαφών, ή διαπραγματεύσεων που έχουν σχέση με το παρελθόν. Τα θέματα που εξωτερικεύει η Έκλειψη τα γνωρίζουμε ήδη ως ένα βαθμό, και ο Ιούλιος είναι ο μήνας που θα μας επιτρέψει να επαναπροσδιορίσουμε μια νέα κατεύθυνση που ουσιαστικά στοχεύει να μας απελευθερώσει, ή να κάνει ένα πρώτο βήμα ώστε να σταθεροποιήσει κάτι δημιουργικό, να μας φέρει κοντά σε κάτι που επιθυμούμε, ή κάτι που ενδεχομένως αντλεί πληροφορία που θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε δρόμο είτε μέσα από σχέσεις ή μέσα από δημιουργικές οδούς και κανάλια έκφρασης. (Ερμής-Άρης στον Λέοντα σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο – φάση ¼ συνοδικού κύκλου). Καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος η όψη θα επαναληφθεί και στις 16/8 όταν θα είναι σε ορθόδρομη πορεία, και άρα τότε θα έχουμε την ευκαιρία να οριστικοποιήσουμε ουσιαστικά αυτό που θα επιστρέψουμε να επεξεργαστούμε από τις 9-11/7.

H άνοπτη Αφροδίτη στις 28 μοίρες Διδύμων στον χάρτη, που συμβολίζει την αρχή της έλξης και της ένωσης, της έκφρασης αισθημάτων, επιθυμιών, υλικών αναγκών, και τέχνης ή δημιουργίας είναι αυτόνομη. Δεν υπάρχει συνομιλία με άλλους πλανήτες και αυτό τονίζει την ανεξάρτητη θέση σε σχέση με όλα τα γύρω που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς περιορισμούς ή σε σχέση με τις συνθήκες. Η Αφροδίτη στον απλανή Beltegeuse κατά Ebertin μιλάει για τύχη, επιτυχία και φήμη. Επομένως ότι αφορά στα ταλέντα, τις δεξιότητες που κατέχουμε, καλλιτεχνική έκφραση και την έκφραση αισθημάτων είναι ιδιαίτερα τονισμένο και δίνει μακροπρόθεσμες υποσχέσεις και θετικά αποτελέσματα. Παρατηρώντας τον κυβερνήτη των Διδύμων Ερμή στον Λέοντα μαζί με τον Άρη και σε τετράγωνο με τον Ουρανό, εδώ έχουμε μια ώθηση να ασχοληθούμε με κάτι ιδιαίτερα δημιουργικό, μέσα από ξαφνική έμπνευση ή επιστροφή σε κάτι που ήδη υπάρχει με ή χωρίς την συμβολή κάποιου άλλου. Ιδιαίτερα ακόμα περισσότερο αν υπάρχει επαφή με πλανήτες ή σημεία στον ατομικό χάρτη (28 Διδύμων, 00-06 όλων των σταθερών). Η θεματική αυτή αποκτά κάποια ιδιαίτερη σημασία μέσα από το ευρύτερο μήνυμα της έκλειψης για το διάστημα των επόμενων 4 μηνών που θα ακολουθήσει.

Το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα, σιγα-σιγά αποκλίνει, και το αίσθημα αβεβαιότητας ή έλλειψης κατεύθυνσης ίσως αρχίσει να υποχωρεί τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Αυγούστου, και να αρχίσουμε να κατανοούμε περισσότερα, σε εσωτερικό επίπεδο, σε σχέση με κάποιο εγχείρημα, νέα εμπειρία ή υποστήριξη σκοπού. Ο Δίας είναι κυβερνήτης της Νέας Σελήνης και πολύ ισχυρός στον Τοξότη όποτε η άποψη μου είναι πως η Έκλειψη αυτή, ανεξάρτητα από πιέσεις και δυσκολίες, θέματα που πρέπει να ξεπεράσουμε, θα φέρει κάτι θετικό, κάποιου είδους ευεργεσία στην ζωή μας που θα μας απελευθερώσει, και ουσιαστικά το στοίχημα βρίσκεται στο να την αξιοποιήσουμε,  αλλά να μην παρασυρθούμε γρήγορα σε μεγαλύτερα βήματα και υποσχέσεις καθώς οι πλανητικές σχέσεις εξωτερικεύουν την θεματική της υπερβολής. (Δίας σε ενάμιση τετράγωνο με Άρη και Ερμή.). Το νόημα εδώ είναι να καλλιεργήσουμε περισσότερο τις συνθήκες με βάση την διαίσθηση, και την σύνδεση με ανθρώπους και σύνολα που συντονίζονται με την τροφοδοσία της ψυχής και των συναισθημάτων μας, σε ότι θέλουμε να φροντίσουμε και αναπτύξουμε στην ζωή μας, όπως και να συμφιλιωθούμε με τον χρόνο που θα τρέχει ίσως λίγο πιο αργά από ότι θα θέλαμε.

—————————————————————————————————————————

 (Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος στον οποίο  βρίσκεται η 11η μοίρα Καρκίνου είναι ο τομέας τις ζωής που θα δοθεί ώθηση και θα υπάρξει η ανάγκη να καλλιεργήσεις, να εστιάσεις, να ενισχύσεις και να λειτουργήσεις με περισσότερο ‘εγώ’ για τους επόμενους 4 μήνες. Ο τομέας της ζωής που θα επηρεαστεί είναι ο οίκος που έχει ακμή στον Καρκίνο. O οίκος ο οποίος βρίσκεται ο Αιγόκερως, είναι ο τομέας της ζωής που θα πρέπει να εξασκήσεις την αυτοπαρατήρηση, να βάλεις όρια, και να απελευθερωθείς από χρόνιες συμπεριφορές και θέματα.  Φυσικά εάν η Έκλειψη κάνει όψεις με πλανήτες και σημεία στον χάρτη σου που βρίσκονται σε άλλους οίκους, τότε θα ενεργοποιηθούν αντίστοιχα και αυτοί οι τομείς της ζωής. Το έναυσμα θα δοθεί από τον οίκο που γίνεται η Έκλειψη).

 

Διαστήματα ενεργοποίησης της Έκλειψης:

30/5-5/6/2019 – Άρης  στις 11 μοίρες Καρκίνου, μαζί με την Σελήνη.

02/07/2019 – Έκλειψη Ηλίου (11 μοίρες Καρκίνου)

6/10/2019  – Ήλιος σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης

21/10/2019 – Άρης στις 11 μοίρες Ζυγού σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης

 

Προηγούμενες εκλείψεις του ίδιου κύκλου  Saros:

1965, 1983, 2001

  • Οι εκλείψεις ενός κύκλου Saros έχουν μια περιοδικότητα και επαναλαμβάνονται κάθε 18 χρόνια και 11 μέρες ή/κάθε 19 χρόνια έχουμε μια έκλειψη στην ίδια μοίρα με βάση τον Μετωνικό κύκλο. Αν η έκλειψη συνδέεται με προσωπικούς πλανήτες αλλά κυρίως με τον Ήλιο και την Σελήνη ή τις ακμές των γωνιακών οίκων στις 10-11 μοίρες (+/-1) των παρορμητικών ζωδίων, μπορείς να ανατρέξεις στα έτη 1965, 1983, 2001 (όπως αναφέρω πιο πάνω) για να ξεκλειδώσεις πιθανά εξελικτικά μηνύματα που σε αφορούν σε σχέση με θέματα που προκύπτουν αυτή τη περίοδο και έχουν κάποια σύνδεση, ή πιθανά κοινά σημεία με ότι συνέβαινε τότε.
  • Σε ατομικό επίπεδο για την μελέτη της έκλειψης στο γενέθλιο χάρτη, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και άλλους παράγοντες, όπως διελεύσεις και προόδους έτσι ώστε να συμπεράνουμε πιθανά θέματα ή εκδήλωση γεγονότων που θα απασχολήσουν το άτομο.

 

Η σύνοδος και η αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο, τη Σελήνη και τις ακμές των γωνιακών οίκων με ανοχή +/-1 μοίρα, θεωρούνται γενικά οι πιο σημαντικές όψεις επιρροής.

 

  • Η Έκλειψη θα είναι ορατή στην Νότιο Αμερική και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.timeanddate.com/eclipse/solar/2019-july-2

 

Η Νέα Σελήνη/Έκλειψη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια μεταξύ 1 -5  Ιουλίου (Καρκίνος), 30/12-3/1 (Αιγόκερως), 1-5 Οκτωβρίου (Ζυγός), 29/3-3/4 (Κριός), ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο και ακμές γωνιακών οίκων στις 11 (+/-2) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία  στις 19 μοίρες Διδύμων (αντισκιά), 16-18 μοίρες Τοξότη και Ιχθύων, 17-22 μοίρες των παρορμητικών, 00 και 06 μοίρες των σταθερών, και 28-29 μοίρες Διδύμων.

 

© Eleni Kostika 2019

Πηγές:

  • Β. Brady, The Eagle and the Lark, Weiser Books, 1992
  • Bill Meridian, The Predictive Power of Eclipse Paths, Cycles Research Publications, New York 2010
  • Ebertin, The Combination of Stellar Influences, AFA, 2004

Photo by Sai Kiran Anagani on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s