Πανσέληνος / Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 24 μοίρες και 04′ Αιγόκερου

kelly-sikkema-328715

17 Ιουλίου 2019 – 00:38 τοπική ώρα

(συνολική διάρκεια φαινομένου 5 ώρες και 34’, διάρκεια έκλειψης 2 ώρες και 58’)

Τα θέλω και τα πρέπει.

 Επιστρέφουμε οριστικά στον εαυτό μας ή μένουμε στην επιφάνεια, και στα «πρέπει»; Είναι η πραγματικότητα που βλέπεις, οι ευθύνες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθείς, είναι και οι επιθυμίες σου: Η εξισορρόπηση του διλλήματος μας φέρνει σε επαφή με τον βαθύτερο συναισθηματικό εαυτό μας, και με τις σκιές μας. Ένας κύκλος συναισθηματικής εμπειρίας οδεύει προς το τέλος του, τι αποκόμισες, τι κρατάς και τι αφήνεις καθώς επιστρέφεις στον εαυτό σου. Θα σε κερδίσουν οι κανόνες, τα πρέπει και οι απαιτήσεις των άλλων ή θα δεις τι τελικά κρύβεται κάτω από όλα αυτά, και κάπου εκεί στα άδυτα της ψυχής σου θα το αντιμετωπίσεις κατάματα.

Είναι μέσα από την  αξιολόγηση των προσπαθειών μας, και την απεμπλοκή από προσκολλήσεις που τελειοποιούμε την αυταξία μας, αποκρυσταλλώνουμε την ουσιαστική σημασία της μακροβιότητας των σχέσεων, ωριμάζουμε και συνειδητοποιούμε όσα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Αγάπη δεν είναι συναλλαγή, δεν είναι δίνω για να πάρω, δεν είναι επιβράβευση, αλλά κινητοποιείται από τον συντονισμό με την υπέρβαση, την ενσυναίσθηση και την πίστη. Όπως και η αγάπη έτσι και το χρήμα και κάθε τι που εισπράττουμε είναι ροή ενέργειας.

Η εξισορρόπηση υποχρεώσεων και προσωπικής ζωής είναι η γενική θεματική της Πανσελήνου. Ο γονεϊκός άξονας, οι σχέσεις με σημαντικούς άλλους, ο τρόπος που τελικά «συγγενεύουμε», τι μας φέρνει κοντά και τις μας αποστασιοποιεί, τι παρέχουμε και πόσο μας εμπνέει, οι σχέσεις αλληλεξάρτησης στην ζωή μας, αλλά και οικονομικά ζητήματα είναι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν. Επίσης η μακροβιότητα των σχέσεων, και η εξωτερίκευση ή το ξεκαθάρισμα συναισθημάτων στις ερωτικές, οικογενειακές ή σχέσεις συνεργασίας. Δοκιμάζονται οικονομικά, σχέσεις και συνεργασίες σε σχέση με την μακροβιότητα τους, άλλες τελειώνουν, άλλες πρέπει να αλλάξουν ριζικά, άλλες οριστικοποιούνται με μακροπρόθεσμη διάρκεια, ενώ ενεργοποιούμε αποφάσεις που θα μας εμπνεύσουν και θα μας επιβεβαιώσουν.

Η Σελήνη με τον Πλούτωνα δίνει μεγάλη ένταση και βάθος στην έκφραση των συναισθημάτων, μας ωθεί σε ριζικές συνειδητοποιήσεις σε σχέση με συνήθειες και την εγγύτητα. Η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Κρόνο, είτε δημιουργεί αναστολές, έλλειψη εμπιστοσύνης, και οικονομικές πιέσεις ή τελικά μπορεί και να προωθήσει την σύναψη σημαντικών επαγγελματικών, οικονομικών και προσωπικών σχέσεων μέσα από ένα πνεύμα κοινών ιδανικών, πνευματικών, καλλιτεχνικών, ψυχικών συνδέσεων ή οραμάτων.

Μια περίοδος απολογισμού και εξυγίανσης στον τρόπο που ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις,  που θα μας δώσει ώθηση να αλλάξουμε ριζικά συνήθειες, καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με το παρελθόν ή και με όλα τα συναισθήματα και τις ανάγκες που έχουμε καταπιέσει ή έχουν μείνει να τα ανακαλύψουμε στο ταξίδι της ζωής μας.

Ο Ήλιος είναι εκεί που δίνουμε και η Σελήνη εκεί που λαμβάνουμε.  Η έννοια της αναγνώρισης της προσφοράς μας θα μας απασχολήσει, όπως και η σχέση του δούναι και λαβείν που αφορά περισσότερο τον υλικό ή αισθησιακό μας κόσμο.

Κατά το φαινόμενο της Έκλειψης η Γή βρίσκεται ανάμεσα από τον Ήλιο και την Σελήνη, και επισκιάζει την άλλοτε ορατή σε εμάς Πανσέληνο. Η αστρονομία μιλάει και παραστατικά και μεταφορικά μέσω της αστρολογίας: Η συμβολική ερμηνεία είναι πως ένα γεγονός ή τα γεγονότα (στο γήινο πεδίο), επισκιάζουν το αντίκρισμα δύο ενεργειών-στοιχείων (Σελήνη/Ήλιος) που έχουν “πρόθεση” να ανταλλάξουν “δεδομένα”. Αυτό συμβολικά μεταφράζεται στην πιθανή εμπλοκή αυτής της συνομιλίας από τα γήινα γεγονότα και ό,τι ορίζει ο καθένας από το σημείο παρατήρησης στο οποίο βρίσκεται. Οι επίγειες ανησυχίες, δραστηριότητες ή προσκολλήσεις κατά κάποιο τρόπο αποπροσανατολίζουν  από την πραγμάτωση ενός διαλόγου, κι έτσι ως συνέπεια το φαινόμενο αστρολογικά διαμορφώνει τις συνθήκες μέσα από φόρτιση, ένταση και ώθηση, ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να απεμπλακούμε ή να απομακρύνουμε όλα εκείνα που θα διευκολύνουν ένα “αντίκρισμα”.

Στα παρορμητικά ζώδια της Γής και του Νερού, μας ενδιαφέρει το χειροπιαστό, η γονιμότητα που μετριέται μέσα από το αποτέλεσμα και το τι είναι ορατό στον κόσμο που ζούμε, η μορφή και η δομή των πραγμάτων. Γή και Νερό είναι τα βαρύτερα των στοιχείων, κι αυτό προσδίδει μια σοβαρότητα, και περιγράφει την ανάγκη να κατασταλάξουμε, να νιώσουμε, αλλά και να βάλουμε το “νερό στο αυλάκι”.  Η έλλειψη του στοιχείου του Αέρα δίνει μια βαρύτητα στην ατμόσφαιρα, η επικοινωνία γίνεται περισσότερο με βάση αυτό που μας ενδιαφέρει, τα παίρνουμε όλα πιο σοβαρά, και προσωπικά (λόγω της Φωτιάς) και είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ανάσες όπου μπορούμε, ιδιαίτερα αν πιεζόμαστε.

Όπως και σ’ ενα δέντρο, δίνουμε τροφή στις ρίζες για να το δούμε να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει, τώρα με την Πανσέληνο βλέπουμε πρωτίστως τα προβλήματα αλλά και τα αποτελέσματα όσων δεν μας επιτρέπουν να αναπτυχθούμε και να φροντίσουμε καταστάσεις όπως θα θέλαμε.  Επίσης καλούμαστε να κόψουμε, να περιορίσουμε τα περιττά, να κλαδέψουμε και να αναδείξουμε την μορφή, ωστε να διακρίνουμε την δομή της πραγματικότητας μας, αλλά και όλα αυτά που κρύβονται κάτω από αυτήν. Είναι σαν να χρειάζεται να επιστεγάσουμε κάτι στην ζωή μας, μια συνεργασία, ένα γάμο, μια σχέση, ένα εγχείρημα, μια προσπάθεια, ένα έργο. Μπορεί να χρειάζεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να αναγκαστούμε να σοβαρέψουμε, να γίνουμε πιο ώριμοι, ή να συμφιλιωθούμε με περιορισμούς. Ο Καρκίνος προωθεί την ζωή, την γέννηση της συναισθηματική ασφάλεια και είναι σημαντικό να αισθάνεται πως ανήκει, πως φροντίζει το “ριζικό του σύστημα”. Κινητοποιείται από αυτό. Ως ζώδιο του Νερού συνθέτει εμπειρία και την μετουσιώνει σε ζωή, κι έτσι εδώ ο Ήλιος στον Καρκίνο δίνει κίνητρο στην Σελήνη στον Αιγόκερω να εργαστεί, να κάνει κάτι πρακτικό και χρήσιμο, να θέσει ένα στόχο, ή να καλλιεργήσει δομές και εργαλεία για κάτι μακροπρόθεσμο και στέρεο, να κατασταλάξει, και να ξεκαθαρίσει. Είναι μια Πανσέληνος με σοβαρότητα, ίσως και με αφορμές που θα μας στενοχωρήσουν ή θα μας πιέσουν ψυχολογικά, με σκοπό και ουσία που αποκρυσταλλώνει κάτι μέσα μας με συνείδηση και ρεαλισμό. Όλα αυτά είναι χρήσιμα γιατι μέσα από την φόρτιση θα οδηγηθούμε σε σημαντικές αλλαγές, αλλά και συνευρέσεις με άλλους που θα μας ‘βοηθήσουν’ να τονώσουμε την σχέση με όλα αυτά που τελικά έχουν αξία για μας.

Η Σελήνη συμβολίζει τον κόσμο, στην συνάντησή της με τον Κρόνο, τον Νότιο Δεσμό και τον Πλούτωνα λίγες ώρες πριν την Πανσέληνο 16/7, συλλογικά δηλώνει μια συνθήκη περιορισμού, ακύρωσης, πίεσης και δυσκολίας που εν δυνάμει θα εξωτερικεύσει γενικό πεσιμισμό στον κόσμο μας, με διάφορες αφορμές. Είναι μια δύσκολη μέρα. Περιγράφει κάποιο είδος σκληρότητας, περιοριστικών εργασιακών συνθηκών ή απομόνωσης που αφορά ομάδες και σύνολα ανθρώπων ή μπορεί να έχει σχέση με κάποια γυναίκα. Μπορεί όμως να τονίσει και ένα είδος επίτευξης με κάποιο τίμημα. Το ίδιο επιβεβαιώνεται και μέσα από την αντίθεση Αφροδίτης – Κρόνου, που δηλώνει αναστολές και τον περιορισμό αξιών και επίσης τονίζει το θηλυκό στοιχείο. Η ανάγκη ορθής και αντικειμενικής εκτίμησης των καταστάσεων, οικονομικά θέματα, όπως και η δοκιμασία κάποιων συμμαχιών και συνεργασιών θα είναι στην συλλογική ατζέντα. Την ανάγκη να έρθουν στην συνειδητότητα μας θέματα που αφορούν την μοναξιά των ανθρώπων, ή την απόσταση από την αρχή της ‘αγάπης’ στον κόσμο μας, θα μας ευαισθητοποιήσουν. Ο Ποσειδώνας σε τρίγωνο με τους Δεσμούς και την Αφροδίτη, είτε θα δώσει λύσεις, ή θα ανακουφίσει διαφορές ή θα εντείνει τις ανησυχίες σε ότι είναι ασαφές και δύσκολο. Η Αφροδίτη σιγά-σιγά προχωρεί προς την αντίθεσή της με τον Πλούτωνα που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο, όψη που θα εντείνει το πάθος, τις εμμονές, αλλά και τα παιχνίδια ελέγχου στις σχέσεις. Μπορεί να ενεργοποιήσει και πολύ σημαντικούς έρωτες, πάθη, ζήλιες, τάσεις κτητικότητας αλλά και μεταμορφωτικές αλλαγές σε σχέσεις, συνεργασίες, οικονομικά ή να προωθήσει  θέματα τέχνης γενικότερα.

Τα αισθήματα αναζητούν μορφή μέσα από την αντίθεση με τον Κρόνο, και με την αντίθεση με τον Πλούτωνα στην συνέχεια, είτε εξωτερικεύονται με τεράστια ισχύ ή λειτουργούν ελεγκτικά και χειριστικά . Οι επιθυμίες και οι πόθοι ενισχύονται με την σύνοδο Αφροδίτης Βόρειου Δεσμού, και με το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μας παρασύρουν με την φαντασία, τονίζουν την ευαισθησία, τον ρομαντισμό, την ψυχική σύνδεση και απηχούν την ομορφιά, την τέχνη και τα υψηλά ιδανικά. Απέναντι είναι ο Αιγόκερως, που απαιτεί να τα συνδυάσουμε με ρεαλισμό, να λειτουργήσουμε μέσα από περιορισμούς και εμπόδια, αλλά και στόχους.

Η βασική ανάγκη που φωτίζει η Πανσέληνος είναι να δούμε αποτέλεσμα, να δώσουμε κάτι από μας που έχει να κάνει με τον απτό κόσμο, είτε είναι ύλη ή ο κόσμος των αισθήσεων και βρίσκει αντίκρισμα σε αυτόν. Ταυτόχρονα επιτελείται μια εις βάθος ενδοσκόπηση που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Μια παράλληλη διαδικασία εντός και εκτός.

Μέσα από την κορύφωση του σεληνιακού κύκλου βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις, κλείνουμε θέματα, αντικρίζουμε κάτι, ή έναν άλλον. Η συγκεκριμένη αντίθεση των Φώτων δεν είναι όσο διπολική ή συγκρουσιακή μπορεί να φανταζόμαστε, καθώς ο Ήλιος είναι στο ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη. Είναι όμως ιδιαίτερα πιεστική και θα έχει ένταση. Είμαστε προσανατολισμένοι συλλογικά και προσωπικά στο να δούμε κάτι να ολοκληρώνεται, να χτίζεται, να υλοποιείται, να συντονίζεται με έμπρακτο τρόπο με τις προθέσεις γονιμότητας ή μετουσίωσης εμπειρίας, που τελικά θα έχει ευρύτερο αντίκτυπο στην ζωή μας. Η Σελήνη έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα του Ήλιου, ίσως και μέσα σε αρκετά στενά χρονικά ή απαιτητικά δεδομένα, οδεύοντας προς μια εξυγίανση αλλά και διάθεση να εκτονώσει ουσιαστικές ανάγκες και επιθυμίες.

Σε ένα άλλο επίπεδο που έχει σχέση με το δημόσιο κομμάτι της ζωής, αποφάσεις για την σχέση κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, για την σχέση της προσωπικής προσφοράς μέσα σε πλαίσια οργανισμών, εταιρικών σχημάτων, συλλογικών σχημάτων ή άλλων δομών, το πως το παρελθόν, η κληρονομιά και η ιστορία μας είναι τελικά χρήσιμα και αποτελεσματικά εφόδια στην στήριξη φήμης, κοινωνικής απήχησης ή επίτευξης σχεδίων είναι θέματα που μπορεί να μας απασχολήσουν και θα μορφοποιήσουν καταστάσεις μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες στην σφαίρα των επιδιώξεων μας. Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε αδυναμία, ανταποκρίνεται με αυτοέλεγχο, αλλά και μια ψύχραιμη στάση. Η ανταπόκριση ενεργοποιείται από στόχους, κατακτήσεις, δεσμεύσεις, ευθύνες, περιορισμούς, και δοκιμασίες και αναλόγως με το τι διαχειριζόμαστε μπορεί να ενδώσουμε στην εργατικότητα, στην αυστηρότητα, την υπερβολική αυτό-κριτική, ενοχική στάση ή ακόμα και τους φόβους, την τάση αποστασιοποίησης και την μοναχικότητα. Αυτή μπορεί να αποβεί και αρκετά δημιουργική αν δουλεύουμε πάνω σε κάτι. Η Σελήνη σε θέση αδυναμίας δημιουργεί πιθανότατα ένα αίσθημα ανεπάρκειας ή καθυστέρησης σε σχέση με προτεραιότητες ή υποχρεώσεις, και άρα τείνει να μας προσανατολίσει στο να δουλέψουμε περισσότερο. Η κατανόηση από το περιβάλλον μας ίσως δεν είναι βοηθητική. Καθώς η Σελήνη έχει κάποια δύναμη λόγω τριπλότητας, υπάρχει τύχη και βοήθεια λόγω σωστού timing.

Ο Κρόνος κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ισχυρός στον Αιγόκερω και ανάδρομος δίνοντας έμφαση σε ισχυροποίηση των κινήτρων και επιταχύνει την προσωπική μας ανάπτυξη, θέλουμε να κάνουμε αυτό που είναι σωστό, αλλά μπορεί να βιώνουμε και κάποια αστάθεια σε σχέση με αυτό. Θέματα από το παρελθόν στις σχέσεις και δεσμεύσεις μας αποκαλύπτονται και ζητούν αναπροσαρμογή και άλλου είδους διευθετήσεις οργάνωση. Ο Ερμής επίσης ανάδρομος στον Λέοντα, μας γυρίζει πίσω να κλείσουμε εκκρεμότητες να επανασυνδεθούμε, και ο Άρης που βρίσκεται στην 9η Λέοντα μοίρα στην οποία πραγματοποιείται η επόμενη Νέα Σελήνη στου Αυγούστου μας προιδεάζει γενικότερα για ενάρξεις με δημιουργικό χαρακτήρα, ενισχύοντας τις επιθυμίες με περισσότερη θέρμη. Ο Άρης στον Λέοντα μας λεει να επιμείνουμε και να σταθεροποιήσουμε αυτά που ξεκινήσαμε με τον Άρη στον Καρκίνο τους μήνες Μάιο-Ιούνιο.

Η Σεληνιακή έκλειψη ουσιαστικά φωτίζει μια διαδικασία που θα εξελιχθεί τους επόμενους 6 μήνες, και θα δούμε τα αποτελέσματά της με την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα που πραγματοποιείται στις 22 μοίρες Αιγόκερου στις 12 Ιανουαρίου 2020, αλλά και με την Σεληνιακή Έκλειψη που πραγματοποιείται στις 20 μοίρες Καρκίνου/Αιγόκερω στις 10 Ιανουαρίου. Διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει με σκοπό να μας ευαισθητοποιήσουν σε σχέση με το τι έχει ουσιαστική σημασία στην σχέση με το «μέσα» μας, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης στην ζωή και στον πλανήτη μας, από το καλοκαίρι του 2018 ξεδιπλώνουν συνεχώς ένα νήμα συλλογικής και ατομικής διαίσθησης να προστατέψουμε, να φροντίσουμε και να ανταποκριθούμε, που αναζητάει ένα είδος ευρύτερης κατανόησης, αλήθειας και συνολικής αποτίμησης που δεν έχουν ίσως ακόμη την ευκρίνεια και τον ορθολογισμό που θα θέλαμε.

Στη συγκεκριμένη φάση κάνουμε ένα πρώτο βήμα να εξωτερικεύσουμε και να δώσουμε μορφή, να γνωστοποιήσουμε κάτι που μας αφορά πολύ προσωπικά και συναισθηματικά, και πηγάζει από το “κέντρο” μας (Ήλιος στον Καρκίνο).  Θα μπορούσε να αναγνωσθεί ως ένα εξελικτικό βήμα εξισορρόπησης, που συμπεριλαμβάνει αποκαλύψεις προς μια νέα κατεύθυνση. Η βασική πρόθεση είναι να παγιώσει μια κατάσταση, να εξωτερικεύσει δημόσια έναν στόχο/επιδίωξη ή να ενισχύσει μια προσωπική επιθυμία για επιβεβαίωση και είσπραξη αγάπης (Αφροδίτη στον Καρκίνο). Τα φώτα είναι στο μεσοδιάστημα Ερμή/Αφροδίτης, η Αφροδίτη σε φθίνουσα όψη χιαστή με τον Δία, η βούληση να επικοινωνήσουμε την αγάπη, τα συναισθήματα μας, ή αυτά που αγαπάμε είναι έντονα. Οι αξίες ή τα πιστεύω μας αποκτούν ένα είδος έντασης, όπως και ευνοούν συνενώσεις και ερωτικές συνευρέσεις. Η νομιμότητα των σχέσεων, η εμπιστοσύνη μέσα σε αυτές, αλλά και η ανάγκη να ζήσουμε κάτι που επιθυμούμε ενισχύεται.  Νομικά ζητήματα μπορεί επίσης να μας απασχολήσουν. Η Πανσέληνος μας αποκαλύπτει, μια ολοκληρωμένη εικόνα από μια προηγούμενη κατάσταση που έχει βάση είτε στην αρχή του σεληνιακού μήνα (2/07) ή φέρει ενέργεια εξελικτικής σημασίας από το παρελθόν (κύκλος Saros 139 – προηγούμενη έκλειψη του κύκλου έγινε στις 5 Ιουλίου 2001).  Θυμήσου σε τι φάση βρισκόσουν τότε στην ζωή σου, αν είχες βάλει κάποιες βάσεις, αν δεσμεύτηκες κάπου επαγγελματικά ή προσωπικά. Ποιες είναι οι συνέπειες και τα αποτελέσματα σήμερα; Έχει έρθει η στιγμή να εξελίξεις κάποια από αυτά τα στοιχεία ή μηνύματα μέσα από τις τρέχουσες καταστάσεις και αιτήματα της ζωής σου στο τώρα.

Το αίτημα της Σελήνης στο Αιγόκερω έχει χαρακτήρα αποκρυστάλλωσης. Λέει έχω ανάγκη να δω κάτι στην πράξη, να δώσω μορφή στο συναίσθημα, να δεσμευθώ. Είναι μια καλή συγκυρία για να εξαιρέσουμε και να ξεκαθαρίσουμε άνισες καταστάσεις ή να απαλλαγούμε από κακές συνήθειες και μοτίβα συμπεριφορών που μας εμποδίζουν να εισπράξουμε. Επομένως οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις θα είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, ενώ από την άλλη μας απασχολούν τα θέλω, οι επιθυμίες και οι ανάγκη να εκφράσουμε αισθήματα, να επιβεβαιωθούμε. Το αίτημα είναι ο Ήλιος που φωτίζει την πρόθεση μέσα από τον συναισθηματισμό και την προστατευτική χροιά των αποφάσεων και των θέλω μας. Η Αφροδίτη επίσης στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό, θέτει το δίλημμα αν αναλαμβάνεις την ευθύνη του εαυτού σου, επιστρέφεις σε αυτόν και τιμάς την αρχή της χαράς, ή ανταποκρίνεσαι στις καταστάσεις που τελικά σε καταπιέζουν επειδή «πρέπει» ή φαίνονται αποδεκτές. Ακόμα ίσως δεν βλέπουμε ακριβώς την προέλευση ή το πώς θα φτάσουμε στην πηγή αυτού του αιτήματος λόγω της “σκιάς”, η οποία λειτουργεί ως μηχανισμός φόρτισης και ενίσχυσης ή ως μηχανισμός “αφαίρεσης” των στοιχείων που εμποδίζουν την ικανοποίησή της. Έχεις τρεις επιλογές: ή θα αποστασιοποιηθείς από μια κατάσταση, ή θα την αλλάξεις άμεσα και ριζικά, ή θα την αποδεχτείς με όλο σου το είναι με βάση αυτό που είσαι, χωρίς ενδοιασμούς. Με τον Πλούτωνα δεν έχει νόημα να ελέγξουμε, ούτε χωρούν ημίμετρα, πρέπει να εμπιστευθούμε την διαδικασία με το όποιο τίμημα. Είναι η θεία πρόνοια.

Επίσης δίνεται η έμφαση της εξέλιξης οικογενειακών δεσμών και κληροδοτημάτων και η προάσπιση της συνέχειας τους, με πιθανά διλήμματα ή και ρήξεις πάνω στις έννοιες του διαμοιρασμού, της συνέχειας, και της ανάληψης ευθύνης που αυτές εμπεριέχουν.

Η εξέλιξη σημαντικών δεσμών ζωής, ή συλλογικών δράσεων, που θα έχουν υπερβατικό χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν ή όποιο εδραιωμένο σύστημα αξιών και αντιλήψεων είναι η πιο ουσιαστική και θετική πτυχή της Πανσελήνου. Η σχέση μας με την ιστορία (προσωπική ή συλλογική) επαναπροσδιορίζεται όπως και η στάση μας απέναντι σ’ αυτήν. Τα πλανητικά αρχέτυπα δηλώνουν την συμμετοχή σε αυτό που αισθανόμαστε πως υπάρχει η ανάγκη να διαφυλάξουμε, να εκφράσουμε και είναι πιο συγγενές με αυτό που ορίζουμε ως κέντρο μας. Μέσα από αυτά τα φίλτρα δίνουμε και παίρνουμε αγάπη, και ταυτόχρονα αυτό-προσδιοριζόμαστε.

 

Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου οι οίκοι που βρίσκεται 24 μοίρα Καρκίνου/Αιγόκερου είναι οι τομείς της ζωής που θα σε απασχολήσουν και στους οποίους θα γίνουν αλλαγές ριζικής σημασίας τους επόμενους 6 μήνες. Ο τομέας του Αιγόκερω είναι εκεί όπου απελευθερώνεται ενέργεια, χρειάζεται να αλλάξεις στάση και τρόπο και να λειτουργήσεις πιο επιλεκτικά, ενώ ο τομέας του Καρκίνου εκεί όπου εισέρχεται ενέργεια και ενισχύεσαι.

Η ενέργεια της Πανσελήνου / Έκλειψης Σελήνης έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Αιγόκερως με γενέθλια 12-16 Ιανουαρίου, Καρκίνος με γενέθλια 13-18 Ιουλίου, Κριός με γενέθλια 11-16 Απριλίου και Ζυγός με γενέθλια 14-19 Οκτωβρίου. Επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες, ακμές γωνιακών οίκων ή σημεία 22-26 μοίρες και 16-17 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων ή/και 16-18 μοίρες των ζωδίων του Νερού.

Σημείωση:

Οι Εκλείψεις ερμηνεύονται στον γενέθλιο χάρτη με ανοχή (+/-1 μοίρα) κυρίως σε κύριες όψεις με τον Ήλιο, την Σελήνη και τις ακμές των γωνιακών οίκων του ωροσκοπίου και πάντοτε σε συνάρτηση με άλλες τεχνικές και παραμέτρους σε επίπεδο πρόβλεψης.

Συμπληρωματικά στοιχεία:

 

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως οι Εκλείψεις χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις και επιρροές, και ενεργούν ταυτόχρονα και για μεγαλύτερο διάστημα από το πότε συμβαίνουν τα φαινόμενα, από αστρονομικής σκοπιάς. Οι Εκλείψεις είναι ουσιαστικά ενεργειακές πύλες που επιταχύνουν εξελίξεις μέσα στην συνέχεια των πλανητικών συνοδικών κύκλων.

Μας δίνουν μια σπρωξιά σε εξελικτικά στάδια της ζωής, λειτουργούν ως κατώφλι σε μια νέα φάση και έχουν ένα ευρύτερο συλλογικό μήνυμα, καθώς ανήκουν σε κύκλους (Saros) που επαναλαμβάνονται κάθε ~18 χρόνια. 

Η συγκεκριμένη έκλειψη ανήκει στον κύκλο Saros 139, και είναι έκλειψη Νότιου Δεσμού. Ό,τι δεν είναι χρήσιμο απελευθερώνεται κι οδηγεί σε ριζική αλλαγή. Ο κύκλος αυτός ξεκίνησε το 1658 και τελειώνει το 3065. Η προηγούμενη έκλειψη του κύκλου έγινε στις 5 Ιουλίου του 2001, η αμέσως πριν από αυτήν στις 25 Ιουλίου του 1983, και αν ανατρέξουμε σε εκείνες τις περιόδους της ζωής και των γεγονότων μπορούμε να ξεκλειδώσουμε εξελικτικά μηνύματα για την παρούσα φάση.

 

Η έκλειψη θα είναι ορατή στην Αυστραλία, την Αφρική, την Αμερική, μεγάλο μέρος της Ευρώπης, και την Ασία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.timeanddate.com/eclipse/lunar/2019-july-16

 

Το φαινόμενο μπορούμε να το απολαύσουμε, από τις 23:01 και μέχρι τις 1:59 τοπική ώρα, αν δεν έχουμε συννεφιά.

© Eleni Kostika 2019

 

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s