Πανσέληνος στις 20 μοίρες Κριού και 13′

john-baker-3To9V42K0Ag-unsplash

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 00:07 τοπική ώρα

Βασικές όψεις και σχηματισμοί που παρατηρούμε στον χάρτη της Πανσελήνου:

Σελήνη τρίγωνο Δίας (Κριός-Τοξότης) αποκλίνουσα

Ήλιος εξάγωνο Δίας (Ζυγός – Τοξότης) αποκλίνουσα

Ταυ-τετράγωνο στον παρορμητικό σταυρό με Πλούτωνα στον Αιγόκερω στην κορυφή σε τετράγωνο με τα φώτα (συγκλίνουσες)

Πλούτωνας = Ήλιος/Σελήνη=Αφροδίτη/Άρης=Άρης/Ουρανός (20-21 μοίρες παρορμητικού σταυρού)

 

Οι σχέσεις μας. Πως μοιραζόμαστε τον εαυτό μας με τους άλλους και τι μας κινητοποιεί; Γιατί αξίζει να παλεύουμε, τι αξίζει να διεκδικούμε, τι μας παθιάζει. Πόσο παρόντες είμαστε στις σχέσεις μας με τους άλλους; Ο ζωτικός μας χώρος, η αυτονομία και ελευθερία μας φωτίζονται με αυτό το φεγγάρι. Κάτι πρέπει να ξεπεράσουμε. Το αίτημα: να κάνουμε ειρήνη με τον εαυτό μας, να υπερασπίσουμε την αρμονική ζωή. Πρέπει να παλέψουμε γι αυτό. Οι εντάσεις εξουδετερώνονται όταν λειτουργήσει η διαίσθηση, η πίστη, η εμπιστοσύνη και η εσωτερική μας αλήθεια. Πανσέληνος αποκαλύψεων, κάθαρσης, ισχυρού πάθους δημιουργικότητας και συνειδητότητας, αλλά και ανάγκης για δικαιοσύνη και ελευθερία. Μια Πανσέληνος που θα ενεργοποιήσει εναλλακτικές σχέσεις, συμμαχίες, συνεργασίες και έρωτες υπο φαινομενικά αντίξοες συνθήκες.

Η ανταπόκρισή μας στα πράγματα και στις καταστάσεις γύρω μας μοιάζουν να είναι επείγουσες και θέμα επιβίωσης ή υπερίσχυσης του πιο δυνατού. Αποκτάμε την συνειδητότητα του τώρα, του να είμαστε παρόντες, μέσα από υποχρεώσεις και αναγκαστικές αλλαγές στα περιβάλλοντα που ζούμε και κινούμαστε. Οι κρίσεις μπορεί να δημιουργούνται και από εμάς ή/και να απαιτούν αναλάβουμε οι ίδιοι πρωτοβουλία αντιμετώπισής τους. Κάτι μας εξωθεί ή μας εξαναγκάζει να δράσουμε άμεσα. Δύσκολες αποφάσεις που αποζητούν ένα άλμα πίστης, αλήθειας και εμπιστοσύνης, όταν η βοήθεια δεν είναι εύκολα διακριτή ή διαθέσιμη. Πιθανές επαγγελματικές αλλαγές, ο χώρος κατοικίας και διαμονής, και η σχέση μας με το παρελθόν ανοίγουν κεφάλαια που απαιτείται να διαχειριστούμε.

Συλλογικό τοπίο: Η πραγματικότητα στο συλλογικό τοπίο θα γίνεται όλο και πιο σκληρή και έντονη και σε επίπεδο αντιδράσεων, αλλά και στην αφομοίωση και κατανόησή της. Το αίσθημα απειλής θα δημιουργήσει ιδιαίτερη ανησυχία στο συλλογικό αίσθημα, η ανάγκη για ειρήνη, δικαιοσύνη και έμφαση σε ανισότητες πιο επιτακτική ως θεματική του Σεληνιακού κύκλου, μέσα από πιέσεις, κρίσεις, συγκρούσεις, πόλεμους και παιχνίδια ελέγχου αλλά και την αδιαπραγμάτευτη ρητορική επιβολής εξουσίας που θα δούμε να παίρνει διαστάσεις τους επόμενους μήνες. Ο Πλούτωνας έχει να κάνει με την εξουσία, την δύναμη, αλλά και την ενέργεια. Ποιος ελέγχει τους πόρους του πλανήτη και τι συνέπειες έχει αυτό, ποιος κάνει κατάχρηση της εξουσίας του; Η Πανσέληνος πιθανόν να ενεργοποιήσει συνεχείς διαπραγματεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο χωρίς σταθερό αποτέλεσμα, αλλά και απρόβλεπτες συμμαχίες. Μπορούμε να περιμένουμε επίσης αναστάτωση στις ισορροπίες μεταξύ των κρατών, και ένταση στα καιρικά φαινόμενα με επιπτώσεις και φυσικές καταστροφές. Παρεμβολές στις εξελίξεις από τον χώρο του πνεύματος, όπως και ανάγκη θεσμοθέτησης για καλύτερο έλεγχο των εξουσιαστικών μηχανισμών ή θέσεων εξουσίας είναι μέσα στην θεματική του επόμενου διαστήματος.

 

Ο βασικός σχηματισμός στον χάρτη της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα στην κορυφή που είναι η ανώτερη οκτάβα του Άρη κυβερνήτη της πανσελήνου, δηλώνει όλα αυτά που έρχονται στην συνειδητότητά μας, το ποιος και τι μας εξουσιάζει, εκείνες τις αόρατες δυνάμεις που μας κινητοποιούν, μας εξωθούν, μας παθιάζουν ή μας εξαναγκάζουν να δράσουμε ή να αντιδράσουμε για να ανακαλύψουμε και την δύναμή μας και τις σκοτεινές μας πλευρές.  Όλα αυτά για τα οποία χρειάζεται να ενεργοποιηθούμε (παρορμητικά), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες γιατί η ζωή μας αλλάζει, γιατι εμείς θέλουμε να αλλάξει, γιατι πρέπει να αντιμετωπίσουμε θέματα του παρελθόντος, ή γιατι κάτι απειλείται ή περνά μια κρίση. Μοιάζει πως είναι μια στιγμή δύσκολων αποφάσεων, ή/και πιεστικών συνθηκών, που μας φέρνει σε επαφή με όλα όσα πρέπει να ξεπεράσουμε, έχει την δύναμη να μας αποκαλύψει πράγματα που δεν γνωρίζαμε, να μας φέρει σε επαφή με φόβους, ή παιχνίδια ελέγχου, ή την δυνατότητα να μας εμψυχώσει, να φέρει μια κάθαρση, να εξυγιάνει και να δώσει μεγάλη ένταση στα συναισθήματα, στο πάθος και στην βούληση, και εν δυνάμει μέσα από προσπάθεια να προκαλέσει μια αναγέννηση στην ζωή. Το πάθος είναι και ερωτικό και δημιουργικό αλλά και ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη και την ζωή μας, και με την Σελήνη στον Κριό αυτό που φωτίζεται είναι η ενστικτώδης ανάγκη να προστατεύσουμε τον ζωτικό μας χώρο, να νιώσουμε ελεύθεροι και αυτόνομοι, μέσα από το αίτημα του Ήλιου στον Ζυγό, που τέθηκε από την αρχή του κύκλου στις 28 Σεπτεμβρίου, ως προς την ισορροπία, τη ειρήνη, τις ισότιμες σχέσεις, και την αρμονία στην ζωή μας. Οι αρμονικές όψεις με τον Δία τονίζουν την ανάγκη για ελευθερία και αλήθεια. Το τι είναι αρμονία και ανάγκη για εμάς δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα αποδεκτό από τους άλλους, και εδώ οι πιέσεις έχουν γίνει εμφανείς από καιρό, σε σχέση με το ‘έξω’ και το ‘μέσα’ μας, αλλά και συλλογικότερα στην σχέση της πραγματικότητας με την προάσπιση της ζωής και διαβίωσης στον πλανήτη, μέσα από τον κύκλο των Εκλείψεων στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου (2018-2020).

Θέματα που ενεργοποιούνται σε αυτήν την Πανσέληνο, ήδη τα γνωρίζουμε, τώρα όμως οδεύουν προς την πραγματοποίηση των οριστικών και ριζικών αλλαγών, διαδικασία που θα διαρκέσει 3-5 μήνες ακόμη.  Όποιες προθέσεις ή ζητήματα αναγνωρίσαμε με την έναρξη του κύκλου στις 28 Σεπτεμβρίου, τώρα ενεργοποιούνται και αρχίζουμε να επενδύουμε περισσότερη ενέργεια πάνω σε αυτά, με τον Άρη πάνω στην μοίρα της Νέας Σελήνης.

Μέσα από τα τετράγωνα των Φώτων με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είναι σημαντικό να βρούμε τον δικό μας ζωτικό χώρο ύπαρξης, να αντιληφθούμε την ισχύ μας, τις ανάγκες, και τα ταλέντα μας, ιδιαίτερα αν έχουν απειληθεί με οποιοδήποτε τρόπο ή αισθανόμαστε πως ασκείται πίεση να αλλάξουμε τρόπο. Επίσης να γίνουμε συνειδητοί με τις προτεραιότητες και το που είμαστε παρόντες στην ζωή μας, χωρίς φόβο και εξαναγκασμούς, αλλά και χωρίς τα πρέπει και τις προσδοκίες των άλλων. Ό,τι και αν διαχειριζόμαστε αυτό είναι πολύ βασικό να το αναγνωρίσουμε με αυτήν την Πανσέληνο. Ο Ερμής πρώτος, και η Αφροδίτη από το ζώδιο του Σκορπιού, λίγο πριν την Πανσέληνο στην αντίθεση τους με τον Ουρανό στον Ταύρο, ήδη έχουν δείξει που πρέπει να αλλάξουμε στάση ή να κάνουμε αλλαγές. Ο Ήλιος και ο Άρης στον επόμενο Σεληνιακό κύκλο στον Σκορπιό θα εστιάσουν ακόμα περισσότερη ενέργεια ώστε να μετασχηματίσουμε, να δούμε τελικά τι είναι βιώσιμο, τι θα τελειώσει, και τι θα ενδυναμωθεί στην ζωή μας.

 

Είναι μια Πανσέληνος που θα μας αποκαλύψει τα κίνητρα των άλλων και κάθε τι που παραβιάζει ή ασκεί πιέσεις στην ζώνη της ιδιωτικότητας, της ύπαρξής μας της ίδιας, της ταυτότητας και της ανάγκης να ορίσουμε εμείς την σωστή απόφαση για εμάς, θα μας κάνει να αντιδράσουμε, να διαπληκτιστούμε ή να παγώσουμε τα συναισθήματα. Σχέσεις μέσα στις οποίες έχουμε καταπιεστεί, αισθανόμαστε ασφυκτικά μέσα από τις συνθήκες αλληλεξάρτησης, ή που έχουν από καιρό καταπιεστεί συναισθήματα ίσως κλονιστούν μέσα από αυτή την συνθήκη, ενώ άλλες θα ενεργοποιηθούν μεταμορφωτικά με πολύ έντονο και αυθόρμητο τρόπο μέσα από κατανόηση καθώς συναισθήματα θα βγουν στην επιφάνεια και θα πρέπει ίσως να λειτουργήσουν υπό αντίξοες, ασυνήθιστες συνθήκες ή χωρίς πολύ βοήθεια από το περιβάλλον. Αυτό που μπορεί να τα αλλάξει όλα είναι η πίστη στην δυνατότητα και η αλήθεια. Μία καλή παρατήρηση του εσωτερικού μας εαυτού. Το Ταυ-τετράγωνο είναι ένας σχηματισμός δυναμικός, και στα παρορμητικά δημιουργεί την απαραίτητη ένταση για δράση, και ζητάει να βάλουμε κάπου την σφραγίδα μας. Ο χώρος του Καρκίνου απέναντι από τον Πλούτωνα δίνει την απάντηση. Το πού ανήκουμε, τι γεννάει την ζωή, τι μας δίνει συναισθηματική ασφάλεια, τι μας κινεί συναισθηματικά, πως μετουσιώνουμε την εμπειρία, και η διαίσθηση μας είναι αυτά που θα εξουδετερώσουν την ένταση του σχηματισμού.

Ο Ήλιος στον Ζυγό λέει δεν θέλω να διαφωνώ, να μαλώνω, να παλεύω, θέλω ειρήνη με τον εαυτό μου και στην ζωή μου πρωτίστως και φωτίζει την Σελήνη που λέει θέλω να ζήσω τώρα, να κάνω έρωτα, να δημιουργήσω κάτι για μένα, κάτι πρωτοποριακό, έχω δικαίωμα να υπάρχω, να δημιουργήσω καινούργιες αναμνήσεις, να περάσω καλά, να χαρώ την ζωή, και αυτό είναι ενστικτώδες και πρωτογενής ανάγκη επιβίωσης. Η Σελήνη στον Κριό διαθέτει κουράγιο και πάθος, πολεμά για αυτά που έχει ανάγκη ή όταν απειλείται χωρίς να λογαριάσει συνέπειες και γιαυτό εκτίθεται και είναι ευάλωτη. Γιατί παίρνει ρίσκα, ανεξάρτητα από το αν έχει βοήθεια ή όχι. Ο Κριός είναι η έξαρση του Ήλιου, κι εδώ φωτίζεται ακριβώς αυτή η ανάγκη να παλέψω μέσα από επιθυμίες ή όπου απειλούμαι, και που δοκιμάζεται σε σχέση με την αποδοχή ή την καταπίεση των άλλων.

Τι δεν θα μας βοηθήσει: Οι χειριστικές συμπεριφορές, τα παιχνίδια ελέγχου, και η υπερβολική εμπλοκή στα προβλήματα των άλλων.

Άρης ημιεξάγωνο Αφροδίτη και σε αμοιβαία υποδοχή (πλανήτες σε αδυναμία) (Ζυγός-Σκορπιός)

Τα προβλήματα μας ενώνουν, συναντιόμαστε, ερωτευόμαστε ή συνεργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες, κάποιες ευκαιρίες υπάρχουν γύρω μας να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Η Αφροδίτη επιστρέφει στον νυχτερινό ουρανό και είναι ορατή, μετά από εβδομάδες που ‘κρυβόταν’ πίσω από τον Ήλιο – Αισθήματα, δημιουργήματα, σχέσεις, και η επαφή μας με τον υλικό κόσμο και τις αισθήσεις, αρχίζουν να γίνονται πιο ορατά στην ζωή μας και μέσα από το περιβάλλον του Σκορπιού να αποκτούν περισσότερη ένταση, ανάγκη σταθεροποίησης, πάθος, και βάθος.

Αφροδίτη αντίθεση Ουρανός (Σκορπιός-Ταύρος) αποκλίνουσα – Απόσταση λόγω αξιών ή έλλειψη ικανοποίησης, αντισυμβατικές σχέσεις και συνεργασίες, παράλληλες σχέσεις, κρίσεις στις σχέσεις λόγω αδυναμίας ικανοποίησης ή ανανέωσης τους, αστάθεια και απρόβλεπτα θέματα στα οικονομικά και στις συνεργασίες, νέες ή απρόβλεπτες δημιουργικές συνεργασίες.

Άρης χιαστί Ουρανός (Ζυγός – Ταύρος – αλληλέγγυες δράσεις, προσαρμογές ή απρόβλεπτα που πρέπει να κάνουμε για άλλους, Νέες ασχολίες με ανανεωτικό ή μη μόνιμο χαρακτήρα, ξαφνικά ατυχήματα λόγω αναποφασιστικότητας, μπλοκαρισμένου παρορμητισμού ή απρόβλεπτες μυϊκές ενοχλήσεις

 

Ερμής τρίγωνο Ποσειδώνας (Σκορπιός-Ιχθύς) συγκλίνουσα

Ερμής εξάγωνο Κρόνος (Σκορπιός-Αιγοκερως) συγκλίνουσα

Φαντασία και επικοινωνία, ρομαντικές, δημιουργικές ή πνευματικές συζητήσεις και επαφές, επιστρέφουμε σε λύσεις που αφορούν σε θέματα διαχείρισης υποχρεώσεων και διαπραγμάτευσης κοινών πόρων και οργάνωση ή ιδέες για τον σχεδιασμό και εφαρμογή πνευματικών ή δημιουργικών έργων.

Δίας ενάμιση τετράγωνο Ουρανός (Τοξότης-Ταύρος) συγκλίνουσα 20 Τοξότη/05 Ταύρου

Νομικά θέματα απαιτούν εναλλακτικές προσεγγίσεις ή παρουσιάζουν απρόβλεπτα ζητήματα σε σχέση με αξίες ή οικονομικά – Οι αλήθειες που σοκάρουν σε λάθος timing – Τάση αμφισβήτησης και διαφωνιών που προκαλούν δυσαρμονίες – Ανοχή στο απρόβλεπτο – Η υποστήριξη, οι συμβουλές ή η γενναιοδωρία σε ασυνήθιστα προβλήματα άλλων μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση αργότερα. Αναβλητικότητα ή υπερβολική αισιοδοξία προκαλεί ένταση και εκνευρισμούς.

Μπορούμε λοιπόν κάτω από αυτό το φεγγάρι να έρθουμε σε σύγκρουσή με τον εαυτό και με άλλους, ή να αντιληφθούμε την δύναμη μας και να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο που επιθυμούμε να είμαστε παρόντες πλέον στην ζωή μας. Οι άλλοι θα είναι καταλύτης σε αυτήν την διαδικασία. Είναι μια πολύ δυναμική ενεργειακή συνθήκη που ακόμα και μέσα από αντιξοότητες μπορεί να μας δείξει έναν εαυτό που μπορεί να επιτύχει πολλά, να ξεπεράσει μπλοκαρίσματα και μοτίβα μιας ζωής, και να μετουσιώσει το πάθος σε δημιουργία, την τάση για έλεγχο σε αυτοκυριαρχία, τον φόβο σε σθένος και κουράγιο, και να ανακαλύψει μια νέα επαφή  με την παρουσία του στην ζωή. Ό,τι και να γίνεται εκεί έξω, στην ζωή σου, στο πριν και στο μετά σου, βρες έναν χώρο όπου να μπορείς να σταθείς έστω και για μια στιγμή στο τώρα και να νιώσεις  πως υπάρχεις, επιθυμείς και είσαι εσύ, χωρίς όλα αυτά που σε καθορίζουν στις συμβάσεις που έχεις με τους άλλους. Η επιθυμία σου να μοιραστείς τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα για τους άλλους ξεκινάει από την σχέση σου με το παρόν. Μέσα από κατανόηση του τι μας ενεργοποιεί, σε τι ανταποκρινόμαστε, σε τι είμαστε ευάλωτοι, τι έχουμε πραγματικά και πρωταρχικά ανάγκη, μαθαίνουμε να διεκδικούμε με διαφορετικούς όρους και τρόπους. Δεν χρειάζεται να αποφασίσεις κάτι για τους άλλους. Αν βρισκόμαστε σε διλήμματα λόγω των άλλων, είναι καλό να θυμόμαστε πως η πιο σωστή απόφαση ξεκινάει από εμάς και την συμφιλίωση με τον εαυτό μας στο παρόν. 

Being present is the gift!

Την επιρροή της πανσελήνου επεξεργαζόμαστε μέχρι και το τέλος του σεληνιακού μήνα στις 27 Οκτωβρίου.

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά σένα:

Αν είσαι Κριός με γενέθλια μεταξύ 9 -13 Απριλίου, Ζυγός με γενέθλια μεταξύ 12-16 Οκτωβρίου, Καρκίνος με γενέθλια 11-15 Ιουλίου, Αιγόκερως με               γενέθλια 9 – 13 Ιανουαρίου, ή αν έχεις Ωροσκόπο, ακμές γωνιακών οίκων, προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στις 20 μοίρες (+/-2) των παρορμητικών ζωδίων. Επηρεάζεσαι επίσης αν έχεις πλανήτες ή σημεία στις 5-6 μοίρες Ταύρου Σκορπιού Υδροχόου Λέοντα.

 

Εύχομαι να απολαύσουμε ένα μαγικό φεγγάρι απόψε!

© Eleni Kostika 2019

Photo by John Baker on Unsplash

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s