Άρης στον Σκορπιό – ο παθιασμένος και επίμονος μαχητής

randalyn-hill-Z1HXJQ2aWIA-unsplash

19 Νοεμβρίου 2019 – 2 Ιανουαρίου 2020

Επηρεάζονται: Κριοί, Σκορπιοί, όπως και όσοι έχουν Ωροσκόπο στον Κριό ή Σκορπιό καθώς ενισχύουν την βούληση και την προώθηση των επιδιώξεών τους, ενώ όλα τα ζώδια του Νερού και της Γής θα έχουν ευκαιρίες ή βοήθεια να δώσουν σημαντική ώθηση σε προθέσεις ενισχύοντας σχέδια και επιθυμίες. Όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες, στο ζώδιο του Σκορπιού και κυρίως στις εξής μοίρες (0,2-4,6,8, 11, 15, 19, 22, 27) θα ενεργοποιήσουν θέματα που εκφράζουν αυτοί οι πλανήτες, ή θα βρουν οδούς δραστηριοποίησης που σχετίζονται με περιβάλλοντα, σημαντικούς άλλους ή ομάδες εφόσον έχουν ακμές γωνιακών οίκων ή Δεσμούς Σελήνης σε αυτές τις μοίρες. Επίσης όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στις 29 μοίρες του Κριού σε σχέση με γεγονότα που πηγάζουν από τις 13 Φεβρουαρίου 2019 που ξεκίνησε ο διετής κύκλος Άρη-Ουρανού ή κινήσεις που έκαναν στις 11 Ιουλίου 2019, θα έχουν την δυνατότητα να δουν μια συνολικότερη εικόνα σε σχέση με την επιθυμία για αλλαγή, και το πνεύμα ανεξαρτησίας στην ζωή τους στις 24 Νοεμβρίου (αντίθεση) και είτε θα ενεργοποιήσουν εξισορροπήσεις και συμβιβασμούς, θα διαχωρίσουν δεδομένα ή θα αντιληφθούν πως το πείσμα και η επιμονή δεν μπορεί να εξελίξει με υγιή τρόπο την συνέχεια που επιθυμούν. Μέσα από την διέλευση του Άρη στον Σκορπιό, αλλαγές θα παρατηρήσουμε στους γενέθλιους οίκους με ακμή στον Σκορπιό και Κριό, κυρίως από δραστηριοποίηση στον οίκο με ακμή στον Σκορπιό. (Δες αναλυτικά τις όψεις του Άρη πιο κάτω).

Οι διελεύσεις του Άρη από κάθε ζώδιο τονίζουν την έκφραση επένδυσης ενέργειας και στόχευσης της. Ο Άρης έκανε την εισοδό του στο ζώδιο του Σκορπιού (σταθερό-νερό) στην κυριαρχία του  και ξεκινάει μια περίοδος όπου θα ενισχύσει και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο που διαμόρφωσε η διέλευση της Αφροδίτης, του Ήλιου και του Ερμή στο ίδιο ζώδιο από τις 4 Οκτωβρίου που εισήλθε πρώτος ο Ερμής στο ζώδιο του Σκορπιού και με έμφαση κυρίως στις νέες προθέσεις που ενεργοποιήθηκαν με την Νέα Σελήνη στις 04 μοίρες Σκορπιού στις 28 Οκτωβρίου. Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, επομένως όπου εστιάσαμε, διαπραγματευτήκαμε δεδομένα, ιδέες, και ενισχύσαμε σχέσεις και επαφές, έρχεται ο Άρης είτε να ανοίξει δρόμο, να δράσει ενισχυτικά,  ή να μετασχηματίσει ό,τι έχει προηγηθεί. Άρης σημαίνει ενέργεια, πάλη, αυτονομία, πάθος, διεκδίκηση, δράση, ένστικτο επιβίωσης, θυμός, και στον χώρο του Σκορπιού εκφράζεται με ένταση, συνειδητότητα, φιλοδοξία, επιμονή, σταθερότητα, ισχυρή βούληση, σθένος, ανάγκη για ισχυροποίηση της εγγύτητας, σεξουαλικότητα και έλεγχο. Η δυνατότητα διατήρησης και ενίσχυσης της ενέργειας, της αντοχής και της αντίστασης είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Θα παρατηρήσουμε  μια έντονη δραστηριότητα στον οίκο ή οίκους του ωροσκοπίου μας που περιλαμβάνουν το ζώδιο του Σκορπιού και κυρίως τον οίκο που έχει ακμή στο Σκορπιό. Ο Άρης επιστρέφει σπίτι του και έχει τον έλεγχο σε αυτόν τον τομέα, και αυτό σημαίνει πως αυτός ο τομέας της ζωής μπορεί να ενισχυθεί ιδιαίτερα, κάνοντας νέα ξεκινήματα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ή αλλάζοντας πράγματα αν το επιθυμούμε την περίοδο που ο Άρης θα βρίσκεται εκεί. Ό,τι δεν λειτουργεί σε αυτόν τον τομέα ο Άρης μπορεί να το διεκδικήσει, να το ενισχύσει, να το ελεγχξει με σταθερότητα, να το αλλάξει, ή να το ‘αναγεννήσει/ανανεώσει’. Οι συγκρούσεις σε αυτόν τον τομέα είναι πιθανές εφόσον σχέσεις αλληλεξάρτησης δεν επιτρέπουν πλέον την συνέχεια ή αυτονομία που επιθυμούμε. Αν έχουμε απο καιρό καταπιέσει συναισθήματα θυμού είναι περίοδος που θα ξεσπάσουμε, αλλά ταυτόχρονα ευκαιρία και να ξεκαθαρίσουμε κίνητρα, επιθυμίες και σε σχέση με το τι τελικά διεκδικούμε για τον ίδιο μας τον εαυτό. Ένας πλανήτης στην κυριαρχία του είναι ανεξάρτητος όσον αφορά αυτά που εκπροσωπεί, δεν ικανοποιεί τα αιτήματα κάποιου άλλου παρά μόνο τα δικά του, δρά αυτόνομα, δεν επηρεάζεται, έχει το δικό του κίνητρο. Ο οίκος του ωροσκοπίου μας με ακμή στον Σκορπιό αυτήν την περίοδο λοιπόν, είναι και ο τομέας που θα επιθυμήσουμε να εκφράσουμε περισσότερη ανεξαρτησία, έλεγχο και βούληση για οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε. Οι αρμονικές όψεις που πραγματοποιεί ο Άρης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, και Κρόνο και Πλούτωνα στον Αιγόκερω, όπως και με τους Δεσμούς της Σελήνης θα βοηθήσουν να δούμε αποτέλεσμα στις προσπάθειες μας και επίσης στους κόπους προηγούμενων ετών ή στην επίλυση χρόνιων θεμάτων. Επίσης θα ενισχύσουνε σε βάθος και με περισσότερο πάθος τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους ή κοινές δράσεις, και θα θεσουνε τις βάσεις για την υλοποίηση κάποιου οράματος ή ονείρου μας, καθώς θα αισθανθούμε να γονιμοποιείται περισσότερο κάποιος τομέας της ζωής μας (Νερό-Γή). Το πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι αυτό εξαρτάται από το συνολικό ωροσκόπιο.

Η ενέργεια του Άρη στον Σκορπιό είναι επίσης θεραπευτική, και συνδυάζει την δράση και κίνηση του σώματος με αντοχή, δύναμη και αυτοέλεγχο. Αυτό περιλαμβάνει καλό έλεγχο στα συναισθήματα χωρίς να χάνεται η διαίσθηση. Ο θυμός δεν εξωτερικεύεται εύκολα σε αυτή τη θέση, αλλά η διαχείριση του θυμού δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν ξεσπάσει μετά απο μεγάλη και μακράς διαρκείας καταπίεση συναισθημάτων. Όταν επιθυμεί να κατακτήσει κάτι δεν το βάζει κάτω με τίποτα. Σε αυτή την θέση αντιλαμβανόμαστε τα κίνητρα των άλλων. Είναι η ήρεμη και σταθερή δύναμη. Δεν είναι τυχαίο πως ο Bruce Lee είχε Άρη στον Σκορπιό.

 

 

Δυναμικές όψεις που σχηματίζει ο Άρης κατά την διέλευσή του στον Σκορπιό:

24 Νοεμβρίου 2019Άρης σύνοδος Σελήνη σε αντίθεση με τον Ουρανό (03 μοίρες Σκορπιού/Ταύρου) Ενεργοποίηση πάθους με ενστικτώδη τρόπο, ενστικτώδεις αντιδράσεις, ανάγκη να κατακτήσουμε κάτι, να εξασκήσουμε προσπάθεια, ανταπόκριση σε νέες απρόσμενες συνθήκες, προοδευτικές δράσεις ή συνεργασίες, – Συναισθηματική αναστάτωση, ένταση,  ή συγκρούσεις και εκνευρισμοί καθώς άλλοι έρχονται να ταρακουνήσουν τις σταθερές μας – μέρα πιθανής βίας ή ατυχημάτων. (φάσεις συνοδικού κύκλου Άρη-Ουρανού: σύνοδος 13/2/2019, πρώτο τέταρτο 11/7/2019, αντίθεση 24/11/2019, τρίτο τέταρτο 7/4/2020, σύνοδος 20/01/2021)

Αρμονικές όψεις που σχηματίζει ο Άρης κατά την διέλευσή του στον Σκορπιό:

2 Δεκεμβρίου 2019 – Άρης τρίγωνο/εξάγωνο με Δεσμούς της Σελήνης (8 Σκορπιού-Καρκίνου/Αιγόκερου) Ενίσχυση δεσμών, σεξουαλικών σχέσεων και συλλογικών δραστηριοτήτων

3 Δεκεμβρίου 2019 – Αφροδίτη εξάγωνο Άρης (09 Αιγόκερου/09 Σκορπιού) – Ευκαιρίες για ερωτικές σχέσεις, ενίσχυση πόρων και συνεργασίες με αμοιβαία οφέλη

13 Δεκεμβρίου 2019 – Άρης τρίγωνο Ποσειδώνας (15 Σκορπιού/15 Ιχθύων) – Εύνοια σε πνευματικές, φιλανθρωπικές και δημιουργικές δράσεις, αρμονική σχέση πάθους και ρομαντισμού, βοήθεια για την ενεργοποίηση ενός ονείρου ή ευρύτερου οράματος. Ενίσχυση της φαντασίας.

19 Δεκεμβρίου 2019 – Άρης εξάγωνο Κρόνος (19 Σκορπιού/19 Αιγόκερου) – Ευκαιρίες να ενισχύσουμε δεσμεύσεις και να ολοκληρώσουμε στόχους, να δουλέψουμε με αποτέλεσμα, να κατακτήσουμε μια διάκριση, να οργανωθούμε περισσότερο, να ξεπεράσουμε εμπόδια και να απαλλαγούμε από φόβους, να πλησιάσουμε άτομα σε θέσεις εξουσίας, να ενισχύσουμε την θέση μας σε έναν χώρο.

22 Δεκεμβρίου 2019 – Άρης εξάγωνο Πλούτωνας (22 Σκορπιού/22 Αιγόκερου) – Πάθος, ισχύς και εύνοια για ενεργοποίηση σχεδίων που στοχεύουν στην ανάπτυξη πόρων. Ενίσχυση ριζικών αλλαγών. Συνειδητοποίηση της προσωπικής ισχύος. Βελτίωση δράσεων και επένδυσης ενέργειας. Επιτυχία μέσα από μεγάλη προσπάθεια. Πρόοδος σε θεραπείες, εξυγίανση και αποβολή τοξικότητας από τον οργανισμό.

 

(Από τις παραπάνω όψεις επηρεάζεσαι εφόσον έχεις πλανήτες ή σημεία στις μοίρες που αναγράφονται.)

Eleni Kostika 2019 ©

Photo by Randalyn Hill on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s