Παρασκιώδης  Έκλειψη  Σελήνης στις 20 μοίρες Καρκίνου

roman-kraft-7sPg5OLfExc-unsplash

10 Ιανουαρίου 2020 – 21:10 τοπική ώρα (19:07-23:12)

(συνολική διάρκεια φαινομένου 4 ώρες και 05’ – διάρκεια επιρροής ~4 μήνες)

Πως αντανακλάται η πραγματικότητα στον εσωτερικό μας εαυτό και η σχέση με το παρελθόν και την προέλευση – Επικοινωνία και διαπραγματεύσεις σε σχέση με την ανταπόκριση και συνέπεια σε υποχρεώσεις  – Το χρέος προς του άλλους και τι οφείλουμε να κάνουμε για μας  – Απρόβλεπτα γεγονότα, συγχρονικότητες  και αποκαλύψεις  – Η συνάντηση με το παρελθόν – Ανασυγκρότηση στις δομές τις ζωής μας.

 

Μια έκλειψη με ιδιαίτερα ισχυρή δυναμική προπομπός της συνόδου Κρόνου/Πλούτωνα που γίνεται την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.

Η Σελήνη πάντοτε λειτουργεί ως δείκτης χρονισμού γεγονότων. Μια Έκλειψη Σελήνης δίνει περισσότερη έμφαση σε κάτι που τελειώνει ή ολοκληρώνεται (εκλείπει) και ζητάει εξισορροπήσεις στις σχέσεις με τους άλλους ή με τον εαυτό μας.  Καθώς η Γη παρεμβάλλεται μεταξύ Ήλιου και Σελήνης η διακοπή του αντικρίσματος, συμβολίζει και την παρεμβολή στην κανονικότητα της ζωής  λόγω επίγειων γεγονότων, που δίνει έμφαση στο ριζικό μας σύστημα, την σχέση με την παράδοση και την ιστορία μας, την συναισθηματική ασφάλεια, τις ανάγκες ως προς τις υποχρεώσεις.  H σχέση του εσώτερου εαυτού, του συναισθήματος, με το εξωτερικό περιβάλλον είναι φορτισμένη. Η σχέση του συναισθηματικού εαυτού και της επικρατούσας άποψης και αντίληψης είναι πολωμένη. Ο τρόπος με τον οποίο αισθανόμαστε και φανταζόμαστε τον κόσμο αλλάζει. Η παράλληλη συγχρονικότητα της Έκλειψης που ανήκει στον κύκλο Saros 144, μας πάει πίσω στις 30  Δεκέμβριου του 2001 (ημερομηνία της προηγούμενης Έκλειψης του ίδιου κύκλου), ενώ η σύνοδος του Κρόνου-Πλούτωνα δηλώνει το τέλος και την μετεξέλιξη ενός ευρύτερου κύκλου που αφορά όλους μας συλλογικά, τον κόσμο που ζούμε, και που η διάρκεια του κυμαίνεται σε περίπου  ~32-38 έτη. (Ο τρέχων κύκλος ξεκίνησε το 1982). Τι απόσταση έχουμε διανύσει από τότε, τι μας θυμίζουν τα γεγονότα του τώρα από τα θέματα του τότε. Αναμνήσεις έρχονται στο προσκήνιο για να μετεξελιχθούν από εδώ και στο εξής, να κλείσουν κεφάλαια συνειδητότητας, να επικαλεστούν μια ριζική αλλαγή που θα διαμορφώσει νέες συνθήκες ζωής και διαβίωσης. Για άλλους θα είναι ριζική αλλαγή τρόπου ζωής, τόπου ζωής, για άλλους αλλαγή στάσης απέναντι στους πόρους, το οικείο περιβάλλον και τις δεσμεύσεις τους, και για άλλους αλλαγή αντίληψης.

Στον χάρτη της Έκλειψης ο Ερμής στην καρδιά του Ήλιου (Cazimi) από το ζώδιο του Αιγόκερου, σε αντίθεση με την Σελήνη στο ζώδιο της κυριαρχίας της τον Καρκίνο, μιλούν για την επικοινωνία, διαπραγματεύσεις, υποχρεώσεις, νέα και ειδήσεις, μετακινήσεις αλλά και τον λογικό νου που έχει κρυστάλλινη διαύγεια και που βρίσκεται σε ανάγκη συμφιλίωσης με το συναίσθημα. Είναι την στιγμή που αποζητάμε κατανόηση, τρυφερότητα και στοργή, οι άλλοι, οι ευθύνες ή το λογικό μας μυαλό μας γειώνουν. Η αντίληψη της εξωτερικής πραγματικότητας και η συναισθηματική μας ανάγκη είναι απέναντι.  Συλλογικά, οι διάφορες μορφές εξουσίας εκπέμπουν μηνύματα που στοχεύουν στην διατήρησή και τον έλεγχο της ισχύος τους, ενώ η σχέση με την ουσία της παράδοσης, της προέλευσης, της ιστορίας, αλλά και της προστασίας της διαβίωσης μοιάζει να έχει διακοπεί ή να επισκιάζεται από γεγονότα. Οι φυσικές καταστροφές, ο έλεγχος των πόρων και της ενέργειας, η διαχείριση της εξουσίας, η προστασία, η ριζική αλλαγή πάσης φύσεως δομών, και ελεγκτικών μηχανισμών είναι κρίσιμα ζητήματα που έρχονται στην συλλογική μας συνειδητότητα.

Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει η ανάγκη να προστατέψουμε την ενέργειά μας, να τονώσουμε τον συναισθηματικό εαυτό. Είναι η στιγμή της φόρτισης που επικοινωνείται κάτι ή έχουμε ανάγκη να το διαπραγματευτούμε με πιο ουσιαστικούς όρους. Ο Ερμής είναι ο ψυχοπομπός, και η συμβολική του διάσταση είναι η σχέση ανώτερου και κατώτερου  νου. Κυβερνήτης του Αιγόκερου ο Κρόνος στην κυριαρχία του, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Αυτό που φαίνεται και αυτό που είναι κρυφό, η μεταμορφωτική διάσταση της αντίληψης της πραγματικότητας, η πνευματική εξέλιξη, ο θάνατος και η αναγέννηση, η εξυγίανση. Η Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο μπορεί να δηλώνει την συναισθηματική απόσταση από πρόσωπα, ή να απαιτεί ωριμότητα και σοβαρότητα στις δεσμεύσεις μας, ενώ η παρουσία του Πλούτωνα ενισχύει την ένταση των συναισθημάτων,  και την ανάγκη να γίνουμε ουσιαστικοί και να εμβαθύνουμε, όπως και να μοιραστούμε τα προβλήματα και τα βιώματά μας, να επικοινωνήσουμε την προσωπική μας ιστορία ή να αλλάξουμε τους κανόνες στον τρόπο που δεσμευόμαστε. Η ανάγκη να πάμε σε βάθος, να διαπραγματευτούμε φόβους, κρίσεις, πιέσεις όπως και να επικοινωνήσουμε συναισθήματα είναι μεγάλη, κάτι μπορεί να εμποδίζει αυτήν την ανάγκη να εκπληρωθεί ή απαιτείται να εργαστούμε πάνω στις ανασφάλειες μας για να εκπληρωθεί αυτή η ανάγκη. 

Ο Άρης από τον Τοξότη πραγματοποιεί δύο δευτερεύσουσες σκληρές όψεις με τα φώτα και τον Ερμή και ενεργειακά μπορεί να δημιουργεί εκνευρισμούς και προστριβές σε σχέση με δράσεις, επιθυμίες και την επένδυση της ενέργειας ή το πώς εκδηλώνεται στην προσπάθεια να προωθήσουμε θέματα. Παρ’ όλη την διαύγεια του λογικού νου (Ερμής), η βιασύνη μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες έλλειψης σαφήνειας, ανησυχίας  ή ανισορροπίας στην κατανόηση των συναλλαγών, μετακινήσεων και επαφών μας, που εγκυμονούν ατυχήματα, ανυπομονησία και παρανοήσεις. Η αίσθηση πως κλυδωνίζονται ή πρέπει να αλλάξουν τα στηρίγματά μας είναι έντονη, αλλά και οι υπερβολικοί φόβοι εγκυμονούν κινδύνους να αυτό-σαμποτάρουμε εαυτό και σχέσεις. Το σώμα θα μας δείξει που χρειάζεται φροντίδα. Ο Δίας σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στις 08 μοίρες Αιγόκερου, μας υποδεικνύει  καρμικά μαθήματα σε σχέση με την κατανόηση, την πνευματικότητα, την πίστη, την εμπιστοσύνη, τα πιστεύω και τις αλήθειες μας. Το να επεκτείνουμε και να αναπτύξουμε την  συναινετική υποστήριξη, και το μοίρασμα μέσα σε πλαίσια με υγιή όρια, να εμπιστευθούμε την θεία πρόνοια και το πώς όλα σχετίζονται με τον χρόνο, την σχέση με την φύση και τα πράγματα στην ζωή και την συνέχεια τους, είναι θέματα που θα μας αποκαλύψουν και μια διαφορετική διάσταση του κόσμου και αντίληψη σε σχέση με τους ανθρώπους που βρίσκονται ή θα βρεθούν κοντά μας. Επίσης θα επιβραβεύσει  καταστάσεις όπου έχουμε επιδείξει την ανοχή, την υπομονή μας ή κοπιάσαμε στο παρελθόν. Συμβάσεις και νομικά ζητήματα χρεών θα ανασυγκροτηθούν, ρυθμιστούν ή θα ανανεώσουν δεσμεύσεις.

Το αρχέτυπο της μητέρας και του πατέρα μέσα μας είναι σε σύγκρουση, όπως και η σχέση με την βάση ή την οικογένεια και το παρελθόν, βρίσκονται σε ανάγκη εξισορρόπησης με την απτή πραγματικότητα, την καλύτερη οχύρωσή μας από τις προσδοκίες των άλλων και την ανάγκη να ελέγξουμε καταστάσεις, να τις περιορίσουμε ή να τις αλλάξουμε ριζικά. Όλα αυτά μας αναγκάζουν να εμβαθύνουμε, να αναδιοργανωθούμε και να έρθουμε σε επαφή με πολύ βαθύτερα κομμάτια του ψυχισμού μας που μας υποδεικνύουν τι έχει τελικά ουσιαστική σημασία στην ζωή μας.

Έχουμε μια ισχυρή Σελήνη, απέναντι σε μια πολυαστρία στον Αιγόκερω που μας λέει πως κάτι τελειώνει, πως με κάτι πρέπει να τελειώνουμε, και μας βοηθάει με κάθε τι που διαχειριζόμαστε να αντιληφθούμε τα όρια μας, αλλά και το τι θέλουμε να κρατήσουμε και τι φεύγει. Λέμε αλήθειες που δεν είχαμε καταφέρει να εκφράσουμε στο παρελθόν, και έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε  για πάντα ή να εξυγιάνουμε θέματα που είχαμε καταπιέσει ή δρουν ανασταλτικά προς την εξέλιξή μας. Διαπιστώνουμε που οι άλλοι μας καταλαβαίνουν και που όχι, αλλά και το ποια είναι η εικόνα που έχουν για μας. Όλα αυτά βγαίνουν και μέσα από ένταση και γεγονότα που πυροδοτούν την αλλαγή στάσης μας απέναντι στα πράγματα αλλά και την συνέχεια της ζωής.

Ο Ουρανός στις 02 μοίρες Ταύρου χωρίς κύρια όψη στον χάρτη της Έκλειψης, μία μέρα πρίν την στάση προς ορθόδρομη πορεία του, δημιουργεί μια τάση ηχηρής αφύπνισης, επανάστασης, ανατροπής, μεταρρυθμίσεων ή ξαφνικών αλλαγών που εξωτερικεύονται σε σχέση με, αξίες, πόρους, οικονομικά, την αγάπη, τις σχέσεις και τα δημιουργήματά μας. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο δίνει κίνητρο μέσα από την αλληλεγγύη, την φιλία και την προοδευτική στάση, να ευνοήσουμε αλλαγές επιθυμούμε.  

Η Έκλειψη αυτή μας ωθεί επι της ουσίας στο ξεκαθάρισμα των συναισθημάτων μας απέναντι στην κάθε μορφή εξουσίας και δέσμευσης  και πως αυτή επιδρά στην ζωή, ασφάλεια και την διαβίωσή μας.  Η Σελήνη συμβολίζει το συλλογικό αίσθημα,  την σχέση με το που ανήκουμε, που καθορίζουν όσους είναι κοντά μας, το σπίτι μας, είτε το προσωπικό, την πατρίδα μας  ή το ευρύτερο συλλογικό μας σπίτι τον πλανήτη που κατοικούμε και όλα τα έμβυα όντα, το νερό, την φύση που τον απαρτίζουν.  Η σχέση με την μητέρα, η μητρότητα, οι σχέσεις με γυναίκες, οι γονεικοί ρόλοι  και η σημασία τους, το τι παρέχει ο καθένας στην αρχετυπική του μορφή, αλλά και ο ιστός που προσφέρει ουσιαστική φροντίδα στο περιβάλλον μας είναι στο πρίσμα των προβληματισμών και της αντίληψής μας. Η διαίσθησή μας είναι ισχυρή, και οι πάσης φύσεως συγχρονικότητες έχουν έντονη καρμικότητα και μας δίνουν μηνύματα για το τι θα επακολουθήσει.

Η Σεληνιακή έκλειψη ουσιαστικά αναδεικνύει θέματα που θα εξελιχθούν τους επόμενους 4 μήνες, αλλά θα ξεδιπλώσουν την απαρχή για μια νέα τάξη πραγμάτων στον τρόπο ζωής μας, και για την εξέλιξη των δομών, και πάσης μορφής ελέγχου, πόρων, ενέργειας και εξουσιών στον κόσμο μας που έχει προβολή 30-ετίας.

 

Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου οι οίκοι που βρίσκεται 20η μοίρα Καρκίνου/Αιγόκερου είναι οι τομείς της ζωής που θα σε απασχολήσουν, σε συνδυασμό και με τον οίκο που βρίσκεται η 2η-3η μοίρα Ταύρου, και στους οποίους θα γίνουν αλλαγές τους επόμενους 4 μήνες.

Η ενέργεια της Σεληνιακής Έκλειψης έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Καρκίνος με γενέθλια 19-16 Ιουλίου, Αιγόκερως με γενέθλια 9-14 Ιανουαρίου, Κριός με γενέθλια 9-13 Απριλίου και Ζυγός με γενέθλια 13-17 Οκτωβρίου. Επηρεάζονται επίσης όσοι έχουν πλανήτες, ακμές γωνιακών οίκων ή σημεία 19-23 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, και 02-03 των σταθερών.

 

Σημείωση:

Οι Εκλείψεις ερμηνεύονται στον γενέθλιο χάρτη με ανοχή (+/-1 μοίρα) κυρίως σε κύριες όψεις με τον Ήλιο, την Σελήνη και τις ακμές των γωνιακών οίκων του ωροσκοπίου και πάντοτε σε συνάρτηση με άλλες τεχνικές και παραμέτρους σε επίπεδο πρόβλεψης.

Συμπληρωματικά στοιχεία:

Οι Σεληνιακές Εκλείψεις αφορούν περισσότερο τον συναισθηματικό εαυτό, και τον φορτίζουν έντονα, ενώ μας ωθούν να αλλάξουμε συνήθειες και λειτουργούν περισσότερο μέσα από αυτοματισμούς, μνήμες και βιώματα.

Μας δίνουν μια σπρωξιά σε εξελικτικά στάδια της ζωής που ζητούν εξισορροπήσεις, λειτουργούν ως δυναμική με ένταση στις σχέσεις μας που είτε θα διακοπούν ή θα ενισχυθούν μέσα από αλλαγές.

Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι Βόρειου Δεσμού. Κάθε τι που συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν είναι θετικό ή αρνητικό μας κάνει να νιώθουμε άβολα αλλά οδηγεί στον εξελικτικό μας δρόμο.

 

Η έκλειψη θα είναι ορατή έστω και μερικώς στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, τμήμα της Βορείου Αμερικής, της Ανατολικής και της Νοτίου Αμερικής, του Ειρηνικού, του Ατλαντικού, του Αρκτικού Ωκεανού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.timeanddate.com/eclipse/lunar/2020-january-10

 

Καλή Πανσέληνο με ενσυναίσθηση και φροντίδα στον συναισθηματικό εαυτό!

 

© Eleni Kostika 2020

Photo by Roman Kraft on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s