Νέα Σελήνη στις 04 μοίρες και 21′ Υδροχόου

marco-secchi-yjq31QGOnSY-unsplash

 

24 Ιανουαρίου 2020 – τοπική ώρα 23:41

Πρελούδιο στο 2021 – Η σχέση με τις επιδιώξεις και τα όνειρά μας, η πάλη και η αγάπη.

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στις 04 μοίρες και 21′ λεπτά του Υδροχόου, όπου για τις επόμενες 29 μέρες ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση, σε σχέση με όσα μας φέρνουν πιο κοντά με αυτά που ευχόμαστε και ελπίζουμε. Ο Νέος κύκλος της Σελήνης προοιωνίζει και μας συντονίζει πνευματικά και συναισθηματικά με την επερχόμενη σύνοδο Δία-Κρόνου στον Υδροχόο και ένα νέο κεφάλαιο ζωής και ανάπτυξης της 20-ετίας που ξεκινάει τον Δεκέμβριο του 2020. Το πρίσμα μέσα από το οποίο θα αντιληφθούμε την πραγματικότητα μας και τις δυνατότητες και στόχους που ανοίγονται με την είσοδο στο 2021, μπαίνει στην συνειδητότητά και στις προθέσεις μας ως σπόρος με αυτόν τον σεληνιακό κύκλο.  Ο Υδροχόος μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της πραγματικότητας, άρα έχει σχέση και με την πολιτική και την μεταρρυθμιστική της διάσταση, και με όλα όσα μας επιτρέπουν να καινοτομήσουμε, να πειραματιστούμε, να συνεισφέρουμε και να εκφράσουμε την έννοια της προόδου στην ζωή μας. Είναι ζώδιο σταθερό στην τριπλότητα του Αέρα, και έχει να κάνει με τον νου, την επικοινωνία και την συλλογική σφαίρα.

Τα φώτα αποκλίνουν από το τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο και από το εξάγωνο με τον Χείρωνα στον Κριό, και ενώ κάτι ζητά να επουλωθεί, κάτι ανέδειξε την αίσθηση αποξένωσης, διαφορετικότητας ή το υπαρξιακό άγχος που βιώνουμε, μας έδωσε και ευκαιρίες να χτίσουμε γέφυρες προθέσεων και επικοινωνίας σε σχέση με την αυτονομία μας,  παράλληλα μας έχει αφυπνίσει ή ωθήσει να αμφισβητήσουμε και να αλλάξουμε στάση σε όσα θεωρούσαμε σταθερά ως σήμερα. Ερχόμαστε λοιπόν με αυτήν την συναισθηματική δόνηση, από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου να εστιάσουμε στις ελπίδες, σκοπούς και τα όνειρά μας, να ενισχύσουμε τον τρόπο που συνδεόμαστε με αυτά, αλλά και να φορτίσουμε την σκέψη, τον νού, τον λόγο, και τις ιδέες μας, με εξωστρέφεια, ενεργητικά και με πάθος (Ερμής εξάγωνο Άρης), για να ενισχύσουμε δυναμικά όσα αγαπάμε, πιστεύουμε, κατέχουμε, θέλουμε να δημιουργήσουμε και να έλξουμε στην ζωή μας.

Η σχέση του Υδροχόου με τον Κρόνο και τον Ουρανό φέρνει στο κέντρο της συνειδητότητά μας με τον Ήλιο και την Σελήνη, την περιοριστική διάσταση των δεσμεύσεων, το γιατί δουλεύουμε και τι χτίζουμε, αλλά και των εμπειριών του παρελθόντος (Κρόνος-Πλούτωνας) που ξεκαθαρίζονται ως προς την χρησιμότητα και ουσία τους. Παράλληλα μας συντονίζει με το πόσο ελεύθεροι είμαστε  να ανατρέψουμε δεδομένα, να αποστασιοποιηθούμε από τις προσδοκίες των άλλων, αλλά και να συντονιστούμε με την ανάγκη για μεταρρύθμιση ώστε να μπορέσουμε να διαισθανθούμε και να στοχαστούμε την διάσταση του μέλλοντος, ή να αποκαταστήσουμε την εγγύτητα που έχουμε χάσει με τα επίπεδα απόλαυσης, το αίσθημα ικανοποίησης και γονιμότητας στον τρόπο ζωής μας.

Κάποιοι σπόροι έχουν ήδη μπεί ως προς αυτήν την κατεύθυνση από τον περασμένο Απρίλιο-Μαίο, και την Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 28 Οκτωβρίου 2019, πάνω στους οποίους θα βαδίσουμε τώρα με περισσότερη εξωστρέφεια και ενεργητικότητα, που θα διαμορφώσει πλαίσια για τις πιο σημαντικές αλλαγές στις οποίες μας εισάγει το 2021. Οι αντιλήψεις μας και η ανάγκη να διερευνήσουμε νέα πεδία γνώσεων και εμπειριών, όπως και το να κατανοήσουμε το εύρος της σφαίρας επιρροής των εγχειρημάτων μας, θα μας συνδέσουν με άλλους, και εν δυνάμει θα αλλάξουν στην πάροδο του χρόνου και το κοινωνικό περιβάλλον της ζωής μας. Με τον Ερμή στον Υδροχόο και καθώς έχει θεμελιώδη δύναμη στην τριπλότητα αυτή, υπάρχει και τύχη στις συνδέσεις και επαφές μας, και ένα ενδιαφέρον timing. Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε που ο νούς μας προσανατολίζεται στην αρνητική σκέψη και που στην ουσιαστική σκέψη, καθώς αυτός διαμορφώνει και την σχέση μας με την πραγματικότητα. Ο Κρόνος έχει δύο διαστάσεις καθώς και μπορεί να μορφοποιήσει φόβους, ή να αποκρυσταλλώσει ουσιαστική σοφία.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε τον κύκλο Αφροδίτης – Άρη που στον Νέο σεληνιακό κύκλο βρίσκεται στην δυναμική αύξουσα φάση του με την όψη τετραγώνου (90 μοιρών). Η σύνοδος των δύο πλανητών έγινε στις 25 Αυγούστου 2019 στις 04 μοίρες Παρθένου που ξεκίνησε με τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Ένα ευοίωνο σημάδι για έναν κύκλο που αφορά την ενίσχυση της αγάπης, της δημιουργίας, και το ερωτικό στοιχείο στην ζωή μας που εναρμονίστηκε με τον πλανήτη της αλλαγής, της αφύπνισης και της ελευθερίας. Ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται στις 13 Ιουλίου του 2021 στις 19 μοίρες Λέοντα.  Από το ζώδιο της Παρθένου μας ζητά την ακρίβεια, την ορθή διάκριση, την ουσία, αλλά και την διευκρίνιση της χρησιμότητας και της βελτίωσης της σχέσης μας με τον υλικό και αισθησιακό μας κόσμο μέσα από μια διάσταση ελευθερίας, αντισυμβατικότητας και ανανέωσης πορων και αξιών. Ένας κύκλος που θα βοηθήσει τις σχέσεις να βρούν δρόμους ανανέωσης και απελευθέρωσης.

Στην παρούσα φάση του κύκλου στο 1ο τετράγωνο που τοποθετεί την Αφροδίτη στην έξαρση της στους Ιχθύς σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και τον Άρη στον Τοξότη καλούμαστε να δράσουμε μέσα από τα πιστεύω μας και το πνευματικό ή δημιουργικό πρίσμα και να αναπτύξουμε τα όνειρά και τις επιθυμίες μας (Δίας εξάγωνο Αφροδίτη/Ποσειδώνας). Να δράσουμε σε σχέση με αυτά και αυτούς που μας γοητεύουν ή/και αγαπάμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να εκφράσουμε συναισθήματα και να εμπνευστούμε μέσα από τις δράσεις μας με κίνητρο να μάθουμε, να αναπτύξουμε μια σχέση, έναν έρωτα, μια γνώση, ένα εγχείρημα. Η αγάπη δεν μπαίνει εύκολα σε πλαίσια με τον Ποσειδώνα, είναι υπερβατική ή ζητά πνευματικές και δημιουργικές οδούς. Τα αισθήματα συντονίζονται με τον ρομαντισμό και τον ιδεαλισμό. Ο Δίας όμως είναι στον Αιγόκερω και δίνει μια πιο πειθαρχημένη χροιά και κανόνες σε ό,τι χορηγεί.

Όλοι κατά βάση έχουμε τις ίδιες ανάγκες, ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούμε να τις καλύψουμε ή να τις ικανοποιήσουμε είναι που  μας διαφοροποιεί. Όλοι έχουμε ανάγκη να αγαπηθούμε, να χαρούμε, να απολαύσουμε, να σχετιστούμε και να ενθουσιαστούμε. Η σχέση Αφροδίτης – Άρη δηλώνει πρωτίστως την σχέση μεταξύ πάλης και αγάπης, την σχέση μεταξύ πόθων και διεκδίκησης, την σχέση μεταξύ ένωσης και αυτονομίας, την σχέση μεταξύ αξιών και κατάκτησης τους, την σχέση μεταξύ γονιμότητας και δημιουργίας.  Ο κύκλος των δύο πλανητών φέρνει στην συνειδητότητά μας το ερωτικό στοιχείο στην ζωή. Το πόσο γόνιμη είναι η ζωή μας εξαρτάται κατά πολύ συμβολικά από την ισορροπία στην σχέση και έκφραση των δύο πλανητών. Από εκεί κατανοούμε πότε η ανάγκη επιβολής της επιθυμίας και το πάθος μας μπορεί να σκοτώνει την αγάπη και τα δημιουργήματά μας, και πότε οι προσκολλήσεις στην αγάπη, στις αξίες και στους πόθους μας αναιρεί την αυτονομία μας. Έχουμε λοιπόν μια δυναμική στιγμή του κύκλου που δηλώνει δράση και συνδέει τους δύο πλανήτες με τον Δία και τον Ποσειδώνα. Μια ευκαιρία να δώσουμε διάσταση σε όσα πιστεύουμε και ονειρευόμαστε, να ενισχύσουμε σχέσεις, επιθυμίες και δημιουργίες που μας εμπνέουν, μια ευκαιρία επίσης να φύγουμε από σχέσεις που δεν μας γοητεύουν ή δεν μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε και να ονειρευόμαστε. Η σχέση των δύο πλανητών μέσα στον κύκλο λόγω αναδρομής και της Αφροδίτης στους Διδύμους (Μαίος-Ιούνιος) και λόγω αναδρομής του Άρη στον Κριό (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2020), δηλώνει πως το υλικό και αισθησιακό τοπίο της ζωής μας, όπως και οι πάσης φύσεως σχέσεις, συμμαχίες και συνεργασίες θα έχουν χρονικά διαστήματα επανεξέτασης και επαναπροσδιορισμού. Αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση είναι να διαχειριστούμε την ενέργεια του τετραγώνου ως ώθηση για δράση με χαρακτήρα προσαρμογής, ή εξερεύνησης. Ο Άρης ανατέλλει πριν τον Ήλιο, και ενισχύει το μαχητικό πνεύμα και την ανάγκη να κατανοήσουμε πως και τι εν τέλει διεκδικούμε αλλά και τι μας θυμώνει και μας ενεργοποιεί.

Γενικότερα, με την Νεά Σελήνη στον Υδροχόο η θεματική της φιλίας, και η συλλογική ενέργεια είναι κυρίαρχο αίτημα και καθορίζεται από την ταύτιση ιδεών, αντιλήψεων και σκοπών. Η σταθερή ποιότητα του Αέρα, πέρα από την ροπή στην κοινωνικότητα, εκφράζει την συνέπεια που βοηθάει στο να εξελίξουμε τις ιδέες και τα όνειρά, αλλά τονίζει και τις προσκολλήσεις, ή την έλλειψη ευελιξίας κυρίως σε θέματα αντιλήψεων, καθώς συνδέει άρρηκτα την βούληση και τις ανάγκες με ευρύτερες έννοιες και πιστεύω που επιβεβαιώνονται μέσα από την συμμετοχική διαδικασία και μαζί με άλλους. Η τάση για αμφισβήτηση και αντίδραση κυριαρχεί. Τα όρια είναι μέρος της διαδικασίας. Το εγώ φωτίζεται μέσα από το εμείς, και για να συγκροτηθεί ένα ισχυρότερο εμείς θα πρέπει να αποκρυσταλλωθούν απόψεις, να δοκιμαστούν, για να οικοδομηθεί ένας ανθεκτικός οργανισμός.  Η εκάστοτε κοινωνική κατάσταση, αλλά και οι δεσμοί με την κοινωνική σφαίρα,  όπως και η δυνατότητα να μπορούμε να αντι-δράσουμε ώστε να ανατρέψουμε την πραγματικότητα επηρεάζουν την προσωπικότητα μας γιατί επιβεβαιώνουν ή ακυρώνουν ανάλογα με την περίσταση την δυνατότητα του να ελπίσουμε και να αισθανθούμε πως έχουμε λόγο στο μέλλον μας. Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που χρωματίζουν την ενεργειακή ατμόσφαιρα στον κύκλο που ακολουθεί.

Η Σελήνη στον Υδροχόο έχει ανάγκη τις αλλαγές. Το συναίσθημα ανταποκρίνεται ακαριαία στα ερεθίσματα και ηλεκτρίζει τροφοδοτώντας κυρίως όνειρα και συλλογικές δραστηριότητες. Ενεργοποιεί ακαριαίες συμπάθειες ή αντιπάθειες και γενικότερα σχέσεις μέσα από την επικοινωνία, και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα προκύψει μέσα από τις επαφές και την επικοινωνία το επόμενο διάστημα. Η κριτική διαδικασία λειτουργεί διευκρινιστικά, εξαιρεί ή ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Η Σεληνιακός μήνας ευνοεί ο,τιδήποτε προοδευτικό, την ενίσχυση δημιουργικότητας και των επιθυμιών μας, αλλά και μας βοηθά να αλλάξουμε στάση, να αυτοπαρατηρηθούμε και να λειτουργήσουμε διαισθητικά σε σχέση με το που έχουμε βαλτώσει και που ζητάμε ανανέωση, για να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας και την καλύτερη επαφή με τον ψυχικό μας εαυτό (Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο).

 (Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος στον οποίο  βρίσκεται η 04η μοίρα Υδροχόου είναι ο τομέας τις ζωής που θα εστιάσεις με βλέμμα στο μέλλον και καλείσαι να πειραματιστείς, και να συνδεθείς με όσα εύχεσαι και ελπίζεις, σε συνάρτηση με τον οίκο που βρίσκεται η 4η μοίρα Ταύρου. Ο οίκος που βρίσκεται η 14 μοίρα Τοξότη και 14η μοίρα Ιχθύων οι τομείς της ζωής που θα δράσεις και θα ενισχύσεις τις επιθυμίες σου.)

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Υδροχόος με γενέθλια 23- 27 Ιανουαρίου, Λέων με γενέθλια 25 – 29 Ιουλίου, Ταύρος με γενέθλια 22 -26 Απριλίου, και Σκορπιός με γενέθλια 26 – 30 Οκτωβρίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο, ακμές γωνιακών οίκων ή προσωπικούς πλανήτες στις 04 (+/-3 μοίρες) των σταθερών ζωδίων. Επηρεάζονται, επίσης όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στις 14-16 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, και 11-13 Αιγόκερου.

© Eleni Kostika 2020

Photo by Marco Secchi on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s