Νέα Σελήνη στις 04 μοίρες και 12’ Κριού

vladimir-malyutin-6A_hN1SFjRI-unsplash

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 11:29 π.μ. τοπική ώρα

Πως υπάρχουμε στον ενδιάμεσο χώρο – Η σχέση μας με τον χρόνο.

Η μέγιστη απόσταση από τους άλλους μετατρέπεται σε κρίσιμο έναυσμα τροφοδότησης, προστασίας, ίασης της ζωής, αλλά και του εαυτού.

Η ελεύθερη βούληση και η νέα κανονικότητα.

Μια αφετηρία ως προς την σημασία της ζωτικής θέσης μας στον κόσμο.

Η επαφή με τον πρωτογενή αυθεντικό εαυτό και πως αποκτούμε πρόσβαση σε μια αυθόρμητη πηγή αυτό-έκφρασης και δημιουργικότητας μέσα από τα τρωτά μας που μπορεί να δώσει κουράγιο σε άλλους.  

 

Ο νέος Σεληνιακός κύκλος που ξεκινάει σήμερα, βρίσκεται στο μεσοδιάστημα μεταξύ των Εκλείψεων Δεκεμβρίου 2019 και Ιουνίου 2020 και αποτελεί ένα μεταιχμιακό και κρίσιμο χρονικό διάστημα που επικεντρώνεται στις ενάρξεις (Κριός) κινητήριος δύναμη των οποίων είναι η αποτελεσματική δράση (χορηγός Άρης στον Αιγόκερω σε κρίσιμη μοίρα), η ευρύτερη κατανόηση του γιατί παλεύουμε (Άρης σύνοδος Δίας), η ισχυροποίηση του ελέγχου (Άρης σύνοδος Πλούτωνας), αλλά και της ανακοπής της ανοχής ή αναβολής σε σχέση με όσα πρέπει να εφαρμοστούν ως προς μια νέα πραγματικότητα/τοπίο που ξεδιπλώνεται εμπρός μας (Κρόνος στον Υδροχόο). Η είσοδος του Κρόνου σε ένα νέο ζώδιο του Αέρα (ζώδιο κυριαρχίας), δηλώνει την εμπειρία της πραγματικότητας, των δομών, κανόνων, αλλά και των περιορισμών σε ένα καινούργιο τοπίο – άυλο-νοητικό και αποστασιοποιημένο από την απτή μορφή των πραγμάτων. Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο της αδυναμίας του Ήλιου. Το πρώτο μήνυμα εδώ είναι πως η νέα πραγματικότητα οργανώνεται για την επόμενη τριετία μέσα από την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την δικτύωση και χωρίς έμφαση στο ‘εγώ’ ή στη μονάδα.  Το πώς αυτή θα διαμορφωθεί σε επίπεδο (κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό) σχετίζεται με το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί ή μαζί με άλλους και θα καθορίσει και την ανάπτυξη και συγκρότηση των κοινωνιών, όπως και τα περιβάλλοντα που κινούμαστε την επόμενη 20-ετία, με επίσημη έναρξη τον Δεκέμβριο του 2020. (Σύνοδος Δία-Κρόνου).

Το μεσοδιάστημα των Εκλείψεων λοιπόν είναι η χρονική περίοδος που εκφράζει αναστάτωση, τάση για απόσταση ως προς τις κινήσεις και αποφάσεις, δηλώνει κρίση σε δράση, και εξωτερικεύει διλήμματα.

Επομένως ο Σεληνιακός κύκλος που ξεκινά εκφράζει τις νέες προθέσεις μέσα από κρισιμότητα και τάση για αλλαγή κατεύθυνσης, ώστε να αναπτυχθούν ισχυρές δράσεις (Άρης-Δίας-Πλούτωνας) που κινητοποιούνται από ανάγκη να περιοριστεί, να οργανωθεί ή να ελεγχθεί μια κατάσταση με σταθερό τρόπο (Κρόνος στον Υδροχόο). Είναι σαν ένα σταυροδρόμι όπου έχουμε δύο δρόμους να επιλέξουμε, ή ερχόμαστε από μια κατεύθυνση και πάμε σε μία άλλη. Εδώ η παρελθούσα εμπειρία (Νότιος Δεσμός-Αιγόκερως) είναι χρήσιμη ως μάθημα, ώστε να υποκινήσουμε αλλαγές ως προς αυτό που εκπροσωπεί την συλλογική μας εξέλιξη (Βόρειος Δεσμός-Καρκίνος), το πρόσημο του οποίου αλλάζει μέσα στο Μάιο με την είσοδο των Δεσμών στον άξονα Διδύμων/Τοξότη. Μετάβαση η οποία δηλώνει κυρίως την αλλαγή από τον άξονα της ασφάλειας και της στήριξης της ζωής, στον άξονα της αντίληψης και της κατανόησης.

Οι πλανήτες σε τετράγωνο με τους Δεσμούς λειτουργούν υποκινητικά και ενεργοποιούν αλλαγές κατεύθυνσης που είτε παρακινούν άλλους ή λαμβάνουν έναυσμα μέσα από άλλους. Εδώ έχουμε τα ζώδια που σηματοδοτούν τις αλλαγές των εποχών (Κριός, Καρκίνος, Αιγόκερως), αλλά και την έμφαση στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου στην οποία εισήλθε ο Κρόνος.

(Κοιτάξτε αυτούς τους τομείς (οίκους) στο ωροσκόπιο σας όσοι είστε εξοικειωμένοι με την ανάγνωση του γενέθλιου χάρτη σας, και θα ξεκλειδώσετε μηνύματα σε σχέση με τις προθέσεις και θέσεις σας που θα ενεργοποιήσουν πρωτοβουλίες και αλλαγές μέσα από τον τομέα του Κριού.)

Λόγω της ανάδρομης πορείας του Κρόνου που ξεκινά από τις 11 Μαΐου, και θα επιστρέψει στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 2 Ιουλίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, ό,τι ξεπροβάλλει εμπρός μας, αρχίζει να εφαρμόζεται και αφορά τις δομές της ζωής μας,  είναι σαν να πρόκειται να διανύσει μια περίοδο πειραματική μέχρι τον Ιούλιο, και στην συνέχεια να αποκτά μια διάσταση/πλαίσιο πρόθεσης με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα (20-ετίας) από τον Δεκέμβριο και μετά. Αυτό αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας και της σχέσης μας με τον συλλογικό χώρο, αλλά και την ατομική μας έκφραση μέσα σε περιβάλλοντα ή στις σχέσεις με άλλους.

Η Εαρινή Ισημερία δηλώνει το ξεκίνημα του Τροπικού Έτους. Η πλανητική συγκυρία όπως φαίνεται στον χάρτη της Νέας Σελήνης, φέρνει νέες προθέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εποχή (Χειμώνας) και την επόμενη εποχή (Καλοκαίρι) που απαιτούν σημαντική στροφή κατεύθυνσης συνειδητότητας για όλους. Αυτό αφορά και μια νέα αρχή σε σχέση με αυτοματισμούς και συνήθειες. Μπορεί να ερμηνευθεί και κυριολεκτικά και μεταφορικά καθώς όλοι βιώνουμε συλλογικά μια κοινή κατάσταση, και την αντιμετωπίζουμε ατομικά μέσα από αυτό που είμαστε στο τώρα (Κριός). Όπως η φύση ξυπνά την Άνοιξη μετά από την χειμερία νάρκη, έτσι κι εμείς «ξυπνάμε» ατομικά και συλλογικά με συνείδηση της εξέλιξης μας  σε σχέση με τον υπαρκτό κόσμο, τις δομές του (~30-ετής κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα) συνειδητοποιώντας πόσο ευάλωτοι και τρωτή είναι η ύπαρξη μας αλλά και ο τρόπος που διεκδικούμε τον ζωτικό μας χώρο στον κόσμο (Χείρωνας σε σύνοδο με τα φώτα). Αυτό πηγάζει και από την σχέση που είχαμε ως τώρα με τον χρόνο, αλλά και από την αντίληψή μας σε σχέση με το αρχέτυπο του ήρωα. Τώρα έρχεται στην συλλογική συνειδητότητά μας το ηρωικό στοιχείο και θα είναι αυτό που θα εκφραστεί περισσότερο μέσα από όσους εκδηλώνουν τις αδυναμίες τους, όσους βοηθούν και θεραπεύουν, όντας παρόντες στις πιο δύσκολες συνθήκες. Με τον ίδιο τρόπο κι εμείς ατομικά από την θέση στην οποία βρισκόμαστε θα έχουμε την δυνατότητα μέσα από τις ιδιαιτερότητες και την πηγαία δημιουργική μας έκφραση και σφραγίδα να ξεκλειδώσουμε πτυχές και ευαισθησίες του εαυτού μας (Χείρωνας),  που μπορούν να γίνουν δώρα για άλλους, να χτίσουν γέφυρες μεταξύ κόσμων και με αυτόν τον τρόπο να ανακουφίσουν κι εμάς. Ο πόνος ο δικός μας γίνεται σοφία, ευλογία και οδός ίασης για άλλους. Αυτό μπορούμε να το δούμε και συλλογικά και ατομικά. Ο χρόνος και ο χώρος και η διάσταση που αυτά έχουν στην ζωή μας, μας πονάει, μας αλλάζει, αλλά και επουλώνει κι έτσι αλλάζει και η θέση της ύπαρξης μας μέσα σε αυτά. Πιστεύω πως αρκετοί θα απελευθερωθούμε τελικά περισσότερο μέσα από αυτήν την συγκυρία ως προς την αυτό-έκφρασή μας, αλλά και θα ξυπνήσουμε ως προς τις δυνατότητες, επιθυμίες και ταλέντα μας που θα εκφραστούν με πιο πηγαίο τρόπο. Κάποιοι θα αντιμετωπιστούν ως οι αποδιοπομπαίοι τράγοι των συλλογικών μας τραυμάτων και θα κατηγορηθούν ανελέητα.

Το πώς λοιπόν η έννοια της αυτόνομης βούλησης, της ανεξαρτησίας του εαυτού, του ζωτικού χώρου της ύπαρξης (Κριός) επηρεάζει το συλλογικό και πως το συλλογικό επηρεάζεται από αυτά γίνεται ένα κρίσιμο θέμα στον νέο σεληνιακό κύκλο, που φυσικά στην παρούσα φάση θα αντιμετωπιστεί και ζητά παρόν από της ηγεσίες (Ήλιος) με αίσθημα κατεπείγοντος, ηρωισμού, και τόλμης. Η παρουσία του Χείρωνα δηλώνει και αυτοθυσία αλλά και αποφάσεις που ‘πονάνε’. Η Λίλιθ που επίσης βρίσκεται στον Κριό, δηλώνει πως θα επικριθώ και κατηγορηθώ για αυτές, αλλά δεν με επηρεάζει. Το μήνυμα γενικότερα είναι πως η παρορμητική βούληση, οι αυτοματισμοί, η αυθόρμητη αυτό-έκφραση, όπως και όλα τα τρωτά μας μπορεί να μην μπορούν να εκφραστούν όπως θα θέλαμε ή να εκφράζονται ‘εσωτερικά’ ενώ καλούμαστε να τα λειτουργήσουμε υπηρετώντας  το σύνολο και με οποιοδήποτε κόστος, Ήλιος-Σελήνη-Χείρων-Λίλιθ (Southern  Bending1). Από την μάχιμουμ απόσταση αποκτάμε ενδεχομένως ισχυρότερη όραση, και δυνατότητα διάκρισης των θεμάτων που διαχειριζόμαστε, αλλά και του αυθεντικού εαυτού μας. Ίσως αυτή να είναι και η πιο κρίσιμη συνάντηση με τον εαυτό μας.

Το μάθημα του Κριού είναι η επίπτωση των συνεπειών των πράξεων  που γίνονται παρορμητικά. Φυσικά όταν είσαι περιορισμένος ο αυθορμητισμός βρίσκει άλλους τρόπους έκφρασης που δεν έχουν σχέση με την αλληλεπίδραση της φυσικής σου υπόστασης με το ‘έξω’. Αυτό αναγκαστικά μας ωθεί να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης και αυτο-έκφρασης. Πως γινόμαστε πιο μαχητικοί, γενναίοι και παρόντες στο να φροντίσουμε και να προστατεύουμε τον εαυτό μας, την ζωτικότητα και την ζωή, ενώ παράλληλα νοιώθουμε ευάλωτοι;

Η υποκειμενικότητα και τα βιαστικά συμπεράσματα είναι κάτι που εγκυμονεί κρισιμότητα στις πλανητικές θέσεις του Κριού, αλλά και στην στάση μας. Η γρήγορη αντιληπτικότητα είναι στα συν. Αισθανόμαστε την καρδιά μας να χτυπά πιο δυνατά, και άλλοι θα αντιδράσουν επιπόλαια, άλλοι θα δράσουν με τόλμη και σθένος με κίνητρο να εμψυχώσουν!

Στο ζώδιο του Κριού, ξυπνάει η πρωτογενής ανταπόκριση και η συνείδηση του παρόντος. Όλα είναι επείγοντα για τον Κριό, αντιμετωπίζονται στο εδώ και τώρα, με πρωτοβουλία, σθένος, πάθος, κουράγιο, αυθορμητισμό. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι ισχυρό. Οι συνέπειες των πράξεων έρχονται περισσότερο στην αντίληψη μας (πολυαστρία στον Αιγόκερω), εστιάζοντας στο τι θα πρέπει να ξεπεραστεί με ανάληψη πρωτοβουλίας από όσους ηγούνται αλλά και ατομικά, ώστε να εξελίχθη η κοινωνική συνοχή, η προστασία και φροντίδα της διαβίωσης αλλά και του ψυχισμού μας (Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο). Επομένως οι πρωτοβουλίες είναι κρίσιμης σημασίας και ατομικά και συλλογικά. 

Τα φώτα είναι στο μεσοδιάστημα Ερμή/Ουρανού και αυτό δηλώνει την διαδικτυακή επαφή και επικοινωνία, διεκπεραίωση γραφειοκρατίας μέσω της τεχνολογίας, νέες ιδέες, απρόσμενο χιούμορ, νέα επιστημονικά στοιχεία που θα βγουν στο φώς, αναστάτωση ή διακοπή σε θέματα μετακινήσεων και επικοινωνιών, μάθηση από απόσταση, επικοινωνιακή αλληλεγγύη.

Διλήμματα πάντοτε μας απασχολούν όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε μεσοδιαστηματική σχέση με του Δεσμούς της Σελήνης (Φαινόμενο Moon Wobble). Η αναστάτωση είναι δεδομένη, όπως επίσης παρατηρούνται και έντονα ή κρίσιμα φαινόμενα σε επίπεδο γεωπολιτικών εξελίξεων. Ο εσωτερικός διάλογος παλινδρομεί μεταξύ του μένω ή φεύγω, και αυτό έχει περισσότερο να κάνει με το αν με μπλοκάρουν οι φόβοι μου και όλα αυτά που αρνούμαι να αφήσω (Αιγόκερως), ή προχωρώ σε μια άλλη προσέγγιση κατεύθυνσης που λειτουργεί με μεγαλύτερη αμεσότητα και που μπορεί να μοιάζει άβολη αλλά υπόσχεται εξέλιξη. Εδώ χρειάζεται μια καλή επαφή με το παρόν και  απόσταση από την τοξικότητα των επικριτικών απόψεων ή της ανούσιας κριτικής, καθώς αντιμετωπίζουμε κρίση, αλλά και μια σύνδεση με την διαδικασία της διαίσθησης, της ενσυναίσθησης και της αυτοπροστασίας. Από πού αντλούμε υγιές συναίσθημα και φροντίδα στην ψυχολογία μας είναι το θέμα. Ο Ουρανός είναι σε αρμονικές όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης, και αυτό δηλώνει δυνατότητα βοήθειας με απρόσμενο τρόπο, νέες επαφές και σχέσεις που μας βοηθούν να εξελιχθούμε, αλλά και δημιουργική επαφή με ομάδες και ανθρώπους που έχουν κοινούς στόχους.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο της κυριαρχίας της τον Ταύρο ενισχύει αυτά που αγαπάμε, κατέχουμε όπως και τα δημιουργήματά μας ενώ πραγματοποιεί τετράγωνο με την Δήμητρα στον Υδροχόο, φέρνοντας προκλήσεις και εμπόδια στην σχέση μεταξύ αγάπης, ύλης, χαράς και δυνατότητας να παρέχουμε. Θα πραγματοποιήσει επίσης τρίγωνα με Δια και Πλούτωνα, που υποδεικνύει πως στο συλλογικό η ενίσχυση της οικονομίας, της ρευστότητας και των παροχών θα είναι ισχυρό αίτημα, όπως και κάποιες ριζικές αλλαγές σε θέματα χρεών. Σε ατομικό επίπεδο σχέσεις, αισθήματα και συμμαχίες ισχυροποιούνται μέσα από γνώσεις, αλήθειες και αντίληψη επιθυμιών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις και η τοξικότητα μέσα σε αυτές βγαίνει στην επιφάνεια. Η αύξηση της δημιουργικότητας βοηθιέται μέσα από πρακτικούς τρόπους, ενώ μπορούμε να εμβαθύνουμε σε σχέση με όσα αγαπάμε και κατέχουμε. Περίοδος που μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για την αγάπη, οι σχέσεις να αποκτήσουν βάθος και ουσία, όπως και να ξεκαθαρίσουμε πράγματα που καταπιέζαμε. Είναι ένας Σεληνιακός μήνας που θα έρθουμε σε επαφή συλλογικά ή προσωπικά με την συνειδητότητα της ισχύος και την δύναμη της βούλησης, που θα μας βοηθήσει κυρίως αν είμαστε συνειδητοποιημένοι σε σχέση με τα τρωτά μας. Έχουμε όλοι παρατηρήσει πως το τελευταίο διάστημα το χιούμορ δρά ως καταλύτης στο στρές, και αυτό είναι και κάτι που μέσα από επιστημονικές μελέτες έχει αποδείχθεί πως δρά τονωτικά και στο ανοσοποιητικό μας συστημα, αλλά και στην σταθεροποίηση του ψυχισμού μας. Το χιούμορ ξορκίζει τον φόβο, το χιούμορ μοιράζει γέλιο, μας βοηθά να ξεπεράσουμε δύσκολες καταστάσεις και να έρθουμε πιο κοντά με τους άλλους. Ο Ερμής αστρολογικά έχει να κάνει με το χιούμορ και η σχέση του με τον Δία δίνει διάσταση σε αυτό, και την περίοδο αυτή που είναι στο ζώδιο των Ιχθύων (κυβερνήτης Δίας και Ποσειδώνας) εκφράζεται δημιουργικά, χωρίς όρια,  δημιουργώντας υπερβατικές συνδέσεις μεταξύ των καταστάσεων που βιώνουμε ως οδός συλλογικής διαφυγής. Ελπίζω να μην το χάσουμε, όπως και να μην χάσουμε την ισορροπία του ψυχισμού μας σε σχέση με το τι έχει αξία και τι όχι.  Η Νέα Σελήνη δηλώνει την κρισιμότητα του να αντιληφθούμε την ζωτική απόσταση μεταξύ του εσωτερικού εαυτού και της αντίληψης της πραγματικότητας, και των Δεσμών με τους άλλους. Υπάρχουν οι εξωτερικοί και οι εσωτερικοί προορισμοί. Όταν αυτοί συναντιόνται απελευθερώνεσαι από την ανάγκη σου να φτάσεις κάπου. Είσαι και ζεις στο παρόν. Η αποξένωσή μας έχει να κάνει μόνο με την φυσική μας υπόσταση, δεν είναι απαραίτητο να είναι ψυχική ή πνευματική. Ο Χείρωνας μας υποδεικνύει ακριβώς αυτό.

Η Νέα Σελήνη μας επηρεάζει όλους, έχει όμως πιο προσωπική χροιά για σένα: 

Αν έχεις γενέθλια μεταξύ 23-27 Μαρτίου (Κριός), 24 -28  Ιουνίου (Καρκίνος), 25-29 Σεπτεμβρίου (Ζυγός), 24-28 Δεκεμβρίου (Αιγόκερως), ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο και ακμές γωνιακών οίκων στις 04 (+/-2) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία  στις 0 και 4 μοίρες των σταθερών ζωδίων, στις 22 – 25 μοίρες Αιγόκερου/Καρκίνου/Κριού/Ζυγού, και στις 20 μοίρες Ταύρου.

 

Εύχομαι καλή υγεία και ίαση σε όλους τους ανθρώπους και την φύση!

 

© Eleni Kostika 2020

Notes:

  1. “Re-Visioning the Lunar Nodes”, by Kathy Allan, © Kathy Allan – first published by The Mountain Astrologer, 2009/10 / 05.07.2016

 

Photo by Vladimir Malyutin on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s