Παρασκιώδης Έκλειψη Σελήνης στις 15 μοίρες Τοξότη και 34’

 

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Διάρκεια φαινομένου 3 ώρες και 18’ (Επιρροή ~3 μήνες και 18 ημέρες)

20:45-00:04 της 6ης Ιουνίου, τοπική ώρα

17:45 – 21:04 UTC

Άλμα πίστης!

Πως η δράση, ο ενθουσιασμός και το πάθος μπορούν να είναι μεταδοτικά, να εμπνεύσουν και να γίνουν χρήσιμα για τον κόσμο μας. Πως λειτουργεί η πίστη σε σχέση με αυτά που επιθυμούμε και για τα οποία παλεύουμε; Ξεκαθάρισμα προσδοκιών και παρανοήσεων.

Η Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη/Διδύμων δίνει μια στροφή προσανατολισμού σε σχέδια και εγχειρήματα που έχουν προηγηθεί ή ανήκουν στο παρελθόν, όπως και φέρνει στην αντίληψή μας νέα δεδομένα. Ο συγκεκριμένος άξονας των μεταβλητών ζωδίων, διαχειρίζεται την επικοινωνία, την πληροφορία και την αντίληψή της με σκοπό την κατανόηση, ενώ ενεργοποιεί μέσω του Άρη στους Ιχθύς τον ιδεαλισμό, την αλληλεγγύη, τα όνειρα, την πίστη, τα πνευματικά, ή δημιουργικά ενδιαφέροντα, όπως επίσης και των τομέα των αισθηματικών. Καθώς η Πανσέληνος είναι η κορύφωση του σεληνιακού κύκλου που ξεκίνησε στις 22 Μαίου στο ζώδιο των Διδύμων, θέματα και νέες προθέσεις οι οποίες ενεργοποιήθηκαν στην αρχή του κύκλου και ο τρόπος που επικοινωνήθηκαν, τώρα δείχνουν την συνολική τους εικόνα και ζητούν εξισορροπήσεις, όπως και κρισιμότητα ως προς την αποσαφήνιση παρανοήσεων που θα δημιουργήσει τις συνθήκες να αναδυθούν συναισθήματα αλλά και να εκτονωθούν, από προηγούμενες φάσεις ζωής και προθέσεων, ή συλλογικής έκφρασης. Με το φαινόμενο της έκλειψης (σκιά) η κορύφωση αυτή γίνεται πιο έντονη και φέρνει στην επιφάνεια και νέα δεδομένα τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος σε συναισθηματικό επίπεδο, για σημαντικότερες και πιο δυναμικές αλλαγές και αποφάσεις που θα ξεδιπλωθούν με τις δύο επόμενες εκλείψεις, και κυρίως με την Ηλιακή Έκλειψη του θερινού ηλιοστασίου στην μηδενική μοίρα Καρκίνου. Είναι η πρώτη έκλειψη με τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Διδύμων/Τοξότη και άρα έχουμε και τα πρώτα δείγματα μιας μετατόπισης της ενέργειας που στο συλλογικό επίπεδο θα εκφραστεί με εξωστρέφεια και επεκτατικά (Σελήνη στον Τοξότη –μεταβλητή/φωτιά) συντονισμένη με τις έννοιες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αλήθειας, και των πεποιθήσεων οι οποίες θα επικοινωνηθούν με κινητοποιήσεις, και με τάση διάδοσης και διασποράς. Το αίσθημα της έλλειψης δικαιοσύνης, αλήθειας, ελευθερίας, και η ανάγκη εύρεσης διεξόδων ανάπτυξης όπου ήταν μπλοκαρισμένη, φορτίζει αλλά και τονίζει την ανάγκη της δράσης ή αντίδρασης που θα εκφραστεί είτε με κίνητρο να διευρύνει κάτι με πιο οργανωμένο και πειθαρχημένο τρόπο όπως και με σκοπό να βγάλει συμπεράσματα, να διευκρινίσει, ή να ολοκληρώσει μια διαδικασία δημιουργική, πνευματική ή αλληλέγγυα. Στην Πανσέληνο συμμετέχουν η Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία (επανεκτιμήσεις στις σχέσεις, στον έρωτα, αξίες, στα δημιουργήματα και στα οικονομικά), σε σύνοδο με τον Ήλιο στο ζώδιο των Διδύμων και ο Άρης στην κορυφή ενός Ταυ-τετραγώνου (σε τετράγωνο με τα Φώτα και την Αφροδίτη) στο ζώδιο των Ιχθύων συγκλίνοντας προς την σύνοδό του με τον Ποσειδώνα.

Ο σχηματισμός ενός δραστήριου και δυναμικού ενεργειακού σχηματισμού στον μεταβλητό σταυρό με κορυφή τον Άρη, τονίζει κατ’ αρχην την ανάγκη να προσαρμόσουμε τις δράσεις και αντιδράσεις μας με την μεταβλητότητα των καταστάσεων γύρω μας και μέσα μας, και να ρυθμίσουμε τον τρόπο που επενδύουμε ενέργεια, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες αλλά φωτίζει και την έλλειψη ορίων στους αυθορμητισμούς και αυτοματισμούς μας.  Η τάση να καταπιαστούμε με πολλά ταυτόχρονα είναι έκδηλη, και μπορεί να δημιουργήσει στρες, καθώς στα πλάνα μας προκύπτουν και εμβόλιμες καταστάσεις.  Η ανάγκη να κάνουμε προσαρμογές και διορθώσεις στην αντίληψη των πραγμάτων, να συνειδητοποιήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε που είμαστε υποχωρητικοί και που ιδεαλιστές, να δράσουμε για να επιλύσουμε προβλήματα, όπως επίσης να εκφράσουμε θυμούς και να υπερασπίσουμε, δημιουργεί και πιθανές παρεξηγήσεις ή γίνεται και οδός να ξεκαθαρίσουμε παρανοήσεις που έχουν προηγηθεί. Πως υπερασπιζόμαστε, γιατι παλεύουμε, τι μας κινητοποιεί, τι μας ενθουσιάζει, γιατι και με τι θυμώνουμε, πως διεκδικούμε; Όλα αυτά είναι η έκφραση του Άρη, θεού του πολέμου που εκφράζει όλα τα πρωτογενή μας ένστικτα, και που στον χώρο των Ιχθύων υποκινείται από τα όνειρα, την πίστη και τα ιδανικά του, αλλά και την υπερβολή, ενώ σε συντονισμό με τον Ποσειδώνα τονίζει την έμπνευση αλλά και την έλλειψη ορίων. Η ένταση είναι αναμενόμενη, ο φανατισμός και ο ιδεαλισμός επίσης, όπως και η διασπορά ενέργειας ή θυμού και συλλογικά και προσωπικά. Το Ταυ-τετράγωνο έχει ως κλειδί εξουδετέρωσης της έντασης το απέναντι ζώδιο από αυτό στο οποίο βρίσκεται ο πλανήτης της κορυφής. Αυτό είναι το ζώδιο της Παρθένου, το οποίο έχει να κάνει με την αντίληψη του τι εξυπηρετεί, τα όρια και την αναλυτική διαδικασία που διυλίζει και κρατά ό,τι είναι χρήσιμο και πρακτικό, κάτι στο οποίο κανείς έχει μια δεξιότητα. Έχει επίσης να κάνει με την ορθή διάκριση και την κριτική ικανότητα. Η πίστη και τα ιδανικά μας ενεργοποιούνται και μας κινητοποιούν ώστε να δημιουργήσουμε τελικά κάτι χρήσιμο, να οδηγηθούμε σε εξυγίανση, αλλά και να το δούμε σε εφαρμογή με αποτελεσματικό τρόπο, όπως επίσης και για να μπορέσουμε να επιλύσουμε προβλήματα. Κάθε ένταση, κρίση, και κάθε δράση, ενέργεια και εγχείρημα που ενεργοποιείται ή αναζητά εξισορροπήσεις και διευκρίνιση κατεύθυνσης τώρα, θα δείξει την εφαρμόσιμότητα της, θα βρει την χρησιμότητά της αλλά και την κατανόηση της ουσίας της τον μήνα Σεπτέμβριο. Το ταυ-τετράγωνο σου λέει πως μέσα και απο τις δυσκολίες αν ακολουθήσεις την ροή, θα βρείς τον ρυθμό, θα μάθεις να χορεύεις, θα γίνεις χορευτής, φτάνει να έχεις πίστη.

Η Πανσέληνος ενεργοποιεί επίσης θυμούς και διαφωνίες σε σχέση με συγχύσεις ή μπερδεμένες καταστάσεις. Πυροδοτεί το πάθος και την σεξουαλική ένταση, τάση για θυσίες, φαντασιώσεις ή εξιδανικεύσεις στις σχέσεις αλλά και ανάγκη διευκρίνησης προσδοκιών, επιθυμία να εκφράσουμε τις αξίες μας και τον δημιουργικό μας εαυτό, τα αισθήματά μας σε σχέση με ό,τι είναι και νιώθουμε πολύ κοντά μας (Αφροδίτη ανάδρομη). Κυριαρχούν έντονα συναισθήματα (Σελήνη παραλληλία Δίας Πλούτωνας) που σκοπό έχουν να ενδυναμώσουν, να εμψυχώσουν, να εμβαθύνουν, να εξυγιάνουν, να δημιουργήσουν εγγύτητα  ή να αντιληφθούν τις σχέσεις αλληλεξάρτησης και που αυτές δρούν ελεγκτικά, αλλά  και να βρουν διέξοδο εκτόνωσης και ανάπτυξης. Επίσης, η Πανσέληνος συντονίζει το συλλογικό αίσθημα σε σχέση με θέματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες, αδικίες, αμέλεια ή κακοδιαχείριση. Μπορεί να δημιουργήσει έλλειψη υπομονής και δυσκολία να τηρηθούν όρια (Δίας σε αμοιβαία υποδοχή με Άρη από έξαρση και κυβέρνηση, και Άρης σε σύνοδο με Ποσειδώνα), να δημιουργήσει ρήξεις ιδεολογικού περιεχόμενου, να αναζητήσει νέο προσανατολισμό στις δημιουργικές, οικονομικές ή αισθηματικές μας υποθέσεις, να διαπιστώσει μέσα και από αβεβαιότητα ή επικοινωνία, τι δεν εξυπηρετεί την κατανόηση. Μπορεί επίσης να αποδυναμώσει την φυσική κατάσταση και αντοχή, να εξωτερικεύσει παρεξηγήσεις και σκάνδαλα, ενώ γενικότερα στοχεύει στο να αναδείξει παρανοήσεις, να ξεκαθαρίσει προσδοκίες και να διαλύσει αυταπάτες είτε συλλογικά ή προσωπικά. Η σχέση Άρη-Ποσειδώνα θα φωτίσει θέματα σε σχέση με τον ιό ή και άλλες επιδημίες, τοξικότητα και απόβλητα, χώρους εγκλεισμού και ιδρύματα, παρασκηνιακές ενέργειες, όπως και θέματα με το πετρέλαιο, το νερό και γενικότερα τα ύδατα, τον θρησκευτικό χώρο, την ναυτιλία, τις αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, τις ευπαθείς ομάδες, και τον χώρο της τέχνης.

Είναι μια ευνοϊκή Πανσέληνος για φιλανθρωπικές, πνευματικές και καλλιτεχνικές δράσεις και εγχειρήματα. Θετική για ειρηνικές κινητοποιήσεις ως προς την υπεράσπιση δικαιωμάτων και αδικιών. Ο κίνδυνος όμως να εκτροχιαστεί η βία, ο θυμός και ο φανατισμός είναι επίσης έκδηλος, και χρειάζεται προσοχή ως προς τις διαφωνίες, τις εξαπατήσεις, την αφηρημάδα, την υγεία και την χορήγηση φαρμάκων, τους εθισμούς και τις καταχρήσεις, την φυσική κατάσταση, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζουμε σοβαρά θέματα.

Είναι μια πολύπλοκη ενεργειακή συγκυρία καθώς ενσωματώνει διαφορετικές φάσεις συνοδικών κύκλων, και ενώ από την μια επιχειρεί να στρέψει τον προσανατολισμό και την προσοχή μας σε μια αλλαγή κατεύθυνσης και στάσης για την συνέχεια, θα δώσει αφορμές που θα ξεκλειδώσουν βαθύτερα θέματα, στοιχεία που μπορεί να μας αποπροσανατολίσουν, με σκοπό να επανεξεταστούν, αλλά και να κατανοήσουμε περισσότερο και σε βάθος, και την εξέλιξη μας σε σχέση με φάσεις ζωής που πηγάζουν στο παρελθόν. Ο χαρακτήρας της Σεληνιακής έκλειψης είναι κυρίως αποκαλυπτικός, ανανεώνει θεματα του παρελθόντος και χαράζει μια αλλαγή πορείας του πνευματικού και δημιουργικού εαυτού. Κυριαρχεί μια δόση βελτίωσης και ανάπτυξης λόγω της κυβέρνησης της πανσελήνου από τον Δία, που ζητά όμως οργάνωση, και επιφυλακτικότητα, όπως και προσοχή στην αποδοχή ή ανταπόκριση σε καταστάσεις ή πληροφορίες που μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη σύγχυση και παρεξηγήσεις ως προς τις κατευθύνσεις μας.

Ο Ερμής κυβερνήτης των Διδύμων βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου (09 μοίρες) και στην μάξιμουμ απόκλιση από τον Ήλιο, θέση που δηλώνει πως η έκφραση της επικοινωνίας, της επεξεργασίας δεδομένων αλλά και του νου είναι πιο ξεκάθαρη και ουσιαστική, διαμεσολαβητική, ενώ δρα και ενδοσκοπικά, με πνεύμα καθήκοντος και ευθύνης αλλά και μέσα από την γνώση και κατανόηση της παρελθούσα εμπειρίας (Ερμής=Σεληνη/Κρόνος). Ο Ερμής αποκλίνει από το τετράγωνο με τον Χείρωνα στον Κριό και ίσως αυτό να προκάλεσε ένα αίσθημα αποξένωσης σε σχέση με τον τρόπο που επικοινωνήσαμε και σκεπτόμαστε, αλλά μας δείχνει πως μπορούμε ίσως να ξεκλειδώσουμε και να γεφυρώσουμε κόσμους εκφράζοντας τις αντιρρήσεις μας και τις αδυναμίες μας, δημιουργώντας μια νέα στάση ως προς τον τρόπο που επικοινωνούμε. Άρα η συναισθηματική και ψυχική  μας κατάσταση, όπως και η διαίσθησή μας καθορίζουν πως μεταφράζουμε τα δεδομένα και λειτουργούμε την βούληση όπως και την συνδεσιμότητα με το περιβάλλον, και πνευματικοποιούνται περισσότερο. Ακόμα και οι δράσεις που ξεπερνούν την λογική, οι σκέψεις και συζητήσεις που επικεντρώνονται σε όσα δεν πράξαμε σωστά, ή οι άλλοι δεν έπραξαν σωστά κινεί έναν διάλογο με τον εαυτό ή τους άλλους που επίσης θα τροφοδοτήσει τον πυρήνα των ιδανικών μας, της ηθικής και της πίστης, θα αναζητήσει την ουσία στην επικοινωνία με πιο απλούς τρόπους, και καθώς οδεύουμε στο να αποχωρήσουμε από καταστάσεις, να βελτιώσουμε ή να κόψουμε μοτίβα που συνειδητοποιούμε πως μας έχουν εγκλωβίσει ή δεν πιστεύουμε πια. Ο διετής πλανητικός κύκλος Άρη – Ποσειδώνα οδεύει προς το τέλος του με τον Άρη να βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ουρανού/Πλούτωνα που απελευθερώνει τον ενστικτώδη εαυτό με τάση μεταρρύθμισης και ανατροπής, αλλά και χωρίς αναστολές, ενώ μπορεί να εκφραστεί με ηφαιστιογενή και απότομο/επιθετικό τρόπο ως προς όσα ή όσους μας κάνουν να νιώσουμε μόνοι, παραγκωνισμένοι, ή μας έχουν εκνευρίσει, με ιδιαίτερους κινδύνους ρήξεων, βίας ή ατυχημάτων. Σε ένα άλλο επίπεδο η σχέση αυτή μπορεί να φέρει στο φως κάποια σημαντική πρωτιά, εγχείρημα ή καινοτόμα δράση που μπορεί να βοηθήσει άλλους μέσα από την τεχνολογία, την επιστήμη, την ιατρική.

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε το μέσο που μας εξυπηρετεί καλύτερα για να εκφραστούμε και να εκμεταλλευτούμε το πάθος που πυροδοτείται σε αυτήν την συγκυρία και να μην το διασπείρουμε, διοχετεύοντας το ώστε να διερευνήσει μια ρύθμιση σε δημιουργικές κατευθύνσεις ή ως προς τις σχέσεις με τους άλλους. Απαιτείται ευελιξία. Ένας χορευτής εκφράζεται καλύτερα μέσα από τον χορό και με το σώμα του, ένας δημοσιογράφος μέσα από τα γραπτά του. Ένας κηπουρός μέσα από την φροντίδα των φυτών. Ένας επιστήμονας μέσα από την έρευνα. Ένας ερωτευμένος μέσα από το αντικείμενο του πόθου του. Ποιο είναι το καταλληλότερο μέσο αντίστασης, δράσης, υπεράσπισης και διεκδίκησης λοιπόν από την θέση στην οποία βρισκόμαστε; Ο θυμός είναι πάθος, και όσα μας θυμώνουν μας θυμίζουν πως και τι διεκδικούμε και για τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και που η πίστη, οι προσδοκίες και ο ιδεαλισμός μας μπορεί να μετατρέπεται σε φανατισμό, να γίνεται οδός διαφυγής και εγκλωβισμού μας, που μπορεί να λειτουργεί υπονομευτικά και να τροφοδοτεί ακόμα και την ύπαρξη αυτού που νομίζουμε πως είναι απέναντι. Πως μπορεί να γίνει μοχλός εκκίνησης, ενθουσιασμού, υπεράσπισης, πάθους και καυσίμου για την καλύτερη και πιο γόνιμη οργάνωση του κόσμου μας. Είναι μια πλανητική συγκυρία που μπορεί να μας συντονίσει θετικά με πράξεις πίστης, πνευματικότητας, ενσυναίσθησης, ρομαντισμού, φαντασίας, δημιουργικότητας, που να είναι μεταδοτική. Ας κάνουμε λοιπόν το πάθος μας μεταδοτικό ώστε να εμπνεύσουμε και να βοηθήσουμε άλλους, ας προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την νοητική και σωματική μας ενέργεια, αλλά και να ξεπεράσουμε αναστολές, φόβους, τάση πεσιμισμού και μπλοκαρίσματα στις προθέσεις και επικοινωνία μας, όπως τονίζουν οι δευτερεύουσες όψεις ημι-τετραγώνου και ενάμιση τετραγώνου των Φώτων με τον Κρόνο.  

Σε συλλογικό επίπεδο πολλά πράγματα έχουν δημιουργήσει δυσαρέσκεια, τα οποία θα εξαπλώσουν τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, ενώ από πλευράς εξουσιών ζητούνται διευκρινήσεις και διαμεσολαβήσεις για να προλάβουν, να σώσουν ή να ξεκαθαρίσουν συγχύσεις που έχουν προκύψει το προηγούμενο διάστημα. Το ζήτημα της οικονομίας και της ύφεσης σε διεθνές επίπεδο παραμένει αδιευκρίνιστο, και κάπως κεκαλυμμένο σε σχέση με την ιεραρχία της ροής στην ειδησεογραφία.  

Όσον αφορά στην Ελλάδα, τα θέματα που θα απασχολήσουν αφορούν κυρίως παρανοήσεις και διαχείριση σε σχέση με τον τουριστικό τομέα, αλλά και τον τομέα της υγείας που έχουν αντίκτυπο στις διεθνείς σχέσεις, και κινήσεις που αφορούν σχέδια ανάπτυξης και τον τρόπο που έχουν δρομολογηθεί. Γενικότερα η διαχείριση ζητά αλλαγή προσανατολισμού και βελτιώσεις. Το θέμα με την ιδιωτικοποίηση του νερού μπορεί να πάρει διαστάσεις. Πολύ εντονότερος αναμένεται ο διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Κάποια μηνύματα της Πανσελήνου και των δράσεων που απαιτούνται τώρα, μας θυμίζουν προθέσεις που τέθηκαν μέσω των πλανητικών κύκλων σε προηγούμενο χρόνο και σημειώνω εδώ: Ο διετής κύκλος Άρη –Ποσειδώνα (πίστη, έμπνευση-δράση) εδώ στην βαλσαμική του φάση κλείνει, και μας γυρίζει πίσω σε προθέσεις που θέσαμε στις 17/12/2018 (13-14 μοίρες Ιχθύων) με σκοπό να αφήσουμε πίσω ότι είναι παρωχημένο και να μετεξελίξουμε τον κύκλο, ο κύκλος Αφροδίτης- Άρη (έρωτας, σεξουαλικότητα και δημιουργικότητα, γονιμότητα) εδώ στην φάση ¼ (δυναμική δράση) μας γυρίζει πίσω σε προθέσεις που θέσαμε στις 25/08/2019 (04 μοίρες Παρθένου), ο ετήσιος κύκλος Ήλιου-Ποσειδώνα (πνευματικός και δημιουργικός εαυτός, ιδανικά-αποφάσεις-αυταπάτες) εδώ στην φάση ¼ (δυναμική δράση) μας γυρίζει πίσω σε προθέσεις που θέσαμε στις 8/03/2020, ο διετής κύκλος Ήλιου-Άρη (στόχευση – βούληση-επιχειρηματικότητα- σωματικός εαυτός –ζωτικότητα-δραστηριότητα) εδώ στην φάση ¼ (δυναμική δράση) μας γυρίζει πίσω σε προθέσεις που θέσαμε στις 2/9/2019 (09 μοίρες Παρθένου). Φυσικά προηγήθηκε της Πανσελήνου η κατώτερη σύνοδος της Αφροδίτης (ένωση-αναγέννηση-αγάπη-αξίες) που μας γυρίζει πίσω στο 2012, ή στο 2004 και πιθανόν και άλλες οκταετίες πίσω. Σε συλλογικό επίπεδο οι ημερομηνίες σχετίζονται με γεγονότα που ενεργοποιήθηκαν και τώρα αναζητούν αλλαγή προσανατολισμού και δράση μέσα από κρίση  Αυτές έχουν κάποια σημασία σε προσωπικό επίπεδο εφόσον οι μοίρες που αναφέρονται αγγίζουν πλανήτες ή σημεία στον ατομικό γενέθλιο χάρτη. Φυσικά ο κύκλος Saros της έκλειψης μας επιτρέπει να δούμε και παλαιότερα θέματα πάνω στα οποία εργαζόμαστε και εξελίσσουμε και σημειώνω πιο κάτω.

Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου οι οίκοι που βρίσκεται η 15η-20η μοίρα Τοξότη, Διδύμων και Ιχθύων ενεργοποιούνται μέσα από την πιο πάνω θεματική της αντίληψης και στροφής προσανατολισμού και θα σου δώσουν ώθηση κυρίως μέσα από τον οίκο που βρίσκεται η 15η-20η μοίρα Ιχθύων.

Η ενέργεια της Πανσελήνου έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Τοξότης με γενέθλια 7-13 Δεκεμβρίου, Δίδυμος με γενέθλια 5-12 Ιουνίου, Ιχθύς με γενέθλια 5-12 Μαρτίου και Παρθένος με γενέθλια 7-13 Σεπτεμβρίου. Επίσης  αν έχεις ωροσκόπο, προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στις 15-21 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, 00-01 μοίρες των σταθερών, 8-9 μοίρες Καρκίνου, Κριού, Αιγόκερου, Ζυγού.

 

Σημείωση:

Οι Εκλείψεις ερμηνεύονται στον γενέθλιο χάρτη με ανοχή (+/-1 μοίρα) κυρίως πάνω στον Ήλιο, την Σελήνη και στις ακμές των γωνιακών οίκων του ωροσκοπίου και πάντοτε σε συνάρτηση με άλλες τεχνικές και παραμέτρους σε επίπεδο πρόβλεψης.

Συμπληρωματικά στοιχεία:

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως οι Εκλείψεις χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις και επιρροές, και ενεργούν ταυτόχρονα και για μεγαλύτερο διάστημα από το πότε συμβαίνουν τα φαινόμενα, από αστρονομικής σκοπιάς. Οι Εκλείψεις είναι ουσιαστικά ενεργειακές πύλες που επιταχύνουν εξελίξεις μέσα στην συνέχεια των πλανητικών συνοδικών κύκλων. Οι σεληνιακές εκλείψεις έχουν κυρίως συναισθηματικό χαρακτήρα, και μας προετοιμάζουν συναισθηματικά για τις αλλαγές που σηματοδοτούν οι Ηλιακές Εκλείψεις.

Λειτουργούν ως κατώφλι σε μια νέα φάση και έχουν ένα ευρύτερο συλλογικό μήνυμα, καθώς ανήκουν σε κύκλους (Saros) που επαναλαμβάνονται κάθε ~18 χρόνια. 

Η συγκεκριμένη έκλειψη ανήκει στον κύκλο Saros 111, αριθμός Έκλειψης 67/71. Είναι έκλειψη Νοτίου Δεσμού, άρα μας ωθεί να παρατηρήσουμε μοτίβα συμπεριφοράς, πιστεύω και αντιλήψεις που σπαταλούν ενέργεια, ώστε να επεξεργαστούμε δεδομένα και να συνδεθούμε με νέους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε. ‘Οι τρείς προηγούμενες εκλείψεις του κύκλου έγιναν: στις 26 Μαΐου 2002, 15 Μαΐου 1984, 4 Μαΐου 1966 και αν ανατρέξουμε σε εκείνες τις περιόδους της ζωής και των γεγονότων μπορούμε να ξεκλειδώσουμε εξελικτικά μηνύματα για την παρούσα φάση.

Η έκλειψη θα είναι ορατή στην Ευρώπη, μεγάλο μέρος της Ασίας, Αυστραλία, Αφρική, Νότια και Νοτιοανατολική Αμερική, Ειρηνικός, Ατλαντικός, Ινδικός Ωκεανός, Ανταρκτική.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.tihttps://www.timeanddate.com/eclipse/lunar/2020-june-5

© Eleni Kostika 2020

Photo by Chris Yang on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s