Παρασκιώδης Έκλειψη Σελήνης στις 13 μοίρες Αιγόκερου και 37′

107051070_1986642141471636_5882181906174675094_n

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 – 06:07 τοπική ώρα, 03:07 UTC

(συνολική διάρκεια φαινομένου 2 ώρες και 45’)

Το πλήρωμα του χρόνου.  Ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Τι είναι ουσιαστικό και σημαντικό για μας; Η έναρξη μιας νέας κατεύθυνσης στον τρόπο που διεκδικούμε. Το τέλος ενός ‘κύκλου εργασιών’. Κρίσιμα θέματα του παρελθόντος οδηγούν σε δυναμικές πρωτοβουλίες.

Σημαντική ώθηση να δηλώσουμε παρόντες και να αναλάβουμε δράση ώστε να ξεπεράσουμε και να ολοκληρώσουμε θέματα που έχουν πλέον ωριμάσει. Η εσωτερική μας ιεράρχηση υποκινείται από όσα είναι κρίσιμα για εμάς. Νέες πληροφορίες και στοιχεία έρχονται στον ορίζοντά μας, συμφωνίες αναθεωρούνται. Που είμαστε αφοσιωμένοι, με αφετηρία την ιστορία και την σύνδεση με το παρελθόν. Πως η πρόθεση για ασφάλεια και αφοσίωση, αντανακλάται στην εξωτερική εικόνα των πραγμάτων, την κοινωνική μας θέση αλλά και στην αποδοχή των άλλων ή της κοινής γνώμης.

 

Η τελευταία έκλειψη στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 5ης Ιουλίου 2020. Όλες οι εκλείψεις αυτού του άξονα, διαπραγματεύονται θέματα σε σχέση με τον πυρήνα, την συνέχεια, την φροντίδα και την προστασία της ζωής (της ζωής μας), την ιστορία και την συνέχεια της, τον τρόπο διαβίωσης αλλά και το πώς αντανακλάται η έννοια της συναισθηματικής ασφάλειας στην εξωτερική πραγματικότητα. Θέματα οικογενειακά, επαγγελματικά, κληροδοτημάτων, κληρονομιάς, προέλευσης, διαβίωσης, φύσης και διαχείρισης/άντλησης πόρων, αίσθημα του ‘ανήκειν’, αλλά και του παρελθόντος της προσωπικής μας ιστορίας, παράδοσης και βιωμάτων ήρθαν στο προσκήνιο της συλλογικής και προσωπικής μας ζωής για να τα εξελίξουμε. Να αντιληφθούμε τι λησμονούμε και τι έχουμε παραμελήσει στην προσπάθεια εξισορρόπησης του ‘είναι’ και του ‘φαίνεσθε’, της κάλυψης του εσώτερου εαυτού και αναγκών μας,  με αυτή της κοινωνικής αποδοχής ή επαγγελματικής μας ένταξης . Ο τρόπος διαβίωσης των ανθρώπων, η σχέση με την φύση, ανέδειξε σε μεγαλύτερη διάσταση και κλίμακα την σημασία ή τα προβλήματα στην εκτελεστική εξουσία, τις δομές και τον τρόπο διακυβέρνησης, όπως και την χρήση ή εκμετάλλευση των πόρων  που εξαντλούνται και απαιτείται να ανατροφοδοτήσουν τις ρίζες για την προάσπιση της συνέχειας της ζωής. Αυτά τα θέματα διαπραγματευόμαστε από το καλοκαίρι του 2018, κληθήκαμε να εξελίξουμε Επιστρέφουμε οριστικά στον εαυτό μας ή μένουμε στην επιφάνεια, και στα «πρέπει»;  Είναι η πραγματικότητα που βλέπεις, οι ευθύνες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθείς, είναι και οι εσωτερικές σου επιθυμίες σου: Η εξισορρόπηση του διλήμματος μας φέρνει σε επαφή με θέματα προτεραιοτήτων και της τάξης εντός μας. Ένας κύκλος συναισθηματικής εμπειρίας οδεύει προς το τέλος του, τι εμπειρίες αποκόμισες, τι κρατάς και τι αφήνεις καθώς επιστρέφεις στον εαυτό σου. Θα σε κερδίσουν οι κανόνες, τα πρέπει και οι απαιτήσεις των άλλων ή θα δεις τι τελικά κρύβεται κάτω από όλα αυτά, και θα αφοσιωθείς σε αυτό που νιώθεις πως είναι σωστό για σένα;

 

Είμαστε λοιπόν στο τελευταίο κεφάλαιο αυτής της εξελικτικής διαδικασίας που ουσιαστικά ζητάει σε ατομικό επίπεδο τροφοδοτώντας μας με καύσιμο για τους επόμενους εξι μήνες να ολοκληρώσουμε θέματα, να πάρουμε πρωτοβουλίες. Κάτι έχει ωριμάσει και ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε, αλλά και να απαλλαγούμε από μοτίβα συμπεριφοράς και στάσης απέναντι στην ζωή και τον τρόπο που δεσμευόμαστε,  ή ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των άλλων, που έχουν εξαντλήσει τον σκοπό τους, δεν μας στηρίζουν, ή περιορίζουν την συναισθηματική μας πληρότητα και ύπαρξη. Κάθε σεληνιακή έκλειψη κάτι ολοκληρώνει ή κάτι αφαιρεί από την ζωή, αυτό θα οδηγήσει σε αλλαγές και θα προετοιμάσει νέες καταστάσεις. Η πανσέληνος δίνει έναν τόνο σοβαρότητας, συνεπειών, καρμικότητας, τέλους αλλά και αίσθημα ευθύνης που είναι κρίσιμο σε σχέση με ό,τι συμβολίζει για εμάς την αφοσίωση και προστασία του συναισθηματικό εαυτού. Μέσα από την ανάγκη να θέσουμε σε τάξη τις εσωτερικές μας προτεραιότητες, θα αρχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες. Αυτό που έχουμε ανάγκη γίνεται και το ‘πρέπει’ μας. Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πως θα πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τον τρόπο που ιεραρχούμε στην ζωή μας.  Κάτι έχουμε ανάγκη να δείξουμε στον κόσμο από εμάς, αλλά και τώρα καταλαβαίνουμε πως κάτι έχει από καιρό τελειώσει.

Σε συλλογικό επίπεδο, θα αναζητηθεί γοργή και δυναμική ανάληψη δράσης για να ξεπεραστούν προβλήματα, αλλά και να οριοθετηθούν πιο αποτελεσματικά προγενέστερες καταστάσεις σε σχέση με συμφωνίες αλλά και πληροφορίες που βγήκαν στο φώς στην πρόσφατη επικαιρότητα και πηγάζουν στο παρελθόν. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να νιώσουμε και σε ατομικό επίπεδο καθώς θέματα που μας απασχολούν στο τώρα μας γυρνούν πίσω  στο 2015 (Πλούτωνας στην 14 μοίρα Αιγόκερου, 2019 Κρόνος στην 14 μοίρα Αιγόκερου, 2007 σύνοδος Δία-Πλούτωνα στην 28η μοίρα Τοξότη, 1991 Κρόνος στην 29η μοίρα Αιγόκερου, όπως επίσης και στα έτη 1984 και 2002 κύκλος Saros). Παρακολουθήστε την αλληλουχία των γεγονότων στην ζωή σας, αλλά και στην συλλογική μας μνήμη και ιστορία σε σχέση με εθνικά θέματα, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και θα ξεκλειδώσετε μηνύματα, που θα αναδυθούν μέσα στον Ιούλιο και στο επόμενο εξάμηνο για να τα επεξεργαστείτε και να κλείσουν. Έχουν σχέση με τον τρόπο που δεσμευόμαστε, διαχείριση κοινών πόρων, οριοθετήσεις προσωπικές, αλλά και την στάση μας απέναντι στην ανάπτυξη, προστασία, ακεραιότητα και ασφάλεια.

Ο χάρτης της Σεληνιακής έκλειψης παρουσιάζει έναν δυναμικό σχηματισμό Ταυ-τετραγώνου στα παρορμητικά ζώδια, με κορυφή τον Άρη και τον Χείρωνα στον Κριό, ενώ συμμετέχει και ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Καρκίνο. Τα φώτα έχουν ήδη πραγματοποιήσει το τετράγωνο με τον Άρη και τον Χείρωνα, άρα είναι σαν να έχουν ήδη συμβεί κάποια γεγονότα εσωτερικά και εξωτερικά τα οποία έχουν δημιουργήσει μέσα μας την αίσθηση της ανάγκης να προχωρήσουμε μπροστά. Ο Άρης όμως θα ενεργοποιήσει την μοίρα της Έκλειψης ξανά όπως και ο Ερμής, και άρα τα θέματα έχουν αναθεωρήσεις και θα τους δοθεί νέα ώθηση. Χορηγός της Σελήνης στον Αιγόκερω, ο Κρόνος σε κυριαρχία, σε αναιρετική μοίρα και ανάδρομος.  Δεδομένης της ανάδρομης πορείας πέντε αργών πλανητών και του Ερμή, επιστρέφουμε να δούμε στην πράξη συνέπειες προηγούμενων πράξεων, ποιος φταίει για τα κακώς κείμενα, τι εξουσιάζει την ζωή μας, αλλά και να διευκρινίσουμε, επικοινωνήσουμε σε σχέση με πληροφορίες και στοιχεία που ήρθαν στην αντίληψή μας ή έχουμε ανάγκη να εμβαθύνουμε και πηγάζουν στο παρελθόν.  Μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο ή να αλλάξουμε κατεύθυνση γενικότερα. Η Σελήνη σε θέση αδυναμίας δημιουργεί πιθανότατα αίσθημα πως είμαστε ένα βήμα πίσω σε σχέση με κάποιες υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις, και άρα θα ενισχύσουμε περισσότερο την ενέργειά μας στον τρόπο που ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις, ή  θα προχωρήσουμε με σχέδια και δεσμεύσεις που είχαν εμποδιστεί ή καθυστερήσει και τώρα ερχόμαστε να ολοκληρώσουμε και να δούμε την εφαρμοσιμότητά αλλά και την χρησιμότητά τους. Είναι σημαντικό να λάβουμε υπ’ όψην μας πως χρειάζεται πλάνο και η διαδικασία θα απαιτήσει βήματα (μπρος – πίσω), καθυστερήσεις, και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από ό,τι ίσως φανταζόμαστε. Η Σελήνη είναι εκτός ορίων και άρα παρεκκλίνει από το αρχικό σχέδιο/προθέσεις  (Ήλιος) ή αναφέρεται σε μια δημιουργική διαδικασία που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε και περισσότερα από τα προσδοκώμενα ή μέσα από αλλαγή της μέχρι τώρα στάσης που είχαμε στον τρόπο που ανταποκρινόμαστε. Η Σελήνη εκτός ορίων μπορεί επίσης να μιλά και για μια ανάγκη να βγούμε έξω από τα συνήθη πλαίσια και να δράσουμε ανεξάρτητα. Σε συλλογικό επίπεδο μιλά και για αυτούς που στην πολιτική ζωή λειτουργούν σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες ή ακόμα και για σύνολα ανθρώπων που λειτουργούν ‘έξω από όρια’. Με τον Άρη να ενεργοποιεί την μοίρα της Έκλειψης στις 22/07 αναμένουμε ένα διάστημα ιδιαίτερα δραστήριο, συγκρουσιακό και έντονο σε γεωπολιτικό επίπεδο, που θα εκδηλώσει κυρίως αντίδραση ως προς θέματα που ήδη γνωρίζουμε και πηγάζουν στο παρελθόν τις ημερομηνίες που ανέφερα πιο πάνω.

Ο Κρόνος κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ισχυρός στον Αιγόκερω, όμως σε κρίσιμη μοίρα και ανάδρομος, δίνοντας έμφαση στο παρελθόν, στο τέλος (ολοκλήρωση) ενός κύκλου εργασιών που εμπεριέχει συνέπειες παρελθοντικών πράξεων που μοιάζει και ικανός να ανατρέψει την ως τώρα πορεία των θεμάτων που εκπροσωπεί.  Στην συνειδητότητα μας έρχεται έντονα η αποκρυστάλλωση συναισθημάτων του τι έχει τελειώσει, τι έχουμε πράξει σωστά, τι λάθος, και η ώρα επίσης να πράξουμε και να αναζητήσουμε νέες κατευθύνσεις. Ο Κρόνος έχει να κάνει με τα όρια, την οριοθέτηση, την ευθύνη, και αναφέρεται στην εκτελεστική εξουσία, σε αναιρετική μοίρα δηλώνει πείρα σε αυτό το κομμάτι, αλλά και τάση εμμονής που μπορεί να σημαίνει και παραβιάσεις εξουσιών ή πράγμα που η Σελήνη εκτός ορίων επιβεβαιώνει. Η κριτική, τα υπερβολικά όρια, οι κανόνες, η ευθύνη και η ακεραιότητα θα μπουν στο μικροσκόπιο στο κοινωνικό –πολιτικό τοπίο σε σχέση με το παρελθόν, θέματα ηθικής και διαφθοράς και θα αναδείξει συγκρούσεις και διαμάχες, με αρκετή ένταση, όπως και θα ανοίξει πληγές (Άρης-Χείρωνας στην κορυφή Ταυ-τετραγώνου στα παρομητικά). Όλα γυρνούν στην πηγή που είναι ο Ήλιος στον Καρκίνο, σε σύνοδο με τον Σείριο, που κάτι ανακοινώνει, και έχει σχέση με την προσωπική μας ιστορία, την συλλογική μας ιστορία, το ποιους ακολουθούμε και για ποιους λόγους.  (Η Σεληνιακή έκλειψη ουσιαστικά φωτίζει μια διαδικασία που μας προετοιμάζει για πολύ σημαντικές αλλαγές και που θα εξελιχθεί τους επόμενους 6 μήνες, και θα μας απασχολήσει  ώσπου ο Κρόνος να ολοκληρώσει την διέλευσή του από τον Αιγόκερω , τον Δεκέμβριο του 2020).

 

Η Έκλειψη και ο Σείριος:

Το διάστημα μεταξύ 26/06-26/07 ο Ερμής κάνει τρία περάσματα από την 14η μοίρα Καρκίνου που είναι η απόλυτη έξαρση του Δία, και ο απλανής αστέρας Σείριος. Στις 30/6 είχαμε την δεύτερη σύνοδο Δία-Πλούτωνα. Ο Σείριος είναι ένα φωτεινό αστέρι στον αστερισμό του Σκύλου (Canis Major) αστερισμός που μυθολογικά συνδέετε με την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία. Ο Σείριος αναγνωριζόταν ως αστέρας που ανακοινώνει κάτι σημαντικό ιδιαιτέρως όταν ανέτειλε πριν τον Ήλιο, ως προπομπός του. Σε σύνοδο με τον Ήλιο κατα τους κλασσικούς συγγραφείς σχετίζεται με φήμη και τιμές, όπως και επαγγελματική επιτυχία (Robson). Μέσα απο τις σκληρές όψεις με τον Άρη, αλλά και το φαινόμενο της έκλειψης μπορούμε να το αναγνώσουμε ως ένα σημάδι πως αυτά που υπόσχεται ο Σείριος αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Δώστε σημασία στην επικοινωνία και τα μηνύματα γύρω σας αυτό το διάστημα, στην διαίσθηση και τον νού, αλλά και τις βιαστικές αντιδράσεις και λογμαχίες. Το εσωτερικό μας φώς δυναμώνει και μας αποκαλύπτει, καθώς συντονίζεται με σκέψεις, στοιχεία, πληροφορίες και την διαίσθησή μας που αποκρυσταλλώνει συνειδητοποιήσεις. Δεν θα είναι απαραίτητα ευχάριστες ή εύκολες στην διαχείριση, αλλά θα ανοίξουν δρόμο στην συνέχεια. Μιλάει επίσης για την αρμονία εντός μας, στα του οίκου μας, για το που είμαστε αφοσιωμένοι (Εστία σε σύνοδο με τον Ήλιο). Ο Σείριος υπήρξε πολύ σημαντικός για τους Αιγύπτιους καθώς τον παρατηρούσαν για να προβλέψουν τις περιόδους που θα πλημμύριζε ο Νείλος. Μέσα από την αντίθεση με την Σελήνη αλλά και το ταυφ –τετράγωνο με τον Άρη στην κορυφή, έχουμε μια δραστήρια κατάσταση που μπορεί να μοιάσει με κρίση, κάτι μπορεί να μας αναστατώσει, με νέα, επικοινωνίες, δεδομένα, αλλάγές της τελευταίας στιγμής. Στην επαφή του με τον Ερμή ο Σείριος συμβολίζει και ατυχήματα, τα οποία μπορεί να είναι λεκτικά, ή μέσα από παρορμητισμό και ρισκα (Άρης). Οι Δεσμοί σε κρίσιμες μοίρες και ο Κρόνος, αλλά και η παρουσία του Ερμή σε ανάδρομη πορεία σε τετράγωνο με τον Άρη, δηλώνει αστάθεια, ανατροπές, αναιρέσεις, συγκρούσεις εσωτερικές και εξωτερικές, σε σχέση και με συναισθηματικά θέματα, που γίνονται κρίσιμα ζητούν οριοθέτηση ή ξεκινούν διαδικασία προς μια άλλη κατεύθυνση. Η εσωτερική μας διεργασία και κατάσταση χρειάζεται να βρεί διέξοδο έκφρασης, αλλά μπορεί να κυριαρχεί και η κυκλοθυμία, τουλάχιστον μέχρι ο Ήλιος και ο Ερμής να εισέλθουν στο ζώδιο του Λέοντα. Χρησιμοποιείστε την ενέργεια δημιουργικά, και αλλάζοντας στάση. Έτσι θα βοηθηθείτε περισσότερο, ειδικά να υπάρχει και αντικείμενο που είχατε αφήσει στην μέση και πρέπει να ολοκληρωθεί ή κάτι που επιθυμείτε να κάνετε και αναβάλλατε. Γυρνάμε σε συζητήσεις και σκέψεις  με τον εαυτό μας και  τους άλλους και αποκρυσταλλώνουμε συναισθήματα και την τελική μορφή των πραγμάτων. Μπορεί να βιώνουμε ένα τέλος, ή την συνειδητοποιήση του τέλους ενός κύκλου εργασιών ζωής. Είμαστε συντονισμένοι με την ανάγκη να τελειώνουμε με ζητήματα που έχουν ξεπεράσει την βιωσιμότητα τους, η θέληση  να προχωρήσουμε μπροστά είναι έντονη, πλην όμως θα πρέπει να τελειώσουμε με εκκρεμότητες, να αντιμετωπίσουμε θέματα που ξύνουν πληγές και για να θεραπευθούν,  για να ανοίξει ο δρόμος. Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Ερμής σε τετράγωνο με Άρη δηλώνει διαφωνίες, αιχμηρά λόγια, τάση για ατυχηματα, την δημιουργική και παθιασμένη διάσταση του διαλόγου, την σκέψη και την διάθεση να είμαστε περισσότερο ανυπόμονοι και παρορμητικοί στον λόγο, αλλά και την έλλειψη διαλλακτικότητας  ή τάση εκνευρισμού με την αντίθετη άποψη. Το να επαναλάβουμε συζητήσεις, να επιστρέψουμε σε λύσεις ή αναζήτηση στοιχείων που πρέπει να ολοκληρώσουν ή να ξεκαθαρίσουν ζητήματα είναι κάτι που θα μας βοηθήσει σε κάθε ζήτημα που διαχειριζόμαστε.

Το αίτημα του ταυ-τετραγώνου είναι να βρει την λύση στο κομμάτι που λείπει δηλαδή στο ζώδιο του Ζυγού (συμφωνίες, σχέσεις, ισορροπία, αρμονία, μοίρασμα, ισότιμο δούναι και λαβείν). Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία, να τολμήσουμε, να διεκδικήσουμε.

Ο Κρόνος πέρασε από την ίδια μοίρα στις 10-14 Μαρτίου, ενώ ο Άρης πέρασε από την 14η μοίρα Αιγόκερου στις 7-9 Μαρτίου. Θέματα που προέκυψαν εκείνη την περίοδο, τώρα περνούν σε δράση και εξωτερίκευση.

Για την χώρα μας εκείνες οι μέρες οδήγησαν στην αντίληψη της αύξησης κρουσμάτων, και τον περιορισμό της κυκλοφορίας. Με την παρουσία του Ερμή υποψιαζόμαστε πως ζητήματα μετακινήσεων, και ταξιδιών μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με αύξηση κρουσμάτων και να πρέπει να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα  ή να τεθούν περιορισμοί. Ό,τι προέκυψε εκείνη την περίοδο και σε σχέση με διαχείριση πόρων ή εργασιακά θα πάρει διαστάσεις και γενικότερα μπορούμε να περιμένουμε ένα πολύ έντονο και συγκρουσιακό γεωπολιτικό κλίμα σε όλο τον πλανήτη, που θα εκδηλώσει θέματα ιδιαίτερα κοντά στις 22/07 που ο Άρης θα περάσει από την μοίρα της έκλειψης.  Επαγγελματικά θέματα κλείνουν κύκλο και μπαίνουν σε τροχιά καινούργια πράγματα, ενώ στις σχέσεις μας διαπιστώνουν την ανάγκη αλλά και τις δυσκολίες να επικοινωνήσουμε συναισθήματα, να διεκδικήσουμε τον ζωτικό μας χώρο, να βρούμε το θάρρος να δράσουμε, να μιλήσουμε για τα δύσκολα, αλλά και να εκτονώσουμε όσα είχαμε καταπιέσει.

Η εξισορρόπηση υποχρεώσεων και προσωπικής ζωής είναι επίσης  γενική θεματική της Πανσελήνου, και ο Άρης μας ζητάει να σπάσουμε τα καλούπια και μοτιβα που είχαμε δημιουργήσει και δεν μας καλύπτουν. Δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη, αλλά το βρούμε δίνοντας χρόνο, μπορεί να χρειαστεί και να συγκρουστούμε γιαυτό, ή να διαχωρίσουμε την θέση μας. Όσοι μείνουν πλάι μας καλώς, σε κάποιους θα πούμε αντίο.

Κατά το φαινόμενο της Έκλειψης η Γή βρίσκεται ανάμεσα από τον Ήλιο και την Σελήνη, και επισκιάζει την άλλοτε ορατή σε εμάς Πανσέληνο. Η αστρονομία μιλάει και παραστατικά και μεταφορικά μέσω της αστρολογίας: Η συμβολική ερμηνεία είναι πως ένα γεγονός ή τα γεγονότα (στο γήινο πεδίο), επισκιάζουν το αντίκρισμα δύο ενεργειών-στοιχείων (Σελήνη/Ήλιος) που έχουν “πρόθεση” να ανταλλάξουν “δεδομένα”. Αυτό συμβολικά μεταφράζεται στην πιθανή εμπλοκή αυτής της συνομιλίας από τα γήινα γεγονότα και ό,τι ορίζει ο καθένας από το σημείο παρατήρησης στο οποίο βρίσκεται. Οι επίγειες ανησυχίες, δραστηριότητες ή προσκολλήσεις κατά κάποιο τρόπο αποπροσανατολίζουν  από την πραγμάτωση ενός διαλόγου, κι έτσι ως συνέπεια το φαινόμενο αστρολογικά διαμορφώνει τις συνθήκες μέσα από φόρτιση, ένταση και ώθηση, ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να απεμπλακούμε ή να απομακρύνουμε όλα εκείνα που θα διευκολύνουν το “αντίκρισμα”.

Στα παρορμητικά ζώδια μας ενδιαφέρει η  δράση, η γονιμότητα που μετριέται μέσα από την τόλμη, το αποτέλεσμα έμπρακτα και το τι είναι ορατό στον κόσμο που ζούμε, η μορφή και η δομή των πραγμάτων. Γή και Νερό είναι τα βαρύτερα των στοιχείων, κι αυτό προσδίδει μια σοβαρότητα, και περιγράφει την ανάγκη να κατασταλάξουμε, να νιώσουμε, αλλά και να βάλουμε το “νερό στο αυλάκι”, με την παρορμητική σπίθα του Άρη-που λέει «είμαι εδώ». Αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι το παρόν και ο τόνος που θα δώσουμε εμείς από τον τομέα του Κριού  μέσω του Αρη.  Αν έχουμε κάτι να δείξουμε στον κόσμο από τον δημιουργικό ή συναισθηματικό μας εαυτό έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να το πράξουμε. Η Αφροδιτη μοναδικός πλανήτης στο στοιχείο του Αέρα βοηθά μέσα από τις  κοινωνικές επαφές, και όλα όσα μας δίνουν χαρά να αλαφρύνουμε κάθε τι που μέσα μας βαραίνει, όπως και να επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε παρεξηγήσεις του παρελθόντος στις φιλικές και προσωπικές μας σχέσεις.

Η βασική ανάγκη που φωτίζει η Πανσέληνος είναι να δούμε αποτέλεσμα, να δώσουμε κάτι από μας που έχει να κάνει με τον απτό κόσμο, είτε είναι ύλη ή ο κόσμος των αισθήσεων και βρίσκει αντίκρισμα σε αυτόν. Ταυτόχρονα επιτελείται μια εις βάθος ενδοσκόπηση πεπραγμένων και συνεπειών που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Μια παράλληλη διαδικασία εντός και εκτός.

Μέσα από την κορύφωση του σεληνιακού κύκλου βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις, κλείνουμε θέματα, αντικρίζουμε κάτι, ή έναν άλλον. Η συγκεκριμένη αντίθεση των Φώτων δεν είναι όσο διπολική ή συγκρουσιακή μπορεί να φανταζόμαστε, καθώς ο Ήλιος είναι στο ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη. Είναι όμως πιεστική, και εν δυνάμει απελευθερωτική αν δεν μείνουμε στην επιφάνεια. Είμαστε προσανατολισμένοι συλλογικά και προσωπικά στο να δούμε κάτι να ολοκληρώνεται, να χτίζεται, να υλοποιείται, να συντονίζεται με έμπρακτο τρόπο με τις προθέσεις  και αιτήματα όσων έχουν ανακοινωθεί, όσων προηγήθηκαν αλλά και όσων σταδιακά αποκαλύπτονται στην ζωή και καθημερινότητα μας και πρόκειται να την διαμορφώσουν. Η Σελήνη έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα του Ήλιου, ίσως και μέσα σε αρκετά στενά χρονικά ή απαιτητικά δεδομένα, οδεύοντας προς μια εξυγίανση αλλά και διάθεση να εκτονώσει ουσιαστικές ανάγκες και επιθυμίες για ό,τι δεν είναι up to standard.

Σε ένα άλλο επίπεδο που έχει σχέση με το δημόσιο κομμάτι της ζωής, αποφάσεις για την σχέση κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, για την σχέση της προσωπικής προσφοράς μέσα σε πλαίσια οργανισμών, εταιρικών σχημάτων, συλλογικών σχημάτων ή άλλων δομών, το πως το παρελθόν, η κληρονομια και η ιστορία μας είναι τελικά χρήσιμα και αποτελεσματικά εφόδια στην στήριξη φήμης, κοινωνικής απήχησης ή επίτευξης σχεδίων είναι θέματα που μπορεί να μας απασχολήσουν και θα μορφοποιήσουν καταστάσεις μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες στην σφαίρα των επιδιώξεων μας. Οι πρωτοβουλίες μπορεί να σημαίνουν και αποχώρηση ή αποδέσμευση. Πρωτοβουλίες για αλλαγές σε κυβερνητικά σχήματα, δομές και συμφωνίες που πηγάζουν στο παρελθόν θα λάβουν χώρα μέσα στον Ιούλιο, Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και Δεκέμβριο.  Θα δούμε επίσης διαμάχες και τάση να αποδοθούν ευθύνες για προβλήματα σε διεθνές επίπεδο. Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε αδυναμία αλλά με ισχυρό κυβερνήτη, και θεωρητικά ανταποκρίνεται με αυτοέλεγχο, που όμως στην  παρούσα φάση ‘βράζει’ και από έλλειψη υπομονής σε σχέση με πιέσεις και την ορθότητα, που θα απασφάλίζει με την διέλευση του Άρη στον Κριό (Αιγόκερως έξαρση του  Άρη). Σε προσωπικό επίπεδο είναι θετικό διότι δίνει ώθηση και ενέργεια στο να προχωρήσουν θέματα που επιθυμούμε  ή να απελευθερωθούμε από αδιέξοδες καταστάσεις που υπομέναμε χωρίς λόγο. Θα θέλουμε να κάνουμε αυτό που νομίζουμε εμείς. Η ανταπόκριση ενεργοποιείται από στόχους, κατακτήσεις, δεσμεύσεις, ευθύνες, και προκλήσεις και αναλόγως με το τι διαχειριζόμαστε,  αυτή μπορεί να αποβεί καταλυτική ή δημιουργική αν δουλεύουμε πάνω σε κάτι.

Στη συγκεκριμένη φάση κάνουμε ένα πρώτο βήμα να εξωτερικεύσουμε, να δώσουμε μορφή, να γνωστοποιήσουμε κάτι που μας αφορά πολύ προσωπικά και συναισθηματικά, και πηγάζει από το “κέντρο” μας (Ήλιος στον Καρκίνο).  Θα μπορούσε να αναγνωσθεί ως ένα εξελικτικό βήμα εξισορρόπησης, που συμπεριλαμβάνει αποκαλύψεις προς μια νέα κατεύθυνση. Η βασική πρόθεση είναι να παγιώσει μια κατάσταση, να εξωτερικεύσει δημόσια έναν στόχο/επιδίωξη, ή να μας βοηθήσει να καταλάβουμε σε βάθος τι έχει προηγηθεί, τι έρχεται στο φώς και διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα ή αντίληψη της πραγματικότητας στην ζωή μας.

Το αίτημα της Σελήνης στο Αιγόκερω έχει χαρακτήρα αποκρυστάλλωσης. Λέει έχω ανάγκη να δω κάτι στην πράξη, να δώσω μορφή στο συναίσθημα, να δεσμευθώ κάπου μέσα από μια κρίσιμη αίσθηση επείγοντος ή τέλους. Είναι μια καλή συγκυρία για να εξαιρέσουμε και να ξεκαθαρίσουμε άνισες καταστάσεις ή να απαλλαγούμε από κακές συνήθειες και μοτίβα συμπεριφορών που μας εμποδίζουν να εισπράξουμε ή να ικανοποιήσουμε τις εσωτερικές μας ανάγκες. Επομένως οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις θα είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, ενώ από την άλλη μας απασχολούν τα θέλω, οι επιθυμίες και οι ανάγκη να εκφράσουμε αισθήματα, να νιώσουμε αναγνώριση ή επιβεβαίωση. Το αίτημα είναι ο Ήλιος που φωτίζει την πρόθεση μέσα από τον συναισθηματισμό και την προστατευτική χροιά των αποφάσεων και των θέλω μας.

 

Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου οι οίκοι που βρίσκεται 13-14 μοίρα Καρκίνου/Αιγόκερου είναι οι τομείς της ζωής που θα σε απασχολήσουν για τους επόμενους 3-6 μήνες, και στους οποίους ολοκληρώνεις σημαντικά θέματα, βιώνεις μια κρισιμότητα, μέσα από  επένδυση ενέργειας στον οίκο που βρίσκεται ο Κριός με σκοπό τελικά να μοιραστείς περισσότερα αλλά και στοχεύσεις στο να σχετιστείς πιο ισορροπημένα με τα θέματα του οίκου που βρίσκεται ο Ζυγός. Ο τομέας που βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός (29η Τοξότη) και οι πλανήτες στον Αιγόκερω, είναι ο τομέας της ζωής που αφήνεις πίσω θέματα που σε βάρυναν σε περιόρισαν, ανασυγκροτείς ριζικά, έρχεσαι σε επαφή με θέματα από το παρελθόν,  αλλά και καλείσαι να απαλλαγείς από τα περιττά, όπως και να αλλάξεις στάση που θα καθορίσει την ζωή σου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στον τομέα που βρίσκεται η 29η Διδύμων και ο Καρκίνος είναι τα αιτήματα για την εξέλιξη σου, και ο χώρος που ευνοείσαι μέσα από ερεθίσματα, επικοινωνία  που σκοπό έχει να  διευκρινίσει περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν.

 

Η ενέργεια της Πανσελήνου / Έκλειψης Σελήνης έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Αιγόκερως με γενέθλια 2-6 Ιανουαρίου, Καρκίνος με γενέθλια 4-8 Ιουλίου, Κριός με γενέθλια 3-7 Απριλίου και Ζυγός με γενέθλια 5-9 Οκτωβρίου. Επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες, ακμές γωνιακών οίκων ή σημεία στις 13 μοίρες (+/-2 μοίρες) των παρορμητικών ζωδίων, 04-09 μοίρες, 29 μοίρες, και 23 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων,  και  ή/και 29 μοίρες Τοξότη/Διδύμων. Πολύ δυναμική έκλειψη για τους Κριούς και όσους έχουν ωροσκόπο Κριό, και αρκετά απαιτητική για του Ζυγούς του δευτέρου δεκαημέρου.

Σημείωση:

Οι Εκλείψεις ερμηνεύονται στον γενέθλιο χάρτη με ανοχή (+/-1 μοίρα) κυρίως σε κύριες όψεις με τον Ήλιο, την Σελήνη και τις ακμές των γωνιακών οίκων του ωροσκοπίου και πάντοτε σε συνάρτηση με άλλες τεχνικές και παραμέτρους σε επίπεδο πρόβλεψης.

Συμπληρωματικά στοιχεία:

 

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως οι Εκλείψεις χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις και επιρροές, και ενεργούν ταυτόχρονα και για μεγαλύτερο διάστημα από το πότε συμβαίνουν τα φαινόμενα, από αστρονομικής σκοπιάς. Οι Εκλείψεις είναι ουσιαστικά ενεργειακές πύλες που επιταχύνουν εξελίξεις μέσα στην συνέχεια των πλανητικών συνοδικών κύκλων.

Μας δίνουν μια σπρωξιά σε εξελικτικά στάδια της ζωής, λειτουργούν ως κατώφλι σε μια νέα φάση και έχουν ένα ευρύτερο συλλογικό μήνυμα, καθώς ανήκουν σε κύκλους (Saros) που επαναλαμβάνονται κάθε ~18 χρόνια. 

Η συγκεκριμένη έκλειψη ανήκει στον κύκλο Saros 149 (αποτελείται από 71 Εκλείψεις) και είναι έκλειψη Νότιου Δεσμού. Ό,τι δεν είναι χρήσιμο απελευθερώνεται, τελειώνει και οδηγεί σε ριζικές αλλαγές  δομικού χαρακτήρα. Ο κύκλος αυτός ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα, το 1984 και τελειώνει το 3246. Η πρώτη έκλειψη του κύκλου έγινε στις 13 Ιουνίου 1984, η πιο πρόσφατη στις 24 Ιουνίου  2002, και αν ανατρέξουμε σε εκείνες τις περιόδους της ζωής και των γεγονότων μπορούμε να ξεκλειδώσουμε εξελικτικά μηνύματα για την παρούσα φάση.

 

Η έκλειψη θα είναι ορατή στην Νοτιο-Δυτική Ευρώπη, τμήματα της Αφρικής, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ειρηνικός, Ατλαντικός, Ινδικός Ωκεανός και Ανταρκτική.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.timeanddate.com/eclipse/lunar/2020-july-5

 

Το φαινόμενο της Έκλειψης δεν είναι ορατό από την χώρα μας. Ας απολαύσουμε  ένα όμορφο φεγγάρι!

 

© Eleni Kostika 2020

φωτό: δική μου 04.07.2020

1 thought on “Παρασκιώδης Έκλειψη Σελήνης στις 13 μοίρες Αιγόκερου και 37′

  1. Pingback: Νέα Σελήνη στις 28 μοίρες Καρκίνου 26′ | Aries Point

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s