Νέα Σελήνη στις 28 μοίρες Καρκίνου 26′

aron-visuals-BXOXnQ26B7o-unsplash

20 Ιουλίου 2020, 19:33 τοπική ώρα

Η ωρίμανση του συναισθηματικού εαυτού. Το τίμημα της προστασίας και της ασφάλειας. Δέσμευση, ευθύνη, συνέπεια και οι συναισθηματικές μας ανάγκες. Κρίσιμες αποφάσεις και ανατροπές.

Η δεύτερη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου, συνεχίζει την θεματική που εκδηλώθηκε τον προηγούμενο σεληνιακό μήνα, με τις εκλείψεις, που μας αποκάλυψαν πολλά και έφεραν στο φώς νέα δεδομένα και στοιχεία σε σχέση με το παρελθόν και την θεματική του ζωδίου του Καρκίνου που μας συντονίζει με το  νήμα της ζωής, την προέλευση και την ανασύνθεση και μετουσίωση των συναισθημάτων που συμβολίζει το τέλος και την γέννηση ενός νέου κεφαλαίου ζωής. Οι θεματικές των δύο προηγούμενων εκλείψεων είναι φυσικά ενεργές (μπορείς να τις ξαναδιαβάσεις εδώ: Δακτυλιοειδής Έκλειψη Ηλίου Θερινού Ηλιοστασίου στις 00 μοίρες και 21’ λεπτά του Καρκίνου και Παρασκιώδης Έκλειψη Σελήνης στις 13 μοίρες Αιγόκερου και 37′) και στον νεό κύκλο ο Κρόνος σε αντίθεση με τα φώτα, στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερου και ανάδρομος, αναδεικνύει την ανάγκη να κλείσουμε θέματα, οφειλές, να τελειώνουμε με εκκρεμότητες και παλιούς λογαριασμούς, να διευκρινίσουμε τα όρια της ‘ευθύνης’, της δέσμευσης και των συνεπειών. Ο Κρόνος είναι η δουλειά μας, η διαχείρηση του χρόνου, είναι δάσκαλος και μας δίνει μαθήματα. Στον Αιγόκερω μιλάει για τις ορθές πράξεις και τα όρια. Η Νέα Σελήνη λοιπόν σε αντίθεση με τον Κρόνο, δηλώνει μια επιστροφή με επίσημο, κρίσιμο ή οριστικό χαρακτήρα που επιχειρεί να βάλει τάξη σε θέματα του παρελθόντος ή μια ‘σφραγίδα’ σε κάτι που έχει συναισθηματική αξία για μας ή έχουμε δημιουργήσει. Να δώσει μορφή και εγκυρότητα, αλλά και να επιβραβεύσει ή να οριοθετήσει την προστατευτική  πλευρά της ψυχοσύνθεσής μας. Ναι, ξαναθυμόμαστε, αναπολούμε, ζητάμε επιβεβαίωση, ή ενδοσκοπούμε θέλουμε να αποκατασταθεί η εγκυρότητα των συναισθημάτων μας και της βούλησης, ή να κατανοήσουμε πιο ουσιαστικά. Ο Καρκίνος είναι η έξαρση του Δία, και άρα μιλάει για την βοήθεια να κατανοήσουμε, να αποδοθεί ή δικαιοσύνη, να βρούμε υποστήριξη, να δώσουμε διάσταση, να αναπτύξουμε, να εμπιστευτούμε, και να πιστέψουμε. Οι αναιρετικές μοίρες δηλώνουν το κλείσιμο εμπειριών στα συγκεκριμένα ζώδια (Καρκίνος-Αιγόκερως), που στον φυσικό ζωδιακό είναι η προέλευση, οι ρίζες και η μορφή που θεμελιώνει την πραγματικότητα. Αυτή η Νέα Σελήνη θετει νέες προθέσεις και κλείσιμο εμπειρίας στο να αντιληφθούμε και την ρίζα του ‘κακού’ στις ζωές μας, στις εμπειρίες μας, σε όλα όσα και όσους  έχουμε εξουσιοδοτήσει να μας διοικούν στην συλλογική ζωή, να αναλογιστούμε το τίμημα της ασφάλειας.

Συλλογικά: Κάτι έχει ωριμάσει στην συλλογική μας συνειδητότητα που όλα είναι πλεόν γυμνά και καθαρά, ίσως απόλυτα κυνικά, αλλά προσφέρουν σοφία. Είναι πολύ δυνατή η Σελήνη στον Καρκίνο και μπορεί να μαγνητίσει και να ενεργοποιήσει τη συλλογική συνείδηση ιδιαίτερα συγκινησιακά, όταν αγγίξει βιώματα ή/και πυροδοτήσει συναισθήματα ανασφάλειας. Εδώ αυτό είναι το συλλογικό αίτημα, απέναντι στην εκτελεστική εξουσία. Κλονίζεται/αναιρείται η αντίληψη της ασφάλειας και προστασίας. Ο Κρόνος στην αναιρετική Αιγόκερου, μιλάει για τα όρια και την ευθύνη, την έλλειψη αλλά και παραβίαση αυτών, όπως και την αλαζονεία της εξουσίας (Αιγόκερως έξαρση του Άρη) που επιχειρεί για ίδιον όφελος και συμφέρον με προκλητικό τρόπο. Όλα αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε όλα εκείνα που φέρνουν αναμνήσεις δημιουργούν ένα σύνθετο σκηνικό που αλλάζει τις διαθέσεις μας ενώ μας δίνονται σημαντικά ευρήματα που θα αποκρυσταλλώσουν την εικόνα για κρίσιμα θέματα του παρελθόντος. Έχει ήδη ξεκινήσει ένα μαχητικό-πολεμικό διάστημα, όπου πολλά θέματα του παρελθόντος θα επιχειρήσουν να οριοθετηθούν εκ νέου, μέσα από προκλητικές ενέργειες, κατάχρηση εξουσίας, ένα blame-game, που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση της εκτελεστικής εξουσίας, πολλές παραιτήσεις και αλλαγές στην ιεραρχία, αλλά και ώθηση για δυναμική αντιμετώπιση δυσκολιών ή δυσλειτουργιών σε πάσης φύσεως δομικά συστήματα και οργανισμούς.

Σε προσωπικό επίπεδο: Είναι σαν να ετοιμαζόμαστε να φύγουμε από το ‘σπίτι μας’ (συναισθηματικά, κυριολεκτικά, ψυχολογικά) εκεί που νοιώθαμε ασφαλείς, και παράλληλα να ‘τακτοποιούμε εκκρεμότητες’, που θα ενισχύσουν την ανεξαρτησία μας. Είναι σημαντικό με ό,τι τελειώνουμε είτε μέσα μας ή λόγω εξωτερικών συνθηκών, να το κλείσουμε με αίσθημα συνέπειας, ατομικής ευθύνης, σωφροσύνης και χωρίς να ενδώσουμε σε ενοχές ή αναστολές. Αυτό μπορεί να είναι και ένα απελευθερωτικό βήμα. Η αντίθεση είναι πόλωση, και ζητά συμφιλίωση ή συμβιβασμό, η συγκεριμένη ισχυροποιεί την βούληση, ζητά να πάρουμε αποστάσεις και να βρούμε την εξουσία μέσα μας, χωρίς να ζητούμε επιβεβαίωση ή την άδεια από τους άλλους για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Οι αναιρετικές μοίρες έχουν τον χαρακτήρα της ανατροπής, μας ζητούν να δούμε που ο τρόπος ανταπόκρισης που έχουμε υιοθετήσει μέχρι τώρα και στον οποίον επιμένουμε δεν μας βγαίνει τελικά, ή προκαλεί συνέπειες που δεν μας επιτρέπουν να υποστηριχθούμε όπως θα θέλαμε, έχουν ένα τίμημα, και μας ζητά να αλλάξουμε τρόπο. Για κάποιους μπορεί να είναι μια σημαντική στιγμή ολοκλήρωσης ενός έργου, ενός απολογισμού συναισθημάτων και πεπραγμένων ή μια επανασύνδεση με το παρελθόν που έχει κρίσιμο και ανατρεπτικό χαρακτήρα. Η ανάγκη να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, η ανάγκη στήριξης και η μακροβιότητα στις σχέσεις και δεσμεύσεις, θα κριθεί από την ωριμότητα, την σοφία αλλά και την καλή επαφή με τον εσωτερικό εαυτό. Είναι χρήσιμο να αναρωτηθούμε αν η οικειότητα που νοιώθουμε με κάποιες καταστάσεις ή σχέσεις, βασίζεται σε αυτοματισμούς και ανάγκη συναισθηματικής ή υλικής στήριξης ή σε ουσιαστική συναισθηματική σύνδεση. Πως ανταποκρινόμαστε στην επιβεβαίωση, στο στάτους, στους περιορισμούς, την αυστηρότητα και την κριτική; Πως λειτουργεί ο εσωτερικός κριτής μας, και πως οι φόβοι, οι ενοχές, ή ο φόβος της απόρριψης καταβροχθίζει το ‘παιδί’ και την χαρά εντός μας.  Ο Δίας σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, θα δώσει λύσεις σε κάποια θέματα, θα βάλει το νερό στο αυλάκι σε σχέση με κάποιο εγχείρημα, θα βοηθήσει σε ένα βαθμό την ανακούφιση προβλημάτων με κάποια ρευστότητα,  θα αναπτύξει την πίστη, τα ιδανικά, την φαντασία, τον ρομαντισμό ή κάτι που ευχόμαστε να γίνει, ενώ μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για κερδοσκοπία ή συγκάλυψη. Η διαχείριση όποιου καλού προκύψει από αυτήν την επιρροή θα ζητήσει να είμαστε προσεκτικοί ως προς τις προσδοκίες, τον συναισθηματισμό, ή εντυπώσεις που δίνουμε ή αποκομίζουμε από κάθε κατάσταση (Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνας). Μια όψη που μπορεί να αναπτύξει σχέσεις ή αξίες με καλλιτεχνικό ή πνευματικό περιεχόμενο ή να ζητήσει και προσαρμογές ως προς τις προσδοκίες, την αλήθεια, αυτά που αποφεύγουμε και τον ρεαλισμό τους. Η σχέση με τα όρια σε αυτόν τον κύκλο είναι εύθραυστη, ευμετάβλητη, υπερβατική και ανατρεπτική. Ανάλογα με τις περιστάσεις αλλά και την συνολική εικόνα του χάρτη μας αυτό μπορεί να γίνει ευνοικό και εύκολο ή πιο δύσκολα διαχειρίσιμο.

Ο Άρης στην 13η μοίρα Κριού, ενεργοποιεί την μοίρα της Σεληνιακής Έκλειψης της 5ης Ιουλίου, και θέματα που ενεργοποιήθηκαν τότε θα επανέλθουν στο προσκήνιο. Ο Ερμής στην 8η μοίρα Καρκίνου μέσα από το εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο,  δημιουργεί απρόσμενες ευκαιρίες να έρθουμε σε επαφή με άλλους, να κάνουμε συναλλαγές, και συμφωνίες, να σκεφτούμε και να εκφραστούμε διαφορετικά ως προς τα συναισθήματα αλλά και τα δημιουργικά μας έργα. Ενώ, στην συνέχεια κάνει διαδοχικά τετράγωνα με τον Χείρωνα και τον Άρη στον Κριό, που είτε θα επιχειρήσει να επουλώσει πληγές ή να τις ανοίξει μέσα από τον λόγο. Προσοχή στα ατυχήματα, λεκτικά και άλλα με αυτήν την όψη, στην οδήγηση, και στις μικρο-κλοπές, καθώς είναι στα παρορμητικά ζώδια και δεν υπάρχει καλή σχέση μεταξύ ορθολογιστικής σκέψης και δράσης. Η έλλειψη καλών αντανακλαστικών σε δύσκολες συνθήκες θα είναι έκδηλη, ενώ σε ένα άλλο επίπεδο είναι μια καλή ευκαιρία να αναπτύξουμε ιδέες ή τον διάλογο ώστε να ‘κόψουμε δρόμο’ για να γλυτώσουμε χρόνο ή να κλείσουμε θέματα. Ο Ερμής με τον Άρη σε τετράγωνο, δίνουν έναν αυθόρμητο ενθουσιασμό στον λόγο, και ώθηση να εκφραστούμε σε σχέση με όσα επιθυμούμε και μας ενθουσιάζουν με έναν σχεδόν παιδικό και επιπόλαιο τρόπο (Κριός-Καρκίνος). Συνήθως η βιασύνη δημιουργεί προβλήματα. Σε περίπτωση πρόκλησης η ένταση εξωτερικεύεται ως εκνευρισμός, επιθετικότητα ή έλλειψη υπομονής και προκαλεί παρεξηγήσεις.

Η Νέα Σελήνη είναι μια νέα πρόθεση στο ζώδιο του Καρκίνου όπου μέσα από την συσσωρευμένη πείρα στο τέλος του ζωδίου και τον Κρόνο απέναντι, έρχεται να διαπραγματευτεί αν θα αντιμετωπίσουμε ό,τι μας απασχολεί μέσα από το μητρικό ή το πατρικό φίλτρο του εαυτού μας. Το παιδί ή τον ενήλικα. Είναι η στιγμή να λειτουργήσουμε μέσα από την γνώση πως και τα δύο είναι μέσα μας, και να μάθουμε πότε να χρησιμοποιούμε το ένα και πότε το άλλο, αντί να βιώνουμε ασυνείδητα μόνο το ένα αναζητώντας τον αντίποδα σε έναν ‘άλλον’.

Ίσως είναι χρήσιμο να δούμε που το έχουμε παρακάνει με την ανάγκη να υποστηρίζουμε σχέσεις όπου οι ρόλοι αυτοί επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο, ή οι επιταγές του κοινωνικού περιβάλλοντος μας αποξενώνουν από την εσωτερική μας πληρότητα. Όλα θα μοιάζουν κάπως επείγοντα ενώ οι πιέσεις από έξω μπορεί και να μας εκνευρίσουν, αλλά και να μας οδηγήσουνε σε σημαντικά βήματα αυτεπίγνωσης. Είναι καλό να φροντίσουμε, την υγεία και την ‘τροφή’ μας (συναισθηματική ή φυσική). Ένας θετικός κύκλος να αποκομίσουμε σοφία, σε σχέση με ό,τι μας δυσαρεστεί, τι μας εξουσιάζει ή υπήρξε κρίσιμο βίωμα για μας, να ολοκληρώσουμε κάτι, να βοηθήσουμε και να διαισθανθούμε την αλήθεια και να αναλάβουμε με θάρρος πρωτοβουλίες ώστε να εκφράσουμε όσα νοιώθουμε αποβάλλοντας αναστολές ή να ανοίξουμε δρόμο για την ανεξαρτησία και τις επιθυμίες μας. Η διαχείριση των καταστάσεων θα μας υποδείξει τα επίπεδα ωριμότητας μας. Ό,τι περιμέναμε και καθυστερεί ή δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση, μπορεί τελικά να αποδειχθεί ευχής έργον.

 

—————————————————————————————————————————

Ας αφήσουμε το συναισθηματικό και διαισθητικό μυαλό μας να λάμψει και να συνθέσει τις σημαντικές αποκαλύψεις που έρχονται στην αντίληψή μας, αλλά και τους μετασχηματισμούς και δυνατότητες που έρχονται. Ας ταξιδέψουμε στις μνήμες και τις ροές της ψυχής μας κι ας συνδεθούμε με έναν άλλο τρόπο πιο συνειδητό και αληθινό με σημαντικούς άλλους, την πραγματικότητά μας και τον χρόνο.

(Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου οι οίκοι στους οποίους βρίσκεται η 28η μοίρα Καρκίνου και Αιγόκερου είναι και οι τομείς τις ζωής που θα ενεργοποιηθεί η πιο πάνω θεματική, συνειδητοποιείς κάτι που έχει ωριμάσει και το οποίο είτε πρέπει να ολοκληρώσεις, ή να διαπιστώσεις μέσα από κάποια ‘κρίσιμη συνάντηση’ την αντοχή του στο χρόνο.)

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια μεταξύ 19-22 Ιουλίου (Καρκίνος), 16-19 Ιανουαρίου (Αιγόκερως), 16-19 Απριλίου (Κριός), 19-22 Οκτωβρίου (Ζυγός), ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στις 28 (+/-2) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, 8-9-10 και 13 μοίρες των παρομητικών, 20-21 των παρορμητικών και μεταβλητών ζωδίων. Αν είσαι Καρκίνος με γενέθλια μεταξύ 19-22 Ιουλίου το μήνυμα της Έκλειψης και του Νέου κύκλου της Σελήνης σε επηρεάζει για όλη την γενέθλια χρονιά σου.

 

© Eleni Kostika 2020

Photo by Aron Visuals on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s