Σύνοδος Δία-Πλούτωνα στις 22 μοίρες και 51′ Αιγόκερου

12 Νοεμβρίου 2020  

Ο Δίας σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στις 22 μοίρες Αιγόκερου και 51’ – Πνευματική δύναμη – Υλικός πλούτος – Πλουτοκρατία – Αποκαλύψεις και κρυφές αλήθειες που θα αλλάξουν τα συλλογικά ιδανικά. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε! Που  βρίσκεται ο πλούτος και πού τον βλέπουμε; Στον Αιγόκερω πρόκειται για δομές, εξουσίες, πόρους, ρεαλισμό, περιορισμό, σοφία, τήρηση κανόνων και κανονισμών, κριτική στάση, κυριαρχία, σεβασμό, ευθύνη, αποτελεσματικότητα και δέσμευση. Το ποιο είναι το ‘σωστό’ για εμάς, σε σχέση με το ‘σωστό’ για τους άλλους, μπορεί να είναι μέρος του διαλόγου αυτή τη χρονική στιγμή. Η κυριαρχία της αλήθειας και της γνώσης θα μας απασχολήσει.

Αυτή είναι η τρίτη και τελευταία σύνοδος το 2020 μεταξύ των δύο πλανητών. Είναι μια στιγμή μεγάλης πνευματικής δύναμης, αλλά και μια στιγμή που συλλογικά θα αντιληφθούμε πολλά για το πώς αναπτύσσεται ο ‘πλούτος’ και τα σχέδια ή οράματα των όσων κατέχουν ισχύ ή διαχειρίζονται τον πλούτο και την ενέργεια στον πλανήτη. Παρατηρούμε το τι συμβαίνει στον πλανήτη αυτή την χρονική στιγμή και βλέπουμε τις εξουσίες και σχέσεις μεταξύ τους να αλλάζουν είτε χέρια, ή την δυναμική των ισορροπιών τους  ή την στάση τους. Θα έχουμε ανακαλύψεις, αποκαλύψεις και νέα δεδομένα σε πολλά επίπεδα και με σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές μας: χρηματοπιστωτικός τομέας, διοικητικός και επιχειρηματικός τομέας, ανάπτυξη και ανάπλαση, επιστήμη, αρχαιολογία, ορυκτός πλούτος, διαφθορά.

Αυτή είναι η τρίτη και καταληκτική φάση εργασιών της συνάντησης των δύο μυθολογικών αδελφών (ο Ολύμπιος Θεός του Ουρανού και του κεραυνού, και ο Θεός του Κάτω Κόσμου). Στην συνέχεια ο Δίας θα συναντήσει τον πατέρα του Κρόνο (νόμος και τάξη, ανάπτυξη και περιορισμός, οικονομία), μέσα στον Δεκέμβριο. Αυτές οι δύο διαδοχικές συναντήσεις, αναδεικνύουν σημαντικές εξελίξεις στον κόσμο μας, σε επίπεδο εξουσιών, δομών, πολιτικής, οργάνωσης και διαχείρισης πόρων, που οδηγούν και στην διαμόρφωση κοινωνικών ιδανικών και του τρόπου ανάπτυξης της οικονομίας από δω και στο εξής.

Σε συλλογικό επίπεδο:

Ο Δίας είναι σε θέση πτώσης στον Αιγόκερω, αυτό σε συλλογικό επίπεδο δεν μπορεί να σημαίνει παρά μια κατάσταση δυσφορίας και περιορισμού ή αναδεικνύει και φέρνει στην συνειδητότητα μας το ταπείνωμα, σε επίπεδο ήθους, προοπτικής, δικαιοσύνης, νόμων, αλήθειας, οράματος, ανάπτυξης ή πίστης. Αυτό το διακρίναμε σε πολλά επίπεδα και τοπικά και παγκόσμια. Ο Δίας συμβολίζει επίσης, την οικονομική ρευστότητα, τα ταξίδια, την εκκλησία, την θρησκεία και τα δόγματα, την εκπαίδευση. Όλα τα παραπάνω εξυπηρετούν τα αιτήματα του Κρόνου που βρίσκεται σε ζώδιο κυριαρχίας του και νυκτερινό, δηλαδή τις εκτελεστικές εξουσίες και όργανα, τον περιορισμό και τον έλεγχο, με τάση εσωστρεφή. Η προσπάθεια ελέγχου και διαχείρισης της πανδημίας έχει ήδη αναδείξει αυτήν την θεματική, όπως και άλλα θέματα περι διαχείρησης πόρων, αλλά και την δημόσια συζήτηση περι έλλειψης δίκαιου και ηθικού επι διαφόρων θεμάτων.

Θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τράπεζες, στο ασφαλιστικό, και ό,τι αυτά εμπεριέχουν, όπως θέματα δανείων και επιχειρηματικών επενδύσεων μεγάλης κλίμακας. Η όψη Δία-Πλούτωνα μιλάει για το πώς θα αναπτυχθεί ο ‘πλούτος’, για την ρευστότητα και πως αυτή θα ελεγχθεί, για την γνώση και την αλήθεια και πως αυτή ελέγχεται, ή μπορεί να κάνει αλλαγές ώστε να ισχυροποιήσει δομές. Μιλά επίσης για μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, συμφωνίες και ανάπτυξη ελέγχου ευρύτερα, και όχι απαραίτητα μέσα από τον γνώμονα του ηθικού και δίκαιου, αλλά δια μέσου της εξασφάλισης ελέγχου και του συγκεντρωτισμού.  Το τρίτο και τελευταίο στάδιο της όψης αυτής, μιας διαδικασίας που συντελείται από την Άνοιξη και ολοκληρώνεται τώρα. Αυτή είναι μια στιγμή που κλείνει και μετεξελίσσεται ένας κύκλος 12-13 ετών.  Ο προηγούμενος κύκλος ξεκίνησε στις 29 μοίρες Τοξότη το 2007. Μπαίνει λοιπόν ένας ‘σπόρος’ στο ζώδιο του Αιγόκερου και στις 23 μοίρες όπου έγινε η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα τον περασμένο Ιανουάριο και άρα συμπαρασύρει και ενσωματώνει και έναν κύκλο ~38 ετών και αυτό την καθιστά ακόμη πιο σημαντική και κρίσιμη ως προς τις μεταβολές του υλικού κόσμου. Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη πόρων και ενέργειας, και του νοήματος της ισχύος (Δίας-Πλούτωνας) καθιστά σαφές πως το υπόβαθρό της είναι η ανασυγκρότηση εξουσιαστικών δομών με οργανωμένο τρόπο (αυτό έχει ξεκινήσει ως διαδικασία από τον Απρίλιο-Μάιο του 2019  (σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα με Νότιο Δεσμό). Η σύνοδος είναι σαν Κριός, έχει αντίκτυπο. Έχουμε τρεις σημαντικές συνόδους φέτος (πλανητική κύκλοι), οι δύο στον Αιγόκερω και η τρίτη στην μηδενική Υδροχόου. Άρα είναι το σύστημα που προϋπάρχει που ανασυγκροτείται, και κάτι ‘νέο’ που θα επιχειρήσει να σταθεροποιήσει από μηδενική βάση- Δίας και Κρόνος (αυτό θα αναλυθεί πιο διεξοδικά σε επόμενο άρθρο).

Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα, δηλώνει μία έναρξη, που θα είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα σε επίπεδο συλλογικής συνειδητότητας. Με τον Άρη να ορθοδρομεί δυο ημέρες μετά, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις εξελίξεις και αλλαγές αυτές να ξεδιπλώνονται δυναμικά και να παίρνουν μορφή μέσα στο επόμενο τρίμηνο.  

Σε ατομικό επίπεδο: Εδώ η εικόνα είναι διαφορετική και καθώς το συλλογικό φυσικά επηρεάζει το ατομικό θα έχει διαφορετικές εκδοχές για τον καθένα ξεχωριστά. Ο Δίας στο ζώδιο της πτώσης του, σε ατομικό επίπεδο μπορεί να λειτουργεί και ‘επαναστατικά’, δηλαδή με τρόπο που δεν αναγνωρίζεται απαραίτητα από το υφιστάμενο σύστημα, αλλά εντός αυτού (καινοτομία) ή μέσα από περισσότερο ταπεινά κίνητρα που προωθούν την ουσία, την απαλλαγή από περιττά, αλλά και το απόσταγμα της σοφίας που προκύπτει μέσα από την βιωμένη εμπειρία. Μέσα από την σύνοδο αυτή, μεγεθύνουμε την εσωτερική μας δύναμη και ισχύ, εμβαθύνουμε τη συνείδησή μας, μπορούμε να κατανοήσουμε την αλήθεια και την γνώση σε βάθος, και μέσα από κρίσεις. Μεταμορφώνουμε την άποψή μας καθώς αποκαλύπτονται πληροφορίες, μπορούμε να γίνουμε μια πνευματική ή εμψυχωτική δύναμη για τους άλλους, να ανακαλύψουμε τον βαθύτερο ψυχικό εαυτό μας, το πάθος μας και να ισχυροποιήσουμε στόχους μας, να συμφιλιωθούμε με την σκιά μας, να ενδυναμώσουμε την πνευματική μας επίγνωση, να κατανοήσουμε τους βαθύτερους φόβους μας. Είναι μια σημαντική κοσμική συγκυρία να αντιληφθούμε και να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε σχέση με το τι πραγματικά επιθυμούμε στο βάθος της ψυχής μας.  Είναι μια στιγμή έναρξης, ενός μετασχηματισμού του τρόπου με τον οποίο στοχαζόμαστε για τα μεγάλα ερωτήματα, της μεταμορφωτικής δύναμης της πίστης, και εμβαθύνουμε/εμπλουτίζουμε την εμπειρία μας με ουσιαστικούς τρόπους. Επίσης αντιλαμβανόμαστε τις δυνάμεις εκείνες που συνιστούν την έννοια του πλούτου σε υλικό ή πνευματικό επίπεδο. Είναι επίσης δυνατή, η αύξηση της σφαίρας επιρροής μας, στο επίπεδο που έχουμε δουλέψει ή επενδύσει σοβαρά και με συνέπεια, αλλά και η ανάπτυξη των γνώσεων μας. Σχέσεις αλληλεξάρτησης,  γνώσεις, χρηματοοικονομικά, κληρονομικά θέματα, επενδύσεις, αγοραπωλησίες, έρχονται στο προσκήνιο και είτε βοηθούν να ολοκληρώσουμε θέματα, ή να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να αλλάξουμε ή και να απαλλαγούμε από κάποια πράγματα.  Επίσης η όψη βγάζει κρυφά θέματα στην επιφάνεια, μεγαλώνει τις κρίσεις, και τα παιχνίδια ελέγχου εφόσον υπάρχουν, μεγεθύνει το πάθος ή ενδυναμώνει ένα όραμα μας,  στις δομές του μικρόκοσμού μας (οικογένεια, σχέσεις, επαγγελματικά). Αυτά θα πρέπει να γίνουν με σύνεση και προσωπική προσπάθεια. Ελέγξτε τον οίκο που συμβαίνει η σύνοδος στον γενέθλιο χάρτη σας, είναι ο τομέας της ζωής όπου κλείνει ένας ~12- ετης κύκλος και ξεκινάει ένας νέος. Ελέγξτε τη γενέθλια θέση του Δία και του Πλούτωνα στο χάρτη σας, αυτή είναι η προέλευση/πηγή στο προσωπικό σας ταξίδι εμπειρίας της επέκτασης, της ανάπτυξης, εμψύχωσης και προσωπικής μεταμόρφωσης. Πού ήμασταν και τι κατακτήσαμε μέχρι τώρα μέσα από την πιο πάνω θεματική από το 2007 μέχρι σήμερα; Ανακαλέστε τι συνέβη στις 4-5 Απριλίου, και 29 Ιουνίου στην ζωή σας σε προσωπικό επίπεδο σε σχέση με στόχους, γνώσεις αλλά και οικονομικά ζητήματα τα οποία τώρα ή θα κλείσετε ή θα μπορέσετε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

Οι όψεις αυτές επηρεάζουν όλον τον κόσμο σε γεωπολιτικό επίπεδο, ενώ σε ατομικό επίπεδο όλοι κλείνουμε και μετεξελίσσουμε κύκλους και κεφάλαια ζωής ξεχωριστά, στα θέματα που προανέφερα και σε σχέση με τους τομείς ζωής (οίκους) που αυτοί οι κύκλοι συμβαίνουν στον γενέθλιο χάρτη. Όπως και θα τείνουν να ενσωματώσουν και άλλες ενέργειες σε περίπτωση που αγγίζουν πλανήτες ή σημεία του γενέθλιου χάρτη μας (21-25 μοίρες Αιγόκερου και όλων των παρορμητικών ζωδίων, όπως και των ζωδίων της Γής και του Νερού.)

Κάθε εξωτερική αλλαγή μεγάλης κλίμακας, οδηγεί σε πνευματική μεταμόρφωση.

© Eleni Kostika 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s