Ο Δίας στους Ιχθύς

14 Μαΐου – 28 Ιουλίου 2021,

29 Δεκεμβρίου 2021 – 10 Μαΐου 2022,

29 Οκτωβρίου-20 Δεκεμβρίου 2022

Κάποιες σημειώσεις/ερμηνείες:

Θα πρέπει πρώτα να το οραματιστείς για να το ζήσεις! Στα καλύτερα του όταν προσφέρει αυτά που αγαπά, δημιουργεί και έχει. Δεν χρειάζεται να γίνει και οσιομάρτυρας γιαυτό. Στα καλύτερα του όταν πράττει αυτά που ονειρεύεται, και πιστεύει. Ιδεαλιστής. Ακόμα κι όταν δεν έχει αισθάνεται πλούσιος. Όταν έχει μοιράζεται τα πάντα. Δίνει ένα καλό μάθημα σε όσους ‘πλούσιους’ έχουν καβούρια στις τσέπες ή στην καρδιά. Μεγάλη ευλογία!

Μέχρι τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει τρία τρίγωνα εύνοιας και τύχης με τους γρήγορους πλανήτες:

-Αφροδίτη τρίγωνο Δίας,1η μοίρα Ιχθύων/Καρκίνου 4 Ιουνίου

-Ήλιος τρίγωνο Δίας: 2η μοίρα Καρκίνου/Ιχθύων 24 Ιουνίου

-Ερμής τρίγωνο Δίας, 1η μοίρα Ιχθύων/Καρκίνου 13 Ιουλίου

Ο Δίας στους Ιχθύς το 2021, ο Κρόνος στον Υδροχόο, και οι Εκλείψεις στον Άξονα Διδύμων/Τοξότη

Ο Δίας στους Ιχθύς σημαίνει και ανοχή ως προς αυτό που δεν εκλογικεύεται ή δεν συμφωνεί με την ορθολογιστική μας σκέψη. Επιτρέπει στο εν δυνάμει να αναδειχθεί, και σημαίνει πίστη στην ροή, ‘τα πάντα ρει’. Αυτή η ανοχή θα δημιουργήσει αυτό που ονομάζεται “ομόνοια”, δηλαδή με βάση τον ορισμό της λέξης:

1) η ταυτότητα αντιλήψεων και η αίσθηση της ενότητας που προκύπτει από αυτήν

2) ειρηνική-φιλική συνύπαρξη στο πλαίσιο κοινών αρχών, συναινετική συνύπαρξη

Άλλωστε αυτό που μπορεί να μοιάζει παράλογο τώρα, μπορεί να γίνει λογικό μετά. Όλα είναι ρευστά, και ο χρόνος είναι αυτός που τελικά αποδεικνύει. Αυτό εμπεριέχει και την σοφία του Δία, και την σοφία του Κρόνου. Η σοφία του Δία μιλάει για το άνοιγμα της οπτικής και την επιθυμία για νέες εμπειρίες, και η σοφία του Κρόνου μιλάει για την σοφία η οποία βασίζεται στο βίωμα. Και οι δύο πλανήτες είναι στην παρούσα φάση σε ζώδια της κυριαρχίας τους. Οι δύο πλανήτες Κρόνος Δίας, έχουν να κάνουν με την κοινωνική διάσταση, ενώ οι εκλείψεις στον άξονα Τοξότη/Διδύμων μιλούν για το φιλτράρισμα της πληροφορίας, τον τρόπο που επικοινωνούμε, εκλογικεύουμε και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Άρα ο Δίας είναι περισσότερο ενεργός μέσα απο τις εκλείψεις, και δυνητικά προτρέπει προς την αναζήτηση, όπως και την ανάγκη κατεύθυνσης, και νοήματος. Οι Εκλείψεις θα μας αποκαλύψουν περισσότερα για όσα διαχειριζόμαστε και μας προβληματίζουν και ενεργοποιούν και θεματικές του παρελθόντος (2003). Όλα είναι εν δυναμει ‘θετικά’ με την έννοια του μαθήματος, όπως και πως όλα είναι στο μυαλό μας. Ο τρόπος που βλέπουμε την πραγματικότητα έχει να κάνει με τον τρόπο που σκεφτόμαστε γι αυτήν. Βλέπουμε λοιπόν πολύ έντονα το φαινόμενο στην παρούσα φάση που διανύουμε του πως όλοι μας ή ο καθένας ξεχωριστά εξάγουμε συμπεράσματα από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, και πως αυτό αλλάζει (μεταβλητή ποιότητα), στρέφει τον προσανατολισμό μας. Πως αυτό ουσιαστικά συνεισφέρει στην λήψη αποφάσεων για την ζωή μας, και στον συντονισμό μας ή μη με άλλους. Αυτό που πιθανόν να ξεχνάμε, και μέσα από τις διαφωνίες μας για κεντρικά ζητήματα, είναι πως ανεξάρτητα από τις αντιλήψεις μας, συνυπάρχουμε, και το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού αναδεικνύει μια έλλειψη διορατικότητας, μέσα από την απολυτότητα ως προς την διαφωνία ή σύγκρουση στο σήμερα και τις επιπτώσεις αυτής στο μέλλον.

© Eleni Kostika 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s