Ερμής σε σύνοδο με τον Πλούτωνα – Η δύναμη της σκέψης και του λόγου

29 Ιανουαρίου 2022

Ερμής φαινομενικά ανάδρομος στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Πλούτωνα (η όψη πραγματοποιείται τρείς φορές: η πρώτη σύνοδος πραγματοποιήθηκε στις 30/12/2021, η δεύτερη σύνοδος 29/1/2022 και η τρίτη στις 11/02/2022):

Όταν ο νους και η νοητική δραστηριότητα μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη ισχύ, να διεισδύσει βαθύτερα σε θέματα, ο άνθρωπος να συνδεθεί και να εξελίξει δεξιότητες, να επικοινωνήσει με πειθώ και να επηρεάσει, να εμψυχώσει και να εξυγιάνει. Η ουσία είναι να ενσωματώσει κανείς την ενέργεια του Πλούτωνα στο νοητικό, μαθησιακό, επικοινωνιακό και εκφραστικό του πεδίο δραστηριότητας με σκοπό την εξέλιξη του, και όχι να της επιτρέψει να το παραβιάσει: αν έρχομαι σε επαφή με σκοτεινές πλευρές του εαυτού μου, αν έχω κολλήσει σε μια εμμονή που την αφήνω να με κυριεύει, αν κάτι φοβάμαι, ή κάτι σκέφτομαι να αλλάξω, έχω την δυνατότητα να το ενδυναμώσω σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να γίνει η πραγματικότητα μου.

Οι σκέψεις που κάνουμε αυτές τις μέρες είναι νοητικό “λίπασμα” που θα χρησιμεύσει πολύ στην κατανόηση του ψυχισμού μας, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας και της τρίτης συνόδου. Δεν είναι απαραίτητο να μας επιβάλλουν κάτι. Δεν χρειάζεται να κυριαρχήσουμε στις σκέψεις, ή να τις αφήσουμε να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά, απλά να συνειδητοποιήσουμε πως έχουν μια τεράστια ισχύ αυθυποβολής. Αυτό μπορεί να σημαίνει και μια εις βάθος επικοινωνία με τον εαυτό, μια ισχυρή διάθεση για έρευνα, μια ανάγκη να επικοινωνήσουμε μόνο με όσους μπορούμε να μοιραστούμε ουσιαστικά, μια αλλαγή τρόπου έκφρασης και σκέψης, μια ανάγκη να λειτουργήσουμε πιο πειθαρχημένα και με περισσότερη σοφία και ουσία τον τρόπο που εκφράζουμε τις απόψεις και σκέψεις μας, που οργανώνουμε και προγραμματίζουμε την ζωή μας. Επίσης να συνειδητοποιήσουμε την επιρροή που μπορεί να ασκεί ο λόγος και η σκέψη στο περιβάλλον αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό, και το σώμα.

Η σύνδεση μας με άλλους ανθρώπους ισχυροποιείται, ενισχύει και εξελίσσει σκοπούς. Μια περίοδος που πολλά δεδομένα, σχέδια, και έρευνες θα κατασταλάξουν σε οριστικά συμπεράσματα και πολλά στοιχεία θα βγούν στο φώς. Θα έχουμε επίσης την δυνατότητα να αντλήσουμε νέα δεδομένα σε σχέση με παρελθόντικά θέματα.

Επηρεάζει κυρίως όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις 25-27 μοίρες Αιγόκερου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο στους Δίδυμους ή στην Παρθένο.

© Eleni Kostika 2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s