Πανσέληνος στις 27 μοίρες και 59′ Λέοντα

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022

H Πανσέληνος στον Λέοντα μιλάει για τον ηρωισμό και την αυθεντικότητα χωρίς εγωισμό, που εκδηλώνεται έμπρακτα. Αναδεικνύει το είδος του εγωισμού, της περηφάνειας, της ανάγκης για επιβεβαίωση ή της εγωιστικής στάσης που χρειάζεται να θεραπεύσουμε, και να εξυγιάνουμε, το αίτιο της οποίας πηγάζει στον φόβο (Ήλιος, Κρόνος στον Υδροχόο), ως προς θέματα ένταξης ή αποδοχής. Πως αυτό εγκλωβίζει, δημιουργεί συνθήκες απομόνωσης, έλλειψη εμπιστοσύνης ή άνισης κατανομής δυνάμεων. (Ο άξονας στον 6/12 του χάρτη και η Σελήνη σε όψη χιαστι με τον Πλούτωνα). Τι βρίσκεται κάτω και πίσω από αυτό που φαίνεται; Πώς συνεισφέρουμε στην εξυγίανση των καταστάσεων, και στις λύσεις των προβλημάτων και που η ανταπόκρισή μας, εμποδίζει τελικά. Το δίπολο Λέοντα Υδροχόου αφορά το πως δίνουμε και παίρνουμε αγάπη, το ατομικό, στο συλλογικό, την φιλία και τον έρωτα, θίγει ζητήματα ακεραιότητας και αξιοπιστίας στην σχέση του ατόμου με το συλλογικό κομμάτι αλλά και την ενσωμάτωση σε αυτό ή το αίσθημα αποκλεισμού.

Στο μεσοδιάστημα της Σεληνιακής Έκλειψης της 19ης Νοεμβρίου, η Πανσέληνος εκδηλώνει αναστάτωση και ένταση στο γεω-πολιτικό τοπίο και στις ζωές μας (φαινόμενο Moon Wobble). Μέσα από στροφή σε δεσμούς, ή αλλαγή στο πρόγραμμα και τις κατευθύνσεις, που φέρνουν νέα δυναμική, αλλά και ζητούν να αποκτήσουμε προοπτική από απόσταση, παύση ή μια πιο ψύχραιμη ματιά στα θέματα που διαχειριζόμαστε, τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο και τις υποβόσκουσες αιτίες που τα προκαλούν. Να δούμε δηλαδή που είμαστε συναισθηματικά, πως ανταποκρινόμαστε και ατομικά και ως σύνολο, και που εστιάζουμε. Ένα σταυροδρόμι που μας ζητάει πρωτίστως να είμαστε παρόντες, και να ανακουφίσουμε με την ενέργειά μας, ή/και να αναδείξουμε ή να ξεκλειδώσουμε άλλους τρόπους και δεξιότητες αντιμετώπισης και έκφρασης, στους τρόπους που σχετιζόμαστε.

Πως διοχετεύουμε με το πνευματικό μας κομμάτι αγάπη στο υλικό στερέωμα, και στις δύσκολες ή απαιτητικές συγκυρίες ενώ παράλληλα αντιλαμβανόμαστε και με ποιό τρόπο σχετιζόμαστε και με την κοινή γνώμη. Η παρουσία μας μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικα βοηθώντας άλλους. Η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη είναι συντονισμένη με το μεσοδιάστημα Ουρανού/Ποσειδώνα, και τα Φώτα με το μεσοδιάστημα Αφροδίτης-Άρη/Χείρωνα. Η συνοδική πορεία των δύο πλανητών διαρκεί ~16 ημέρες στον Αιγόκερω. Ενέργεια που είτε θα δημιουργήσει κάποιου είδους χαοτική παροδική σύγχυση ή θα ξεμπλοκάρει και θα επιχειρήσει να επουλώσει καταστάσεις, σε θέματα εκτιμήσεων, οικονομικών αισθηματικών, συνεργασιών, διπλωματίας, και δημιουργικών εγχειρημάτων. Η διαίσθηση θα μας βοηθήσει να έχουμε υψηλότερες συχνότητες αντίληψης και δημιουργικότητας και είναι ευνοική περίοδος για να εξελίξουμε ταλέντα και δεξιότητες.

Η ανάγκη να λειτουργήσουμε θεραπευτικά στο περιβάλλον είναι έκδηλη, και ενώ τα γεγονότα μπορεί να συνοδεύονται και από μία ανάγκη να ξεκαθαρίστούν ζητήματα, υπάρχουν και κάποιες ευκαιρίες για κοινωνικότητα και επαφές, όπως και η δυνατότητα να ανακαλύψουμε εναλλακτικές κατευθύνσεις για να ξεπεράσουμε ζητήματα.

Ο κύκλος αυτός της Σελήνης εκδήλωσε απρόσμενα γεγονότα και μετά την κορύφωσή του προχωρά σε διευκρινίσεις.

Όπως έχουμε ήδη παρατηρήσει ο κόσμος σκληραίνει σταδιακά καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια χρόνιες παθογένειες βίας, επιθετικότητας και σκληρότητας που ζητούν να θεραπευθούν και να εξαλειφθούν, αλλά και ζητήματα αξιών, οικονομίας, επιβίωσης, άντλησης και διαμοιρασμού πόρων. Ο Νότιος Δεσμός στον Σκορπιό με κυβερνήτη τον Άρη και τον Πλούτωνα δίνει έμφαση στην πολυπλοκότητα των ζητήμάτων στις σχέσεις αλληλεξάρτησης, την τάση να ενισχύθούν προσπάθειες, να εξαλείψουμε συνήθειες, αλλά και να διεισδύσουμε βαθύτερα στα ζητήματα, να δούμε τους λόγους που βρίσκουμε καταφύγιο σε τοξικά πάθη και εθισμούς, που σπαταλάμε ενέργεια, ή δρούμε ελεγκτικά, και ο Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο ζητά να εξελιχθούμε και να απλοποιήσουμε, όπως και να εκτιμήσουμε ποιές αξίες είναι αυτές που θα συντηρήσουν την ζωή, θα παρέχουν ασφάλεια, περισσότερη ικανοποίηση και θα προάγουν την γονιμότητα.

Σε ατομικό επίπεδο εκεί όπου βοηθάμε είναι απαραίτητο να αισθανόμαστε εμπιστοσύνη και να μην λειτουργούμε χειριστικά ή να καθιστούμε τους εαυτούς δέσμιους με αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικής ικανοποίησης. Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις θα ενισχυθούν ή θα δοκιμαστούν μέσα από το τι έχουμε, τι κατέχουμε και πως το μοιραζόμαστε, όπως και μέσα από ζητήματα εγγύτητας, σεξουαλικότητας, και μοιράσματος ταλέντων, χρημάτων και πόρων. Στα δύσκολα απαιτείται απλοπόιηση και ψυχική ηρεμία, ενώ σε συνθήκες δημιουργικές να δώσουμε αξία σε όσα αγαπάμε και να συντονιστούμε με όσους μπορούμε να τα μοιραστούμε (Αυτά είναι θεματικές που θα μας απασχολήσουν μεχρι και το 2023 μέσα από τις εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού)

Ο Ερμής στον Υδροχόο σε τρίγωνο με την Δήμητρα στους Διδύμους, θα ανοίξει την κοινωνικότητα και την επικοινωνία όπως και την συλλογή στοιχείων για θεματα που ζητούν διευκρίνιση, όπως και βοηθά να παρέχουμε, να έρθουμε σε επαφή με άλλους ή να μεταδώσουμε πληροφορίες για αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν. Γενικότερα θα υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικά με διάφορες παροχές. Το εξάγωνο Δία-Ουρανού δίνει μια διάσταση χαλάρωσης των μέτρων και περισσότερης ελευθερίας στην κοινωνικοποίηση και συναναστροφή, όπως και κάποιες ευκαιρίες να αναπύξουμε κάτι καινούργιο, να μας γίνουν αποκαλύψεις ή να απελευθερωθούμε και από νομικά ζητήματα ή εκκρεμότητες.

Εύχομαι μια δημιουργική και γόνιμη Πανσέληνο!

© Eleni Kostika 2022

Πηγές: Για τις ερμηνείες μεσοδιαστημάτων

1. Ebertin Reinhold, The Combination of Stellar Influneces, AFA, 2004

2. https://johnsandbach.net/midpoint-analyses/

3. Munkasey Michael, Midpoints: Unleashing the Power of the Planets, Online College of Astrology (June 17, 2001)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s