Ο Δίας στην 30η μοίρα Ιχθύων – 0 μοίρα Κριού

Η συγχώνευση όλων των εμπειριών, όλων των συναισθημάτων, των συλλογικών εντυπώσεων και ιδανικών. Η τελευταία μοίρα των Ιχθύων εμπεριέχει τα πάντα, έχει μια ολιστική και συμπαντική αλήθεια που μιλάει για ένα τέλος και μια καινούργια αρχή με την λογική της αφύπνισης. Είναι υπερβατική μοίρα. Το σύνολο της αλήθειας, της αντίληψης του κοινού καλού, της προσφοράς, της δημιουργίας, της θυσίας, της εν-συναίσθησης, της συμπαντικής αγάπης, της πνευματικής εξέλιξης, της σύλληψης που θα γεννήσει κάτι νέο. Ο Δίας πραγματοποιεί τον κύκλο του ζωδιακού κάθε 12 χρόνια. Το πέρασμά του από τις μοίρες αυτές καθώς σχετίζεται με τον άξονα της ανθρωπότητας και του κόσμου, εκδηλώνει και σημαντικά γεγονότα, αλλά και την ευκαιρία να αντιληφθούμε τι προασπίζει το κοινό καλό στην εξέλιξη του κόσμου μας, όπως και μας συντονίζει με μια διαύγεια διαισθητική που οραματίζεται και που μπορεί να συλλάβει κάτι που θα διαμορφώσει και θα αναπτύξει καινούργια πράγματα στην ατομική μας ζωή και συνεισφορά στον κόσμο.

Η παρούσα διέλευση του Δία στους Ιχθύς είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ως προς τα συλλογικά πνευματικά, θρησκευτικά και δημιουργικά ιδεώδη, όνειρα και οράματα καθώς συμβαδίζει με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, και αναδεικνύει και την σύγχυση, τον πόνο, την απογοήτευση, την παραίτηση αλλά και την απώλεση ορίων, την συλλογική μνήμη και λήθη σε σχέση με την συνολική εικόνα των πραγμάτων. Παράλληλα δίνει έμφαση σε αυτό που λειτουργεί ενωτικά, δίνει πίστη και συλλαμβάνει αλλά και υποστηρίζει την κοινή αλήθεια, και τα αρχέτυπα της εμπειρίας. Ο Δίας σύμφωνα με τον δωδεκαετή κύκλο του, διέσχισε την τελευταία μοίρα των Ιχθύων-την μηδενική Κριού, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2011. Μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να αναλογιστούμε τις εμπειρίες που είχαμε τότε, τι τελείωσε τότε στις ζωές μας, και τι νέα ξεκινήματα κάναμε, τι νόημα είχαν για εμάς, με ποιους ανθρώπους, γνώσεις, εμπειρίες και ιδέες μας έφεραν σε επαφή, τι ανταλλάξαμε, που υπήρξαμε γενναιόδωροι, που σπαταληθήκαμε, που σε ποιούς και σε τι οφείλουμε ευγνωμοσύνη, πως άλλαξε το πρίσμα και η προοπτική της ζωής μας, και να συντονιστούμε στο σήμερα με ένα νέο όραμα για μια καινούργια αρχή πάνω σε αυτές τις έννοιες. Η αντίληψη μιας αφυπνιστικής και δημιουργικής ώθησης ενεργειας και προσωπικών μας στόχων, ταυτότητας και βούλησης (Κριός-κυβερνήτης Άρης, έξαρση του Ήλιου – Χείρωνας στον Κριό), που μπορεί και να λειτουργήσει ενστικτωδώς, ή/και με πρωτοποριακό τρόπο, σε σχέση με το μέλλον (Άρης σε ανάδρομη πορεία και εκτός ορίων), αλλά και να μας διαμορφώσει καταλυτικά ανοίγοντας νέα πεδία έκφρασης, εμπειρίας και γνώσης. Η Πανσέληνος της 8ης Δεκεμβρίου 2022 (Δίδυμοι/Τοξότης) με αφορμή γεγονότα ή και πέρα από αυτά, απελευθερώνει εκτός από την έντασή της, τον εσωτερικό ηρωισμό στο κομμάτι της αντίληψης και της επικοινωνίας, και επίσης τονίζει ιδιαίτερα την συναισθηματική νοημοσύνη σε μια αρκετά σταθερή περιοχή του μεταβλητού αυτού ζωδίου.

Αυτά που οραματιζόμαστε και με τα οποία συντονιζόμαστε στην παρούσα φάση είτε στην ατομική, στην κοινωνική, πνευματική ζωή και δημιουργική έκφραση, και σε σχέση με την συλλογική εμπειρία, μας δίνουν μια διαύγεια σε σχέση με το τι έχει πραγματικό νόημα και σημασία και σε σχέση με το όλο, το σύνολο, και σε ταύτιση με το ατομικό πρίσμα από την θέση που βρισκόμαστε. Αυτό θα αποκωδικοποιηθεί περισσότερο αλλά και θα διευρυνθεί μέσα μας, καθώς ο Ποσειδώνας θα διασχίζει τις ίδιες μοίρες 2024-26 και θα δομήσει δίνοντας υπόσταση με ισχυρό αντίκτυπο ο Κρόνος τον Μάιο του 2025 στο πέρασμά του στην μηδενική Κριού. Μια πρώτη ευκαιρία εξέλιξης και γόνιμο έδαφος να αναπτυξουμε τα παραπάνω, έχουμε τον Μαίο του 2024 με το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα.

Μια νέα ‘χαρτογράφηση’ του κόσμου μας εγκυμονεί αυτή η κοσμική συγκυρία που έχει σκοπό να αποσαφηνίσει ποια είναι τα ιδανικά που πρέπει να αφήσουμε και ποια είναι εκείνα τα οποία θα πρέπει να εξελίξουμε. Η είσοδος του Δία στην μηδενική Κριού θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά φέτος στις 21 Δεκεμβρίου και μας επιστρέφει σε πρόσφατες θεματικές και σχέδια που διαπραγματευτήκαμε στις 11 Μαίου 2022, και το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου. Αυτά μπορούμε να τα κατανοήσουμε ως σπόρους για νέα ξεκινήματα που θα έχουν καινοτόμο χαρακτήρα, θα εξελιχθούν και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες ανάπτυξης σε βάθος χρόνου.  

© Eleni Kostika 2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s