Μιά άλλη σχέση με τον χρόνο.

13 Ιανουαρίου 2023

Σήμερα ο Άρης κάνει την φαινομενική στάση προς ορθόδρομη πορεία του στις 9 μοίρες Διδύμων.

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη! Ο Ερμής κυβερνήτης των Διδύμων είναι φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερου μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Από όλους τους πλανήτες ο Άρης και ο Ερμής είναι οι πλανήτες που πιο ενεργητικά εκπροσωπούν δραστηριότητα. Εμπεριέχουν επίσης την έννοια της αλχημείας και της καινοτομίας (πριν ανακαλυφθεί ο Ουρανός). Εκφράζουν το προσωπικό μας αποτύπωμα στον κόσμο, και τις δεξιότητες μας. Τι διεγείρει τον νου και την περιέργειά μας; Πως εκφράζουμε τις απόψεις μας; Τι μας ενθουσιάζει στην σύνδεση μας με τον κόσμο και τους άλλους; Βασικά, έχουμε ανάγκη από νέα ερεθίσματα, και επιθυμία για ενεργοποίηση. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν, κυριαρχεί η κατώτερη δόνηση και ενασχόληση με κάθε πληροφορία που βρίσκεται μπροστά μας, με αποτέλεσμα την διάσπαση προσοχής, την διασπορά ενέργειας, και τον εκνευρισμό, που δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα. Οι ανάδρομοι πλανήτες δεν σημαίνουν μόνο καθυστερήσεις, προβλήματα, εμπόδια και μπελάδες, που ως δια μαγείας θα τελειώσουν μόλις παρατηρήσουμε την ορθόδρομη φορά τους. Σημαίνουν και μια στιγμή όπου μπορεί να αποκτήσουμε μια άλλη σχέση με τον χρόνο. Είτε επιστρέφοντας κάπου ή αγγίζοντας κάτι μελλοντικό. Γι αυτό και πολύ συχνά ερμηνεύεται αλλά και το βλέπουμε, πως η σχέση με την ροή της δραστηριότητας στον παρόντα χρόνο, δεν είναι καλά συντονισμένη. Αυτό αφορά κυρίως πρακτικά θέματα, και όχι τόσο πνευματικές διεργασίες ή επαφές.

Την περίοδο από τις 20/8/22 – 25/03/23 όπου ο Άρης είναι στο ζώδιο των Διδύμων μπορεί να την βιώνουμε ως κοπιαστική γεμάτη αλλαγές, με κάποιου είδους μπλοκαρισμένη ενέργεια, αυξημένη νευρικότητα, σε σχέση με τους συνήθεις ρυθμούς μας, υπερδραστήρια νοητικά, αλλά είναι ιδιαίτερη και παράλληλα αρκετά σύνθετη, καθώς πέρα από τα όσα διαχειριζόμαστε σε πρακτικό επίπεδο, γεννά νέες ιδέες και δημιουργεί ενδιαφέρουσες επαφές και συνδέσεις των οποίων η σταθερότητα και η εφαρμογή είναι προς διερεύνηση. Προσφέρει πλειάδα ερεθισμάτων για σκέψη και μάθηση, αλλά και θα δώσει το έναυσμα σε σημαντικές αλλαγές σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ως προς την στόχευση της ενέργειας για τους εξής λόγους:α) Διεγείρει όλες τις μοίρες των εκλείψεων που έγιναν στον άξονα Διδύμων/Τοξότη από τον Ιούνιο 2020 εώς τον Δεκέμβριο 2021 και άρα ανασύρει θέματα και πληροφορίες από εκείνη την περίοδο. Θέματα τα οποία θα εξακολουθήσουν να μας απασχολούν διερευνητικά κυρίως μέχρι το τέλος Μαρτίου.


β) Βγάζει στο φώς κρυφά θέματα, αναμοχλεύει πάθη ερωτικά και άλλα, επιθυμίες, διεκδικήσεις και αντιπαραθέσεις από το μακρινό παρελθόν, όπως και μας πάει πίσω σε μνήμες και γεγονότα που έχουμε απωθήσει για να ολοκληρώσουμε μια διαδικασία εξυγίανσης, καθώς ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης είναι στον Σκορπιό (Άρης κυβερνήτης Σκορπιού). Τα θέματα αυτά μπορεί να αφορούν γενικότερα την ορθότητα της στόχευσης, πρωτοβουλιών και ηγετικής ικανότητας, την σεξουαλικότητα, την υγεία, οικονομικές εκκρεμότητες, ενίσχυση της οικονομίας, οικονομικά προβλήματα ή ατασθαλίες, ξεχασμένα, κρυφά χρέη ή απόρρητα έγγραφα, ζητήματα για οικονομικές ενέργειες ή συμφωνίες, γενικότερα απωθημένα του ατομικού ή συλλογικού μας πεπρωμένου και σημαντικών γεγονότων ή κρίσεων του παρελθόντος, ζητήματα ταυτότητας, όπως και επιχειρεί να ξεκαθαρίζει λογαριασμούς ή άλλα πολύπλοκα ζητήματα που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Από αυτά που βγαίνουν σταδιακά στο φώς, προκύπτουν εντάσεις, υπερδραστηριότητα στην επικοινωνία και στις επαφές, υπερδραστηριότητα νοητική και σωματική με πιθανές ευαισθησίες, ατυχήματα λεκτικά ή άλλα, νέες διεκδικήσεις, επανεξέταση στόχευσης, αλλά και θα οδηγήσουν σε τομές, ενώ θα επιχειρηθούν παράλληλα καινοτομίες, λύσεις γέφυρα και διορθωτικού χαρακτήρα, και ρηξικέλευθη αντιμετώπιση θεμάτων που ζητούν εξυγίανση (Δίδυμοι – γειτνίαση και όρια αυτής, αδέλφια και συγγενικά πρόσωπα, μίντια, τεχνολογία, βιβλία, μέσα μεταφοράς, εμπορικές συναλλαγές, μετακινήσεις, γραφειοκρατικές διαδικασίες, τηλεπικοινωνίες, τεχνικά θέματα, νεολαία, έκφραση απόψεων, μάθηση, σχολεία, ταξίδια).  Φυσικά με φόντο το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού ενεργό και το 2021 και το 2022 που εκφράζει την σύγκρουση παλαιού και νέου, και εκτός από τα σκάνδαλα και τις αθέμητες πρακτικές που αναδεικνύει, όπως και τις αλλαγές στις αγορές, και κλόνισε την οικονομία και το κύρος εξουσιών και δομών, ζητά να βρούμε άλλες πιο παραγωγικές λύσεις και να σκεφτούμε διαφορετικά ώστε να ξεπεράσουμε προβλήματα σε βάθος χρόνου.  Να δούμε τι σημαίνει ανάπτυξη και μελλοντική σταθερότητα μέσα από άλλους όρους, είτε συλλογικά ή για την ζωή μας.  Πράγμα  που τώρα ο Άρης και ανακινεί και πυροδοτεί ουσιαστικά διερευνώντας σενάρια, ως γονιμοποιός ενέργεια.

γ) Λόγω της ανάδρομης πορείας του, κάνει τέσσερις σημαντικές όψεις με αργούς πλανήτες και τον Χείρωνα, που έχουν παρατεταμένη διάρκεια:

Άρης ενάμιση τετράγωνο Πλούτωνας – εντείνει την φιλοδοξία, εγείρει ζητήματα επιβολής βούλησης, αυτοελέγχου και κυριαρχίας (σώματος και νου), αλλά και προσωπικής αποτελεσματικότητας, παραβίασης ορίων ή γενικότερα εμφανίζει πιεστικές καταστάσεις ή φαινόμενα καταπίεσης. Επίσης αναδεικνύει την έλλειψη ικανοποίησης, αλλά και την ανάγκη να διαχειριστούμε δύσκολα θέματα.

10/9/22, 19/12/22, 15/2/2023 (11-14 Διδύμων/26-29 Αιγόκερου)

Άρης τετράγωνο Ποσειδώνας – διασπορά ενέργειας, πνευματικός πόλεμος ή ψυχικές συγκρούσεις, αδυναμία ολοκλήρωσης υποχρεώσεων, ανάγκη για εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας, ευαισθησία σε ιώσεις και μολύνσεις, αποπροσανατολισμό, παρασκηνιακές ενέργειες, τάση για θυματοποίηση, ιδεαλισμός, όνειρα και διερεύνηση της πίστης στις δράσεις μας, ανεξέλεγκτες επιθυμίες, ευελιξία στην διαχείριση πολύπλοκων καταστάσεων.    

12/10/22, 19/11/22, 15/3/23 (23-25 Διδύμων / 23-25 Ιχθύων)

Άρης τρίγωνο Κρόνος (έγινε δύο φορές σε ζώδια του Αέρα και η τρίτη όψη σε ζώδια του Νερού)

Αυτοσυγκράτηση, υπομονή, μακροπρόθεσμοι στόχοι και ιδέες που διακατέχονται από ρεαλισμό και επιχειρούν να λειτουργήσουν συνθετικά ή μέσα από κάποιο ιδεολογικό πλαίσιο. Όψη αντοχής στον χρόνο για οποιαδήποτε δραστηριότητα, που ίσως με το πέρας της τρίτης όψης να αλλάξει στάση ή συμπεριφορά.

28/9/22, 28/11/22, 30/03/23 (19 Διδύμων/19 Υδροχόου και 02 Καρκίνου/02 Ιχθύων)

Άρης εξάγωνο Χείρωνας – Γεφύρωμα διαφορών, διερεύνηση πρωτοβουλιών που θα ξεπεράσουν προβλήματα, ευκαιρίες για δράσεις θεραπευτικές και εξυγίανση αδυναμιών, εναλλακτικές θεραπείες, σεξ και θεραπεία, δράσεις που βοηθούν και εκπαιδεύουν, εναλλακτικές επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, η διαισθητική προσέγγιση των άλλων, ευαισθησία στην αποχώρηση ή αποστασιοποίηση από καταστάσεις, διόρθωση με ευρηματικές λύσεις, ενστικτώδης διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων, ευκαιρία να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να εκφραστούμε πιο ελεύθερα σε σχέση με τον εαυτό μας ή τα ενδιαφέροντά μας.

18/09/22, 20/12/2022, 11/02/2023 (11-15 Διδύμων/11-15 Κριού)

*Σημειώνω εδώ πως ο Άρης στην διέλευσή του από τις 11-17 μοίρες Διδύμων αγγίζει τον Βόρειο Δεσμό του Ουρανού, ακόμη μια ιδιαίτερη έμφαση στην επαναστατικότητα, και την καινοτομία, αλλά και την τάση αυτές οι μοίρες να δυναμιτίζουν έντονα καταστάσεις. Επίσης να εμφανίζουν μεγάλη τάση για πειραματισμό και πρωτοπορία που αλλάζει τα δεδομένα, αλλά και στο πως επικοινωνούνται οι αξίες, και επίσης το τι επηρεάζει τις μεταβολές στην οικονομία και τις συναλλαγές (Άρης στου Διδύμους – Ουρανός στον Ταύρο)


γ)Είναι σε εκτός ορίων κατάσταση (εκτός πορείας εκλειπτικής) μέχρι και τις 4 Μαίου και από το ζώδιο Καρκίνου.

Αυτό δείχνει τον Άρη να απασφαλίζει με ευκολία, και άρα τονίζει μια περίοδο με έξαρση κοινωνικών αναταραχών, και διεκδικήσεων σε συλλογικό επίπεδο, απρόβλεπτες ενέργειες, εγκληματικότητας, βίας, ατυχημάτων, και προκλήσεις, διενέξεις, τάση αυτονόμησης και ανεξαρτησίας της βούλησης, επιθυμία για ελευθερία στις σχέσεις, στο φλέρτ και την σεξουαλικότητα, τόλμη και έκφραση απόψεων χωρίς αναστολές. Γενικότερα πειραματισμό εκτός σχεδίου, μέσα από πρωτοβουλίες, ιδέες επαφές και δράσεις που έχουν καινοτόμο χαρακτήρα.

Εάν υπάρχει μια ευκαιρία αυτήν περίοδο που ο Άρης βρίσκεται στους Διδύμους: είναι να διερευνήσουμε την βαθύτερη αιτία αυτού που μας προκαλεί ή μας θυμώνει, και να κινηθούμε εξω από τα συνήθη πλαίσια της καθημερινότητας ή των δραστηριοτήτων μας, να βρούμε εναλλακτικούς ή απρόβλεπτους τρόπους να συναντηθούμε, να αντλήσουμε ερεθίσματα και να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό μας.

© Eleni Kostika 2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s