Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης

Είμαστε στην περίοδο του μεσοδιαστήματος των Εκλείψεων του Φθινοπώρου (πραγματοποιήθηκαν 25/10 και 8/11/2022). Όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, φαινόμενο το οποίο συμβαίνει μετά από 86-90 μέρες από τα φαινόμενα των Εκλείψεων, έχει παρατηρηθεί από την αστρολογική έρευνα πως είναι περίοδοι αναστάτωσης σε ατομικό, και συλλογικό επίπεδο, όπως επίσης και στο γεωπολιτικό και γήινο πεδίο. Ανάλογα βέβαια με τις πλανητικές θέσεις αυτό μπορεί να έχει διαβαθμίσεις στην έκταση και κλίμακά του. Η σχέση με τον χώρο και τον χρόνο αποσυντονίζεται, απορυθμίζεται, πραγματοποιεί μια μετάβαση, γίνεται μια στροφή ενέργειας, ίσως και απρόβλεπτα. Η βούληση μπορεί να ενεργοποιηθεί σπασμωδικά, κάτι να πρέπει να αποφασίσουμε, σε κάτι να χρειαστεί να ανταποκριθούμε, να πρέπει να βρεθούμε κάπου άλλου ή να διακατέχεται απο κάποιου είδους στρές, αναστάτωση, και διλήμματα. Πολύ συχνά δηλώνει και σπατάλη ενέργειας. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται (Mooon Wobble). Είναι επίσης περίοδος όπου αποκτούμε σταδιακά περιφερειακή όραση σε σχέση με γεγονότα που εκδηλώθηκαν στο τέλος Οκτωβρίου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Πολλές φορές βέβαια οι θεματικές των εκλείψεων εκδηλώνονται την περίοδο του μεσοδιαστήματος και όχι απαραίτητα τις ημέρες που γίνονται οι Εκλείψεις.

Ο Ήλιος βρίκεται στις 08 μοίρες Υδροχόου, και οι Δεσμοί στον άξονα Ταύρου/Υδροχόου.

Ο Ουρανός ήδη έχει κάνει την στάση προς ορδόδορμη πορεία, όμως βρίσκεται στην μοιρα της στάσης του μέχρι τις 4-5 Φεβρουαρίου. O Ήλιος συμβολίζει τις αποφάσεις, την βούληση, την ζωτικότητα, τον συνειδητό εαυτό, το που εστιάζουμε, όπως και τους ηγετες και την ηγετική ικανότητα. Ισως λοιπόν να παρατηρήσουμε κάποια αστάθεια, στροφή κατεύθυνσης, και τάση για γρηγορες αποφάσεις ή ακόμη και ανισορροπία στα παραπάνω, αλλά και σε ομάδες ανθρώπων. Σε συνδυασμό και με οικονομικά ζητήματα ή ζητήματα αξιών, και μοιράσματος γενικότερα. Οι Δεσμοί συμβολίζουν και άλλους ανθρώπους και πως σχετιζόμαστε σε ομαδικό και προσωπικό επιπεδο, πως εξασκείται το εγώ. Ο Ήλιος μετά το τετράγωνο με τους Δεσμούς, πραγματοποιεί ένα τρίγωνο με τον Άρη στην 9η μοίρα Διδύμων (εκτός ορίων), που βρίσκεται στον απλανή Aldebaran, δεδομένο που θα ερμηνεύαμε ώς ενίσχυση της βούλησης, της αυτοπεποίθησης, και του ενθουσιασμού. Αυτό μπορεί να σημαίνει και μαχητικό πνεύμα, και τάση για διαφωνίες και ανεξαρτητοποίησεις, αλλά και παρορμητισμό. Επίσης αστάθεια σε συνδυασμό με πείσμα και ξεροκεφαλιά στην πολιτική βούληση που πυροδοτεί παρορμητικές δράσεις, αντιδράσεις ή κινήσεις.

Επομένως η περίοδος απο τις 28/01 – 6/2/23 είναι ημέρες όπου απαιτείται κανείς να είναι περισσότερο παρατηρητικός και να αποφύγει παρορμητισμούς για σημαντικά ζητήματα εάν δεν έχει εξετάσει με προσοχή όλα τα δεδομένα. Μπορεί να είναι και μια περιοδος όπου θα χρειαστεί να πάρει γρήγορες αποφάσεις που εμπεριέχουν διλήμματα ή αποστασιοποιήσεις απο περιβάλλοντα ή άλλους. Μπορει να μας δοθούν περισσότερες πληροφορίες απο θέματα που εκδηλώθηκαν το φθινόπωρο. Εάν υπάρχει κάτι απρόβλεπτο η όψη Ήλιου – Άρη θα βοηθήσει να ξεκαθαριστεί. Είναι σημαντικό να μην πιεστεί κανείς για πράγματα που δεν είναι έτοιμος να υποστηρίξει, αλλά να χρησιμοποιήσει αυτήν την περιοδο για να διερευνήσει περισσότερο την επιθυμητή κατεύθυνση. Ο παράγοντας ρίσκο είναι σημαντικό να συνυπολογιστεί. Είναι μια καλή στιγμή επίσης κανείς να πάρει απόσταση από τις καταστάσεις, και να ενεργήσει με ακεραιότητα και ψυχραιμία (Κρόνος κυβερνήτης του Υδροχόου σε κυριαρχία).

Επηρεάζονται περισσότερο σε ατομικό επίπεδο όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στις 8-9 μοίρες των σταθερών ζωδίων και 8-9 μοίρες Διδύμων.

© Eleni Kostika 2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s