Welcome

portrait_2a(Check further below for English)

Λίγα λόγια για μένα:

Γεννήθηκα στις 6 Σεπτεμβρίου 1969, στην Αθήνα.

Είμαι διπλωματούχος αρχιτέκτων από το University of Westminster του Λονδίνου, και διπλωματούχος αστρολόγος από την International Academy of Astrology. Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Εξασκώ επαγγελματικά την αρχιτεκτονική από το 1997, και την αστρολογία από το 2013. Δύο φαινομενικά διαφορετικές πρακτικές που πηγάζουν από την ίδια ανάγκη: στοχεύουν στην ευημερία και στην βελτίωση της σχέσης του ανθρώπου με τον εαυτό του και το περιβάλλον της ζωής του κάνοντας χρήση διαφορετικών εργαλείων και μέσα από άλλη οπτική γωνία. Παρέχω ένα εύρος συμβουλευτικών υπηρεσιών, και ασχολούμαι με το γράψιμο και την έρευνα και στους δύο τομείς.

Μια ουσιαστική στροφή στην ζωή μου το 2010, όπου ο Ουρανός και ο Κρόνος συγκυβερνήτες του 9ου οίκου μου, και η προοδευμένη Σελήνη, ενεργοποίησαν δυναμικά από γωνιακούς οίκους, το Aries Point, σε σχέση με τον άξονα του ωροσκόπου μου (29 Διδύμων-00 Καρκίνου). Έτσι οδηγήθηκα κάπως απρόσμενα και μοιραία στην επίσημη έναρξη των σπουδών μου στην αστρολογία που ήταν παρούσα στην ζωή μου από τα παιδικά μου χρόνια. Αποφοίτησα το 2013 ολοκληρώνοντας το Professional Astrology Diploma programme της International Academy of Astrology. Από τότε συνεχίζω τις σπουδές μου και την έρευνα σε πιο εξειδικευμένα κομμάτια της αστρολογίας όπως παραδοσιακές μεθόδους πρόβλεψης, τεχνικές timing, και συναστρίας στις σχέσεις. Εκτός από την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε μορφή συνεδρίας, έχω την χαρά να διδάσκω δύο μαθήματα στην International Academy of Astrology, στο Natal Studies Module. 

Για την ιστοσελίδα:

To site το βάφτισα Aries Point, που στην αστρολογία είναι το σημείο που περιλαμβάνει όλες τις μηδενικές μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, που πάντοτε σχετίζονται με ξεκινήματα. Είναι το σημείο αυτό που ιδιαίτερα σχετίζεται με την σύνδεση και προβολή μας σε αλληλεπίδραση με την δημόσια σφαίρα της ζωής. Με τον ωροσκόπο μου στις 29 μοίρες Διδύμων-00 Καρκίνου, το σημείο αυτό συνδέεται με σημαντικά μεσοδιαστήματα στον χάρτη μου και έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη σημασία διεύρυνσης προσανατολισμού όταν ενεργοποιείται, στον τρόπο που επικοινωνω και μοιράζομαι τις δραστηριότητες μου ευρύτερα, αλλά και ειδικότερα στην σχέση μου με την αστρολογία. Η δημοσίευση του site συμβαίνει επίσης την χρονική στιγμή που από πρόοδο η Σελήνη μου βρίσκεται στην μηδενική μοίρα Κριού (Aries Point) -ένα εσωτερικό κάλεσμα για ένα ξεκίνημα. Για μένα προσωπικά αυτό το site είναι μια πύλη επικοινωνίας και διασύνδεσης που εξωτερικεύει την ανάγκη να μοιραστώ την σχέση μου και αγάπη μου για την αστρολογία, και που θα συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσεται δημιουργικά. Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε ως σημείο αναφοράς για τα κείμενα, την πρακτική μου, τις υπηρεσίες που παρέχω και τα θέματα που θα επιθυμώ να μοιραστώ μέσα από την μελέτη μου, έτσι ώστε όλοι όσοι ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία με πιο οργανωμένο τρόπο.  Γράφω δύο φορές τον μήνα για τον Σεληνιακό κύκλο και αναρτώ περιστασιακά θέματα για άλλα πλανητικά γεγονότα ή άρθρα για θέματα που μελετάω. Υπάρχει υλικό και στα αγγλικά και στα ελληνικά. Τα σχόλια και το feedback είναι ευπρόσδεκτα.

(Οι φωτογραφίες επικεφαλίδας ανήκουν στην προσωπική μου συλλογή)

 

Για την αστρολογία:

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη αστρολογία, ακολουθεί μια σύντομη απλοποιημένη (και όχι τεχνική) εξήγηση για το τι είναι η αστρολογία, και το τι μπορεί ή τι δεν μπορεί να κάνει για σας:

Η αστρολογία είναι μια συμβολική γλώσσα, και ο αστρολόγος είναι ένας μεταφραστής ή ερμηνευτής αυτής της γλώσσας.

Υπό αυτήν την έννοια είναι ένα ερμηνευτικό εργαλείο που επικοινωνεί την σχέση μεταξύ χρόνου και ενεργειακών μοτίβων, βασιζόμενο στην μελέτη των πλανητικών κύκλων, και άλλων ουράνιων σωμάτων. Οι συμβολισμοί μπορούν να ερμηνευθούν και να εφαρμοστούν σε πολλαπλά επίπεδα: Συμπαντικό, Ψυχολογικό, και Εγκόσμιο.

Η δυτική αστρολογία χρησιμοποιεί τον τροπικό ζωδιακό που βασίζεται στις εποχές του χρόνου, και οι ινδική αστρολογία τον αστρικό ζωδιακό που βασίζεται στους απλανείς αστέρες.

Για την αστρολογική μελέτη χρησιμοποιούνται διάφορες και αρκετά σύνθετες τεχνικές έτσι ώστε να γίνει ανάλυση και σύνθεση πληροφορίας που αφορά σε συγκεκριμένα θέματα ή σε συμβουλευτικό επίπεδο συνεδρίας. Η αστρολογία έχει επίσης αρκετούς εξειδικευμένους κλάδους με προέλευση χιλιάδων χρόνων που συνεχώς εξελίσσονται ερευνητικά από τους αστρολόγους-ερευνητές (π.χ. Ιατρική αστρολογία, Επιλεκτική αστρολογία, Ωριαία κλπ), όπως και δημιουργούνται και νέοι κλάδοι μέσα από την ανάγκη κάλυψης της εξέλιξης του ανθρώπου και της κοινωνίας. (π.χ. Εξελικτική αστρολογία, Αστροψυχολογία, Οικονομική αστρολογία κλπ.).

Η χρήση της αστρολογίας δεν μπορεί να εκτιμηθεί  χωρίς το πλαίσιο ή το περιεχόμενο της ζωής και συνεπώς η γέννηση της βασίζεται πάνω στις αρχές της διασύνδεσης, του αλληλοσυσχετισμού και της αλληλεπίδρασης στον αντιληπτό κόσμο.

Στην δική μου πρακτική, βλέπω την αστρολογία ως ένα καθοδηγητικό εργαλείο αυτο-βελτίωσης, και ευημερίας. Είναι ένα σύστημα γνώσης (ίσως το αρχαιότερο) που μπορεί να μας οδηγήσει στην “καρδιά” ενός θέματος γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο εργαλείο. Εάν κατανοήσουμε τους κύκλους και τους επαναληπτικούς σχηματισμούς πλανητικών ενεργειών, μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά  στην πλοήγηση της ζωής μας. Μας προετοιμάζει, μας δίνει περισσότερη διαύγεια και αίσθημα προσανατολισμού.

Η αστρολογία μπορεί να συγκριθεί με μία πυξίδα: μπορεί να σου δώσει κατεύθυνση, να σου δείξει που βρίσκεσαι, και να σε βοηθήσει να καταλάβεις προς τα που θες να πάς. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αντιληφθείς τον τρόπο διαχείρισης της ενέργειας ώστε να ενισχύσεις τις αποφάσεις σου, να εφαρμόσεις το βέλτιστο συντονισμό και συγχρονισμό στις δράσεις σου, ή να σου δείξει που μπορείς να βρεις υποστήριξη σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σε περιόδους αδυναμίας ή κρίσεων. Μπορεί να σε συμβουλεύσει και να σε καθοδηγήσει στο μονοπάτι της  προσωπικής σου εξέλιξης.

Η αστρολογία δεν μπορεί να αποφασίσει για σένα, ή να προβλέψει ευημερία και ανάπτυξη στο μέλλον σου, ανεξάρτητα από την δική σου πρόθεση, ατομική προσπάθεια και βούληση να συνεισφέρεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μπορεί να σε βοηθήσει να εδραιώσεις ένα πιο στέρεο “πάτημα” και να σου δείξει σε ποιούς τομείς της ζωής σου μπορείς να εστιάσεις την ενέργεια σου, να δουλέψεις, ή να κάνεις προσαρμογές ώστε να επιτύχεις περισσότερη ισορροπία.  Η αστρολογία μπορεί να μας δείξει ποιοί τομείς της ζωής παρουσιάζουν δραστηριότητα στην εκάστοτε χρονική περίοδο και σε ποιούς τομείς της ζωής ενεργοποιούνται αλλαγές. Μέσα από αυτό το πρίσμα είναι η γλώσσα που μας μιλάει για αλλαγές.

————————————————————————-

 

About me:

I was born on the 6th of September 1969, in Athens, Greece.

I am a self-employed professional astrologer and architect based in Athens, Greece.

I practice in two seemingly different vocational orientations which originate from the same need and principle. They both aim at contributing to wellbeing through different means and focal points. I offer a range of consulting services in both practices, and I also engage in writing and research in both fields.

(Architecture practice info can be found here: http://e-kostika.com/)

A profound shift in my life in 2010, when transit Uranus and Saturn co-rulers of my 9th house, and progressed Moon triggered the Aries Point squaring my Ascendant at 29 Gemini-00 Cancer, led me somewhat suddenly and instinctively into the formal study of astrology, which had been a life-long interest. I graduated  in 2013 completing  the Professional Astrology Diploma  programme at the International Academy of Astrology. Since then, I am continuing my study and research into more specialised fields in astrology such as traditional forecasting methods, timing techniques, and relational  patterns.

Apart from providing my services as a consulting astrologer in person or via Skype, I am also an instructor at the  International Academy of Astrology since 2014, and currently teaching two courses in the Natal Studies Module.

About this site:

I named the site Aries Point, cause it does relate to new beginnings, and connection with the public sphere. My Ascendant at 29 Gemini-00 Cancer in connection with the Aries Point and some other significant midpoints in my chart, has repeatedly contributed when triggered, to commencements of life events linked to the way I engage and share my activities with the external world. The inception of this site is happening at a time when my progressed Moon ingresses into 00 Aries (Aries Point) – an internal need for a new beginning. I see this site as an interconnection portal that allows me to share my passion for astrology in a more organised and accessible format for those who are interested. As any kind of beginning, the instillation of an idea that is taking form, I expect it will develop and grow over time. I write bi-monthly on the Lunar Cycle, and also post occasionally on various events or  planetary configurations that interest me. There is material for both Greek and English speakers. I do welcome your comments and feedback.

(All images used on the header are taken by me and belong to my personal photography collection)

 

About astrology:

For those of you who are not familiar with astrology, this is a brief  simplified (not technical) explanation of what astrology is, what it can and cannot do for you:

Astrology is a symbolic language, and an astrologer is an interpreter of this language.

In that sense it is a tool that provides meaning about the relationship between time and energy patterns, by studying the cycles of planets and other celestial bodies. Thus symbolism can be interpreted and applied in many different levels: Cosmic, Psychological, Mundane.

Western astrologers use the Tropical Zodiac which is based on the seasons, and Vedic astrologers use the Sidereal Zodiac which is based on the Fixed Stars. Astrology uses many different complex techniques for the purpose of analysis and synthesis of information. This information is interpreted in the form of case studies and research or for the purpose of conducting a private consultation. Astrology has many different specialised branches. It’s usefulness cannot be appreciated without context or content of life, and thus based on the principle of interconnectedness.

In my practice I see astrology as a guiding tool for self-improvement and wellbeing. Astrology is a body of knowledge (perhaps the oldest one that exists) which can take one to the core of a matter much faster than any other tool. Once you understand the cyclical and repetitive patterns of planetary energies, you can use them effectively to navigate the currents of life, with greater clarity, sense of orientation and preparedness.

Astrology could be compared to a compass; it can give you direction and guidance, it can show you where you are, and assist you in finding where you want to go. It can also provide you with an understanding of how to handle energy patterns to better enhance your life decisions, utilise optimum timing for initiating action or indicate where to look for support in any area of life in times of weakness or crisis. It can be your guide in your developmental journey of self-growth.

Astrology cannot make decisions for you, or predict prosperity and growth in your future irrespective of your intention, personal effort and willingness to contribute to it. It can assist you in establishing a more secure footing and bring awareness and direction of focus on the areas that you need to work on, fine tune or make adjustments in order to manage your life and relationship with yourself in a more balanced way. Astrology can show which areas of life are going to be most active, at a current period in time, and which areas of life are going to be affected. In this respect it is the language that speaks of change.

 

© Eleni Kostika 2016