Νέα Σελήνη στις 16 μοίρες Ταύρου

06 Μαίου 2016

Ύλη – Ασφάλεια – Γονιμότητα – Αισθησιασμός – Αυτοεκτίμηση

Η ανάγκη για σταθερότητα ευνοεί την συνέχεια και διατήρηση καταστάσεων, που θα τονώσουν το υλικό και αισθησιακό κομμάτι της ζωής.

Η ανάγκη για σταθερότητα και υλική ασφάλεια, μας βοηθούν να καλλιεργήσουμε το “έδαφος” με επιμονή και πείσμα, αλλά και μέσα από την ικανοποίηση των επιθυμιών και των αισθήσεων, προς μια κατεύθυνση που θα τονώσει την αυτοεκτίμηση, και θα μας βοηθήσει να έλξουμε ή να έρθουμε πιο κοντά σε ό,τι θεωρούμε πως έχει αξία για μας. Η αντίληψη μας ενεργοποιείται κυρίως από τις αισθήσεις, τα αισθητικά μας κριτήρια, τις αξίες, και γενικότερα ό,τι αισθανόμαστε πως είναι θελκτικό και όμορφο, με κριτήρια υποκειμενικά.

Ο Ταύρος είναι ζώδιο της Γής και ανήκει στον σταθερό σταυρό. Η αρχετυπική ιδιότητα του Ταύρου, είναι πως ξέρει να εκτιμάει και να απολαμβάνει ό,τι ενεργοποιεί τις αισθήσεις του. (Μουσική, Τέχνη, Αισθητική, Φύση, Τροφή, Έρωτας, Χρήμα είναι στοιχεία που εκτιμάει, στα οποία προσκολλάται και θέλει να έχει και να αποκτήσει στην ζωή.) Ο Σεληνιακός μήνας που ξεκινάει μας ωθεί να εστιάσουμε στην σταθερότητα και την ηρεμία, να δουλέψουμε με συνέπεια πάνω στην πρακτική και λειτουργική πλευρά του υλικού τομέα της ζωής μας, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε όσα έχουμε ή να αποκτήσουμε όσα θέλουμε να έχουμε. Πρωτίστως όμως να απολαύσουμε αυτά που έχουμε, είτε είναι αποκτήματα, είτε ταλέντα και δεξιότητες μέσα από τα οποία θα εισπράξουμε οφέλη, είτε είναι ένας ερωτικός σύντροφος, ή πολύ πιο απλά να αισθανθούμε περισσότερο την ουσία της αισθησιακής πλευράς της ζωής.

Ο Μάιος είναι ένας μήνας με μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της Γής, καθώς μέχρι τις 19/05 έχουμε πέντε πλανήτες σε ζώδια της Γής (Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη στον Ταύρο, Δίας στην Παρθένο. Πλούτωνας στον Αιγόκερω), να τονίζουν την ανάγκη να βάλουμε βάσεις σταθερότητας που θα εξασφαλίσουν την υλική μας ασφάλεια, και θα διαμορφώσουν ευρύτερους οικονομικούς στόχους, θα εξυγιάνουν τις πρακτικές πλευρές της ζωής μας, αλλά και να δείξουμε ποιοι είμαστε ή τι μπορούμε να κάνουμε, μέσα από τις προσωπικές μας αξίες. Είναι ο μήνας που καλούμαστε να γειωθούμε, να πατήσουμε πιο στέρεα πάνω σε κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει, να αισθανθούμε μεγαλύτερη σιγουριά, αλλά και να αποδείξουμε πως μπορούμε να είμαστε συνεπείς και αποτελεσματικοί. Η υπομονή και επιμονή είναι απαραίτητα εργαλεία σε ό,τι καταπιαστούμε. Το πείσμα και η έλλειψη ευελιξίας τα πιθανά τρωτά σημεία, αλλά και ενδεχομένως εκείνα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε πιθανά εμπόδια.

Πόσο αξίζει να επιμείνω;

Η Νέα Σελήνη στις 16 μοίρες Ταύρου (06/05) μας βοηθά να καταλάβουμε τα οφέλη και την αξία των όσων προηγήθηκαν. Να δούμε κατά πόσον αυτό που έχουμε να προσφέρουμε ή μας προσφέρεται έχει το (οικονομικό) αντίκρισμα που μας ικανοποιεί, πόσο μας ανήκει και είναι “κτήμα” μας, όπως επίσης και να αντιληφθούμε πολλά μέσα από τις προσκολλήσεις μας σε πρότυπα, αξίες και αισθητικά κριτήρια που δεν μας βοηθούν να εξελιχθούμε. Οικονομικές συμφωνίες και συναλλαγές, αγοραπωλησίες ακινήτων και αντικειμένων/έργων τέχνης ευνοούνται ιδιαίτερα, καθώς ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης η Αφροδίτη είναι στον Ταύρο, στο ζώδιο που κυβερνά και πολύ ισχυρή.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει μεγάλο τρίγωνο της Γής, με τον Δία στην Παρθένο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σχηματισμός που ηρεμεί, εναρμονίζει και έλκει με σκοπό να σταθεροποιήσει καταστάσεις. Τα τρίγωνα δείχνουν ευκολία, αλλά δεν προωθούν δραστικές κινήσεις. Περισσότερο συμβάλλουν στο αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας. Κυριαρχεί ένας μαγνητισμός ο οποίος έχει μεγάλες δυνατότητες να αυξήσει την σφαίρα επιρροής έτσι ώστε να βρεθεί η υποστήριξη στις κάθε είδους επιδιώξεις. Άρα εδώ αντιλαμβανόμαστε την δυνατότητα να διαχειριστούμε και να συσσωρεύσουμε πόρους και αποκτήματα, ώστε να εξελιχθούμε.

Οι πλανητικές ενέργειες ενισχύουν το σθένος και την επιμονή, κυρίως όταν υπάρχει στόχος και χωρίς αίσθημα βιασύνης. Επίσης ενεργοποιείται η δυνατότητα να αντιληφθούμε την μορφή των πραγμάτων, είτε αυτό αφορά ένα έργο, είτε μια σχέση ή μια κατάσταση, μπορούμε να έχουμε μια “απτή” ολοκληρωμένη εικόνα, να την επικοινωνήσουμε καλύτερα και μέσα από ρεαλιστικούς όρους ώστε να είναι εφικτή. Τα ζώδια της Γής πράττουν με την λογική του “κοινού νού” και σε συνδυασμό με το “knowhow” φέρνουν σε πέρας εγχειρήματα, χωρίς να αποπροσανατολίζονται από εξιδανικευμένα σενάρια. Ο Ερμής επίσης στον Ταύρο και ανάδρομος, μας καλεί να επιστρέψουμε σε θέματα που ενεργοποιήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, και αφορούν κυρίως επαγγελματικά ζητήματα, ή στόχους που εξετάσαμε, μέσα από το φίλτρο των αξιών και της ανάγκης επανεκτίμησης κάποιων οικονομικών κυρίως θεμάτων, ή να επικοινωνήσουμε θέματα αξιών και αισθητικής κυρίως προσέγγισης σε ό,τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε. Οι πλανήτες στον Ταύρο, σε συνδυασμό με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή, του Άρη, και του Κρόνου, δίνουν έμφαση στην επαναφορά θεμάτων, αλλά και στην ανάγκη να εξασκήσουμε μια στάση επιφυλακτική, ψύχραιμη χωρίς βιασύνες. Πιθανόν να είμαστε σε καλύτερη επικοινωνία με τον εαυτό, παρά με τους άλλους. Αυτό που θα μας φέρει πιο κοντά με τους άλλους είναι σίγουρα το μοίρασμα σε ότι απολαμβάνουμε ή αντιλαμβανόμαστε ώς πολύτιμο. Εφόσον συγκλίνουν τα αισθητικά κριτήρια, θέλουμε και εκτιμάμε μέσα από το ίδιο φίλτρο, βλέπουμε, ακούμε, γευόμαστε με τον ίδιο τρόπο τότε θα συγχρονιστούμε εύκολα. Όπου δεν ταυτίζεται αυτό το κομμάτι, θα βιώσουμε απόσταση και αδυναμία κατανόησης. Ο Ταύρος ξέρει να διατηρεί, να ερωτεύεται, να απολαμβάνει, αγαπά την βολή, την ηρεμία, είναι κτητικός, πιστός και δηλώνει με σταθερότητα τις απόψεις του. Ξέρει να συντηρεί, και δεν αγαπά τις αλλαγές. Μέσα από αυτούς τους τρόπους νοιώθει ασφαλής. Ανήκει στις “σταθερές” ποιότητες του ζωδιακού, που κινητοποιούνται κυρίως από το αξιακό τους σύστημα, και τις αισθήσεις. Σε προσωπικό επίπεδο όλοι εκφράζουμε τα χαρακτηριστικά αυτά σε κάποιον τομέα της ζωής (οίκος) ανάλογα με το που βρίσκεται ο Ταύρος στο γενέθλιο χάρτη. Εκεί πραγματοποιείται και η Νέα Σελήνη που μας καλεί να κάνουμε μια νέα αρχή, με ιδιαίτερα απολαυστικά και σταθερά οφέλη.

Το γενικότερο κλίμα εξακολουθεί να είναι περιοριστικό, αλλά αυτός ο κύκλος της Σελήνης μας βοηθά ιδιαίτερα, στο να βρούμε το κέντρο μας, να γειωθούμε περισσότερο, να ανακτήσουμε κάποια επίπεδα ομαλότητας και σταθερότητας σε κάποιο τομέα της ζωής μας, διορθώνοντας ή εξελίσσοντας, και να περάσουμε λίγο καλύτερα απολαμβάνοντας, τον έρωτα, την φύση, “χαϊδεύοντας” τον εαυτό και τις αισθήσεις μας περισσότερο. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε σε αυτό τον κύκλο της Σελήνης, λόγω της έμφασης στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου, είναι πως με όποιο συναίσθημα ξεκινήσουμε αυτόν τον κύκλο, αυτό θα διατηρήσουμε όλο το σεληνιακό μήνα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στο να μην τροφοδοτήσουμε αισθήματα δυσφορίας, θυμού ή δυσαρέσκειας γενικότερα, τα οποία θα είναι δύσκολο να αποβάλλουμε. Ό,τι και αν είναι αυτό που μας “ενοχλεί”, μπορούμε να βρούμε ένα κανάλι αποφόρτισης μέσα στις βολές, και στις προσωπικές μας απολαύσεις, χωρίς ενοχές.

Ουσιαστικά ο κύκλος αυτός της σελήνης σε συλλογικό επίπεδο σημαίνει πείσμα σε μεγάλη έξαρση να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, εμμονές στις απόψεις, και καλλιέργεια κλίματος που σιγοβράζει. Καμία αλλαγή η οποία προωθεί την αφαίρεση των κεκτημένων δεν πρόκειται να περάσει εύκολα (αναφέρομαι και στα προσεχή νομοσχέδια που ευελπιστούν να περάσουν από την Βουλή), αλλά και σε ότι άλλο θίγει την σταθερότητα του περιβάλλοντος μας. Σε συλλογικό επίπεδο θα δούμε αντίσταση και πιο επίμονες αντιδράσεις. Είναι μια περίοδος που μπορεί να επιτευχθούν κάποιες σημαντικές συμφωνίες (και οικονομικές) με πρόσχημα την “σταθερότητα”. Τα σενάρια είναι πολλά, και το παρασκήνιο επίσης έντονο, λόγω τετραγώνου Άρη/Ποσειδώνα. Οι αποκαλύψεις θα συνεχίζονται…Η Πανσέληνος στις 22/05 είναι ένας ισχυρός κοσμικός πυροκροτητής που κλιμακώνει μια πολύ έντονη συγκρουσιακή δυναμική, με τον Άρη να επιστρέφει στην 01 μοίρα του Τοξότη που βρισκόταν στην Σεληνιακή έκλειψη του Μαρτίου, σε ένα κλίμα που σιγοβράζει εδώ και καιρό.

Ο Ήλιος (πηγή ζωής/βούληση/εγώ) θέλει να χαρεί, να έχει και να απολαύσει στον Ταύρο. Σε εσωτερικό επίπεδο κυριαρχεί μια ανάγκη να ενδώσουμε στις επιθυμίες μας. Γίνεται ένα ψυχικό πρόσταγμα σε πρωτογενές επίπεδο για να μας θυμίσει την φυσική μας υπόσταση, ότι μπορούμε να αισθανόμαστε, και έχουμε δικαίωμα και ανάγκη να απολαμβάνουμε(Σελήνη στον Ταύρο), ανεξάρτητα από τους όποιους ππεριορισμούς. Είναι ένας μήνας που μπορεί να μας ωφελήσει, οικονομικά, και να μας αποζημιώσει αν είμαστε έτοιμοι να απενοχοποιήσουμε την προσωπική ευχαρίστηση. Ο Ερμής στον Ταύρο δίνει μια γλυκύτητα στην επικοινωνία, αλλά και μια χροιά αισθησιασμού και απόλαυσης στις επαφές με τους ανθρώπους, που κινητοποιείται από εντελώς υποκειμενικά κριτήρια. Μπορεί να αντιληφθούμε καλύτερα την αισθητική και των πραγμάτων, να αφουγκραστούμε τα μηνύματα σε ό,τι ενεργοποιεί τις αισθήσεις μας. Τα λόγια “αγγίζουν” περισσότερο το αισθησιακό μας κομμάτι. Έχουν μια δυναμική και ένα αντίκτυπο που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα. Υπάρχει ζεστασιά, αρκετός εγωισμός αλλά και γονιμότητα στις επαφές. Ο κύκλος αυτός προσφέρεται για σταθεροποίηση διαπροσωπικών και αισθηματικών σχέσεων, οικονομικές συναλλαγές, ερωτισμό, καλλωπισμό κάθε είδους, εξορμήσεις στην φύση, επαφή με την τέχνη, το design, την μουσική και γαστριμαργικές εμπειρίες.

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 04-08 Μαίου (Ταύροι), 06-10 Νοεμβρίου (Σκορπίοι), 07-11 Αυγούστου (Λέοντες), 03-07 Φεβρουαρίου (Υδροχόοι). Αν έχεις Ταύρο, Σκορπιό, Λέοντα ή Υδροχόο ωροσκόπο στις 16 μοίρες (+/- 2), ή/και αν έχεις προσωπικούς πλανήτες στις 16 μοίρες Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα, Υδροχόου (+/-2) στον γενέθλιο χάρτη.

Η Νέα Σελήνη ευνοεί ιδιαίτερα, και στον οικονομικό τομέα τα ζώδια της Γής (Ταύρους/Παρθένους/Αιγόκερους) του δευτέρου δεκαημέρου αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε ζώδια της Γής στις 16 (+/-2) μοίρες. Δευτερευόντως έχει αρκετές ευκαιρίες για τα ζώδια του Νερού (Σκορπιούς/Ιχθείς/Καρκίνους) του 2ου δεκαημέρου.

Τα ζητούμενα: Υπομονή, σταθερότητα.

Τι να προσέξεις: Το πείσμα, την βιασύνη, τις προκαταλήψεις και τις προσκολλήσεις.

Συμβουλή: Τίμησε τις αξίες σου και να θυμάσαι πως δεν είναι απαραίτητο να εκτιμηθούν από τους άλλους, για να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Μάθε να ευχαριστείς τον εαυτό σου και να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.

© Eleni Kostika 2016

 

© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s