Νέα Σελήνη στις 08 μοίρες Αιγόκερω

09qe4q0ezw-treza-trisnandhy-1

29 Δεκεμβρίου 2016,  06:53 UTC, 08:53 τοπική ώρα

 Εξαιρώντας τα περιττά εστιάζουμε στην ουσία

Επιστρέφοντας στο παρελθόν ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να συνεχίσουμε

Η ώριμη ματιά των προβλημάτων – Ενδοσκόπηση – Ανασκόπηση – Αφύπνιση

Επιστρέφοντας βρίσκουμε λύσεις, απελευθερωνόμαστε από αυταπάτες και προσδοκίες, ονειρευόμαστε, προωθούμε και υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά μας

Ευκαιρίες για πνευματική και δημιουργική ενδυνάμωση.

Η δύναμη του νου να στοχαστεί, να παρακινήσει, να πραγματοποιήσει ή να περιορίσει.

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στις 07 μοίρες και 59′ λεπτά του Αιγόκερω, όπου για τις επόμενες 29 μέρες ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση, σε σχέση με την αντίληψη της πραγματικότητας, στόχων και δομών που την στηρίζουν. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που αντιλαμβάνεται με ρεαλισμό, περισσότερο από κάθε άλλο τη ουσία της πραγματικότητας, αλλά και της “μορφής” κάθε κατάστασης μέσα από την οξύτητα της παρατήρησης αυτού που συμβαίνει στον φυσικό κόσμο. Αυτή η δυνατότητα του επιτρέπει να διαισθάνεται που μπορεί να βασιστεί, και που όχι για να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε αδυναμία. Η βασική ανάγκη είναι η προσήλωση σε πρακτικά θέματα. Τα συναισθήματα εκφράζονται με σοβαρότητα και αυτοέλεγχο. Το τι στερούμαστε, τι εμποδίζει και το που χρειάζεται να παρέχουμε ή που πρέπει να ανταποκριθούμε είναι κυρίαρχο θέμα στον κύκλο που ξεκινάει. Υποχρεώσεις, εργασία, σημαντικοί στόχοι, αναγνώριση, αλλά και η σχέση μας με επαγγελματικά θέματα, με το παρελθόν, τους πρεσβύτερους στην οικογένεια ή άτομα εξουσίας είναι πιθανόν να μας απασχολήσουν.

Με την σύνοδο της Νέας Σελήνης με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, ο κύκλος αυτός μας προτρέπει να ξανακουβεντιάσουμε με τον εαυτό μας και να επιστρέψουμε σε θέματα που έχουν ρίζα στο παρελθόν ενεργοποιώντας μια νέα πρόθεση ως προς την εξέταση αλλά και την αντίληψη της συνέχειας. Η παρουσία του Ερμή δηλώνει πως θέματα επικοινωνίας, μίντια, μέσων μεταφοράς, μάθησης, γενικότερα επαφών, γειτνίασης, ή με αδέλφια, συναλλαγές, μετακινήσεις και συμφωνίες θα είναι μέρος της δραστηριότητας, σε έναν κύκλο που θα νιώσουμε ίσως κάπως αργό αρχικά, ιδιαίτερα αν περιμένουμε να προχωρήσουν πρακτικά θέματα. Οι καθυστερήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά μας δίνουν την ευκαιρία να διευκρινίσουμε πιο ουσιαστικά, όπως και να δώσουμε την δυνατότητα και τον χρόνο στις σκέψεις να ωριμάσουν. Είναι πολύ κατάλληλη για ενδοσκόπηση, αλλά και για επιστροφή σε δραστηριότητες που μας εμπνέουν. Σε κάθε περίπτωση η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι έντονη και ιδιαίτερα κριτική.

Ο Ερμής ορθοδρομεί στις 8 Ιανουαρίου, και τότε θα ξεκινήσει και η διαδικασία ταύτισης και “συνάντησης” του εσωτερικού διαλόγου με τα εξωτερικά γεγονότα.

Η Νέα Σελήνη αποκλίνει από ένα εξάγωνο με τον Άρη στους Ιχθύς, και συγκλίνει προς το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα επίσης στου Ιχθύς. Οι πλανήτες στους Ιχθύς απαλύνουν την τραχύτητα του Αιγόκερω και δημιουργούν μια γόνιμη σχέση μεταξύ των πεδίων έκφρασης των πλανητών. Άρης Ποσειδώνας συναντιούνται την 1 μέρα του χρόνου. Το εξάγωνο είναι ευκαιρία. Μια ευκαιρία που είτε δίνει ένα τέλος, ή μας επιτρέπει να δούμε την “λύση” μιας κατάστασης, ή την πραγματοποίηση μια ευχής. Ο Ποσειδώνας φέρνει και μαγικές “λύσεις”, καθώς συνιστά κατά κάποιο τρόπο το “μη ρεαλιστικό”, το φανταστικό σενάριο. Πολύ συχνά οι αστρολόγοι ξεχνάμε να το αναφέρουμε δίνοντας έμφαση στην παραπλανητική διάσταση της ενέργειας, που μπορεί να εκδηλωθεί μέσα από το ψέμα, την αυταπάτη, την απογοήτευση. Είναι η στιγμή να πιστέψουμε, να ευχηθούμε αλλά και να συγχωρέσουμε, να φανταστούμε πως τελικά  μέσα από την αποδοχή (όλων όσων μας διαχωρίζουν)  μπορούμε να δράσουμε υπερβατικά και να κάνουμε μια νέα αρχή. Η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα δίνει έμφαση στην ευαισθησία, και την δεκτικότητα και δίνει στην επιθυμία ένα απεριόριστο πεδίο δράσης. Είναι ο δύτης που εξερευνά τα νερά του ωκεανού, ο χορευτής που εμπνέεται σε κίνηση από την μουσική, και είτε ανακαλύπτει την μαγεία της δικής του ικανότητας να υπερβαίνει, απελευθερώνεται, ή παρασύρεται στα αχαρτογράφητα τοπία ενός κόσμου που δεν είχε ποτέ φανταστεί.

Είναι σίγουρα ένας συνδυασμός που ευνοεί εμπνευσμένες δράσεις, και μας θυμίζει πως το τέλος είναι μέχρι εκεί που μπορούμε να φανταστούμε κάθε δεδομένη στιγμή.  Επειδή η επίγεια ζωή μας καθορίζεται από πρακτικές παραμέτρους σε αυτόν τον κύκλο μας ζητιέται να συνδέσουμε την πραγματικότητα βρίσκοντας διέξοδο και λύσεις μέσα από πιο λεπτοφυείς διαδικασίες επεξεργασίας και διαχείρισης. Να συγχωρέσουμε, να χορέψουμε, να χαλαρώσουμε, να ονειρευτούμε, να βοηθήσουμε, να παρασύρουμε, να εκμυστηρευτούμε. Πολλές φορές ακόμα και το αίσθημα αδυναμίας ή η υπερβολική ευαισθησία που μπορεί να ενεργοποιήσει αυτή η όψη, μας βοηθάει να δηλώσουμε και την αναγκαία “παραίτηση” ή “απόσυρση” από καταστάσεις που δεν αντέχουμε. Είναι κι αυτό λυτρωτικό.

Χρειάζεται προσοχή στο να μην διασπείρουμε την ενέργεια μας, να φροντίσουμε το ανοσοποιητικό και να αποβάλλουμε την τοξικότητα. Σε ένα άλλο επίπεδο, είναι μια ιδιαίτερα πνευματική ενέργεια που βοηθάει ιδιαίτερα στο να διαλογιστούμε, να δράσουμε αλληλέγγυα, να αφοσιωθούμε σε δημιουργικές δράσεις, όπως  και να εξασκήσουμε την κατανόηση. Σε συλλογικό ή προσωπικό επίπεδο μπορεί επίσης να φέρει στο φώς αποκαλύψεις, να ενεργοποιήσει κρυφές επιθυμίες, και μέσα από το γόνιμο εξάγωνο με την Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω να ενισχύσει την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και να στοχαστούμε την σύνδεση μεταξύ στόχων και ιδανικών. Η συνάντηση του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 09 μοίρες Ιχθύων την 01 Ιανουαρίου, ενεργοποιεί ουσιαστικά την Ηλιακή Έκλειψη  που πραγματοποιείται στις 26 Φεβρουαρίου που σύμφωνα με τον κύκλο Saros που ανήκει προμηνύει ευχάριστες εκπλήξεις και θετικές αλλαγές.

Η μαχητικότητα και συγκρουσιακή ενέργεια του Άρη εκφράζεται με ενσυναίσθηση, πνευματικότητα, αλλά και με ιδεαλισμό ή θυσίες στο ζώδιο των Ιχθύων. Ο Άρης στου Ιχθύς πρέπει να γοητευθεί, να εμπνευστεί, να ονειρευτεί, να συμπονέσει ή να νιώσει πως χάνει κάτι ολοκληρωτικά για να διεκδικήσει, να αμυνθεί, να δράσει.

Κυβερνήτης της Νέας Σελήνης ο Κρόνος στις 21 μοίρες του Τοξότη δημιουργεί τρείς βασικές όψεις. Το τετράγωνο με τον Χείρωνα στους Ιχθείς τονίζει εσωτερικά τραύματα που είναι δύσκολο να επουλωθούν ή να τα αποδεχθούμε και που ίσως ενεργοποιήθηκαν από μια απειλή ή ξαφνική αποσταθεροποίηση στο αίσθημα δικαίου σε κάποιες σχέσεις μας, όπως τονίζει ο Δίας στον Ζυγό σε αντίθεση με τον Ουρανό. Μια αντίθεση που αφυπνίζει και μας φέρνει αντιμέτωπους με διλλήματα που πρωταρχικά ζητούν μια αλλαγή πλεύσης στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Ο Κρόνος δίνει διέξοδο στην αντίθεση μέσα από τις όψεις τριγώνου και εξαγώνου με τους δύο πλανήτες βοηθώντας να συντηρηθεί η συγκολλητική ουσία, να μετουσιωθεί το παρελθόν σε μέλλον με προϋπόθεση πως θα επικοινωνήσουμε την αλήθεια. Ο Κρόνος δοκιμάζει την σταθερότητα κυρίως των πεποιθήσεων και της αντίληψης των πραγμάτων στον Τοξότη. Με τον Δία στον Ζυγό, μαθαίνουμε περισσότερα από αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε, ενώ η απελευθερωτική ενέργεια του Ουρανού από τον Κριό που είναι σε στάση πριν ορθοδρομήσει, στον χάρτη της Νέας Σελήνης εντείνει την ανάγκη να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας, την διαφορετικότητα μας αλλά και να επαναστατήσουμε αν έχει απειληθεί η ατομική μας έκφραση. Φέρνει απρόσμενες αλλαγές, μας “ξυπνάει”, μας σοκάρει, μας παρακινεί, και μας δείχνει πως και πού κι εμείς πρέπει ν’ αλλάξουμε για να διεκδικήσουμε αλλαγές στην ζωή μας και στις σχέσεις μας. Ο Άρης κυβερνήτης του Κριού στους Ιχθύς, θα επιστρέψει στο ζώδιο της κυριαρχίας του με τον επόμενο σεληνιακό κύκλο σε ένα μήνα περίπου, και ο ουσιαστικός ρόλος του στους Ιχθύς, είναι να ξεκαθαρίσει το “ομιχλώδες” τοπίο, αλλά και να απελευθερώσει από πάσης φύσεως εγκλωβισμούς και φόβους για το άγνωστο που δρουν ανασταλτικά στα όνειρα και τα ιδανικά. Να ενεργοποιήσει μια “σύνθεση” ή ένα τέλος. Μπορούμε να κάνουμε αυτά που φανταζόμαστε ή να φανταστούμε αυτά που επιθυμούμε;

Η έμφαση στην παρορμητική ποιότητα και στο στοιχείο της Γής, αλλά και η μοναδική θέση σε σταθερό ζώδιο της Αφροδίτης στον Υδροχόο, δηλώνει πως πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε πρακτικό κυρίως επίπεδο, και να αντιμετωπίσουμε τις όποιες κρίσεις αποφασιστικά και με ρεαλισμό. Η έναρξη και το κλείσιμο καταστάσεων είναι πιο ορατά, από την σταθερότητα, έτσι κάπως όπως και η αλλαγή του χρόνου.

Ο χρόνος φεύγει με μια γεύση που μπορεί να περιγραφεί σαν το τέλος της αυταπάτης, αλλά και ως μια υπενθύμιση πως μπορούμε να γεφυρώσουμε διαφορές και να επιλύσουμε προβλήματα, επιστρέφοντας στην ουσία των πραγμάτων. Αν το 2016 μπορεί να χαρακτηριστεί ως το τέλος εποχής, το 2017 απαιτεί κινήσεις, δίνει μαθήματα ισορροπίας και ζητά να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Επίσης τονώνει ιδιαίτερα τον τομέα της επικοινωνίας συλλογικά και προσωπικά, και η επικοινωνία μπορεί να κινήσει και να δώσει ώθηση γενικότερα σε ιδέες, εγχειρήματα και σχέσεις.

Στην περίοδο που οι ευχές αποτελούν συνήθεια και τυπικότητα, έχει σημασία να ευχηθούμε αυτά που πραγματικά εννοούμε, και να εννοήσουμε αυτά που ευχόμαστε. Η ευχή είναι πάνω απ’ όλα επιθυμία, κι η αναγνώριση της επιθυμίας, μας φέρνει πιο κοντά στην συνείδηση της ταυτότητας και της ύπαρξης μας. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει τις ευχές-επιθυμίες μας παρά μόνον εμείς οι ίδιοι.

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Αιγόκερως με γενέθλια 27- 31 Δεκεμβρίου, Καρκίνος με γενέθλια 27 Ιουνίου – 02 Ιουλίου, Κριός με γενέθλια 26-31 Μαρτίου, και Ζυγός με γενέθλια 28 Σεπτεμβρίου – 03 Οκτωβρίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 08 (+/-3 μοίρες) των παρορμητικών ζωδίων. Επηρεάζονται Κριοί, Τοξότες, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου, ή/και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 20-22 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Όπως επίσης και οι εκπρόσωποι του μεταβλητού σταυρού (Ιχθύς, Παρθένοι, Δίδυμοι, Τοξότες), που έχουν γενέθλια στο τέλος του 1ου δεκαημέρου

© Eleni Kostika 2016

photo: Treza Trisnadhy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s