Τετράγωνο Άρη – Κρόνου στις 22 μοίρες Ιχθύων/Τοξότη Αυτά που πρέπει να ξεπεράσουμε

owonuagq33e-joel-herzog19 Ιανουαρίου 2017

Στις 19 Ιανουαρίου σχηματίζεται το πρώτο τετράγωνο ακριβείας μεταξύ Άρη-Κρόνου, από τα μεταβλητά ζώδια του Ιχθύ και του Τοξότη. Κάθε όψη δύο πλανητών είναι μια συνομιλία μεταξύ δύο ενεργειών και ταυτόχρονα “κτίζει” και μετεξελίσσει κάτι μέσα στο χρόνο ως μέρος ενός κύκλου. Ο συνοδικός κύκλος των δύο πλανητών που διαρκεί περίπου 1.5 με 2 χρόνια μιλάει για το πως επενδύουμε την ενέργεια μας, τι θέλουμε να χτίσουμε και που επιθυμούμε να επενδύσουμε τον χρόνο μας. Ο κύκλος ξεκίνησε στις 24/08/2016 στις 09 μοίρες Τοξότη και ολοκληρώνεται την 2/04/2018 στις 08 μοίρες Αιγόκερω για να συνεχίσει την διαδικασία εξέλιξης του στο επόμενο στάδιο.

Ο Κρόνος είναι ο χρόνος που μας κυνηγά, μας δοκιμάζει, συμβολίζει την ωριμότητα, και  τις δομές που στηρίζουν την πραγματικότητα της ζωής μας, όπως και την φθορά τους. Είναι εκεί όπου επικεντρώνεται η “δουλειά” μας, εκείνη η δουλειά που φέρνει αποτέλεσμα, οι πράξεις που έχουν συνέπειες. Ο Κρόνος δρά αποτελεσματικά αλλά και στερητικά γιατι μας δεσμεύει, μας αναγκάζει να πειθαρχήσουμε, να ξεπεράσουμε εμπόδια αλλά δια μέσου της απόρριψης να ενδυναμώσουμε την δράση και την ανάγκη διεκδίκησης ώστε να επιτύχουμε και να ολοκληρώσουμε εγχειρήματα. Για να δουλέψουμε είναι απαραίτητο να στερηθούμε ώστε να επικεντρωθούμε σε ένα στόχο. Ακριβώς όπως η φύση καταστρέφει, διασπά, διαχωρίζει για να εξελίξει την διαδικασία οικοδόμησης δομών.

Ο Άρης είναι ένας ζεστός πλανήτης και ο Κρόνος ένα κρύος πλανήτης στην συνάντησή τους διευκολύνουν αλλά και προωθούν με μεγάλη ένταση μια διαδικασία διαχωρισμού. Ο Άρης έχει να κάνει με τα ξεκινήματα και ο Κρόνος με την ολοκλήρωση. Κάθε ολοκλήρωση σηματοδοτεί και ένα τέλος. Στον γενέθλιο χάρτη η σύνοδος των δύο πλανητών δίνει στο άτομο την δυνατότητα και το σθένος  να ξεπερνάει εμπόδια να αναλαμβάνει υποχρεώσεις και να τις φέρνει εις πέρας, αλλά και να αντιλαμβάνεται με ρεαλισμό την δυνατότητα, τον βαθμό δυσκολίας που περιλαμβάνει κάθε ξεκίνημα για την υλοποίηση ή ολοκλήρωση ενός έργου. Αυτό είναι ένα σημαντικό ατού καθώς διακρίνει τα εμπόδια και τις δυσκολίες σε κάθε εγχείρημα με μεγάλη αμεσότητα, πολλές φορές όμως μπορεί να δράσει και ανασταλτικά, ενοχικά ή επιφυλακτικά και να περιορίσει την δράση του μέσα από τον φόβο των δυσκολιών αλλά και των συνεπειών που τόσο ξεκάθαρα διακρίνει.  Οι δύο πλανήτες μας ζητούν να εστιάσουμε στους στόχους και τις φιλοδοξίες μας, να δράσουμε αλλά και να διαχωρίσουμε αναλαμβάνοντας ευθύνες. Κάθε τι που κτίζουμε είτε είναι ένα όραμα, ένα όνομα στον χώρο που δραστηριοποιούμαστε, μια επιχείρηση, μια επαγγελματική πορεία, ένα σπίτι, ένα έργο, μας ζητά επένδυση ενέργειας. Στην πορεία συναντάμε εμπόδια, περνάμε κρίσεις, αντιμετωπίζουμε φόβους, δοκιμαζόμαστε.

Η έναρξη του κύκλου στον Τοξότη περνάει την διαδικασία μέσα από το φίλτρο της αντίληψης, των πιστεύω, της ηθικής, της αλήθειας και του οράματος, και διανύει 4 βασικές και κρίσιμες φάσεις. Ο κύκλος που διανύουμε με αφετηρία τον Τοξότη (24/08/2016) κορυφώνει τις φάσεις στα μεταβλητά ζώδια των Ιχθύων (19/01/2017), Διδύμων (29/05/2017) και Παρθένου (10/10/2017) που ζητούν να στοχεύσουμε, αλλά και να ελέγξουμε τις αντιλήψεις και την γνώση μας (Τοξότης), να υπερβούμε, αλλά και να ενισχύσουμε την πίστη μας (Ιχθύς), να επικοινωνήσουμε, να συμφωνήσουμε και να διαχωρίσουμε δραστηριότητες μέσα από την πληροφορία (Δίδυμοι), να οργανώσουμε, να διαχειριστούμε, να εργαστούμε και να παράξουμε (Παρθένος), ωστε να μεταβάλουμε και να υλοποιήσουμε μια σημαντική μετάβαση που θα συντελέσει στην εδραίωση και μετεξέλιξη ενός βασικού στόχου (επόμενη σύνοδος στον Αιγόκερω – Απρίλιος 2018). Τα μεταβλητά ζώδια μας καλούν για ευελιξία και προσαρμογή, ενώ διαπραγματεύονται την εξωτερίκευση μέσα από την νοητική διαδικασία καθώς κυβερνώνται από τον Ερμή και τον Δία. Σκέψη, επικοινωνία, ανάλυση, αντιλήψεις, αλήθεια, όραμα, ιδανικά, πίστη.

Είναι ένας κύκλος που εκτός από όσους έχουν πλανήτες στις μοίρες που αναφέρω πιο κάτω, θα επηρεάσει πολύ ουσιαστικά όσους έχουν γεννηθεί  με Πλούτωνα στις 20-26 μοίρες Παρθένου 1966-70, σε σχέση με ριζικές επιδιώξεις και στόχους ζωής μέσα από βαθύτερη συνειδητοποίηση αλλά και δοκιμασίες, που θα δώσουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Είναι περίοδος να δουλέψουν και να ενισχύσουν ή να μεταβάλλουν σημαντικά τις δομές στήριξης, αλληλεξάρτησης και συγκρότησης της ζωής τους (επαγγελματικά και προσωπικά), και να επενδύσουν ενέργεια και προσπάθεια στην καλλιέργεια του εδάφους, ώστε να πετύχουν κάτι σημαντικό. Οι κινήσεις που θα γίνουν στις 3 βασικές φάσεις του κύκλου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτής της διαδικασίας.

Οι φάσεις του κύκλου αναλυτικά:

Σύνοδος: 09 μοίρες Τοξότη / 24 Αυγούστου 2016

1/4:  22 μοίρες Ιχθύων -Τοξότη / 19 Ιανουαρίου 2017

Αντίθεση: 25 μοίρες Διδύμων – Τοξότη / 29 Μαΐου 2017

3/4: 22 μοίρες Παρθένου-Τοξότη / 10 Οκτωβρίου 2017

Σύνοδος: 08 μοίρες Αιγόκερω / 2 Απριλίου 2018

© Eleni Kostika 2017

photo: Joel Herzog

 

1 thought on “Τετράγωνο Άρη – Κρόνου στις 22 μοίρες Ιχθύων/Τοξότη Αυτά που πρέπει να ξεπεράσουμε

  1. Pingback: Νέα Σελήνη στις 04 μοίρες 46′ Διδύμων | Aries Point

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s