Νέα Σελήνη στις 06 μοίρες Ταύρου

wu-yi-152055

26 Απριλίου 2017,  13:16 UTC, 15:16 τοπική ώρα

Η επαφή με το γήινο και υλικό κομμάτι της ζωής.

Πως αντιλαμβανόμαστε και πως ενισχύουμε τη συνέχεια και την σταθερότητα.

Τι μας κάνει να νοιώθουμε περισσότερη ευχαρίστηση. Πως αντιμετωπίζουμε τις υλικές μας προσκολλήσεις, και πως προστατεύουμε αυτά που μας ανήκουν.

Αυτο-εκτίμηση και περισσότερη αισοδοξία στις σχέσεις.

“Σπόροι” γονιμότητας βρίσκουν το έδαφος να αναπτυχθούν, καθώς φροντίζουμε θέματα με πρακτικό πνεύμα. 

Ένας σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στο ζώδιο του Ταύρου που δηλώνει την ανάγκη να εστιάσουμε σε όσα ενισχύουν την ασφάλεια μας, στην γήινη πραγματικότητα, στο πως προστατεύουμε αυτά που έχουν αξία.

Η Νέα Σελήνη στο Ταύρο μας συγχρονίζει συναισθηματικά στο να  βρούμε ή να αναζητήσουμε περισσότερη σταθερότητα. Ο Ταύρος είναι ζώδιο της Γής και ανήκει στην σταθερή ποιότητα. Η Σελήνη στον Ταύρο είναι στο ζώδιο της έξαρσής της, μια θέση ισχυρή, και αποτελεσματική που ενισχύει την γονιμότητα σε κάθε της μορφή. Η τροφή μας, όσα μας παρέχει η Γή, ό,τι απολαμβάνουμε με τις αισθήσεις μας, αυτά που μας δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης, τα υλικά αγαθά και αποκτήματά μας είναι στο επίκεντρο. Χορηγός της Νέας Σελήνης, η Αφροδίτη στους Ιχθύς, στο ζώδιο της έξαρσής της επίσης ισχυρή υπόσχεται να βοηθήσει την δυνατότητα να βάλουμε νέους σπόρους σε θέματα αξιών, αλλά και σχέσεων που επανεκτιμήσαμε κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας της (4/03-15/4/2017). Μπορεί να συνειδητοποιήσαμε πως πράγματα, επιθυμίες, σχέσεις, ή θέματα που εκτιμούσαμε στο παρελθόν δεν έχουν πλέον την ίδια αξία για μας.  Καθώς λοιπόν η Αφροδίτη από την τελευταία μοίρα των Ιχθύων (αναιρετική μοίρα) και ορθόδρομη πλέον δίνει κίνητρο και καθιστά σχεδόν επείγον να δώσουμε ένα τέλος, ή να ξεκαθαρίσουμε στοιχεία που αποκομίσαμε μέσα από μια διαδικασία ευρύτερης συνειδητοποίησης και συλλογής εμπειρίας, ενεργοποιεί ταυτόχρονα μια κρίσιμη και πολύ ουσιαστική μετάβαση. Ο κύκλος και η διαδικασία της αξιολόγησης θα έχει πραγματοποιηθεί όταν η Αφροδίτη θα ξαναπεράσει από την 13η μοίρα Κριού στις 19/05.

Όπως μας δείχνει ο χάρτης της Νέας Σελήνης και η θέση της Αφροδίτης, η μετάβαση αυτή μπορεί να απαιτεί υπερβάσεις, να χρειάζεται κάποιες θυσίες, ή να μας ζητάει να μετατρέψουμε τις υπερβολικές προσδοκίες σε κουράγιο και να τιμήσουμε ξανά τον εαυτό μας.  Την νέα πρόθεση και στάση καθορίζει το ζώδιο του Ταύρου. Τι απολαμβάνουμε, τι βρίσκουμε ελκυστικό, τι μας αρέσει, τι επιθυμούμε, αλλά και τι μας προσφέρει ασφάλεια, άνεση και σταθερότητα, και κυρίως η αγάπη στον εαυτό, είναι θέματα που σε αυτόν τον κύκλο καλούμαστε να προστατεύσουμε, να ενισχύσουμε, να γειώσουμε και να φροντίσουμε περισσότερο διασφαλίζοντας την συνέχεια. Η αυτο-εκτίμηση είναι κύριο θέμα διαπραγμάτευσης της περιόδου. Ας επιστρέψουμε και ας επιδιώξουμε λοιπόν την επαφή με ότι είναι πιο γήινο στην ζωή μας, και ό,τι προωθεί την σταθερότητα.

Η Νέα Σελήνη δεν κάνει όψεις στον χάρτη με άλλους πλανήτες πράγμα που δηλώνει και ένα είδος “ανεξαρτησίας” των αναγκών αλλά και τον προθέσεων μας αυτόν τον μήνα από την συνομιλία με άλλους παράγοντες ή λειτουργίες που δρουν παράλληλα. Οι προσκολλήσεις μας σε συνήθειες, ή η σχέση μας με πράγματα και αυτοματισμούς που έχουμε παγιώσει στην ζωή είναι κάτι που καλούμαστε να δούμε σε αυτόν τον κύκλο και να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο.  Η Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου μας ζητάει να επιβραδύνουμε, και να αναζητήσουμε την ηρεμία, να δώσουμε χώρο στις βολές μας, όπως και να επιμείνουμε περισσότερο σε θέματα που θέλουμε να προχωρήσουμε.

Η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα και μας ζητά να δώσουμε προσοχή στην υγεία μας, αλλά και στην υγεία όσων είναι κοντά μας. Η παρατήρηση και επαφή με την φύση, η σχέση με την τροφή και ό,τι ενεργοποιεί τις αισθήσεις θα μας βοηθήσει να γειωθούμε, και να βοηθήσουμε το σωματικό μας κομμάτι, όπως και να ανακαλύψουμε την “γονιμότητα” που μας προσφέρεται.

Η Αφροδίτη είναι σε σχέση αμοιβαίας υποδοχής με τον Δία στον Ζυγό, και ενεργοποιεί επίσης το μεσοδιάστημα Δία/Ποσειδώνα που δίνει αισιοδοξία στις σχέσεις και βοηθάει να δώσουμε αξία σε όσα πιστεύουμε ή ονειρευόμαστε.

Ο Ερμής είναι ανάδρομος και σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Κριό, μια ένωση που σηματοδοτεί ξαφνικές συνειδητοποιήσεις, σε σχέση με θέματα που προέκυψαν τον προηγούμενο μήνα και ζητούν περεταίρω επεξεργασία. Λαμβάνουμε ξαφνικές πληροφορίες, επικοινωνία και νέα για θέματα που έχουν προηγηθεί. Μας βοηθάει να επανεξετάσουμε, ή να επιστρέψουμε σε συνομιλίες, φιλίες και επαφές με ομάδες και συλλογικά εγχειρήματα. Εκπλήξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως και γενικότερα απρόβλεπτες ανατροπές στο πρόγραμμα και τις μετακινήσεις. Ο διάλογος επιστρέφει τώρα με κίνητρο την δράση, ή τον προγραμματισμό κινήσεων που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή. Ο Ερμής σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη, υπόσχεται κινητικότητα, δραστηριότητα, περιέργεια, οξύνει το νού, και δίνει αιχμηρότητα  στον λόγο. Τα σημαντικά ξεκινήματα και οι αποφάσεις είναι περισσότερο ευνοϊκά μετά τις 3 Μαίου, που ο Ερμής ορθοδρομεί.

Οι όψεις που είναι ενεργές για μεγαλύτερο διάστημα και είναι ευρύτερης σημασίας:

Το τετράγωνο Κρόνου Χείρωνα από τα μεταβλητά ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων που είναι ενεργό μέχρι και το τέλος Μαΐου, ενισχύει την ανάγκη να ξεπεράσουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε τρωτά σημεία, όπως και να βρούμε εναλλακτικές λύσεις (θεραπείας) ώστε να υπερβούμε εμπόδια ή χρόνια προβλήματα. Θέματα του παρελθόντος ή υποχρεώσεις επανέρχονται για να τα αντιμετωπίσουμε. Ο τρόπος που επενδύουμε τον χρόνο μας  είτε μας επιβραβεύει ή ακυρώνει τις προσπάθειες μας. Μπορούμε να πάρουμε πολλά μαθήματα αλλά και μηνύματα από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας.  Η ανάγκη να δομήσουμε πιο αποτελεσματικά την σχέση μας με την πραγματικότητα εκφράζεται μέσα από την αναζήτηση της αλήθειας, της ανάγκης να εστιάσουμε περισσότερο και της σκληρής ενίοτε διαπίστωσης πως ίσως δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που θα θέλαμε ή επενδύσαμε μέσα από την προσφορά μας στους άλλους. Μέσα από δυσκολίες συνειδητοποιούμε πως κάποια πράγματα μπορούν να λυθούν ή να ξεπεραστούν θυσιάζοντας κάτι ή αντιμετωπίζοντας το με έναν διαφορετικό τρόπο (επηρεάζει τις 27 μοίρες (+/-3) των μεταβλητών ζωδίων – τέλος 3ου δεκαημέρου Τοξότη, Ιχθύων, Διδύμου, Παρθένου).

Η όψη χιαστή Δία Ποσειδώνα από το ζώδιο του Ζυγού και των Ιχθύων που θα είναι ενεργή από 26/04-19/07/2017, ζητά να κάνουμε προσαρμογές στις προσδοκίες και την εξιδανίκευση των πραγμάτων, αλλά και να απεμπλακούμε από την “τοξικότητα” που πολλές φορές παρεισφρέει στην σχέση μας με την αλήθεια, όταν επιμένουμε να φανταζόμαστε ιδανικά σενάρια και να πιστεύουμε σε υποσχέσεις. Είναι εύκολο με αυτήν την όψη να “χαθούμε” στην αναζήτηση και τον στοχασμό ή να δυσκολευτούμε να διευκρινίσουμε τα όρια στις σχέσεις με τους άλλους. Το τι πιστεύουμε για μια κατάσταση είναι ίσως κάτι “ασαφές” και κάτι με το οποίο θα πρέπει να συμφιλιωθούμε. Μαθαίνουμε όμως, πως να αφήνουμε πίσω μας μεγάλες προσδοκίες, ή ακόμα και απογοητεύσεις  και πως να εμπιστευόμαστε τελικά την σοφία του σύμπαντος που δεν μας επιτρέπει να ελέγχουμε ή ακόμα και να καταλαβαίνουμε πλήρως κάποια πράγματα. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που συνεχίζουμε να αναζητούμε τις αφορμές για να ονειρευόμαστε (Επηρεάζει τις 13 μοίρες (+/-2) Ζυγού και Ιχθύων – αρχές του 2ου δεκαημέρου).

 Έχουμε λοιπόν έναν συναισθηματικό κύκλο που ξεκινάει σήμερα και για τις επόμενες 29 μέρες,  ενισχύει κυρίως την σταθεροποίηση και την συνέχεια, βοηθώντας μας να αποκτήσουμε υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης και απολαβής. Είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε τι σημαίνει “γονιμότητα” για εμάς, που απολαμβάνουμε, και που βρίσκουμε ικανοποίηση. Να καλλιεργήσουμε το έδαφος εστιάζοντας προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ενεργειακό τοπίο χαρακτηρίζεται από ισορροπία στα στοιχεία και τις ποιότητες και έτσι μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη σχέση στην ανταπόκρισή μας στα θέματα που διαχειριζόμαστε και συνεχίζουμε να εξελίσσουμε. Καθώς η τελευταία όψη που πραγματοποιεί η Σελήνη πριν εισέλθει στο ζώδιο των Διδύμων είναι ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη στους Ιχθύς μπορούμε να περιμένουμε αρκετά ευνοϊκές και γόνιμες ευκαιρίες μέσα από ένα  φιλικό κλίμα στις επαφές με δυνατότητες να αναπτύξουμε σχέσεις και να βάλουμε “σπόρους” ώστε να δούμε καρποφορία στο γήινο κομμάτι της ζωής μας.

Εάν γνωρίζεις σε ποιόν οίκο βρίσκεται η 6η μοίρα του Ταύρου στο γενέθλιο ωροσκόπιο, αυτός είναι και ο τομέας της ζωής σου που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, εκεί θα αντιληφθείς τι πραγματικά εκτιμάς, τι κατέχεις και πως θα τροφοδοτήσεις το έδαφος που θα στηρίξει και θα παρέχει γονιμότητα στη συνέχεια. Εκεί επίσης θα εστιάσεις στα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας, ίσως αντιμετώπισης δικών σου προσκολλήσεων ή έλλειψης ευελιξίας. Είναι ο τομέας του ωροσκοπίου σου που θα γειωθείς περισσότερο, και θα θέσεις μια νέα πρόθεση.

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 24 – 28 Απριλίου (Ταύρος), 28 – 31 Ιουλίου (Λέων), 27 Οκτωβρίου – 31 Οκτωβρίου (Σκορπιός), 24 – 29 Ιανουαρίου (Υδροχόος), Αν έχεις Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό ή Υδροχόο ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 06 μοίρες (+/- 2) των σταθερών ζωδίων. Η Νέα Σελήνη επηρεάζει επίσης το τέλος του 3ου δεκαημέρου των μεταβλητών ζωδίων (Τοξότες, Ιχθύς, Διδύμους, Παρθένους).

Αν έχεις γεννηθεί 24-28 Απριλίου τότε η θεματική της Νέας Σελήνης δίνει τον τόνο για όλη τη γενέθλια χρονιά σου. Σε κάποιο τομέα της ζωής σου θα κάνεις ένα σημαντικό ξεκίνημα.

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω περισσότερο υπόψιν μου τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

© Eleni Kostika 2017

Photo credit: Wu Yi

1 thought on “Νέα Σελήνη στις 06 μοίρες Ταύρου

  1. Pingback: Νέα Σελήνη στις 04 μοίρες 46′ Διδύμων | Aries Point

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s