Νέα Σελήνη/Μερική Έκλειψη Ηλίου στις 20 μοίρες Καρκίνου 41′

saffu-218726-unsplash

Νέα Σελήνη/Μερική Έκλειψη Ηλίου στις 20 μοίρες Καρκίνου 41′

13 Ιουλίου 2018, 4:48 τοπική ώρα

Από την πλημμυρίδα στην άμπωτη. Tα πάνω κάτω της ζωής, τι μας συγκινεί, τι μας αποκαλύπτεται, τι μετασχηματίζεται και τι γίνεται ανάμνηση.

Σημαντικές αλλαγές, συνειδητοποιήσεις και κάθαρση ριζικού χαρακτήρα.

Παρατηρώντας τις αρχές που διέπουν τα φυσικά φαινόμενα, αλλά και τους κύκλους της φύσης μπορούμε να αντλήσουμε σοφία και συλλογικά και προσωπικά στην συναισθηματική μας σχέση με την πραγματικότητα και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές στην ζωή μας. Κάθε εξελικτική αλλαγή προϋποθέτει και ένα είδος αφαίρεσης, κάποια απώλεια, την αποδοχή όσων δεν ελέγχουμε. Είναι δύσκολη η συνειδητότητα αυτής της διαδικασίας, που μιλάει για τον θάνατο και την αναγέννηση. Αυτό μας λέει η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο μέσα από την αντίθεση της με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω που φέρνει στο φώς σημαντικές αποκαλύψεις στην σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, αλλά και τα ριζικά συστήματα της ζωής.  Όπως με την παλίρροια αλλάζει το τοπίο έτσι κι εμείς συλλογικά και προσωπικά βρισκόμαστε εμπρός σε καταστάσεις που αλλάζουν και επηρεάζουν τις διαθέσεις και τον ψυχισμό μας, με κάποια αφορμή γινόμαστε ισχυροί δέκτες και οι έννοιες της μνήμης και της λήθης έρχονται στο προσκήνιο. Κάθε γεγονός όσο μακριά κι αν είναι μπορεί να μας αγγίξει σε ένα προσωπικό χρόνο μια ευαίσθητη χορδή που εξωτερικεύει αναμνήσεις με διάθεση να πούμε πολύ προσωπικά πράγματα και να αποκαλύψουμε δύσκολες και ίσως σκιώδεις πτυχές του ψυχισμού μας. Είναι μέσα από δικά μας βιώματα που έχουν εγγραφεί βαθειά στο υποσυνείδητο που ανταποκρινόμαστε στην πραγματικότητα και στον έξω κόσμο.  Είναι πολύ δυνατή η Σελήνη στον Καρκίνο και μπορεί να μαγνητίσει και να ενεργοποιήσει τη συλλογική συνείδηση ιδιαίτερα συγκινησιακά, όταν αγγίξει παιδικά βιώματα και πυροδοτήσει συναισθήματα ανασφάλειας. Όλα αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε όλα εκείνα που φέρνουν αναμνήσεις δημιουργούν ένα σύνθετο σκηνικό που αλλάζει τις διαθέσεις μας ενώ μας δίνονται σημαντικά ευρήματα που θα μας ενώσουν και θα τα επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και στους άλλους. Η αλήθεια είναι η μη-λήθη και είναι σημαντικό ότι και αν έρθει στο φώς να μετουσιωθεί σε συνέχεια που επικοινωνεί την αλήθεια μας και δρα ενωτικά και προστατευτικά, και όχι πολωτικά. Η ανάγκη για φροντίδα και εξυγίανση, οι ρίζες και η ιστορία μας, η γονιμότητα και αναγέννηση, είναι θέματα που φωτίζει η Νέα Σελήνη. Όλα αυτά που μας φοβίζουν, που βιώνουμε ως απειλή είναι μέσα μας, και καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προβολές μας, αποκαλύπτουμε την αθέατη πλευρά των συναισθημάτων και δημιουργούμε πανίσχυρες συνδέσεις που φέρνουν κρίσεις και κάθαρση.

Η Νέα Σελήνη είναι ο σπόρος της γέννησης μιας νέας πρόθεσης στο ζώδιο του Καρκίνου εκφράζει το μητρικό αρχέτυπο, την θηλυκή ενέργεια που είναι ενωτική, συνδέει, διαισθάνεται, καλλιεργεί, φροντίζει, προστατεύει, βάζει τον σπόρο που κυοφορεί την γέννηση, εξελίσσει και συνθέτει την εμπειρία του παρελθόντος.

Συλλογικό τοπίο:

Πέρα από τις διαφορές μας είμαστε όλοι μέρος της ίδιας “οικογένειας” που λέγεται ανθρωπότητα έχει ανάγκη από φροντίδα, ασφάλεια και προστασία.  Το σπίτι μας είναι ο πλανήτης που γαλουχεί την ζωή. Η αντίθεση μιλάει και για την πόλωση σε συλλογικό επίπεδο και το είδος της ισχύος που εξασκούμε πάνω στον σπίτι μας, τον πλανήτη. Κάτι πρέπει να δούμε, κάτι θα αποκαλυφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και θα φέρει συνειδητοποιήσεις πάνω σε αυτό το θέμα της προστασίας της Μητέρας Γής, από την οποία είμαστε απόλυτα εξαρτώμενοι.  Η αναγνώριση του τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται να φροντίσουμε και να προστατέψουμε γίνεται αντικείμενο και πολιτικών και κοινωνικών ζυμώσεων και ανασυγκρότησης σε συλλογικό επίπεδο. Η ενέργεια στον πλανήτη θα είναι στο προσκήνιο.

Τα φυλετικά μας ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια για να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν κάθε τι ευάλωτο και αδύναμο, και αυτό μπορεί να είναι κάτι μεταμορφωτικό και συγκινησιακό αλλά και να δημιουργήσει έντονες καταστάσεις με την μορφή αδυσώπητης κριτικής, εκδήλωσης χειριστικών συμπεριφορών ή παιχνιδιών εξουσίας, έλλειψης ανοχής στο ξένο στην προσπάθεια να προστατευθεί ότι είναι οικείο σε εμάς. Άλλο είναι να διαφυλάττουμε και να εξιστορούμε το παρελθόν και την ιστορία μας και άλλο να την επιβάλλουμε, άλλο είναι ο πατριωτισμός και άλλο ο εθνικισμός, άλλο είναι η αντίληψη της οικειότητας με τους ομοίους μας και άλλο η κοινωνική αποδοχή ή η χρήση εξουσίας  ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό. Είχαμε πλειάδα παραδειγμάτων πρόσφατα στην τοπική και διεθνή ειδησεογραφία που έστρεψαν την προσοχή μας στα πιο πάνω αρχέτυπα γιατι οφείλουμε να αυξήσουμε την συνειδητότητα μας πάνω σε αυτά τα θέματα: η συμφωνία με τα Σκόπια, το bullying, τα παιδιά που διεσώθησαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα έγκατα της γης στην Ταϋλάνδη, η πολιτική εκβιαστικής πόλωσης που εξασκούν οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων που είναι πάντοτε παρούσα γιατί ο διχασμός εξυπηρετεί, όπως και πιστεύω θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε γεγονότα με αυτά τα χαρακτηριστικά το επόμενο διάστημα.

—————————————————————————————————————————-

Μια Νέα Σελήνη σε μεγάλη εγγύτητα με την Γή καθώς είναι στο περίγειο, που λόγω του φαινομένου της Έκλειψης θα έχει μια επιρροή μεγαλύτερης διάρκειας (~6 μήνες) όπως και θα δώσει το στίγμα της εξέλιξης θεμάτων μέχρι και το 2020. Η έκλειψη αυτή φέρνει πολλά ξεκαθαρίσματα, αλλά είναι και ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε και από μόνοι μας κάποια από αυτά. Μας δείχνει μια συνολική εικόνα ενός σημαντικού συνοδικού κύκλου που ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου του 2018 με την τριπλή σύνοδο Ήλιου-Αφροδίτης-Πλούτωνα στις 19 μοίρες  του Αιγόκερω, και φέρνει μηνύματα εξελικτικά μέσα στο χρόνο από το 2000. Είναι η μεταμόρφωση των αξιών μας και ο τρόπος που εκτιμάμε την ζωή με ρεαλιστικούς όρους, που έρχεται τώρα να ενσωματώσει αλλά και να διαπραγματευτεί με τα επίπεδα φροντίδας και ασφάλειας στην ζωή μας.

Πως παίρνεις πίσω την δύναμή σου, την αυτοκυριαρχία σου, το φώς σου, και την ζωτική σου δύναμη; Συνήθως αυτό που δεν αποδεχόμαστε στον εαυτό μας το προβάλλουμε στους άλλους. Έχει έρθει η ώρα της φροντίδας του προσωπικού μας χώρου, και η διαδικασία αυτή σημαίνει να αποβάλλουμε πράγματα, συνήθειες και αυτοματισμούς που δημιουργούν είτε πόλωση στις σχέσεις ή προβλήματα στην ασφαλή στήριξη της ζωής μας. Μπορούμε να προσκολληθούμε στο παρελθόν ή να μετουσιώσουμε την εμπειρία του παρελθόντος για να αναγεννηθούμε και να θρέψουμε το περιβάλλον, το σπίτι, το σώμα και το συναισθηματικό μας υπόβαθρο.

Ο γονεικός άξονας Καρκίνου/Αιγόκερου μας καλεί να αποφασίσουμε αν θα αντιμετωπίσουμε ό,τι μας απασχολεί μέσα από το μητρικό ή το πατρικό αρχέτυπο του εαυτού μας. Το παιδί ή τον ενήλικα. Πολλές φορές αυτά τα δύο εναλλάσσονται ασυνείδητα και πλέκουν μια συγκεχυμένη εικόνα αντιμετώπισης της ζωής ή και των σημαντικών άλλων στην ζωή μας. Τα παρορμητικά ζώδια ορίζουν τις αλλαγές και τα ξεκινήματα των εποχών και ως εκ τούτου με αυτήν την Έκλειψη στον Καρκίνο, αρχίζουμε να παίρνουμε ένα μήνυμα για δύο τομείς της ζωής μας που πρέπει να φροντίσουμε και να εξισορροπήσουμε, αλλά πολύ περισσότερο να εξυγιάνουμε μέσα από ριζικές αλλαγές και ξεκινήματα. Ο Καρκίνος γαλουχεί και σχετίζεται με την φροντίδα, το συναίσθημα και την τροφή. Πρώτο και κύριο μήνυμα της Έκλειψης είναι η εξυγίανση της “τροφής” κάθε είδους. Το τι λαμβάνουμε και πως αυτό θρέφει ή δρά τοξικά στο σώμα, το περιβάλλον και τον ψυχισμό μας. Όσον αφορά στην υγεία, ο Καρκίνος κυβερνάει το στομάχι, και το στήθος, και η Σελήνη έχει να κάνει με την ροή των υγρών στο σώμα, ενώ ο Ήλιος με την ζωτικότητα. Αν υπάρχουν προβλήματα μπορεί αυτή η έκλειψη να εκδηλώσει κάποιες κρίσεις ή να μας αποκαλύψει κάτι που δεν γνωρίζαμε και να μας βοηθήσει επίσης να δούμε πως θα φροντίσουμε καλύτερα την υγεία μας μέσα από μια διαδικασία αποτοξίνωσης. Ο Πλούτωνας ανανεώνει, υπονομεύει ή φέρνει στο φώς, και η σχέση αντίθεσης με τα φώτα δηλώνει ένταση, πιθανές εμμονές σε σχέση με ευαισθησίες, την ανάγκη αναγνώρισης, ή την εξεύρεση εξισορρόπησης απλώς γιατί ερχόμαστε σε επαφή με συγκρουσιακές πτυχές του εαυτού ή της ζωής μας.  Τα γεγονότα θα εξελιχθούν γρήγορα και επιτακτικά.  Η Έκλειψη γίνεται κοντά στον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης που είναι στο ζώδιο του Λέοντα, και άρα μας ωθεί προς τον εξελικτικό μας προορισμό, ή πιο απλά μας δείχνει από που πρόκειται να έχουμε εισροή ενέργειας στην ζωή μας. Είναι σαν να συναντάμε τον θεραπευτή μας, σωματικά, ψυχικά, δημιουργικά. Ο Βόρειος Δεσμός είναι στον Λέοντα και η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο μας ζητάει την ενεργοποίηση της πηγαίας εσωτερικής μας δύναμης, φροντίδας του εαυτού, της τρυφερότητας και του ερωτικού στοιχείου στην ζωή μας, και της γενναιότητας να εστιάσουμε σε αποφάσεις που είναι πιο κοντά σε αυτά που έχουμε ανάγκη. Μπορεί να πρέπει να ξεπεράσουμε κάτι δύσκολο για να ενεργοποιηθούν όλα αυτά, να δράσουμε γρήγορα. Να δεχθούμε μια πρόκληση.

Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Saros 155, (2 Old North – J/B):  και σύμφωνα με την αστρολόγο B. Brady σε ελεύθερη μετάφραση μιλάει για ειδήσεις που αφορούν φιλίες και σχέσεις, και πυροδοτούν την ανάγκη να αναλάβουμε δράση.  

Ο Πλούτωνας σε αντίθεση με τα φώτα τονίζει ριζικές αλλαγές στο επάγγελμα, την οικογένεια, τις φιλίες, την υγεία ή τις σχέσεις. Βρίσκεται επίσης στο μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου και δηλώνει κάτι δύσκολο που πρέπει να ξεπεράσουμε, με σθένος ή και εξάντληση δυνάμεων, μιλάει για μπλοκαρισμένη ενέργεια και ρήξεις με το παρελθόν στους πιο πάνω τομείς.

Όλα αυτά μιλούν και πιέζουν για εξυγίανση και κάθε λογής εκκαθαρίσεις που μπορεί να αφορούν συναισθήματα, σωματικές θεραπείες, πράγματα που συσσωρεύουμε και δεν τα χρειαζόμαστε, η συνείδηση της θνητότητάς μας, της υγείας του πλανήτη που μας θρέφει και προασπίζει την ζωή, την ανάγκη να φροντίσουμε τις ρίζες μας με μια αλλαγή σπιτιού, τους γονείς μας, να δημιουργήσουμε μέσα από κάτι που διαισθανόμαστε, φανταζόμαστε ή που ολοκληρώθηκε αλλά μας γέμισε εμπειρία, να αναγεννηθούμε μέσα από την φροντίδα ενός κήπου, να βιώσουμε την γονιμότητα της μητρότητας και της γέννησης ενός παιδιού, η της δημιουργίας οικογένειας. Κάτι θα μας προκαλέσει να αναγεννηθούμε με αποκαλυπτικό ή ακόμα και δύσκολο τρόπο γιατί ο Πλούτωνας δεν διακρίνει, έχει να κάνει με ό,τι δεν ελέγχουμε, αλλά βοηθάει να ανακαλύψουμε και τον “πλούτο” αφού συνδεθούμε συναισθηματικά και ψυχικά με έναν διαφορετικό τρόπο με την πραγματικότητα της ζωής μας. Είναι ο συναισθηματικός νους που βλέπει και διαισθάνεται και λιγότερο ο λογικός.

Στις 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η τριπλή σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης-Πλούτωνα στις 19 μοίρες Αιγόκερου. Είναι μια συμπαντική στιγμή στην οποία αξίζει να ανατρέξουν κυρίως όσοι επηρεάζονται από την έκλειψη (βλ. πιο κάτω ημερομηνίες) που τρείς συνοδικοί κύκλοι συναντήθηκαν και τόνισαν την δυνατότητα πολύ ριζικών αλλαγών, σε σχέση με τις αξίες, την αυτοεκτίμηση, την αγάπη, την αυτο-έκφραση, την σεξουαλικότητα, την ενδυνάμωση στόχων ζωής, ώθησης δραστηριοτήτων, επέκτασης, και σχέσεων.

Σε σχέση με τον Ήλιο, ο Πλούτωνας φέρνει στο φώς εμμονές, πάθη, τάση για έλεγχο, αλλά και ισχυρή ενδυνάμωση της βούλησης δια μέσου της αντίστασης, και της έκφρασης του εγώ. Προωθεί μια βαθύτερη ένωση με την εσωτερική δύναμη που γεφυρώνει τα όρια του αντιληπτού με το ανεξερεύνητο εγώ, την σχέση μεταξύ της πηγής της ζωής και της σφαίρας του αδιόρατου. Πόσο ελέγχουμε την βούληση, πόσο την επιβάλλουμε και πως; Μας μιλάει για την αυτοκυριαρχία, για την ριζική μεταμόρφωση της ζωής μέσα από δυνατές εμπειρίες, για τον ανεξάντλητο πλούτο των ταλέντων μας αλλά και για όλα όσα φοβόμαστε και πρέπει να δουλέψουμε εσωτερικά για να εξελιχθούμε και να κατακτήσουμε. Πόσο σημασία δίνουμε σε κοινωνικά πρότυπα ή στερεότυπα; (Αιγόκερως), και πως βγαίνοντας έξω από αυτά μπορούμε να δούμε καλύτερα τι είναι υποστηρικτικό και τι δεσμευτικό.  Στην όψη της αντίθεσης που φέρει αυτή η Έκλειψη αντικρύζουμε μια συνολική εικόνα και διαπιστώνουμε κάτι στο οποίο δεν είχαμε πριν πρόσβαση. Μας βοηθά να δούμε κάτι πέρα από τη ζωή, να μετασχηματίσουμε κάτι.

Η Σελήνη είναι συνήθως αθέατη κατά την διάρκεια της Νέας Σελήνης, όμως διαμέσου της σκιάς που κρύβει το φως του Ήλιου έχουμε μια πληροφορία που διακόπτει την κανονικότητα του κύκλου, διαρρηγνύει την συνέχεια και την ισορροπία και σε αυτήν την περίπτωση το τοπίο τονίζει εμφατικά την σχέση με τον ψυχισμό μας, μια ιδιαίτερη σύνδεση και κατανόηση που ενεργοποιείται μέσω ενός άλλου. Ο Πλούτωνας αποκωδικοποιείται ως κάθαρση, μεταμόρφωση, αναγέννηση και απομάκρυνση κάθε τοξικότητας από την ζωή στην συγκεκριμένη έκλειψη. Εμπιστοσύνη, αλλαγή και εξέλιξη είναι το μήνυμα. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό είναι θέμα οπτικής γωνίας. Ποιος ξέρει πως νιώθει η κάμπια όταν μεταμορφώνεται σε πεταλούδα. Είναι όμως η γέννηση, εξέλιξη, η ιστορία και ο προορισμός της…

Καθώς ο Ήλιος συμβολίζει την βούληση και τις αποφάσεις είναι σοφό να μην αποφασίσουμε συγκρουσιακά. Κάθε Έκλειψη είναι μια ενεργειακή πύλη που μας σπρώχνει σε καινούργια πράγματα σε βάθος χρόνου. Η έκλειψη αυτή μας δίνει μια πρόγευση από τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε μέχρι και το 2020, μέσα από την ολοκλήρωση σημαντικών συνοδικών κύκλων, και τις εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου που διαπραγματεύονται όλα αυτά στα οποία βασιζόμαστε για να νιώθουμε ασφαλείς. Δηλώνει μια ανασύνθεση, και τονίζει την ανάγκη να επιστρέψουμε “σπίτι”, να βρούμε μια πιο ασφαλή αλλά και προστατευτική βάση και τρόπο διαβίωσης, αφού δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε δομές που μας καταπιέζουν ή παραβιάζουν την υγιή σχέση με τον συναισθηματικό μας εαυτό. Αυτή η έκλειψη μας οδηγεί προς την προσωπική μας εξέλιξη. Αυτός ο δρόμος δεν είναι πάντοτε ο πιο βατός ή ο πιο οικείος.

Η σχέση Ήλιου-Πλούτωνα μπορεί επίσης να εκδηλώσει σημαντικές συμφωνίες, αναγνώριση, να φέρει στο φως ευρήματα, να έλξει σημαντικούς άλλους προς εμάς, να προσδώσει έναν μαγνητισμό στην προσωπικότητα, να εντείνει την ανάγκη επιβολής εξουσίας, να ενδυναμώσει την βούληση και το εγώ μέσα από κόντρες και συγκρούσεις, ή εμμονές. Να εξυψώσει ή να ταπεινώσει.

 

Το ενεργειακό φόντο της Νέας Σελήνης:

Το μεγάλο τρίγωνο της Γής (Αφροδίτη-Κρόνος-Ουρανός) που μας γειώνει: Το παρελθόν και το μέλλον των σχέσεων, της αγάπης και της υλικής πλευράς της ζωής. Εδώ αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό και ψυχραιμία όλα τα παραπάνω. Είναι μια γειωτική συγκυρία που φέρνει κάποια αποτελέσματα σε διαδικασίες που έχουν προηγηθεί και δημιουργεί ένα πλαίσιο να αισθανθούμε πως πατάμε ή βλέπουμε κάτι χειροπιαστό. Μπορούμε να δούμε μέλλον στις υπάρχουσες σχέσεις, μπορούμε να τις αλλάξουμε, μπορούμε να διορθώσουμε προβλήματα στο υλικό κομμάτι της ζωής μας και να την οργανώσουμε καλύτερα; Η Αφροδίτη στην Παρθένο είναι σε πτώση, ένας πλανήτης σε πτώση είναι ασταθής και δεν μπορεί εύκολα να πραγματώσει αυτά που πρεσβεύει. Στην θέση της Παρθένου ότι έχει να κάνει με την χαρά και την αυτοεκτίμηση, περνάει μέσα από το φίλτρο της  τάξης των πραγμάτων, της χρησιμότητα τους, της βελτιωτικής τους φύσης, της εργατικότητας, και αυτή είναι συνήθως μια κριτική στάση που ενεργοποιεί περισσότερο τον ορθολογικό νου, που διαχωρίζει αντι να δρά ενωτικά. Όμως το τρίγωνο ούτως ή άλλως βοηθάει στις συνομιλίες μας, και κυριαρχεί μια οργανωτική ή ταπεινή διάθεση όσον αφορά το υλικό κομμάτι και την συνεργατική διάθεση. Ο Ερμής είναι στον Λέοντα και αυτό ζεσταίνει και φωτίζει δημιουργικά τις λογικές σκέψεις και την επικοινωνία. Ο Κρόνος δυνατός αλλά ακόμη ανάδρομος (επίσης ασταθής) μιλάει για την συγκολλητική ουσία από το παρελθόν, όλα αυτά που μας συνδέουν και έχουμε κατακτήσει, μιλάει επίσης για την διάθεση να θέσουμε όρια, και να δούμε τα προβλήματα ρεαλιστικά και με συνέπεια, όπως και μέσα από το αποτέλεσμα. Ο Ουρανός στον Ταύρο ολοκληρώνει την εικόνα του σχηματισμού και μας ζητάει να συνδέσουμε την αλλαγή που επιθυμούμε με τον αξιακό και υλικό μας κόσμο.  Η ενέργεια ρέει και μιλάει για ένα προστατευτικό περιβάλλον σε πρακτική και υλική βάση. Ο Άρης όμως είναι ανάδρομος και λόγω της εγγύτητας του με την Γή και το τετράγωνο με τον Ουρανό που διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο βγάζει στην επιφάνεια ένταση, εκνευρισμούς, ανυπομονησία, αλλά και ανάγκη να ανατρέψουμε πλήρως καταστάσεις που θα τροφοδοτήσουν σταθερότητα στην συνέχεια. Να κάνουμε δηλαδή μια επανάσταση. Είναι καλό να την κάνουμε αλλά όχι με αντιδραστικό τρόπο. Να απομακρύνουμε κατάλοιπα του παρελθόντος, παγιωμένες απόψεις, ίσως και να αποβάλλουμε όλα αυτά που μας εξαντλούν. Χάνουμε ενέργεια αν προσηλωθούμε στο παρελθόν, αν λειτουργήσουμε προκλητικά ή συγκρουσιακά. Απαιτείται αποστασιοποίηση από εμμονές, και λάθη ή ευάλωτα συναισθήματα, το αίσθημα απόρριψης. Να αναγνωρίσουμε που ήμασταν και που βρισκόμαστε τώρα, και να αποβάλουμε την χειριστική συμπεριφορά, ή όλα αυτά που φοβόμαστε να αποδεχτούμε και προβάλλουμε στους άλλους. Ένα βήμα την φορά. Κάθε ξεκαθάρισμα έχει και ενδιάμεσα στάδια, εξίσου σημαντικά. Οι Εκλείψεις φέρνουν αλλαγές που συνήθως δεν τις προκαλούμε αποκλειστικά από μόνοι μας, δίνεται το έναυσμα από διάφορες αφορμές. Η διάρκεια της επιρροής τους καλύπτει μεγαλύτερη περίοδο από τον συνήθη κύκλο της σελήνης των 29 ημερών, και μόνο σε περίπτωση που είναι σε όψη συνόδου, τετράγωνο ή αντίθεσης με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τις ακμές γωνιακών οίκων ή σημαντικών μεσοδιαστημάτων στον γενέθλιο χάρτη μας επηρεάζουν έντονα.

Η υπόσχεση και η βοήθεια με το τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα στον Σκορπιό και τους Ιχθύς βοηθάει να βιώσουμε εύνοια, ελπίδα ή ευκολία σε κάποιο τομέα, περισσότερη πνευματικής ή καλλιτεχνικής φύσεως. Να τονώσουμε την πίστη να βρούμε μια διάσταση δικαιοσύνης στην ζωή.

—————————————————————————————————————————

Ας αφήσουμε το συναισθηματικό και διαισθητικό μυαλό μας να λάμψει για τις σημαντικές ανακαλύψεις και μετασχηματισμούς που  έρχονται. Ας ταξιδέψουμε στις μνήμες και τις ροές της ψυχής μας κι ας συνδεθούμε με έναν άλλο τρόπο πιο συνειδητό με την πραγματικότητά μας και τον χρόνο. 

(Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου οι οίκοι στους οποίους βρίσκεται η 20η μοίρα Καρκίνου και Αιγόκερου είναι και οι τομείς τις ζωής που θα ενεργοποιηθούν αποκαλύψεις και θα  πραγματοποιήσεις μια σημαντική εξυγίανση. )

Διαστήματα ενεργοποίησης της Έκλειψης:

06/02/2018 – Πλούτωνας στις 20 μοίρες Αιγόκερου

24/04/2018 – Άρης στις 20 μοίρες Αιγόκερου

13/07/2018  – Νέα Σελήνη/Μερική Έκλειψη Ηλίου (20 μοίρες Καρκίνου)

13/12/2018 – Πλούτωνας στις 20 μοίρες Αιγόκερου

Προηγούμενες εκλείψεις του ίδιου κύκλου  Saros:

10/06/1964, 21/06/1982, 1/7/2000

  • Οι εκλείψεις ενός κύκλου Saros έχουν μια περιοδικότητα και επαναλαμβάνονται κάθε 18 χρόνια και 11 μέρες ή/κάθε 19 χρόνια με βάση τον Μετωνικό κύκλο. Αν η έκλειψη συνδέεται με προσωπικούς πλανήτες αλλά κυρίως με τον Ήλιο και την Σελήνη ή τις ακμές των γωνιακών οίκων στις 20 μοίρες (+/-1) των παρορμητικών ζωδίων, μπορείς να ανατρέξεις στα έτη 1964, 1982, 2000 (όπως αναφέρω πιο πάνω) για να ξεκλειδώσεις πιθανά εξελικτικά μηνύματα που σε αφορούν σε σχέση με θέματα που προκύπτουν αυτή τη περίοδο και έχουν κάποια σύνδεση, ή πιθανά κοινά σημεία με ότι συνέβαινε τότε.
  • Σε ατομικό επίπεδο για την μελέτη της έκλειψης στο γενέθλιο χάρτη, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και άλλους παράγοντες, όπως διελεύσεις και προόδους έτσι ώστε να συμπεράνουμε πιθανά θέματα ή εκδήλωση γεγονότων που θα απασχολήσουν το άτομο.

Η σύνοδος και η αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο, τη Σελήνη και τις ακμές των γωνιακών οίκων με ανοχή +/-1 μοίρα, θεωρούνται γενικά οι πιο σημαντικές όψεις επιρροής.

  • Η Έκλειψη θα είναι ορατή στο νότιο μέρος της Αυστραλίας, τον Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό.  Για περισσότερες πληροφορίες:

 https://www.timeanddate.com/eclipse/solar/2018-july-13

 

Η Νέα Σελήνη/Έκλειψη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια μεταξύ 11 -15 Ιουλίου (Καρκίνος), 9-13 Ιανουαρίου (Αιγόκερως), 9-13 Απριλίου (Κριός), 12-16 Οκτωβρίου (Ζυγός), ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στις 20 (+/-2) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, 03 (+/-1) μοίρες των ζωδίων της Γής. Αν είσαι Καρκίνος με γενέθλια μεταξύ 11-15 Ιουλίου το μήνυμα της Έκλειψης και του Νέου κύκλου της Σελήνης σε επηρεάζει για όλη την γενέθλια χρονιά σου.

 

© Eleni Kostika 2018

 

Πηγές:

  • Ebertin, The Combination of Stellar influences, AFA, 2004
  • Β. Brady, The Eagle and the Lark, Weiser Books, 1992
  • Bill Meridian, The Predictive Power of Eclipse Paths, Cycles Research Publications, New York 2010

Photo by Saffu on Unsplash

1 thought on “Νέα Σελήνη/Μερική Έκλειψη Ηλίου στις 20 μοίρες Καρκίνου 41′

  1. Pingback: Πανσέληνος/Ολική Έκλειψη  Σελήνης στις 04 μοίρες και 44′ Υδροχόου | Aries Point

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s