Υπερπανσέληνος στις 19  μοίρες και 37′ Παρθένου

lesly-juarez-DFtjXYd5Pto-unsplash

9 Μαρτίου, 2020 – 19:48 τοπική ώρα

Τα όρια μας – Τι πιστεύουμε και πως μας εξυπηρετεί

Ορθή διάκριση και πίστη

Η κορύφωση ενός κύκλου που ξεκίνησε στις 04 μοίρες Ιχθύων, και ζητούσε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να ολοκληρώσουμε θέματα ή να αντιληφθούμε τον απρόβλεπτο παράγοντα σε σχέση με όσα πιστεύουμε, τα ιδανικά, όνειρά και τις ευαισθησίες μας. Ένας κύκλος που ενεργοποίησε συνθήκες ασάφειας, έξυσε πληγές του παρελθόντος με την σύνοδο Άρη Νότιου Δεσμού, προκάλεσε τάσεις ρευστότητας και σύγχυσης. Η Πανσέληνος μας καλεί να διευκρινίσουμε την έννοια της πίστης μέσα από την πρακτική πλευρά της ζωής, να βρούμε λύσεις μέσα από την κριτική διαδικασία, αλλά και την χρησιμότητα των δεδομένων που έχουμε στην διάθεσή μας.  Να αντιληφθούμε τι σημαίνει επίγνωση, φροντίδα, σύνεση, επιμέλεια.

Ο Ήλιος ξεκινάει τον συνοδικό του κύκλο με τον Ποσειδώνα και φωτίζει την Σελήνη στην Παρθένο, ενώ παράλληλα η πολυαστρία στον Αιγόκερω (Άρης, Δίας, Πλούτωνας, Κρόνος) σχηματίζει σφήνα, μια μορφή εναρμονισμένης διεξόδου της αντίθεσης δηλαδή, μέσα από μηχανισμούς που ζητούν την αποκρυστάλλωση συμπερασμάτων, αποτελεσματικότητα, την ορθή εφαρμογή, ουσία, οργάνωση, ευθύνη.  Με μια πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς πως η Πανσέληνος αυτή συλλέγει και ταξινομεί, μιλά για μια ανάγκη συγκομιδής, διύλισης συναισθημάτων και στοιχείων που σκοπό έχουν να αξιολογήσουν και να φροντίσουν καταστάσεις.  Ο Ερμής σε στάση στις 28 μοίρες Υδροχόου, δηλώνει την επείγουσα ανάγκη να γίνουν διαπραγματεύσεις, ανακοινώσεις, οργάνωση και συμφωνίες με ισχύ που θα έχουν μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Κοντά στην αναιρετική του Υδροχόου είναι σαν να βιαζόμαστε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε κάτι, ή να εμμένει ο νους σε κάτι, χρειάζεται να επικοινωνήσει κάτι, για να περάσουμε σε ένα επόμενο στάδιο. Η στάση προς ορθοδρομή δηλώνει πως ο λόγος, η επικοινωνία και η σκέψη έχουν ισχύ και αντίκτυπο.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ουρανό, δίνει έμφαση στην αφύπνιση, αλλά και στην ανάγκη ανανέωσης αξιών, αισθημάτων, τον τρόπο που εκτιμούμε τα πράγματα, στις σχέσεις, στην αγάπη, στον τρόπο που απολαμβάνουμε και το υλικό μας πεδίο. Η ανάγκη να κάνουμε αλλαγές, μας ωθεί να συνδεθούμε ή να συνειδητοποιήσουμε πως και αν μπορούμε να συναντηθούμε με άλλους. Η τάση αμφισβήτησης αλλά και απελευθέρωσης αισθημάτων έχει αντίκτυπο. Ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να σχετιζόμαστε. Μια σύνοδος που εναρμονίζεται σε συγκλίνουσες όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης και είτε σημαίνει πως βάζουμε ρίζα και εξελίσσουμε νέους δεσμούς, δημιουργούμε μαζί με άλλους και διευκρινίζουμε την ελευθερία μέσα στις σχέσεις μας, ή διαπιστώνουμε πως με απρόβλεπτο τρόπο κάποιοι μας βοηθούν να εξελιχθούμε. Ο Χείρωνας σε σύνοδο με την Λίλιθ στις 04 μοίρες Κριού σχηματίζει τετράγωνο με τους Δεσμούς που δηλώνει διλλήματα στις σχέσεις, και ανάγκη να διεκδικήσουμε, να τολμήσουμε κάτι καινούργιο και να αυτονομηθούμε αλλάζοντας πορεία, μέσα από τα τρωτά μας ή μέσα από το αίσθημα αποξένωσης από ομάδες, συλλογικότητες ή σημαντικούς δεσμούς. Οι πλανητικοί συνδυασμοί μιλούν για μια αλλαγή πορείας στις σχέσεις μας και στην επαφή μας με άλλους ή ομάδες, που τώρα διευκρινίζεται και που θα ενεργοποιηθεί περισσότερο στον κύκλο της Νέα Σελήνης στον Κριό που ξεκινάει στις 24 Μαρτίου. Θυμίζω τον κύκλο Αφροδίτη-Άρη που ξεκίνησε στην Παρθένο στις 25 Αυγούστου του 2019 σε τρίγωνο με τον Ουρανό, πραγματοποίησε  το πρώτο του τετράγωνο στην Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου στον Υδροχόο, και τώρα η Αφροδίτη συναντά τον Ουρανό για να αξιολογήσει την διάσταση της ελευθερίας στις σχέσεις, και στην έκφραση των αισθημάτων, όπως επίσης και το πώς αντιλαμβανόμαστε σε πνευματικό επίπεδο την έκφραση της γονιμότητας και των αξιών μέσα σε αυτές και στην ζωή μας γενικότερα. Η σύνοδος λέει: είμαστε φίλοι και εραστές, συναντιόμαστε για να προσδιορίσουμε τι εκτιμούμε ως ελευθερία μέσα στην σχέση ή πως μπορούμε να επωφεληθούμε δημιουργικά, οικονομικά, από κοινού από τις αλλαγές στην ζωή μας. Πως αφήνουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν και ερχόμαστε να δημιουργήσουμε κάτι μαζί ή να δούμε τι μπορούμε να μοιραστούμε. Όλα είναι εν δυνάμει με την σύνοδο, και στο σταθερό ζώδιο της κυριαρχίας της βοηθά την σταθερότητα μέσα από την αλλαγή, την απελευθέρωση συναισθημάτων και δημιουργικότητας. Η Αφροδίτη έχει ενωτικό χαρακτήρα, ο Ουρανός ανανεωτικό, αποσταθεροποιητικό ή και αντισυμβατικό χαρακτήρα.

Η Πανσέληνος στην Παρθένο ζητά εξυγίανση, αναφέρεται στην καθημερινότητα και πως αυτή συνδέεται με τις προσδοκίες και την πίστη μας. Πως όλα αυτά που προσδοκώ και με ευαισθητοποιούν, αποκτούν διάσταση, χρησιμότητα και ουσία στην καθημερινότητα μου. Πως τα εφαρμόζω; Πόσο οι υποχρεώσεις, και η καθημερινότητα, όπως και οι ιεροτελεστίες μέσα σε αυτήν, μας επιτρέπουν να αντικριστούμε και να μοιραστούμε με τους άλλους. Πόσο μας απομακρύνουν; Πόσο η τελειοθηρία μας, αλλά και η προσήλωση στις λεπτομέρειες  ή στην επίλυση προβλημάτων μας καθιστά θύματα ή μας κάνει να χάνουμε την σχέση με την μεγάλη εικόνα.

Ο Δίας στον Αιγόκερω που εκπροσωπεί την αλήθεια, τον νόμο, τις υποσχέσεις, τα ταξείδια, το ήθος, τις εξουσίες του πνευματικού χώρου, αλλά γενικότερα την πίστη βρίσκεται σε πτώση, δηλαδή λειτουργεί με αστάθεια, και περιορισμένα είτε με κίνητρο να διατηρήσει τον έλεγχο ή μέσα από περιορισμούς. Άρα συντονιζόμαστε ώστε να δώσουμε προσοχή σε υποσχέσεις, προσδοκίες, αλήθειες, που είτε δίνουμε ή μας δίνονται καθώς δεν είναι εύκολο να τις δούμε να εκπληρώνονται. Δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόθεση γιαυτό, αλλά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες ή θα πρέπει να λειτουργήσουν μέσα σε πολύ συγκεκριμένα πλαίσια. Η Σελήνη στη Παρθένο διευκρινίζει ακριβώς αυτό. Τα ορθά όρια. Τι μπορεί να γίνει και τι όχι, και συντονίζεται με αλλαγές και ρυθμίσεις στην κατανόηση και στην ανταπόκριση. Το τρίγωνο της με τον Δία, διευκολύνει την διάκριση του τι δεν είναι αληθές, ορθά υποσχόμενο, υποστηρικτικό, και ηθικό, τι είναι χρήσιμο να γίνει, πως μπορούμε να δούμε υποστήριξη και μέσα σε πλαίσια που δεν μας επιτρέπεται μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Η εμπιστοσύνη είναι σημαντικός παράγοντας. Παρθένος ζώδιο της αδυναμίας του Δία, και Αιγόκερως ζώδιο της αδυναμίας της Σελήνης. Εναρμονίζονται μεν και θέλουν να συντονιστούν, το πως μπορούν όμως στην πράξη να αλληλοβοηθηθούν ζητά μια ταπεινή ή ρεαλιστική προσέγγιση. Ή καλούνται να συνειδητοποιήσουν τα όρια και τις δυνατότητες τους. Αυτή η Πανσέληνος θα αναδείξει που χρειάζεται να κάνουμε θυσίες, που να επιλύσουμε προβλήματα, τι είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε που είναι ουσιαστικά και θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε μια βελτίωση στην αντίληψή μας περι χρησιμότητας και εξυγίανσης θεμάτων που μας δημιουργούσαν, σύγχυση, ασάφεια, αναμονή, προσδοκίες ή μας στερούν δυνατότητες.  

Ο άξονας αυτός έχει να κάνει με την υγεία, την τελειοποίηση και την συνειδητότητα που ενεργοποιείται από την έμπρακτη εφαρμογή των όσων σκεπτόμαστε, διακρίνουμε και τελικά πιστεύουμε μορφοποιώντας το σύστημα των ιδανικών και αντιλήψεων μας. Είναι μέσα από την χρησιμότητα των πραγμάτων που ενεργοποιείται το αξιακό τους περιεχόμενο. Θέματα που θα μας απασχολήσουν αφορούν την εργασία, την προσφορά, την υγεία, και το πώς φροντίζουμε και παρέχουμε.  Διαπραγματευόμαστε την  σχέση τους με την θυσία, τις ευπαθείς ομάδες, τις ανισότητες, και την ιδανική μορφή των πραγμάτων. Η Σελήνη στην Παρθένο διαισθάνεται, ανταποκρίνεται και συλλέγει με ευαισθησία και ακρίβεια ερεθίσματα και μηνύματα, αναλύοντας το απόσταγμα τους.  Εδώ συνυπάρχει η δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων με την σχολαστική προσήλωση αλλά και ευαισθησία σε λεπτομέρειες και προβλήματα. Στην παρούσα Πανσέληνο λοιπόν αρχίζουμε να διευκρινίζουμε το πως γινόμαστε λειτουργικοί και χρήσιμοι, εξερευνώντας την ροή της έμπνευσης, της αντίληψης και των ιδανικών μας με έμπρακτο πλέον τρόπο. Μια αποτίμηση της συγκομιδής μας από κάτι που εκφράσαμε αρχίζει να μας δείχνει τα αποτελέσματα.

Η καθημερινότητα και τα εργαλεία των δεξιοτήτων μας, μας προτρέπουν να γίνουμε πιο φιλόξενοι, να εμπνευστούμε, να βοηθήσουμε αλλά και να αντιληφθούμε τα μυστήρια τοπία της ζωής και τις υπερβάσεις τους.

Η Πανσέληνος είναι πολύ κοντά στην Γή κι έτσι φορτίζονται οι διαισθητικές μας αντένες, η συναισθηματική ανταπόκριση και οι αυτοματισμοί μας προς αυτά που μας ανησυχούν, συγκινούν, μας θεραπεύουν, και δρουν ρυθμιστικά και διευκρινιστικά με σκοπό να διευρύνουμε ιδέες, σκέψεις, γνώσεις και την σχέση μας με το όλο.

Η Πανσέληνος λοιπόν φωτίζει την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε θέματα και να βάλουμε μια τάξη ή να επιλύσουμε προβλήματα. Πως λοιπόν υπηρετούμε αυτό που πιστεύουμε; Το αν οι άλλοι μας βοηθούν και πόσο, έχει να κάνει με τις δυνατότητες τους, και αυτή είναι μια πλανητική συγκυρία που ζητά ευθυκρισία και λιγότερο ‘εγώ’. Ο  Ερμής από το στοιχείο του Αέρα και σε ορθόδρομη πορεία απο αύριο θα βοηθήσει να μεταδοθούν πληροφορίες με πιο αποστασιοποιημένο τρόπο.

Ταυτόχρονα, η Σελήνη στην Παρθένο φωτίζει, και μας υπενθυμίζει πως οι λύσεις βρίσκονται στην καθημερινότητα, ή στην μεθοδικότητα και στην ανάλυση, την παραγωγική διαδικασία, πως κάθε ιδανικό θα πρέπει να βρει μια πρακτική εφαρμογή, να λειτουργήσει με ευθύνη και ρεαλισμό και να αποκτήσει χρησιμότητα και απτό αντίκρισμα.

Η Πανσέληνος επιζητά ένα είδος ταπεινότητας, διάκρισης, ταξινόμησης προτεραιοτήτων, αλλά και επίγνωσης ώστε να επέλθει ισορροπία στον τομέα που φωτίζει. Ο Δίας χορηγός του Ήλιου είναι αδύναμος, ενώ ο  Ποσειδώνας ισχυρός. Είναι η πνευματικότητα, τα ιδανικά και οι αξίες μας που θα καθορίσουν το πρόσημο της ουσιαστικής διάκρισης της ορθότητας αλλά και της πίστης καθώς οι σχέσεις μας, αλλά και το βλέμμα μας απέναντι στα πράγματα αλλάζουν προσανατολισμό.

 Το στοιχείο της φωτιάς είναι ενεργό μόνο μέσω του Χείρωνα, κι εδώ τα εφόδια και τα ‘όπλα’ μας είναι οι ίδιες μας οι αδυναμίες που θα πρέπει να εξωτερικεύσουμε, ενώ οι πλανήτες στην Γή θα τονίσουν την σχέση μας με το υλικό πεδίο της ζωής μας. Ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα δίνει διαίσθηση και τονίζει την ανάγκη να κάνουμε υπερβάσεις προσωπικά και συλλογικά για να δούμε αποτελέσματα. Οι ηγέτες οφείλουν να είναι εμπνευσμένοι και να ηγηθούν χωρίς ‘εγώ’ και ενσυναίσθηση του ρόλου τους. Ο κόσμος έχει ανάγκη την πίστη Ποσειδώνας) αλλά μέσα από ορθές πρακτικές και όρια (Παρθένος). Οι μέθοδοι και τα συστήματα παραγωγικότητας, παροχής υπηρεσιών και υποστήριξης συνόλων θα διαπιστώσουν την λειτουργικότητά και τα ασθενή τους σημεία. Ίσως αυτό βοηθήσει στην εντατικοποίηση προς την μελλοντική τους εξυγίανση, ενώ το ζήτημα των πόρων θα είναι κρίσιμο και ασταθές. Συλλογικά η διάκριση μεταξύ ‘αλήθειας’ και ‘ψέματος’, προσδοκώμενου και  εφικτού, είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της Πανσελήνου.

 

Μια Πανσέληνος που μας συντονίζει με την ακρίβεια της παρατήρησης και της διαίσθησης και εν δυνάμει μας καλεί να εξωτερικεύσουμε τις πιο αγνές και ουσιαστικές προθέσεις και δυνατότητες μας. Μας δίνει το απόσταγμα και την εκτίμηση της συγκομιδής ενός κύκλου εργασιών στην σχέση μας με την δημιουργία, τα ιδανικά, την υπερβατική μορφή της αγάπης, και τον πνευματικό εαυτό, και μας μαθαίνει πως  τα περιττά και τοξικά στοιχεία στην ζωή θα πρέπει να απομακρυνθούν ώστε να  δούμε βελτίωση και περισσότερη ουσία. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, μας κάνουν ιδιαίτερα απορροφητικούς σε συλλογικές δονήσεις, και επιρρεπείς σε εντυπώσεις. Όμως με ένα περίεργο τρόπο μας ωθούν να επιστρέψουμε στην ‘μαθητεία’ στην καθημερινότητά μας, να γίνουμε πιο αλληλέγγυοι και να αντιμετωπίσουμε με ταπεινότητα την διάσταση της παροχής και της φροντίδας του εαυτού, της εφαρμογής των δεξιοτήτων μας, αλλά και της ανάγκης να εργαστούμε πάνω σε αυτά που μας εμπνέουν ή μας δίνουν την δυνατότητα της υγιούς συρραφής των ‘ατελειών’ στην ζωή μας που θα μας οχυρώσουν από την τοξικότητα που μας περιβάλλει. Είναι στην καθημερινότητα που βρίσκουμε τις λύσεις αλλά και εντοπίζονται τα ουσιαστικά προβλήματα που επηρεάζουν την λειτουργικότητα όλως τον τομέων της ζωής μας. Εκεί τροφοδοτούμε την ‘υγεία’ στην ζωή μας.

 

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Παρθένος με γενέθλια 11-15  Σεπτεμβρίου, Ιχθύς με γενέθλια 8-13 Μαρτίου, Δίδυμος με γενέθλια 8-12 Ιουνίου και Τοξότης με γενέθλια 9-13  Νοεμβρίου. Επίσης αν έχεις ωροσκόπο, ακμές γωνιακών οίκων και προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στις 19 (+/-2) μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, 4-5 των σταθερών, στις 4-5 μοίρες των παρορμητικών, στις 21-28 των παρορμητικών. Την επιρροή της πανσελήνου επεξεργαζόμαστε μέχρι και τις 23 Μαρτίου.

Εύχομαι μια καλή Πανσέληνο σε όλους μας!

© Eleni Kostika 2020

 

Photo by Lesly Juarez on Unsplash

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s