Παρασκιώδης Έκλειψη Σελήνης στις 22 μοίρες και 28′ Λέοντα/Υδροχόου

fm-22-le_aqu-11_02_2017

Πόσο παρόντες είμαστε στο ερωτικό στοιχείο της ζωής

11 Φεβρουαρίου 2017 – 02:34 τοπική ώρα

Έρωτας, δημιουργία και συναισθηματική τόνωση

Έκφραση – Κοινωνικότητα

Έρωτας – Φιλία / Πως παίρνω και πως δίνω αγάπη

Η επαφή με τον αυθεντικό εαυτό και η επιβεβαίωση των συναισθημάτων απαιτεί εξισορρόπηση ή συμφιλίωση με τον κοινωνικό περίγυρο.

Ο Φεβρουάριος με δυο Εκλείψεις είναι σίγουρα ένας δραστήριος μήνας με αρκετές εξελίξεις που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το επόμενο τετράμηνο. Η Σεληνιακή έκλειψη είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη Πανσέληνος που είτε μας βοηθάει να “τελειώσουμε” με κάτι ή να ενεργοποιήσουμε μια σημαντική μετάβαση. Μας δείχνει ακόμη μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα από μια προηγούμενη κατάσταση που έχει βάση είτε στην αρχή του σεληνιακού μήνα (28/01) ή φέρει ενέργεια εξελικτικής σημασίας από το παρελθόν (κύκλος Saros 114).  

Θέματα της Πανσελήνου:

Έχουμε ανάγκη να χαρούμε προσωπικά και συλλογικά, και να λάβουμε επιβεβαίωση και αυτό μας φωτίζει η Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου, που αντικατοπτρίζει την κατεξοχήν σχέση του ανθρώπου με τον έρωτα και την δημιουργία, και αυτό το πάρε δώσε που συστήνει τελικά την σχέση που διαπράττεται μεταξύ του θέλω/είμαι και του τρόπου που αυτό εντάσσεται και επιβεβαιώνεται σε ένα ευρύτερο σύνολο. Αυτή η συναισθηματική ανάγκη είναι έντονη και την φωτίζει ο Ήλιος από τον Υδροχόο που συμβολίζει την προέλευση αυτής της ανάγκης: Η σχέση και θέση μας με την πρόθεση να ονειρευτούμε και να ελπίσουμε που εξαρτάται από εκείνους που αναγνωρίζουν ή ταυτίζονται με τις αντιλήψεις και τα πιστεύω μας (φίλοι, ομάδες ανθρώπων, κοινωνικός περίγυρος, κοινωνία).

Κατά το φαινόμενο της Έκλειψης η Γή βρίσκεται ανάμεσα από τον Ήλιο και την Σελήνη, και επισκιάζει την άλλοτε ορατή σε εμάς Πανσέληνο. Η αστρονομία μιλάει και παραστατικά και μεταφορικά μέσω της αστρολογίας: Η συμβολική ερμηνεία είναι πως ένα γεγονός ή τα γεγονότα (στο γήινο πεδίο), επισκιάζουν το αντίκρισμα δύο ενεργειών-στοιχείων (Σελήνη/Ήλιος) που έχουν “πρόθεση” να ανταλλάξουν “δεδομένα”. Αυτό συμβολικά μεταφράζεται στην πιθανή εμπλοκή αυτής της συνομιλίας από τα γήινα γεγονότα και ό,τι ορίζει ο καθένας από το σημείο παρατήρησης στο οποίο βρίσκεται. Οι επίγειες ανησυχίες, δραστηριότητες ή προσκολλήσεις κατά κάποιο τρόπο αποπροσανατολίζουν  από την πραγμάτωση ενός διαλόγου, κι έτσι ως συνέπεια το φαινόμενο αστρολογικά διαμορφώνει τις συνθήκες μέσα από φόρτιση και ένταση και ώθηση, ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να απεμπλακούμε ή να απομακρύνουμε όλα εκείνα που θα διευκολύνουν ένα “αντίκρισμα”.

Το αίτημα της Σελήνης στο Λιοντάρι είναι πρωταρχικής σημασίας. Λέει έχω ανάγκη να χαρώ, να δημιουργήσω, να ερωτευθώ, να ενθουσιαστώ, να ζωντανέψω, να παίξω, και δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ σε ό,τι δεν με ευχαριστεί. Επίσης δραματοποιεί, ανοίγει την καρδιά και ενισχύει την συναισθηματική γενναιοδωρία, και ευθυξία. Είναι μια περήφανη θέση. Στο στοιχείο της φωτιάς και την σταθερή ποιότητα η Πανσέληνος εκφράζει την συναισθηματική παιδικότητα που όλοι έχουμε μέσα μας, και ανταποκρίνεται με θέρμη και σταθερότητα, στην ερωτική διάθεση απέναντι στην ζωή. Ακόμα ίσως δεν βλέπουμε ακριβώς την προέλευση ή το πώς θα φτάσουμε στην πηγή αυτής της ανάγκης  λόγω της “σκιάς”, η οποία λειτουργεί ως μηχανισμός φόρτισης και ενίσχυσης ή ως μηχανισμός “αφαίρεσης” των στοιχείων που εμποδίζουν την ικανοποίησή της.

Είναι μια Πανσέληνος που θα μας βοηθήσει να εισπράξουμε από τους άλλους, θα αναπτύξει συναισθήματα ίσως και με υπερβολή (Δίας) και θα βοηθήσει να βρούμε διεξόδους για να προχωρήσουμε ή να εκπληρώσουμε ένα είδος επιβεβαίωσης και αυταξίας. Είτε μέσα από τον έρωτα ή από δημιουργικές οδούς δίνεται το πρώτο έναυσμα να νιώσουμε την ενέργεια του στοιχείου της φωτιάς που υποστηρίζει το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού από τον Τοξότη και τον Κριό όλη τη χρονιά και διοχετεύεται στον Λέοντα. Η φωτιά σε όλες τις ποιότητες είναι στοιχείο δημιουργίας, επιθυμίας, και ενεργοποίησης καταστάσεων. Η Φωτιά του Λέοντα είναι η σταθερή φωτιά, αυτή που ζεσταίνει και τροφοδοτεί τον ερωτισμό στην ζωή. Ό,τι ξεκινάει κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δίνει ώθηση και έχει προοπτικές σταθερότητας. Ακόμα και αν δεν εισπράττουμε χαρά από τον περίγυρο στην παρούσα φάση, ας δημιουργήσουμε λίγο χώρο ώστε να προστατέψουμε και να θρέψουμε την φλόγα που διατηρεί την ζεστασιά στην ψυχή. Ας δούμε την ζωή σαν παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουμε και η παρουσία μας μπορεί να αλλάξει εν δυνάμει τους όρους.

Στον χάρτη της Πανσελήνου παρατηρούμε έναν σχηματισμό ενός μυστικού τετράπλευρου, με την συμμετοχή του Δία, του Κρόνου και του Ουρανού, αλλά ουσιαστικά λαμβάνουμε υπόψη μας περισσότερο τις δυο σφήνες με διέξοδο τον Δία στον Ζυγό και σε ανάδρομη πορεία, και τον Κρόνο στον Τοξότη, καθώς Ήλιος και Σελήνη σχηματίσουν συγκλίνουσες όψεις τριγώνου και εξαγώνου με τους δύο πλανήτες.  Ο Δίας είναι πιο ισχυρός σε δυνάμεις, και η αναδρομή του συμβολίζει την εσωτερική ανάπτυξη συναισθημάτων αλλά και γνώσης, όπως και της εσωτερικής ευδιαθεσίας που θα εκπέμψει δημιουργία, ερωτισμό, θα ανανεώσει σχέσεις, θα διευθετήσει προηγούμενες συγκρούσεις ή προβλήματα σε σχέσεις (επανασυνδέσεις) ή θα ευνοήσει ενδεχομένως μια ζητούμενη αλήθεια είτε στον ερωτικό ή στον δημιουργικό τομέα.  Στην συνέχεια οι όψεις με τον Κρόνο δίνουν την διέξοδο μέσα από την δέσμευση, αλλά και την αποσαφήνιση μιας κοινής πορείας ή προορισμού. Γενικότερα οι υπάρχουσες σχέσεις μοιάζουν να αναπτύσσονται και όσες δημιουργούνται αυτήν την περίοδο μοιάζουν να υπόσχονται “δώρα”. Η υπερβολή, η ευθιξία αλλά και η ανυπομονησία μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες μικρο-εντάσεις, εκνευρισμούς, και δυσφορία καθώς ο Άρης από τον Κριό βιάζεται να κάνει πράξη, να διεκδικήσει και να θυμώσει ενίοτε (μισό τετράγωνο με Ήλιο, ενάμιση τετράγωνο με Σελήνη). Η ουσία είναι όμως πως υπάρχει βοήθεια για ευνοϊκή διευθέτηση όπου υπάρχουν σημεία τριβής. Το μυστικό τετράπλευρο παρουσιάζει ευκαιρίες και έχει και μια δυνατότητα να διαισθανθούμε τις προθέσεις των άλλων, άρα και μας παρέχει δυνατότητες και προστατεύει σε μεγάλο βαθμό. Θα μπορούσαμε να δούμε και τον Κρόνο ως κορυφή στον συνολικό σχηματισμό που δηλώνει πως κάθε ρίσκο έχει ένα τίμημα, ένα μάθημα αλλά και μια αναγνώριση. Ο Κρόνος από τον Τοξότη συνεχίζει να μας θυμίζει την σημασία της ιδεολογίας σε σχέση με την αντίληψη της πραγματικότητας, και μας βοηθάει να έρθουμε πιο κοντά με ανθρώπους που ταυτιζόμαστε ιδεολογικά, όπως και να απομακρυνθούμε με όσους απέχουμε. Ο Δίας από τον Ζυγό μας θυμίζει να είμαστε διπλωμάτες και “φιλόξενοι” με όσους διαφωνούμε και να αντιμετωπίσουμε διαφορές σε σχέσεις ώστε να αναπτύξουμε την ικανότητα διαπραγμάτευσης και την αντικειμενικότητά μας. Λέοντας, Ζυγός, Τοξότης μας παραπέμπουν σε έρωτες που δημιουργούν σχέσεις που μπορούν να δομήσουν σταθερότητα, όπως επίσης σε δημιουργίες ή ταλέντα που κάνουν το επόμενο βήμα και αναπτύσσουν συνεργασίες και συμμαχίες που στοχεύουν επαγγελματικά εγχειρήματα ή επιδιώξεις. Στην συλλογική σφαίρα θα δούμε να αναπτύσσονται καλλιτεχνικές συνεργασίες, πολιτικά σχήματα ή επαφές με σκοπό επαγγελματικά και εταιρικά ανοίγματα που μέσα από ρίσκο (Λέων) επιδιώκουν ανάπτυξη. Καλλιτέχνες μπορεί να αναπτύξουν περισσότερο τον πολιτικό τους λόγο ή να προβληθούν περισσότερο στο προσκήνιο μέσα από προσωπικές θέσεις και στάση ζωής απέναντι στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ο τρόπος που γίνεται κάθε πράξη θα παίξει κυρίαρχο ρόλο.

Μέσα από την αλληλουχία κυβερνήσεων των πλανητών καταλήγουμε στον Άρη που είναι κυρίαρχος στον Κριό, δεν κάνει όμως αρμονικές όψεις με τους άλλους πλανήτες κι αυτό δηλώνει πως η βιασύνη, ο παρορμητισμός, η έντονη επιθυμία αν συνοδεύεται από έλλειψη προγραμματισμού, σχεδιασμού στις κινήσεις ή μοναδικό κίνητρο το προσωπικό συμφέρον μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην συνέχεια. Φυσικά ο Άρης στον Κριό δηλώνει πως οι κινήσεις είναι ισχυρές και θα φέρουν αποτέλεσμα. Είναι χρήσιμο να έχουμε υπόψη μας πως κάθε πρόθεση και ανάγκη που εκπληρώνεται  θα περάσει μια απαραίτητη περίοδο δοκιμασίας το επόμενο τρίμηνο μέσα από την αναδρομή της Αφροδίτης που θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο, και στην συνέχεια το τετράγωνο με τον Πλούτωνα μέσα στον Μάιο, για να διαπιστωθεί κυρίως η δυνατότητα εξέλιξης και συνέχειας στην κάθε είδους “ένωση” που επιδιώκεται ώστε να ξεκαθαριστούν εκκρεμότητες του παρελθόντος αλλά και να αξιολογηθεί σε επίπεδο αξιών.

Μέσα στο ενεργειακό μείγμα υπάρχει και η παρουσία ενός Yod με κορυφή τον Χείρωνα στις 22 μοίρες Ιχθύων, που συμπληρώνουν η Σελήνη και ο Δίας. Το Yod ή αλλιώς “δάκτυλος του Θεού” όπως αποκαλείται είναι μια υψηλής συχνότητας ενέργεια που πολλές φορές είναι δύσκολο να αντιληφθούμε, δρα πιο διακριτικά, καθώς οι πλανήτες δεν βλέπονται μεταξύ τους, και άρα πρέπει να κάνουν κάποιες προσαρμογές “να εργαστούν” περισσότερο μέσα από υπερβάσεις στις βασικές ενέργειες που εκφράζουν, ώστε να προσφέρουν.  Η Σελήνη σε χιαστί με τον Χείρωνα απαιτεί δουλειά σε συναισθηματικό επίπεδο. Θα χρειαστούν κάποιες θυσίες ή παραχωρήσεις. Η δραματοποίηση των συναισθημάτων και η προσδοκίες δημιουργούν έναν ευάλωτο συνδυασμό που ίσως δεν τον βλέπουμε ξεκάθαρα. Χρειάζεται να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Ο Δίας σε χιαστί με τον Χείρωνα δηλώνει πως η ανάπτυξη επίσης θα πρέπει να συμφιλιωθεί με το να αποβάλλει τρωτά σημεία. Ίσως εξιδανικεύουμε τον “πόνο” ή τις πληγές μας κι αυτό  μπορεί να μας εμποδίζει να βιώσουμε χαρά, ή να είμαστε περισσότερο παρόντες στην ζωή μέσα στις σχέσεις. Δίας και Χείρωνας είναι “δάσκαλοι” μας μαθαίνουν. Η αλήθεια βρίσκεται και στην συγχώρεση. Οι “πληγές” μας δεν καθορίζουν το μέλλον μας, απλά μαρτυρούν κάτι για το παρελθόν μας και το πως τις προβάλουμε μας βοηθάει να καταλάβουμε περισσότερα για τον τρόπο που σχετιζόμαστε.

 

Η ενέργεια της Πανσελήνου / Έκλειψης Σελήνης έχει πιο προσωπική χροιά για σένα::

Αν είσαι Λέων με γενέθλια 13-17 Αυγούστου, Υδροχόος με γενέθλια 09-13 Φεβρουαρίου, Ταύρος με γενέθλια 11-15 Μαΐου και Σκορπιός με γενέθλια 13-17 Νοεμβρίου, ή/και αν έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 22 (+/- 2) μοίρες των σταθερών ζωδίων. Πολύ ευνοϊκή πανσέληνος ιδιαίτερα για Ζυγούς, Τοξότες, Κριούς των αρχών του τρίτου δεκαημέρου.

(Οι Εκλείψεις ερμηνεύονται στον γενέθλιο χάρτη με ανοχή (+/-1 μοίρα) κυρίως πάνω στον Ήλιο, την Σελήνη και στις ακμές των γωνιακών οίκων του ωροσκοπίου και πάντοτε σε συνάρτηση με άλλες τεχνικές και παραμέτρους σε επίπεδο πρόβλεψης.)

Συμπληρωματικά στοιχεία:

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως οι Εκλείψεις χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις και επιρροές, και ενεργούν ταυτόχρονα και για μεγαλύτερο διάστημα από το πότε συμβαίνουν τα φαινόμενα, από αστρονομικής σκοπιάς. Οι Εκλείψεις είναι ουσιαστικά ενεργειακές πύλες που επιταχύνουν εξελίξεις μέσα στην συνέχεια των πλανητικών συνοδικών κύκλων.

Μας δίνουν μια σπρωξιά σε εξελικτικά στάδια της ζωής, λειτουργούν ως κατώφλι σε μια νέα φάση και έχουν ένα ευρύτερο συλλογικό μήνυμα, καθώς ανήκουν σε κύκλους (Saros) που επαναλαμβάνονται κάθε ~18 χρόνια.

Η συγκεκριμένη έκλειψη ανήκει στον κύκλο Saros 114, και είναι έκλειψη Βόρειου Δεσμού. Ο κύκλος αυτός ξεκίνησε το 971 και τελειώνει το 2233. Η προηγούμενη έκλειψη του κύκλου έγινε στις 31 Ιανουαρίου του 1999, και αν ανατρέξουμε σε εκείνη την περίοδο της ζωής και των γεγονότων μπορούμε να ξεκλειδώσουμε εξελικτικά μηνύματα για την παρούσα φάση.

Το αστρονομικό φαινόμενο:

http://earthsky.org/tonight/penumbral-eclipse-on-night-of-february-10

 Περισσότερα για το φαινόμενο της Έκλειψης στην αστρολογία

 https://aries-point.com/category/lunations/eclipses/

 

© Eleni Kostika 2017

2 thoughts on “Παρασκιώδης Έκλειψη Σελήνης στις 22 μοίρες και 28′ Λέοντα/Υδροχόου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s