New Moon at 05 Libra 20′

javardh_res

September 28, 2019 – 18:26 UT

Balance Exercises – Equality, Love, Art, Harmony

In a spirit of change we make adjustments and focus on making our lives more harmonious, finding new balances in love and relationships with others.

The New Moon in Libra activates a new intention in creating bridges, by ‘marrying’ elements that will contribute to a more harmonious engagement with the environment of life. Naturally, the field of relationships, or contracts with others, how and what we share, as well as the sense of fairness and equality are emphasised in personal and collective realms. Libra, ruled by Venus, is the exaltation of Saturn, and in this cycle we may experience an air of formality that emerges through the social context of life, whether it concerns values, relationships, partnerships, or art and culture. Libra is the sign that has the power of reconciling opposite forces and operate by promoting commitments through equal give and take. This emphasises a sense of responsibility, compromise, and a spirit of cooperation with others.

 

The Luminaries separate from an opposition with Chiron that may have presented vulnerabilities and weaknesses regarding  ego and identity, our sense of belonging, and the nurturing  principle in our lives that required healing. Relationships with others, or compromises we needed to make may have triggered a sense of ‘inadequacy’ or past wounds in relation to our vital space or our autonomy.  The applying waxing quincunx aspect (of the nature of Virgo) with Uranus in Taurus speaks of this lunar cycle’s requirement for adjustments to daily life or to changes we wish or need to make with ourselves, and our relationship patterns. This can liberate us or awaken talents, abilities and skills. It is a positive indication for starting something exciting, tackle health problems through alternative therapies, and generally utilise intuition in making adaptive changes in relationships, and their financial or creative dimension. It brings progressive occupations into our lives, shows us the need to change habits and routines, promotes solidarity and through assistance by others.

 

The ruler of this New Moon in Libra, Venus in the sign of her domicile, emphasises equality, love, aesthetics, relationships, well-being, love, art, social life, and motivates responses, emotions and self-will to share more as we are making important beginnings. The Moon in Libra needs relationships, and harmonises through social etiquette, values, and artistic expression. It is responding to equality, sense of fairness, and is destabilised by conflicts. So, any disharmony will be strongly felt. Continue reading

Νέα Σελήνη  στις 05 μοίρες Ζυγού και 20′

javardh_res

28 Σεπτεμβρίου 2019, 21:26 τοπική ώρα

Ασκήσεις ισορροπίας – Ισότητα, Αγάπη, Τέχνη, Αρμονία

Με πνεύμα αλλαγής κάνουμε προσαρμογές και εστιάζουμε στο να κάνουμε πιο αρμονική την ζωή μας, να βρούμε νέες ισορροπίες στην αγάπη και στις σχέσεις με τους άλλους.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού, ενεργοποιεί μια καινούργια πρόθεση που στόχο έχει να κάνει γέφυρες, να παντρέψει στοιχεία που θα συνεισφέρουν στην πιο αρμονική σχέση με το περιβάλλον της ζωής. Φυσικά, το πεδίο των σχέσεων, ή συμβάσεων με τους άλλους, το πώς και τι μοιραζόμαστε, όπως και το αίσθημα δικαίου και ισότητας είναι σε έμφαση, στο προσωπικό και συλλογικό τοπίο. Ο Ζυγός με κυβερνήτη την Αφροδίτη, είναι η έξαρση του Κρόνου, και εδώ έχουμε έναν αέρα επισημοποίησης που αναδύεται μέσα από το κοινωνικό πλαίσιο της ζωής και είτε αφορά αξίες, σχέσεις, συνεργασίες, ή θέματα τέχνης και πολιτισμού. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που ενσωματώνει αντιθέσεις και άρα είναι αρκετά ισχυρό στο να ‘συγκρατεί’ αλλά και να συμφιλιώνει αντίθετες δυνάμεις, ενώ προωθεί δεσμεύσεις μέσα από την διάσταση του ισότιμου πάρε-δώσε. Εδώ τονίζεται το αίσθημα ευθύνης, συμβιβασμού, αλλά και πνεύματος συνεργασίας στην επαφή με τους άλλους.

 

Τα φώτα αποκλίνουν από μια όψη αντίθεσης με τον Χείρωνα που έφερε στο προσκήνιο τρωτά και αδυναμίες σε σχέση με το εγώ και την ταυτότητά μας, το που ανήκουμε, αλλά και την διάσταση της φροντίδας στην ζωή μας, που απαιτούν ίαση. Οι σχέσεις με τους άλλους ιδιαίτερα μέσα από το πρίσμα του συμβιβασμού και της τήρησης ισορροπιών μπορεί να πυροδότησαν αίσθημα ανεπάρκειας, σε σχέση με τον ζωτικό μας χώρο ή την αυτονομία μας.  Η συγκλίνουσα αύξουσα όψη χιαστή (φύσεως Παρθένου) με τον Ουρανό στον Ταύρο αναδεικνύει πως αυτός ο κύκλος απαιτεί προσαρμογές στην καθημερινότητα σε αλλαγές που θέλουμε ή απαιτείται να κάνουμε με τον εαυτό, και στις σχέσεις μας. Αυτό μπορεί να μας απελευθερώσει ή να μας κάνει να ανακαλύψουμε νέα ταλέντα, δυνατότητες και δεξιότητες. Είναι μια πολύ κατάλληλη όψη να ξεκινήσουμε μια  νέα απασχόληση για να ανανεωθούμε, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας μέσα από εναλλακτικές θεραπείες, και γενικότερα να πραγματοποιήσουμε αλλαγές προσαρμοστικού χαρακτήρα που αφορούν στις σχέσεις, και την οικονομική ή δημιουργική διάσταση αυτών. Φέρνει ασχολίες με προοδευτικό χαρακτήρα στην ζωή μας, ή μας δείχνει και την ανάγκη να αλλάξουμε συνήθειες και ρουτίνες, να φερθούμε αλληλέγγυα  ή να βοηθηθούμε από άλλους.

Με τον κυβερνήτη του Ζυγού την Αφροδίτη στο ζώδιο της κυριαρχίας της, η ισότητα, η αγάπη, η αισθητική, οι σχέσεις, το ευ ζην, ο έρωτας, η τέχνη, η κοινωνικότητα δίνουν κίνητρο στο συναίσθημα και στην βούληση ώστε να μοιραστούμε περισσότερα και να κάνουμε σημαντικά ξεκινήματα. Η Σελήνη στον Ζυγό έχει ανάγκη τις σχέσεις, την εναρμόνιση μέσα από κοινωνικούς κώδικες, αξίες, και την καλλιτεχνική έκφραση. Ενδιαφέρεται για την ισότητα, έχει έντονο αίσθημα δικαίου, και αποσταθεροποιείται με τις συγκρούσεις. Όπου λοιπόν υπάρχουν δυσαρμονίες θα το νιώσουμε περισσότερο. Continue reading

Είσοδος του Ήλιου στον Ζυγό Φθινοπωρινή Ισημερία

todd-trapani-sI-p_NLBNr0-unsplash

23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου

Δευτέρα, 10:51 π.μ. τοπική ώρα

Εστιάζοντας στην Ισορροπία και την Αρμονία

Η φθινοπωρινή ισημερία σηματοδοτεί την στιγμή του χρόνου που η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο, η διάρκεια της ημέρας είναι ίση με της νύχτας και τότε αρχίζει να μικραίνει σταδιακά για το βόρειο ημισφαίριο, μέχρι το χειμερινό ηλιοστάσιο. Είναι η πρώτη μέρα του φθινοπώρου. Ο Ήλιος στην αστρολογία συμβολίζει τη ζωή, το εγώ, το πνεύμα, τη βούληση, και κατά την διέλευσή του στον Ζυγό (23/09-23/10) είναι η περίοδος που έχουμε ανάγκη να κάνουμε μια μετάβαση και να τηρήσουμε ή να βρούμε ισορροπίες στη ζωή μας. Ο Ήλιος κατά την αστρολογία βρίσκεται σε πτώση στον Ζυγό. Η ζωογόνος ενέργεια αρχίζει να φθίνει, και μέσα από αυτή τη μετάβαση είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε ενεργειακά. Με τον εαυτό, αλλά και μέσα από τους άλλους. Να εστιάσουμε στην αρμονία του εσωτερικού εαυτού σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον. Την λειτουργία της νύχτας και της ημέρας, που ταυτίζονται με τον Ήλιο και την Σελήνη αντίστοιχα στο αστρολογικό πλαίσιο, και άρα η ισορροπία πνεύματος, ψυχής, και σώματος, αλλά και εξωστρεφούς ή εσωστρεφούς στάσης απέναντι στην ζωή. Στο ζώδιο του Ζυγού σύμφωνα με την Ελληνιστική αστρολογία, θα συναντήσουμε όσους έχουν γεννηθεί νύχτα, που είναι ψυχικά προσανατολισμένοι ως προς την ενδοσκοπική διαδικασία της πνευματικής τους ανάπτυξης, και όσους έχουν γεννηθεί την ημέρα, που είναι πιο συνειδητοί ως προς την διάκριση, επιβεβαίωση και εξωστρεφή χρήση του ‘εγώ’. Η έννοια της πτώσης του Ήλιου, μιλάει και για το ‘ταπείνωμα’ του ‘εγώ’, και κατά συνέπεια ίσως οι νυχτερινές γεννήσεις σε αυτό το ζώδιο, (ανάλογα φυσικά με τον συνολικό χάρτη), να είναι ψυχικά περισσότερο συμφιλιωμένες με τον εσώτερο εαυτό, και τις διακυμάνσεις της ζωής, και να εξελίσσονται πιο ουσιαστικά μέσα από αυτές. Καθώς το φθινόπωρο σηματοδοτεί και την καλλιέργεια της Γής, έτσι και η εποχή με την έναρξη της ταυτίζεται με τον προσανατολισμό στην πνευματική καλλιέργεια της ψυχής, και με σκοπό τον εξευγενισμό αλλά και την εξέυρεση νοήματος και αποστολής, που ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη που ολοκληρώνει ουσιαστικά το τρίμηνο του Φθινοπώρου.. Η Φθινοπωρινή Ισημερία συμπίπτει επίσης με την περίοδο τέλεσης των Ελευσίνιων Μυστηρίων στην Αρχαία Ελλάδα, και άρα ο συμβολισμός της επισημαίνει τον καθαρτικό και “μυητικό” χαρακτήρα σε σχέση με τον κύκλο της ζωής, της ψυχής και του πνεύματος.

Ο Ήλιος μέσα από το φίλτρο του Ζυγού απαιτεί μια διαδικασία ζυγίσματος όπου το συναίσθημα φιλτράρεται  με αντικειμενικότητα αφήνοντας τα στοιχεία που έχουμε να αναδυθούν (Αέρας) και να μεταδοθούν μέσα από την κοινωνικότητα, την συναλλαγή, τις διάφορες μορφές συμβάσεων, και διαπραγμάτευση με τους άλλους. Το καθρέφτισμα μας μέσα από τους άλλους αποκτά ευρύτερη πνευματική διάσταση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Ζυγούς, πέρα από συντρόφους, να έχουν καλούς δασκάλους, συμβούλους, μέντορες, και φίλους, όπως και να κοινωνικοποιούνται μέσα από αυτά που απολαμβάνουν και κατέχουν. Κυβερνήτης του Ζυγού η Αφροδίτη, που δίνει κίνητρο στον Ήλιο (εγώ) να εκφραστεί σε σχέση με όσα αγαπά, δημιουργεί, απολαμβάνει, και θέλει να έλξει στην ζωή. Ο Ζυγός είναι η έξαρση του Κρόνου, οπότε η δέσμευση, η επίτευξη, η δουλειά, αλλά και οι ορθοί κοινωνικοί κώδικες είναι σημαντικά αιτήματα του Ήλιου.

Σωματικά την περίοδο αυτή, εστιάζουμε στο να φροντίσουμε ιδιαιτέρως την μέση μας, και την λειτουργία των νεφρών.

Βασικό στοιχείο προσωπικής εξέλιξης του Ζυγού: Να εκφράζει τις ανάγκες, τα ταλέντα, την βούληση και τις επιθυμίες του ανεξάρτητα από τους άλλους. 

Ο Ζυγός είναι ζώδιο του αέρα και ανήκει στην παρορμητική ποιότητα: ο Συνειδητός Νούς έρχεται στο προσκήνιο πιο ενεργητικά, με εξωστρέφεια (αρσενικό ζώδιο), ενώ βλέπει με αντικειμενικότητα. Ο Ζυγός εκφράζει την ανάγκη του ανθρώπου να σχετιστεί ισότιμα, να κοινωνικοποιηθεί να συναναστραφεί, και να επικοινωνήσει μέσα από κοινούς κώδικες. Κυρίως επιθυμεί να μοιραστεί, μέσα από όσα αγαπά, κατέχει και αξίζουν για αυτόν. Επιζητεί την επιβεβαίωση και την αμοιβαιότητα μέσω των σχέσεων, θέλει να σχετιστεί με τους άλλους με αρμονικό τρόπο και να βρεί κοινό έδαφος. Γι αυτό το λόγο το εγώ αποκτά μια δευτερεύουσα σημασία και ρόλο. Ο Ζυγός ξέρει να ταιριάζει και να παντρεύει στοιχεία μεταξύ τους, να μεσολαβεί, να συμβιβάζεται, αλλά και να πολεμά για αυτά που πιστεύει πως είναι δίκαια και σωστά. Άλλωστε μέσα στις διαφωνίες και τις αντιθέσεις κρύβεται και η αρμονία, όπως λέει και ο Ηράκλειτος. Ο Ήλιος στο Ζυγό, χρειάζεται το άλλο ή την άλλη πλευρά για να ενεργοποιηθεί η πρόθεση, η θέληση, το ταλέντο, και ο αυτοπροσδιορισμός του. Ξέρει να συμβουλεύει και να διαπραγματεύεται, αλλά και να δεσμεύεται.

Η περίοδος της διέλευσης του Ήλιου στο Ζυγό, είναι το διάστημα όπου οι άλλοι και οι σχέσεις στην ζωή μας, παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Πόσο μας επιτρέπουν την ισορροπία που αναζητούμε; Πόσο οι σχέσεις μας είναι αρμονικές με τους άλλους; Αναζητούμε και ανιχνεύουμε το κοινό έδαφος σε κινήσεις και σχέσεις. Κάποια σημαντικά διλήμματα στις σχέσεις ή η ανάγκη να βάλουμε το στίγμα μας σε κάποιο τομέα, θα μας απασχολήσουν  με τον Ερμή σε τετράγωνο με τους Δεσμούς  κατά την διάρκεια της Ισημερίας, που θα ακολουθήσει και η Αφροδίτη στις 26/9 και καθώς ο Ήλιος θα βρεθεί στο μεσοδιάστημα των Δεσμών της Σελήνης (Μεσοδιάστημα των Εκλείψεων) στις 7/10, ενώ τελευταίος θα ενεργοποιήσει και ο Άρης το τετράγωνο στις 21/10 όπου θα κάνουμε σημαντικές κινήσεις ή θα ενεργοποιήσουμε σχέσεις που θα σηματοδοτήσουν μια αλλαγή κατεύθυνσης. Οι πλανήτες επίσης διαδοχικά θα σχηματίσουν και τα τετράγωνα με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Είναι μήνας πολύ ισχυρός ενεργειακά, με αρκετή ένταση, που θα έχει γεγονότα, εξελίξεις και που δίνει χροιά σε όλο το φθινόπωρο, λόγω της ισημερίας. Αλλάζουν, ή ίσως θα κλυδωνιστούν ισορροπίες στις σχέσεις μας με τους άλλους για να μας φωτίσουν τις κινήσεις που χρειάζεται να κάνουμε για να βρούμε καλύτερες ισορροπίες. Αλλάζουμε εποχή. Θα διαπιστώσουμε που μπορούμε να ξεπεράσουμε προβλήματα και να αφήσουμε πίσω μας πολλά «βαρίδια», πως αξιοποιούμε την εμπερία και τα μαθήματα του παρελθόντος και τα φέρνουμε στους άλλους ή θα ανακαλύψουμε πως μέσα από προσπάθειες, συγκρούσεις και ένταση αλλά και αλλαγή στάσης στην αντιμετώπιση των θεμάτων που μας προβληματίζουν μπορούμε να δούμε να διαμορφώνεται μια άλλη πιο “υγιής” πραγματικότητα στην ζωή μας. Οι συγκρούσεις και οι κρίσεις είναι πάντοτε εσωτερικές, αλλά τις προβάλουμε στους άλλους όταν δεν έχουμε ενσωματώσει τα αρχέτυπα των ενεργειών.  Είναι ο μήνας που θα συνειδητοποιήσουμε πως οφείλουμε να κάνουμε ειρήνη με τον εαυτό μας. Η Σελήνη στην 15η μοίρα Καρκίνου με τον Βόρειο Δεσμό στον χάρτη της Ισημερίας, στην απόλυτη έξαρση του Δία, ένα φορτισμένο ενεργειακά σημείο πάνω στον απλανή Σίριο, που δηλώνει πως οι πράξεις και η συνδεσιμότητα με τους άλλους, μπορεί να έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτό που περιμένουμε. Μέσα από το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα βοηθάει να παραχωρήσουμε χώρο στα συναισθήματα,  να διαδόσουμε όσα πιστεύουμε και ονειρευόμαστε, να συνδέσουμε σκοπούς και ιδανικά με συλλογικό χαρακτήρα, ενώ σε πιο προσωπικό επίπεδο ευνοεί την ανάπτυξη της ευαισθησίας, την φαντασία, την διαίσθηση και την ανταπόκριση σε πνευματικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως και ενεργοποιεί την ανάγκη να πούμε αλήθειες σε σχέση με παρανοήσεις που έχουν προηγηθεί. Η αντίθεση της Σελήνης με τον Πλούτωνα στην συνέχεια πυροδοτεί και πολύ ισχυρά συναισθήματα,  και γενικότερα “δράμα” ή/και κυκλοθυμία στις σχέσεις, είτε στο προσωπικό ή/και στο συλλογικό τοπίο. Δημιουργούνται συνθήκες που σίγουρα θα εκτονώσουν συναίσθημα και θα επιβάλλουν μια κάθαρση σε πράγματα που υποβόσκουν και είναι αναγκαίο να εκφράσουμε από καιρό.

Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι αποφάσεων και σε σχέση με τα θέλω μας, όπου μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές προσανατολισμού στην πορεία των σχέσεων μας, σε σχέση με ό,τι έχει προηγηθεί από την Εαρινή Ισημερία μέχρι σήμερα. Η ισορροπία αλλά και μια νέα αρχή έρχεται όταν η ένταση των τετραγώνων οδηγήσει στο να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη του Ζυγού που είναι η διπλωματία, η αντικειμενικότητα, και το μοίρασμα, χρησιμοποιώντας την πειθαρχεία, το απόσταγμα της εμπειρίας και την ωριμότητα του Αιγόκερου, και εξωτερικεύοντας την ενέργεια με συναίσθημα, διαίσθηση και την στάση του “σε νοιάζομαι” (Καρκίνος).  Μπορούμε ίσως με καθαρότερο και πιο δίκαιο βλέμμα να παραδεχτούμε αυτά που δεν αντέχαμε εως τώρα, και να προστατεύσουμε το περίβλημα των σχέσεων μας ή τελικά να αποστασιοποιηθούμε από αυτές, αλλάζοντας συναισθηματικά μοτίβα μιας ζωής, διαμορφώνοντας άλλους  κανόνες ή ακόμη και εξωτερικεύοντας ό,τι είχαμε καταπιέσει. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια νέα αρχή σε σχέση με κάτι που αγαπάμε ή που θέλουμε να αναπτύξουμε, που είναι ανεξάρτητο από τις τρέχουσες δραστηριότητες μας, κι έτσι θα πρέπει να βρούμε νέες ισορροπίες για να το ενσωματώσουμε στην ζωή μας. Είμαστε σε ένα μεταίχμιο όπου θα εμφανιστούν συγκρουσιακά στοιχεία και απαιτήσεις στην ζωή μας, και θα κυριαρχήσει περισσότερος παρορμητισμός, και ίσως ένα αίσθημα αμφιταλάντευσης με κεντρικό ερώτημα το “μένω ή φεύγω”, “τι αφήνω και τι παίρνω μαζί μου” από καταστάσεις. Η ανάγκη να παρατηρήσουμε και τις καταστάσεις που διαχειριζόμαστε απο απόσταση θα μας βοηθήσει. Αυτά αφορούν, διαπραγματεύσεις, επικοινωνία, αποφάσεις, αισθήματα, αξίες, δημιουργίες, επιθυμίες και διεκδικήσεις.

Ο οίκος του Ζυγού στο γενέθλιο χάρτη είναι ο τομέας της ζωής που θα παρατηρήσουμε περισσότερη δραστηριότητα, πρωτοβουλίες και ένταση που θα απαιτήσει δράση, σε σχέση με τους οίκους που βρίσκεται ο άξονας Αιγόκερου/Καρκίνου. Πως οι σχέσεις μας λειτουργούν σε συνάρτηση με ισορροπίες που αναζητούμε σε οικογενειακά, επαγγελματικά ζητήματα, ή εν γένει ζητήματα του παρελθόντος  και πως διατηρούμε την ανεξαρτησία μας, που συμβιβαζόμαστε και που όχι. Ο οίκος του Κριού είναι και ο τομέας της ζωής που δίνει τις απαντήσεις, ή εξουδετερώνει τις εντάσεις. Εκεί βρίσκεται και ο Χείρωνας, που ξεκλειδώνει τα τρωτά μας σε σχέση με τον ζωτικό χώρο της ύπαρξης,  της αυτονομίας και της ταυτότητας μας, όπως και τονίζει την ανάγκη της εναλλακτικής χρήσης του μαχητή και του φορέα της επιθυμίας μέσα μας. Είναι οι πληγές και οι αδυναμίες μας που εξωτερικεύονται αλλά και βρίσκουν τρόπους ίασης μέσα από σχέσεις, συμβάσεις αλλά και συναλλαγές με τους άλλους. Μπορεί να συναντήσουμε τον δάσκαλο ή τον θεραπευτή μας. Το πως τελικά νοιώθω ότι υπάρχω, επιβεβαιώνομαι και αγαπιέμαι γιαυτό που ‘είμαι’ μέσα στις σχέσεις μου και στον τρόπο που μοιράζομαι μέσα σ’ αυτές είναι ένα ερώτημα που φέρνει στο προσκήνιο η Φθινοπωρινή Ισημερία για το επόμενο τρίμηνο, ενώ η Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 28/9 θα μας δώσει πρόσθετες πληροφορίες για το ενεργειακό τοπίο του Οκτωβρίου.

 

Η εξισορρόπηση σε όλα τα επίπεδα για την καλύτερη υγεία, πνεύμα και σώμα, είναι τονωτική. Πως διατηρώ την ισορροπία μου, πως την χάνω, που υπάρχει αστάθεια στη ζωή μου, που δίνω έμφαση εις βάρος κάποιου άλλου τομέα, είναι χρήσιμο να μας απασχολήσουν. Οποιαδήποτε ανισότητα ή υπερβολή θα την νιώσουμε περισσότερο, με σκοπό να δράσουμε για να βρει η ζυγαριά της καρδιάς και του πνεύματος το ίσο της. 

 

Εύχομαι καλό Φθινόπωρο σε όσους κατοικούν στο Βόρειο Ημισφαίριο, και καλή Άνοιξη σε όσους κατοικούν στο Νότιο Ημισφαίριο!

 

Καλή γενέθλια χρονιά σε όλους τους Ζυγούς! 

 

© Eleni Kostika 2019

Photo by Todd Trapani on Unsplash

Saturn Stations Direct at 13 degrees Capricorn

capricorn

September 19, 2019 – Maybe the world needs to stand still and seriously ponder on where it goes from now on, as well as each one of us individually – stand still and reflect on what is really of essence for us, what really and deeply matters, even if we must stand alone or distance ourselves from environments and others for what we want. Time, our history, authority, self-mastery, the past, work, fears, limitations, commitment, recognition. Then work on changing the rules. A time to be seriously brave and do the “right” thing for us. Perhaps we have already started feeling there is something more we need or miss in connection to our reality, which has not to do with the actual resources and structures but the perception and quality of them. From now until February, and with the South Node and Pluto in Capricorn, is a potent time for serious and deep spiritual work on ourselves as our worlds are making profound shifts, we release things, and we gain consciousness of a “world beyond”, things of the past, may resurface and things we were ignorant of may surface. Maybe the world, our world, is not how we thought it to be. Maybe we experience a profound change of attitude towards what used to be our world. The Moons North Node points to evolving through emotion, connectivity and intuition. Excavations…

Ο Κρόνος σε στάση προς ορθόδρομη πορεία στις 13 μοίρες Αιγόκερου: Ίσως ο κόσμος πρέπει να σταθεί ακίνητος και να στοχαστεί με σοβαρότητα που πάει από δω και πέρα, όπως και ο κάθε ένας από μας ξεχωριστά – να σταθεί και να στοχαστεί τι είναι πραγματικά ουσιαστικό για εκείνον, τι πραγματικά και σε βάθος έχει σημασία, ακόμα και αν πρέπει να είμαστε μόνοι ή να αποστασιοποιηθούμε από περιβάλλοντα και άλλους γιαυτά που θέλουμε. Ο χρόνος, η ιστορία, η εξουσία, η τελειοποίηση, το παρελθόν, οι φόβοι, η δουλειά, οι περιορισμοί, η δέσμευση, η αναγνώριση. Και μετά να δουλέψουμε για να αλλάξουμε τους κανόνες. Μια στιγμή να είμαστε σοβαρά γενναίοι και να κάνουμε το “σωστό” για εμάς. Ίσως έχουμε σταδιακά αρχίσει να αισθανόμαστε πως κάτι άλλο χρειαζόμαστε ή κατι μας λείπει σε σχέση με την πραγματικότητά μας, όχι τόσο σε σχέση με δομές και πόρους, αλλά σε σχέση με το πως τα αντιλαμβανόμαστε και την ποιότητα τους. Ίσως αρχίζουμε σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε με τον Πλούτωνα και τον Νότιο Δεσμό, και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, ότι είναι μια πολύ σημαντική περίοδος για σοβαρή και εις βάθος πνευματική δουλειά με τον εαυτό μας, καθώς οι κόσμοι μας πραγματοποιούν πολύ σημαντικές μεταβάσεις, απελευθερωνόμαστε από πράγματα, και αποκτούμε περισσότερη συνειδητότητα του τι βρίσκεται πέρα από αυτό που διακρίναμε μέχρι τώρα. Θέματα του παρελθόντος, ίσως βγουν στην επιφάνεια, και πράγματα που αγνοούσαμε έρχονται στην αντίληψή μας. Ίσως ο κόσμος, ο δικός μας κόσμος, δεν ήταν αυτό που νομίζαμε. Ίσως να έχουμε μια καταλυτική εμπειρία που θα μας αλλάξει την στάση απέναντι σε αυτό που ήταν η πραγματικότητά μας. Ο Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο μας λέει πως η εξέλιξη μας είναι να ακολουθήσουμε το συναίσθημα, την συνδεσιμότητα και την διαίσθηση. Ανασκαφές…

© Eleni Kostika 2019

Full Moon at 21 Pisces 05′

jaime-handley-elaijFnaBMg-unsplash

September 14, 2019, UT 04:34 am

Love yourself with its flaws, and realise who and why are worthy of your dedication and sacrifices

Clarify your expectations –Align yourself with your wishes – Listen to your intuition – The divine is within you – We can create our own magic in life

Release, healing, purification of feelings, the need to act independently and speak our truths – Internal Awakening – Sudden events and disruptions in relationships – Clarifications of misunderstandings – the end of a relationship cycle and a mental process or preoccupation – an opening in spiritual development and a realisation of a larger plan.

The September Full Moon on the Pisces / Virgo axis, has to do with boundaries, the capacity to discern and have faith. It is the healing and service axis that deals with issues of idealism and perfection.

Virgo is a mutable Earth sign that seeks perfection, and through Mercury uses critical ability and analysis to serve, help, cultivate, improve, adjust and treat imperfections in the tangible world of everyday life. Pisces is mutable Water that through Jupiter and Neptune seeks to “dissolve” boundaries, idealise, imagine, expand, synthesise or escape, in order to achieve some sort of transcendence or experience in connection with the larger whole. Pisces substitutes the perfection that Virgo seeks in the material world, with an ideal or a dream that will inspire and restore faith in the spiritual, collective and creative spheres of life. Both signs work through opposing views to provide, contribute and dedicate by making connections between things. Virgo with practical analytical spirit, and Pisces through emotion, vision, philosophy, synthesis and fusion.

The full moon in Pisces has a mystical or transcendental power that gives dimension to what we love and want to see grow. This Full Moon also speaks about self-love, the kind of love of self that is not dependant to the validation ego, but the sense of love that embraces our psyche and reconciles us with all our vulnerabilities. Continue reading

Πανσέληνος στις 21 μοίρες και 05′ Ιχθύων

jaime-handley-elaijFnaBMg-unsplash

14 Σεπτεμβρίου 2019, τοπική ώρα 07:34 π.μ.

Αγάπησε τον εαυτό σου με τα ελαττώματά του, και συνειδητοποίησε για ποιους και γιατί αξίζει να αφοσιώνεσαι και να θυσιάζεσαι

Διευκρίνισε αυτό που προσδοκάς – Συντονίσου με αυτό που εύχεσαι – Άκου την διαίσθησή σου – Το θείο είναι μέσα σου – Την μαγεία στην ζωή την δημιουργούμε εμείς

Αποφόρτιση, Ίαση, Εξαγνισμός συναισθημάτων, Ανάγκη να δράσουμε ανεξάρτητα και να πούμε αλήθειες – Εσωτερική αφύπνιση – Ξαφνικά γεγονότα και ρήξεις  – Ξεκαθαρίσματα παρεξηγήσεων – το τέλος ενός κύκλου σχέσεων και μιας νοητικής διεργασίας ή απασχόλησης – Άνοιγμα στην πνευματική ανάπτυξη και η αντίληψη ενός ευρύτερου σχεδίου.

 

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου γίνεται στον άξονα Ιχθύ/Παρθένου, ο οποίος έχει να κάνει με τα όρια, αλλά και την εξυγίανση. Η Παρθένος είναι Γή που αναζητά την τελειότητα, και χρησιμοποιεί την κριτική ικανότητα, και την ανάλυση ώστε να υπηρετήσει, να βοηθήσει, να βελτιώσει και να γιατρέψει τις ατέλειες στον απτό κόσμο της καθημερινότητας. Οι Ιχθύς είναι Νερό που αναζητά να “σβήσει” τα όρια, να συνθέσει, να εξιδανικεύσει, να οραματιστεί, να φανταστεί, ή να αποδράσει, ώστε να πετύχει ένα είδος κάθαρσης ή μέσω της αυτο-θυσίας, δημιουργικές και πνευματικές διεξόδους να συνδεθεί με το όλο. Η πανσέληνος στους Ιχθύς έχει μια μυστικιστική ή υπερβατική δύναμη, που δίνει διάσταση σε ότι αγαπάμε και θέλουμε να αναπτύξουμε. Οι Ιχθύς αντικαθιστούν την τελειότητα που έχει ανάγκη η Παρθένος στον υλικό κόσμο, με το ιδανικό ή το όνειρο που θα εμπνεύσει και θα αποκαταστήσει την πίστη στην πνευματική και διανοητική σφαίρα της αντίληψης, μέσα από την συναισθηματική λύτρωση και την ουσιαστική αγάπη του εαυτού. Αυτή που δεν σχετίζεται με την επιβεβαίωση του εγώ, αλλά το συναίσθημα που αγκαλιάζει και μας συμφιλιώνει με όλα μας τα τρωτά.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος στους Ιχθύς, ευαισθητοποιεί, μαγεύει και ενεργοποιεί τις διαισθητικές μας κεραίες. Είναι πολύ σημαντικός καταλύτης ανασύνθεσης ψυχικής εμπειρίας. Η Σελήνη στους Ιχθύς είναι ισχυρός δέκτης του συλλογικού υποσυνείδητου. Η ανάγκη να συνδεθούμε με το ιδανικό, να βυθιστούμε άνευ όρων στο συναίσθημα, να συμπονέσουμε τους άλλους και τον εαυτό μας, ή να δραπετεύσουμε στον κόσμο της φαντασίας, της έμπνευσης, της ιδανικής αγάπης και του ονείρου κορυφώνεται. Η μουσική και κάθε πνευματική ή δημιουργική δραστηριότητα γίνεται καταλύτης ένωσης με τους άλλους και με τον εαυτό μας. Μας θυμίζει όλα αυτά που ξεχνάμε να κάνουμε για τον εαυτό μας, να τον φροντίζουμε, να τον αγαπάμε με όλα μας τα τρωτά και τις ευαισθησίες και να μας προστατεύουμε από καταστάσεις που μας εγκλωβίζουν ή θυσιαζόμαστε για να εισπράξουμε επιβεβαίωση. Μας λέει τι θυσιάζεις για να ζείς και να τρέφεις τις σχέσεις σου, τις αξίες σου και πως αυτό τελικά σε απομακρύνει από το να προσφέρεις στον εαυτό σου μια υγιή και ουσιαστική σχέση με την καρδιά και την ζωή σου. Η ουσιαστική αυτή σχέση με τον Ήλιο στην Παρθένο εξαρτάται από τα «μικρά» και καθημερινά, την ποιότητα και τον τρόπο της έκφρασης που κάνουν την διαφορά. Αν ακούσουμε την διαίσθησή μας θα φωτίσουμε αλήθειες, θα κατανοήσουμε περισσότερα, θα οραματιστούμε κάτι που θέλουμε, και ίσως διαπιστώσουμε πως μερικές φορές χρησιμοποιούμε κάποιες  μάσκες που φοράμε προς τα έξω για να προστατέψουμε τα “λάθη”, τα ελαττώματά μας ή για να αποφύγουμε αυτά που δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Πάνω απο όλα ερχόμαστε πνευματικά πιο κοντά στην επίγνωση του εαυτού, και του τι αξίζει στην ζωή, αλλά και την αντίληψη πως η συμπαντική έννοια της αγάπης μας βοηθά να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι, μέσα από τις πιο ευάλωτες πτυχές του. Η κριτική ή η αυτοδιάθεση χωρίς αγάπη δεν βοήθησε ποτέ κανέναν να βελτιωθεί. Continue reading